X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez czasami takie okropne dni mam że normalnie wszystkich bym pozabijała

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parcie główki na pęcherz to nic, mnie raz walił w szyjkę przez cały wieczór (na następny dzień zaczęłam krwawić w 26tc)... taki świdrujący okropny ból, że myślałam że zemdleję ;)

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    Ana sprawdziłam, że Błażeja jest 29 listopada i 3 lutego, ale nie wiem, my jakoś nigdy nie obchodzimy imienin, więc pewnie ten temat w ogóle pominiemy :)

Wczoraj z mężem w nocy załapaliśmy się na TLC na porodówkę. Mąż się popłakał. A ja się popłakałam jak zobaczyłam, że on płacze. Także na poród muszę dopakować na wierzch torby dużą pakę chusteczek higienicznych :)
    ja zawsze płaczę jak oglądam porodówkę a mój M zamyka oczy, bo się boi :P

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Blueberry ja mojemu przygotowałam siatkę z spodniami dresowymi (http://blancz.pl/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/s/p/spodnie-meskie-dresowe-smiths-szare-jasne-bawelniane.jpg) w takim stylu + t-shirt ,klapki musi sobie jeszcze spakować. Tak żeby było mu wygodnie.
    Jedzenie to potem sobie kupi. Bo ciężko teraz :D coś ukleić;P bo nie wiadomo kiedy będzie chciało się wykluć. Poza tym...
    nie wiadomo czy w pracy nie będzie jak ja będę rodzić.

Ja jestem spakowana ,jedynie osobno mam worek z rogalem do karmienia.

Już wstępnie naszykowałam śpiocho-pajacyki, czapki ,niedrapki, kombinezon na wyjście.. to mi dowiezie w dniu wyjścia.

To ja swojego też spakuję w reklamóweczkę, klapki i jakieś luźniejsze ubranie. Tak poza tym to mam wszystko jak Ty - rogal oddzielnie bo mi się nie zmieścił do torby, no i spakowana torba z ubrankami na wyjście dla małego. Zaraz jeszcze dorzucę czapkę, bo kupiłam w sobotę i nie mogłam znaleźć takiej na niemowlaka więc ją ręcznie przerabiam żeby była mniejsza niż jest teraz hihi :)

zfxga33.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak chodzi o to żeby luźnie mu było. No ja wyprałam spodnie i od razu chlub do worka żeby mi ich nie ubrał po domu:P ma inne jeszcze.
    Ważne żeby miał luźno... bo wiesz i musi ci pomagać wstawać ,czy z wody czy coś...

Czapki naszykowałam 3 bo nie wiem jaką będzie mieć głowę:P

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy chyba głodne, że zamiast klapki widzicie kanapki hehehe :)

Perełka mój sam włączył tą porodówkę, a po programie do mnie z wyrzutami, że po co ja włączam mu takie rzeczy haha ;)

Lalita, ja mam ciągle parcie na pęcherz choć dziś o dziwo w nocy byłam tylko raz w kibelku hmm

Lalita2710 lubi tę wiadomość

zfxga33.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Tak chodzi o to żeby luźnie mu było. No ja wyprałam spodnie i od razu chlub do worka żeby mi ich nie ubrał po domu:P ma inne jeszcze.
    Ważne żeby miał luźno... bo wiesz i musi ci pomagać wstawać ,czy z wody czy coś...

Czapki naszykowałam 3 bo nie wiem jaką będzie mieć głowę:P

Ja przez tą czapkę spać nie mogłam, bo chciałam żeby miał taką cieplejszą, zimową. I znalazłam w Pepco jakąś za 8 zł z polarku ale na 6-9 m-cy. I sobie ją trochę zwężę ale tak żeby miała w obwodzie te 38 cm, żeby nie była właśnie za mała jak coś :)

zfxga33.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie przestałam mieć... a przez ost 3 tygodnie mówiłam wam że miałam takie że pomijając fakt że kilka razy w nocy ,ale miałam takie parcie że ledwo dolatywałam do kibelka na ostatnich nogach...
    Teraz mi się chcę ,ale tak że chcę ale nie że muszę biec.
    Tak normalnie. I w nocy ide 1-3 razy ,ale na lajcie.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie parciee. na pęcherz dalej jest. Ja jeszcze torby nie spakowałam zabieram sie do tego juz od tygodnia i zabrać nie moge ;/ jakoś zapału mi brakuje ostatnio. Jutro mam zamiar ogarnąć mieszkanie, pomyć okna, zmienić zasłony. ciekawe tylko cvzy do jutra mi zapał nie przejdzie :P

