X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    DZien dobry :)
    Ami czekamy czekamy także niech Jasiu juz opuszcza swoje m1 :)

u mnie pogoda do dupy ...ponuroo.... wczoraj po długich dyskusjach i namysłaxch kupiliśmy wkońcu aparat taki którego nie braliśmy pod uwagę, bo małż jak zwykle chciał super eksta sprzęciol za niewiadomo ile ja chciałam sie zamknąć w prtzedziale 500 zł. bo znam siebie i wiem ze połowy funkcji drogiego aparatu wogóle nie zauwaze i nie wykorzystam tak więc przekonałam małża i mamy samsunga WB 150F
    http://allegro.pl/aparat-cyfrowy-samsung-wb150f-black-8gb-etui-i3695260534.html
    Welurko gratukuję zakupu:D Mój M też mi podsyłał pomysł na ten apart;P U nas znowu odwrotnaa sytuacja jak u Was, ja bym chciała coś lepszego a jemu w sumie ten by wystarczył hehe póki co ejszcze nie zdecydowaliśmy:)) Podglądne u Ciebie jak porobisz jakkieś fotki aparcikiem:)

welurka lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Wczoraj byl rowny tydzien po terminie.
    No to już zdecydowanie najwwyższy czas na wyjście Jasia:)
    Dziś już urodzisz:))) super!!!!

michaela, Amicizia lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas skurcze sie pojawily ;) nie liczymy jeszcze w jakiej odlegl i ile trwaja ale bylo ich kilka :) ide wziasc prysznic :) moze mina :)

aiwlys, justa24, Lalita2710, xcarolinex lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • michaela Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Witam,w ten piekny i słoneczny dzien:)) Pięknie jestt:) Mogłabym dziś urodzić:P

Dzięki za wwyjasnienie def. tego "balonika", fkatycznie było coś takiego ale nie utkwiło mi w pamięci, może się obeejdzie u mnie bez:P

Uwielbiam Twoje podejście Ana!:D

Ana27 lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    I wiecie co wracajac do suwaczków ja mam ustawiony na 5-6 grudnia.

Ale według miesiączki termin mam na 10 grudnia a jakbym miała rodzić po terminie może być to 17 grudnia. (Bo wkońcu do 7 dni)
    A wam jak wychodzi wkońcu termin ostateczny ???

Lalita, liczy się termin wpisany w karcie ciąży:) Jeśli masz wpisany 10 grudnia to jeśli nic się nie bedzie działo to wywoływać będą u Ciebie jakoś 5-7dni po terminie.

u mnie też wg OM która miałam w lutym, wychodzi termin 4.12. ale po tych moich początkwych "przejściach", dziecko rosło wolniej niż powinno na początku i stąd termin na 13.12 wg USG, tak mam wspiane w karcie i gdyby nic się nie działo to sszpital dopiero 18.12. Choć wtedy Brunio dobiłby chyba do 5kg:P Więc niech się zbiera do wyjścia:)
    Wczoraj jak mnie pobbolewaały pachwiny strasznie - pewnie jakoś napierał główką jak do wyjścia, to strasznie się ciszyłam i mówiłam mu żeby napierał dalej:P Mimo tego bolu:P Ale niestety wtedy przestał! Eh:P

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Uwielbiam Twoje podejście Ana!:D
    Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło:))

zsxuot7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2013, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka oby skurcze nie ustały :)

Lilka lubi tę wiadomość

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki, wlasnie was nadrobilam ;)

Lalita, ja kocham choinki :P tez myslalm o tym zeby wczesniej ubrac hihi.
    Lilka, no raczej jestes za w ciazy na imprezy, ja mialam wczoraj strasznego lenia, ale dzis od rana wpadlam w jakis trans sprzatania - jak zwykle kiedy jest swieto albo niedziela ;/

Ami, kochana, dzis juz Jasiu bedzie z nami :D Trzymam kciuki ! I czekam na dobre wiesci !
    Ja pojde jeszcze nastawie ciuszki dla Laurencji, bo dostalam kilka sztuk ;)
    W ogole mam jakis swietny humor, nie wiedzac czemu...

Lalita2710 lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze nie ustaly calkowicie ale sa nieregularne oby na dniach sie rozkrecilo!

