WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w koncu po lody nie poszlam ale zjadlam serek waniliowy z bita smietana i konfitura z wisni ia ppzniej snickersa.. w tylek poszlo napewno.a teraz jestem znow glodna.M zrobil pyszny bigos ale jest za ciezko strawny dla mnie..pozre jakas kanpke.

Kropka Gratuluje !! Szybko Wam poszlo :)

Welurka tez mysle o tym czy Maksys bedzie ladny..ja wiem ze kazdy powie kazde dziecko jest ladne..ale nie jest ;p

welurka, pasia27, rubi67, Kropka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:28

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Ana zazdroszcze tego stanu gotowości, przede wszystkim psychicznej, ale ja już tuz tuz za moment tez czuję że będę, w tym tygodniu USG i dowiem sie ile panna waży...

Super, że USG w tym tygodniu masz, mała na pewno waży odpowiednio:))))

Dziewczyny,a ja ostatnio jadam mniej i nadal tyje, to dopiero!:P Ale to może woda zatrzymuje mi się w organizmie i stad ten wzrost wagi. Dłonie mam spuchnięte i nawet już nie tylko prawa ale i lewa stopa robi się opuchnięta w kostce. Oj, nie czuję się już dobrze we własnej skórze:)

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Welurka tez mysle o tym czy Maksys bedzie ladny..ja wiem ze kazdy powie kazde dziecko jest ladne..ale nie jest ;p
    a propos:P

http://www.fakt.pl/grecki-lekarz-pokazal-worek-owodniowy-oto-dziecko-w-worku,artykuly,214712,1,1,4.html

choć dla mnie piękny, uroczy widok, a maluszek chyba nie wie o co chodzi heheheheh:))))))))))

zsxuot7.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilika to prawda nie każde dziecko jest piękne niektóre wprost jak z obrazka inne przeciętne a są i takie które dziwnie wyglądają, ale jak to moja mama zawsze mówi, dla każdej matki jej dziecko jest najpiękniejsze :)
    tutaj nawet nie chodzi o próżnośc ale prawda jest taka ze ładni ludzie mają nieco latwiej w życiu

Ana ja tez czuje sie opuchnięta,dzis butów nie zapięłam bo stopy mam spuchnięte, ogólnie czuje jakbym miała eksplodować cała napompowana ;/

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka gratulacje!

Kropka lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    Lalita ja Ci tego ciasta zazdroszczę, ja to bułkę razową z twarożkiem na kolacje zjadłam i musiałam się trochę pogimnastykować żeby ten cukier spalić a i tak wyszedł wysoki 120 po 1h :/
    ja tez zjadłam kolacyjke od męza akurat robił jajecznice na swojskim boczku od mojego taty i tez mierzyłam cukier ale na szczeście po 1 h wyszedł 99 :)
    jutro mam wizyte z diabetykiem nie wiem po co no ale teściowa mnie zapisała to ide

Kropka serdeczne gratulacje :)

Kropka lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Asiulka83 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tak rozmawiacie o jedzonku to ja dzis tez sobie pozwolilam :) bylam z moim caly dzionek na zakupach ( nie lubie tego w ost.czasie ale nic ) i tak zglodnialam ze musiałam Mc Donalda odwiedzic a co :) a wieczorem na kolacje jak sie dobic to frytek mi sie za chcialo z majonezem :) pewnie bede cala noc sie meczyc teraz ze zgaga...ale warto bylo :) hehe

Ana27 lubi tę wiadomość

ukdy3e5e07dpccv2.png
    19.12. jest <3 , 09.01 3.84 cm <3 , 21.01 5,65 cm <3, 6.02 8,06 cm Boy <3 2.03 238g <3 15,05 1500 g <3 27.07 3540 <3
    ukdyj44j0v7sy1vp.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pierwsze: Kropka gratulacje!!!szybko po cc Was wypisali.

A teraz reszta: moje stopy wygladaja jak dwie napompowane poduszki,masakra,dzis ledwo wlozylam buty,tak wiec witajcie w klubie;-))

Ja dzis zjadlam lody w maku;-) na koniec mam takie zachcianki,ze szok!!i to na slodkie,w dupe na bank pojdzie,juz mam 13 kg na plusie aaa

Co do urody maluszkow, to na pewno kazda mama zakocha sie w swoim pomarszczonym bobasku i dla nas bedzie naj naj naj wiadomo!!!

Ana27, Lalita2710, Kropka lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:28

;oniqa lubi tę wiadomość

• blueberry Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zazdroszczę tym, które widziały swoje bobaski na usg tzn. ich buźki. Mój syncio zrobił z tego tak wielką tajemnicę, że nawet nie umiem sobie wyobrazić jak będzie wyglądać :( A ciekawość mnie zżera nieziemska :)

Ana widzę, że jesteś napalona na poród hehe, ja to nie chcę żeby mój się w listopadzie urodził, bo to taki smutny miesiąc, tzn. taka ni to jesień, ni to zima, ponuro :) W grudniu niech wychodzi :) Tylko wczoraj rozbroiłam mojego męża, bo byliśmy w carrefurze a tam zabawki wszędzie bo już święta niedługo i on w klocki lego poszedł :D I mówi, że zestaw z komisariatem policji kupi kiedyś synkowi (cena 369 zł) a obok stoi remiza strażacka (ta sama cena) i mówi albo remizę, na co ja, że jeden zestaw na urodziny, drugi pod choinkę i po kłopocie :D To mu kopara opadła, że w grudniu zawsze będziemy bez kasy haha :D

Asiulka83, Ana27, aher, pasia27, juicca lubią tę wiadomość

zfxga33.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    ;oniqa ja na razie jestem na obczajeniu co mogę a co nie, wczoraj był taki ładny poziom że mogłam sobie pozwolić na 3 ciacha dietetyczne :) Ja mam zalecenie od diabetologa żeby dzielić sobie posiłki i dostosować się do dietki a jak mi będą wyniki po 1h przekraczać 120 to mam się do nich po insulinkę zgłosić. Prawdę mówiąc to ta dieta niewiele się rożni od tego co wcześniej jadłam, tylko kaszę sobie wprowadziłam i ciemne makarony, z tego co zauważyłam to muszę na pieczywo uważać i owoce które uwielbiam.