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welurka Ty tak nie szalej z tymi oknami, bo po co masz już zacząć rodzić? spokojnie, ja swojemu M kazałam umyć i jest elegancko:-)

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj wypakowałam poprane rzeczy dla synia do jego nowej szafy i powiem wam, ze ledwo się zmieściło hehe, reszta będzie u nas w szafie:-)same pieluchy tetrowe zajmują tyle, że szok! i tez już wybrałam ubranka do szpitala na 56 i 62, bo tam, gdzie chce rodzić trzeba mieć swoje, kombinezon i rzeczy do wyjścia dowiezie M, juz mu spakowałam, z resztą sam wykładał na półki, wie juz co gdzie jest, więc może ogarnie:-)

Ana27 lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welurka jak była u mnie teściowa to mi tak nagadała, że w ciąży nie można rąk do góry podnosić, że aż jej uwierzyłam. Pewnie jakieś zabobony :) Ale jak już będziesz myć to chociaż nie z zewnątrz bo się przeziębisz kochana ;)

zfxga33.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi boli jak cholera niewiem czy siedzi na pecherzu czy tylko kopie bo bol jest taki ze trudno powiedziec.a Nasz sobie pecherz wlasnie upodobal dzis na cale popoludnie dopiero teraz odpuscil..ja zamiast oddychac to sie spinam.

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • welurka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze moze faktycznie sie wstrzymam z tymi oknami, albo mąż umyje, w piątek mamy kolende i chciałabym je miec juz wtedy umyte :P

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    Welurka jak była u mnie teściowa to mi tak nagadała, że w ciąży nie można rąk do góry podnosić, że aż jej uwierzyłam. Pewnie jakieś zabobony :) Ale jak już będziesz myć to chociaż nie z zewnątrz bo się przeziębisz kochana ;)

Nie mozna w pierwszym trymestrze
    Moj gin kazal mi teraz firany wieszac na przyspieszenie porodu :)

• welurka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak jest z tym macierxzyńskim trzeba to jakoś wczesniej zgłaszać czy dopiero po porodzie zanosi sie zaświadczenie do pracy i wszystko załatwia ?

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA juz po KTG, niestety czy stety, wszystko ok:P Żadnych skurczy ani nic, tętno prawidłowe, tak od 120-160 z tego co patrzyłam, ale pzeważnie 140 było plus minus. Mój gin stwierdził, że gdyby był płodem też by chciał tkai zapis hehehehehe dobry jest:) Następne KTG dopiero 9 grudnia, mam nadzieję, ze nie dotrwam!:P

rubi67 lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopiero powiedzialam ze odpuscil kopanie po pecherzu i znow zaczal..w ogole jest mega aktywny moze szuka wyjscia hihi :)

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    Dziewczyny jak jest z tym macierxzyńskim trzeba to jakoś wczesniej zgłaszać czy dopiero po porodzie zanosi sie zaświadczenie do pracy i wszystko załatwia ?
    U mnie mam tylko zadzownić do pracy i powiedzieć, że urodziłam i dowieźć tzn M, oryginalny akt urodzenia. Ale ja idę na ten pół roczny.
    A z teog co wiem, bo koleżanka poszła teraz od razu na roczny, musiała wypełnić jakiś wniosek wcześniej.

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam mega parcie na pęcherz! A jak czasem tam mnie ręką łupnie to już w ogóle mam wrażenie, ze prąd przeze mnie przeszedł... Ale co tam, niech się pcha już do wyjścia:P

zsxuot7.png
‹‹ 766 767 768 769 770 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