Lalita2710, aher, rubi67 lubią tę wiadomość

• moni_c Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w niedzielę :)

Welurka mam do Ciebie pytanko: chyba Ty masz wózek Astona prwada? Przynajmniej tak obczaiłam ze zdjęć :) Wiesz jak się odblokowuje przednie koła by były skrętne? Bo w instrukcji nic nie ma a już grzebie przy tym wózku tyle, że mnie zaczyna denerwować i nie znalazłam sposobu ;) Z góry dzięki za odp :)

Ja wg OM mam termin na 31 grudnia a wg USG 2 tyg wcześniej, ale i tak obstawiam 8 grudnia ze względu na brak możliwości kontynuowania faszerowania się fenoterolem.

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, hej, a mi się źle spało, nie wiem jak się ułożyć, kark mnie boli, ale to tyle marudzenia:-) wysłałam męża do sklepu po większe zakupy, bo w lodówce tylko światło hehe, a mnie już meczą te wyprawy po hipermarketach i za bardzo nie mam wskazane...ale może na jakiś mały spacerek wypełznę z domu, bo już oszaleję!

Ami oby się ładnie rozkręciło po oksytocynie!

Lilka tak wczoraj zabalowałaś, że dziś skurcze? hehe, może coś i u Ciebie się rozkręci?

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilka to pewnie już się zaczęło :)
    u mnie skurcze zaczęły sie w nocy w sobote pózniej wyciszyły i pozniej wróciły w nocy z niedzieli na poniedzialek a synka urodziłam właśnie w poniedziałek,i też podobnie jak Ty..ja byłam wtedy w 39 tyg i 4 dniu :)

Lilka lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Nina :) moze cos w tym jest bylam ok 2 h na imprezie zeby zobaczyc moje mordy kochane :) maz mi jojczyl zeby isc bo to ostatnia okazja hihi :)
    och mogloby sie juz zaczac ;)
    Ami trzymaj sie dzielnie :)

Nina lubi tę wiadomość

• Lilka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Tobie Justa wlasnie myslalam ze mam podobnie Kochana :) Ami tez miala skurcze i Jasiu uparciuch nadal w brzuszku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2013, 12:49

justa24 lubi tę wiadomość

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwcyzny a takie pytanie, moze sie orientujecie:
    Jak koleżanka brała Dupka na wywołaanie okressu bo coś nie mogła dostać i miała ggo brac 10 dni, a dziś dostala wlasnie okres (po 9 dniach) to juz nie musi go brac te pełne 10 ddni? Jak i tak juz dostala ten okres?:)

zsxuot7.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Dziwcyzny a takie pytanie, moze sie orientujecie:
    Jak koleżanka brała Dupka na wywołaanie okressu bo coś nie mogła dostać i miała ggo brac 10 dni, a dziś dostala wlasnie okres (po 9 dniach) to juz nie musi go brac te pełne 10 ddni? Jak i tak juz dostala ten okres?:)

Ja też swojego czasu brałam, skoro dostała już, to niech nie bierze:-)

Ana27 lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    O Tobie Justa wlasnie myslalam ze mam podobnie Kochana :) Ami tez miala skurcze i Jasiu uparciuch nadal w brzuszku :)
    no właśnie to zależe od dzieciaczka jak bardzo chce mu się wyjśc hehe, jednak jak tak czytałam co napisałas to masz podobnie do moich objawów..moze jutro już urodzisz :)

Lilka lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka, powodzenia ;) !!!!!

Lilka lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lika jak odczuwasz skurcze jakie to uczucie. Czy to są takie jak te na ból miesiączkowy ból brzucha tylko silniejsze i (póki co nieregularne)

Lilka lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita nie sa jakos specjalnie bolesne tylko nieprzyjemne czujesz jak Ci sie spina brzucho i troche to przypomina bol okresowy az skurcz przejdzie.ale bardziej czuje spinanie taki ucisk i musze do lazienki ;)
    zmienil mi sie tez zapach..tzn czuje zapach skory mojego M ktory mi sie bardzo podoba hyhy a on moei ze ja tez pachne inaczej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2013, 15:03

‹‹ 758 759 760 761 762 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