III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
blueberry wrote:Ana sprawdziłam, że Błażeja jest 29 listopada i 3 lutego, ale nie wiem, my jakoś nigdy nie obchodzimy imienin, więc pewnie ten temat w ogóle pominiemy
Wczoraj z mężem w nocy załapaliśmy się na TLC na porodówkę. Mąż się popłakał. A ja się popłakałam jak zobaczyłam, że on płacze. Także na poród muszę dopakować na wierzch torby dużą pakę chusteczek higienicznych -
Lalita2710 wrote:Blueberry ja mojemu przygotowałam siatkę z spodniami dresowymi (http://blancz.pl/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/s/p/spodnie-meskie-dresowe-smiths-szare-jasne-bawelniane.jpg) w takim stylu + t-shirt ,klapki musi sobie jeszcze spakować. Tak żeby było mu wygodnie.
Jedzenie to potem sobie kupi. Bo ciężko terazcoś ukleić;P bo nie wiadomo kiedy będzie chciało się wykluć. Poza tym...
nie wiadomo czy w pracy nie będzie jak ja będę rodzić.
Ja jestem spakowana ,jedynie osobno mam worek z rogalem do karmienia.
Już wstępnie naszykowałam śpiocho-pajacyki, czapki ,niedrapki, kombinezon na wyjście.. to mi dowiezie w dniu wyjścia.
To ja swojego też spakuję w reklamóweczkę, klapki i jakieś luźniejsze ubranie. Tak poza tym to mam wszystko jak Ty - rogal oddzielnie bo mi się nie zmieścił do torby, no i spakowana torba z ubrankami na wyjście dla małego. Zaraz jeszcze dorzucę czapkę, bo kupiłam w sobotę i nie mogłam znaleźć takiej na niemowlaka więc ją ręcznie przerabiam żeby była mniejsza niż jest teraz hihi -
Tak chodzi o to żeby luźnie mu było. No ja wyprałam spodnie i od razu chlub do worka żeby mi ich nie ubrał po domu:P ma inne jeszcze.
Ważne żeby miał luźno... bo wiesz i musi ci pomagać wstawać ,czy z wody czy coś...
Czapki naszykowałam 3 bo nie wiem jaką będzie mieć głowę -
Wy chyba głodne, że zamiast klapki widzicie kanapki hehehe
Perełka mój sam włączył tą porodówkę, a po programie do mnie z wyrzutami, że po co ja włączam mu takie rzeczy haha
Lalita, ja mam ciągle parcie na pęcherz choć dziś o dziwo w nocy byłam tylko raz w kibelku hmmLalita2710 lubi tę wiadomość
-
Lalita2710 wrote:Tak chodzi o to żeby luźnie mu było. No ja wyprałam spodnie i od razu chlub do worka żeby mi ich nie ubrał po domu:P ma inne jeszcze.
Ważne żeby miał luźno... bo wiesz i musi ci pomagać wstawać ,czy z wody czy coś...
Czapki naszykowałam 3 bo nie wiem jaką będzie mieć głowę
Ja przez tą czapkę spać nie mogłam, bo chciałam żeby miał taką cieplejszą, zimową. I znalazłam w Pepco jakąś za 8 zł z polarku ale na 6-9 m-cy. I sobie ją trochę zwężę ale tak żeby miała w obwodzie te 38 cm, żeby nie była właśnie za mała jak coś -
No ja właśnie przestałam mieć... a przez ost 3 tygodnie mówiłam wam że miałam takie że pomijając fakt że kilka razy w nocy ,ale miałam takie parcie że ledwo dolatywałam do kibelka na ostatnich nogach...
Teraz mi się chcę ,ale tak że chcę ale nie że muszę biec.
Tak normalnie. I w nocy ide 1-3 razy ,ale na lajcie. -
u mnie parciee. na pęcherz dalej jest. Ja jeszcze torby nie spakowałam zabieram sie do tego juz od tygodnia i zabrać nie moge ;/ jakoś zapału mi brakuje ostatnio. Jutro mam zamiar ogarnąć mieszkanie, pomyć okna, zmienić zasłony. ciekawe tylko cvzy do jutra mi zapał nie przejdzie
-
Ja wczoraj wypakowałam poprane rzeczy dla synia do jego nowej szafy i powiem wam, ze ledwo się zmieściło hehe, reszta będzie u nas w szafie:-)same pieluchy tetrowe zajmują tyle, że szok! i tez już wybrałam ubranka do szpitala na 56 i 62, bo tam, gdzie chce rodzić trzeba mieć swoje, kombinezon i rzeczy do wyjścia dowiezie M, juz mu spakowałam, z resztą sam wykładał na półki, wie juz co gdzie jest, więc może ogarnie:-)
Ana27 lubi tę wiadomość
-
Rubi boli jak cholera niewiem czy siedzi na pecherzu czy tylko kopie bo bol jest taki ze trudno powiedziec.a Nasz sobie pecherz wlasnie upodobal dzis na cale popoludnie dopiero teraz odpuscil..ja zamiast oddychac to sie spinam.https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
blueberry wrote:Welurka jak była u mnie teściowa to mi tak nagadała, że w ciąży nie można rąk do góry podnosić, że aż jej uwierzyłam. Pewnie jakieś zabobony
Ale jak już będziesz myć to chociaż nie z zewnątrz bo się przeziębisz kochana
Nie mozna w pierwszym trymestrze
Moj gin kazal mi teraz firany wieszac na przyspieszenie poroduhttps://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
JA juz po KTG, niestety czy stety, wszystko ok:P Żadnych skurczy ani nic, tętno prawidłowe, tak od 120-160 z tego co patrzyłam, ale pzeważnie 140 było plus minus. Mój gin stwierdził, że gdyby był płodem też by chciał tkai zapis hehehehehe dobry jest:) Następne KTG dopiero 9 grudnia, mam nadzieję, ze nie dotrwam!
rubi67 lubi tę wiadomość
-
welurka wrote:Dziewczyny jak jest z tym macierxzyńskim trzeba to jakoś wczesniej zgłaszać czy dopiero po porodzie zanosi sie zaświadczenie do pracy i wszystko załatwia ?
A z teog co wiem, bo koleżanka poszła teraz od razu na roczny, musiała wypełnić jakiś wniosek wcześniej.