Chyba trzeba odświeżyć wątek cukrzycowy :)
    chyba tak zobaczymy co jutro lekarz powie a póki co nie jem białego pieczywa, ale patrzac na moje wyniki cukru to mam idealne w normie jedynie mój organizm nie toleruje tej glukozy do pici a tak jest wszystko wporządki i w normach, no i codziennie jem cos słodkiego :D

Lula_w lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w takim razie czytając Was, jutro kupuje chipsy:P Najlepiej strongi:) Nie jadłam ich całą ciąże, zreszta praktycznie żadnych nie jadłam bo wiadomo nie zdrowe:) ALe chyba się skuszę, później przy karmieniu już nie będę miała jak:)

Blueberry, to fakt. Grudzień będzie pod względem finansowym MASAKRYCZNY hahah urodziny, Mikołaj i Gwiazdka:) Więc nawet 3 prezenciki;p A jeszcze moze sprawdźmy kiedy mają mieć imieniny nasze dzieciątka, żeby się nie okazało, ze też w grudniu:P

sprawdziłam, 17 maja, ufff:)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2013, 23:43

blueberry, welurka, Asiulka83 lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zamiast czipsów polecam sanbajty (takie w zielonych paczkach) ni to krakersy ni to czipsy, ale dla mnie stały się fantastycznym zamiennikiem czipsów :)

za niedługo do lekarza mykam i się dowiem co nieco :) ... i zobaczę mam nadzieję :)

miłego dzionka :)

mam przeczucie,że Ami urodziła nad ranem :D Ciekawe...

Kropka GRATULACJE! :)

Martynika, pasia27, Ana27, Kropka, Amicizia lubią tę wiadomość

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry :)

zaglądam szybciutko i lece sie ubierac bo dzis dzien dostaw w SH :D

ciekawe jak tam Ami oby juz była z małym :)

Lalita2710, pasia27, Ana27 lubią tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c wrote:
    Dziewczyny zamiast czipsów polecam sanbajty (takie w zielonych paczkach) ni to krakersy ni to czipsy, ale dla mnie stały się fantastycznym zamiennikiem czipsów :)

za niedługo do lekarza mykam i się dowiem co nieco :) ... i zobaczę mam nadzieję :)

miłego dzionka :)

mam przeczucie,że Ami urodziła nad ranem :D Ciekawe...

Kropka GRATULACJE! :)

o tak one sa naprawdę fajne mało kalorii dużo błonnika same korzyści, jeszcze są takie chipsy z jabłek - tyle że mało ich w paczce. Ale jak czytam co jecie dziewczyny to wam mega zazdroszczę:D bo ja zjem dwie krówki i waga skacze hehe ale co tam, teraz to nie ważne

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc cioteczki ;)
    Tez czuje ze Ami juz urodzila.

Kropka, gratulacje, czekamy na fotki synunia.

Ja z kolei mam problem tego typu, ze mi stopa urosla w ciazy i czytalam, ze raczej juz taki rozmiar pozostanie, takze zajebiscie po prostu, bede musiala wyrzucic wszystkie buty, no moze poza klapkami o ile nikt nie zwroci uwagi ze mi pol piety wystaje :D ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2013, 09:48

Kropka, welurka lubią tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktyczynie Rubi, też o tym czytałam:( Ale póki co moze to jakaś nadmierna opuchlizna, jak wszystko z nas spłynie i zejdzie po porodzie wtedy się okaże. oby to jednak była opuchlizna:P

Welurka, Ty szczęściaro z tym SH:P Też bym poszła:( Ale jak pisałam już dawno, u mnie są takie gdzie podczas dostaw baby to by mnie zmiażdżyły, żeby tylko wepchnąć do wora wszystkie nowe rzeczy. Masakra. Ale wybiorę się na pewno po porodzie jak widzę jakie fajne rzeczy można kupić maluszkowi tam:))

Sunbaitsy to fakt też dobre i ponoć zdrowe w miarę chispy, ale wiecie, nie ma to jak zjesć te swoje ulubione:P Myslę, że jedne nie zaszkodza:P

rubi67, michaela, welurka lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez po cichu mam nadzieje, ze to opuchlizna, ale watpie szczerze mowiac, bo nie widze zeby byly opuchniete :/

Ana, smacznego ! jedna paczka chipsow Ci z pewnoscia nie zaszkodzi, zreszta teraz nie ma co sobie zalowac :)

Ana27 lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co czytałam, te stopy mogą się powiększyć o numer właśnie w końcówce ciazy, kiedy jakiś hormon jest uwalniany odpowiedzialny za rozlużnienie stawów?Czy jakoś tak. I zamiast tylko rozluźnić nam miednicę, rozluźniają się i poszerzają też np stopy:P Ale oby to nie było to. Ja póki co też bym miała problem wejść w swoje buty ale ze względu na opuchliznę. Kupiłam neidawno jesienno-zimowe buty wiązane i super sprawa mogę regulować w zależności od opuchlizny:P Jakbym miała teraz jakieś uroczyste wyjście i miałabym włożyć jakiś obcasik to nie ma szans...

rubi67 lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
‹‹ 761 762 763 764 765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