III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w koncu po lody nie poszlam ale zjadlam serek waniliowy z bita smietana i konfitura z wisni ia ppzniej snickersa.. w tylek poszlo napewno.a teraz jestem znow glodna.M zrobil pyszny bigos ale jest za ciezko strawny dla mnie..pozre jakas kanpke.
Kropka Gratuluje !! Szybko Wam poszlo
Welurka tez mysle o tym czy Maksys bedzie ladny..ja wiem ze kazdy powie kazde dziecko jest ladne..ale nie jest ;pwelurka, pasia27, rubi67, Kropka lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
michaela wrote:Ana zazdroszcze tego stanu gotowości, przede wszystkim psychicznej, ale ja już tuz tuz za moment tez czuję że będę, w tym tygodniu USG i dowiem sie ile panna waży...
Super, że USG w tym tygodniu masz, mała na pewno waży odpowiednio:))))
Dziewczyny,a ja ostatnio jadam mniej i nadal tyje, to dopiero!Ale to może woda zatrzymuje mi się w organizmie i stad ten wzrost wagi. Dłonie mam spuchnięte i nawet już nie tylko prawa ale i lewa stopa robi się opuchnięta w kostce. Oj, nie czuję się już dobrze we własnej skórze:)
-
Lilka wrote:Welurka tez mysle o tym czy Maksys bedzie ladny..ja wiem ze kazdy powie kazde dziecko jest ladne..ale nie jest ;p
http://www.fakt.pl/grecki-lekarz-pokazal-worek-owodniowy-oto-dziecko-w-worku,artykuly,214712,1,1,4.html
choć dla mnie piękny, uroczy widok, a maluszek chyba nie wie o co chodzi heheheheh:))))))))))
-
Lilika to prawda nie każde dziecko jest piękne niektóre wprost jak z obrazka inne przeciętne a są i takie które dziwnie wyglądają, ale jak to moja mama zawsze mówi, dla każdej matki jej dziecko jest najpiękniejsze
tutaj nawet nie chodzi o próżnośc ale prawda jest taka ze ładni ludzie mają nieco latwiej w życiu
Ana ja tez czuje sie opuchnięta,dzis butów nie zapięłam bo stopy mam spuchnięte, ogólnie czuje jakbym miała eksplodować cała napompowana ;/
-
Lula_w wrote:Lalita ja Ci tego ciasta zazdroszczę, ja to bułkę razową z twarożkiem na kolacje zjadłam i musiałam się trochę pogimnastykować żeby ten cukier spalić a i tak wyszedł wysoki 120 po 1h
jutro mam wizyte z diabetykiem nie wiem po co no ale teściowa mnie zapisała to ide
Kropka serdeczne gratulacje
Kropka lubi tę wiadomość
-
jak tak rozmawiacie o jedzonku to ja dzis tez sobie pozwolilam
bylam z moim caly dzionek na zakupach ( nie lubie tego w ost.czasie ale nic ) i tak zglodnialam ze musiałam Mc Donalda odwiedzic a co
a wieczorem na kolacje jak sie dobic to frytek mi sie za chcialo z majonezem
pewnie bede cala noc sie meczyc teraz ze zgaga...ale warto bylo
hehe
Ana27 lubi tę wiadomość
19.12. jest, 09.01 3.84 cm
, 21.01 5,65 cm
, 6.02 8,06 cm Boy
2.03 238g
15,05 1500 g
27.07 3540
-
Po pierwsze: Kropka gratulacje!!!szybko po cc Was wypisali.
A teraz reszta: moje stopy wygladaja jak dwie napompowane poduszki,masakra,dzis ledwo wlozylam buty,tak wiec witajcie w klubie;-))
Ja dzis zjadlam lody w maku;-) na koniec mam takie zachcianki,ze szok!!i to na slodkie,w dupe na bank pojdzie,juz mam 13 kg na plusie aaa
Co do urody maluszkow, to na pewno kazda mama zakocha sie w swoim pomarszczonym bobasku i dla nas bedzie naj naj naj wiadomo!!!Ana27, Lalita2710, Kropka lubią tę wiadomość
-
A ja zazdroszczę tym, które widziały swoje bobaski na usg tzn. ich buźki. Mój syncio zrobił z tego tak wielką tajemnicę, że nawet nie umiem sobie wyobrazić jak będzie wyglądać
A ciekawość mnie zżera nieziemska
Ana widzę, że jesteś napalona na poród hehe, ja to nie chcę żeby mój się w listopadzie urodził, bo to taki smutny miesiąc, tzn. taka ni to jesień, ni to zima, ponuroW grudniu niech wychodzi
Tylko wczoraj rozbroiłam mojego męża, bo byliśmy w carrefurze a tam zabawki wszędzie bo już święta niedługo i on w klocki lego poszedł
I mówi, że zestaw z komisariatem policji kupi kiedyś synkowi (cena 369 zł) a obok stoi remiza strażacka (ta sama cena) i mówi albo remizę, na co ja, że jeden zestaw na urodziny, drugi pod choinkę i po kłopocie
To mu kopara opadła, że w grudniu zawsze będziemy bez kasy haha
Asiulka83, Ana27, aher, pasia27, juicca lubią tę wiadomość
-
Lula_w wrote:;oniqa ja na razie jestem na obczajeniu co mogę a co nie, wczoraj był taki ładny poziom że mogłam sobie pozwolić na 3 ciacha dietetyczne
Ja mam zalecenie od diabetologa żeby dzielić sobie posiłki i dostosować się do dietki a jak mi będą wyniki po 1h przekraczać 120 to mam się do nich po insulinkę zgłosić. Prawdę mówiąc to ta dieta niewiele się rożni od tego co wcześniej jadłam, tylko kaszę sobie wprowadziłam i ciemne makarony, z tego co zauważyłam to muszę na pieczywo uważać i owoce które uwielbiam.
