III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Lilka wrote:Moga byc bolesne.moje byly nieprzyjemne.im bardziej zaawansawona ciaza tym sa silniejsze.Moze u Ciebie wystepuje skurcze przepowiadajace ktore pojawiaja sie kilka tygodni przed porodem?
Właśnie może to jest to. Do tego kilka razy w ciagu dnia mam bole okresowe i takie parcie w dole macicy jakbym zaraz miała miesiączke dostać. Zobaczymy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2013, 20:00
-
KaRa wrote:Właśnie może to jest to. Do tego kilka razy w ciagu dnia mam bole okresowe i takie parcie w dole macicy jakbym zaraz miała miesiączke dostać. Zobaczymy
MAm nadzieje, że tak jak Lalita pisze, teraz wszystko może sie zmienić w przeciągu jednego dnia!!!OBy:D
P,S. Właśnie wcinam upragnione Laysy:P Ale chyba już się od nich odzwyczaiłam bo jem i jem i nie ubywa ich:PWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2013, 20:08
KaRa, blueberry lubią tę wiadomość
-
dziewczyny, jeśli któras będzie chciała naturalnie wyrownac poziom żelaza to zrobiłam na własny użytek i mase jest go w algach/ wodorostach dzisiaj kupiłam paczkę 1 łyżeczka = 1/2 dziennego zapotrzebowania, fajny tez jest amarantus o którym pisała kiedyś m_f, suszone morele i orzechy nerkowca i natka pietruszki
-
Lalita staram sie jak najwiecej nie zawsze wychodzi.krece biodrami na boki i w przod i tyl.skacze rytmicznie w gore i dol.ogladam tv zazwyczaj albo gadam z M.potem z tej pilki zejsc nie moge bo mnie wszystkk boli w dole.czasem mam dosc po kilku minutach i schodze bo mi niewygodnie.https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
No ja miałam miesiąc przerwy ,bo tak regulanie ćwiczyłam co 2 dzien te kołysania przód tył oprócz skakania... bo to zostawiałam na ostatnie tygodnie ciąży...
Zobaczymy zaczynam:P wiem że może się rozkręcić za kikla dni ,no ale...
im wcześniej zaczne to może przed terminem urodzę ,a nie po.. -
Wiesz co ja w to wierze tyle o ile te wszystkie sposoby moga a nie musza zadzialac
moje kumpele nie skakaly i rodzily w kilka h te ktore skakaly w kilkadziesiat.skacze bo nie zaszkodzi
a czy zadziala no niewiem czasu troche malo
rubi67 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
ja dzisiaj też odczułam pierwsze bolesne skurcze
nie są zbyt przyjemne.
A odczułam pewnie dlatego, że lekarz kazał zmniejszyć dawkę fenoterolu o jedną tabletkę dziennie bo nie starczyłoby mi leku do 36 tc... Coś mi się wydaje, że lek mi się skończy i na porodówce wylądujęWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2013, 20:31
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, czy mogłybyście pomóc mi zinterpretować wyniki badań:
HCG Wolna podjednostka beta (KRYPTOR) i PAPP-A (KRYPTOR). Mam wrażenie, iż są one złe (za wysokie). Nie mogę nigdzie znaleźć, chyba że któraś może podać mi jakiś link do tych wyników.
HCG Wolna podjednostka beta (KRYPTOR) - 73,82 IU/l
PAPP-A (KRYPTOR) - 3,242 IU/l
Z góry Wam dziękuję.
-
czekajajaca wrote:Cześć dziewczyny, czy mogłybyście pomóc mi zinterpretować wyniki badań:
HCG Wolna podjednostka beta (KRYPTOR) i PAPP-A (KRYPTOR). Mam wrażenie, iż są one złe (za wysokie). Nie mogę nigdzie znaleźć, chyba że któraś może podać mi jakiś link do tych wyników.
HCG Wolna podjednostka beta (KRYPTOR) - 73,82 IU/l
PAPP-A (KRYPTOR) - 3,242 IU/l
Z góry Wam dziękuję.
Nie znam się dokładnie ja miałam
Pappa-A 2,84 i bhCG 32,236.... ale wszystko... jest zależne ile masz lat itd....i pozostałe wyniki badań....
Nie nakręcaj się porozmawiaj z lekarzem -
nick nieaktualny
-
I już miałaś test papa? Wydawało mi się że robi się to ... w trakcie po usg i wtedy zostaje wyliczony stosunek tego wszystkiego.
Bo pierw obliczenia kości nosowej itd... a potem robią też wyliczenia z krwi...
http://www.diag.pl/fileadmin/banery/ulotki__plakaty/ulotki_lekarz/DIAGNOSTYKA_PRENATALNA_FMF.pdfWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2013, 21:19
-
nick nieaktualny
-
Mi tez od kilku dni puchna nogi...rece mi puchna i dretwieja najmocniej po nocy...a wieczorem jak klade sie spac to czuje jak cale stopy mi pulsuja i bola....ale....juz nie dlugo
19.12. jest, 09.01 3.84 cm
, 21.01 5,65 cm
, 6.02 8,06 cm Boy
2.03 238g
15,05 1500 g
27.07 3540
-
Ja w ogóle nie miałam takich badań. Wystarczyło normalne usg, zmierzenie NT, kości nosowej, itp. O tyle mniej stresu! Także nie denerwuj się i nie szukaj już nic w necie, lekarz najlepiej wszystko wytłuamczy. Zresztą z tego co wiem to nawet jak źle wychodzą te testy to i tak to tylko przewidywanie, wcale nie muszą oznaczać czegoś złego:))
-
nick nieaktualny