Chyba trzeba odświeżyć wątek cukrzycowy
Lula_w lubi tę wiadomość
-
Ja w takim razie czytając Was, jutro kupuje chipsy:P Najlepiej strongi:) Nie jadłam ich całą ciąże, zreszta praktycznie żadnych nie jadłam bo wiadomo nie zdrowe:) ALe chyba się skuszę, później przy karmieniu już nie będę miała jak:)
Blueberry, to fakt. Grudzień będzie pod względem finansowym MASAKRYCZNY hahah urodziny, Mikołaj i Gwiazdka:) Więc nawet 3 prezenciki;p A jeszcze moze sprawdźmy kiedy mają mieć imieniny nasze dzieciątka, żeby się nie okazało, ze też w grudniu:P
sprawdziłam, 17 maja, ufff:)))Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2013, 23:43
blueberry, welurka, Asiulka83 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny zamiast czipsów polecam sanbajty (takie w zielonych paczkach) ni to krakersy ni to czipsy, ale dla mnie stały się fantastycznym zamiennikiem czipsów
za niedługo do lekarza mykam i się dowiem co nieco... i zobaczę mam nadzieję
miłego dzionka
mam przeczucie,że Ami urodziła nad ranemCiekawe...
Kropka GRATULACJE!Martynika, pasia27, Ana27, Kropka, Amicizia lubią tę wiadomość
-
moni_c wrote:Dziewczyny zamiast czipsów polecam sanbajty (takie w zielonych paczkach) ni to krakersy ni to czipsy, ale dla mnie stały się fantastycznym zamiennikiem czipsów
za niedługo do lekarza mykam i się dowiem co nieco... i zobaczę mam nadzieję
miłego dzionka
mam przeczucie,że Ami urodziła nad ranemCiekawe...
Kropka GRATULACJE!
o tak one sa naprawdę fajne mało kalorii dużo błonnika same korzyści, jeszcze są takie chipsy z jabłek - tyle że mało ich w paczce. Ale jak czytam co jecie dziewczyny to wam mega zazdroszczębo ja zjem dwie krówki i waga skacze hehe ale co tam, teraz to nie ważne
-
Czesc cioteczki
Tez czuje ze Ami juz urodzila.
Kropka, gratulacje, czekamy na fotki synunia.
Ja z kolei mam problem tego typu, ze mi stopa urosla w ciazy i czytalam, ze raczej juz taki rozmiar pozostanie, takze zajebiscie po prostu, bede musiala wyrzucic wszystkie buty, no moze poza klapkami o ile nikt nie zwroci uwagi ze mi pol piety wystaje;/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2013, 09:48
Kropka, welurka lubią tę wiadomość
-
Faktyczynie Rubi, też o tym czytałam:( Ale póki co moze to jakaś nadmierna opuchlizna, jak wszystko z nas spłynie i zejdzie po porodzie wtedy się okaże. oby to jednak była opuchlizna:P
Welurka, Ty szczęściaro z tym SH:P Też bym poszła:( Ale jak pisałam już dawno, u mnie są takie gdzie podczas dostaw baby to by mnie zmiażdżyły, żeby tylko wepchnąć do wora wszystkie nowe rzeczy. Masakra. Ale wybiorę się na pewno po porodzie jak widzę jakie fajne rzeczy można kupić maluszkowi tam:))
Sunbaitsy to fakt też dobre i ponoć zdrowe w miarę chispy, ale wiecie, nie ma to jak zjesć te swoje ulubione:P Myslę, że jedne nie zaszkodza:P
rubi67, michaela, welurka lubią tę wiadomość
-
z tego co czytałam, te stopy mogą się powiększyć o numer właśnie w końcówce ciazy, kiedy jakiś hormon jest uwalniany odpowiedzialny za rozlużnienie stawów?Czy jakoś tak. I zamiast tylko rozluźnić nam miednicę, rozluźniają się i poszerzają też np stopy:P Ale oby to nie było to. Ja póki co też bym miała problem wejść w swoje buty ale ze względu na opuchliznę. Kupiłam neidawno jesienno-zimowe buty wiązane i super sprawa mogę regulować w zależności od opuchlizny:P Jakbym miała teraz jakieś uroczyste wyjście i miałabym włożyć jakiś obcasik to nie ma szans...
rubi67 lubi tę wiadomość