X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana ja to miałam jakby w pakiecie ,dostałam skierowanie poszłam na badanie + krew zrobili wynik za ileś tam i tyle. Też nie rozczytywałam się na ten temat... Ale ile wiem tyle przekazałam.

Poskakałam na piłce... zaraz może znów pójdę :P

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Puchną nogi oj puchna. Od paru dni puchną mi obydwie, tak tylko prawa stopa była słoniowata, lewa chudzinka. Teraz lewa nadgoniła prawą.. Do tego dłonie opuchnięte. I na twarzy ponoć też widać:( A piję baardzo dużo, taką mam ochotę.
    dziewczyny na to puchnięcie serio pomagapokrzywa co 2 dzień - ona pomaga pozbywać się nadmiaru wody z organizmu, no i basen mega - nawet pobrodzenie w wodzie działa ekstra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2013, 21:32

Ana27 lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie mialam takich badan tylko usg i przeziornosc karkowa takze niestety nie mam pojecia co oznaczaja te wartosci.
    spuchnieta jestem cala rece twarz stopy nogi..taka bunia :)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2013, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ami może dawała znać co u niej ?

Amicizia lubi tę wiadomość

• Lilka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze nie..
    myslimy ze juz urodzila i odpoczywa ale nic sie nie odzywala jeszcze.

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita, i dobrze zrobiłaś, że nie szukałaś nic w necie:P Gdybym była w ciąży drugi raz też bym nie robiła tych testów bo bym całkowicie zesiwiała:P

Michaela, muszę z ciekowsci kupić pokrzywę i zobaczymy:))

Oj, ja też czuję się jak bunia hmm BUKA hehehehehehe

Amicizia też mi się wdyaje, że na sete już urodziła:))) Nie wiem moze miała w ostateczności CC stąd tak długo nic nie odzywa się... Ale na pewno już urodziła i ma Jasia przy sobie:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2013, 21:46

zsxuot7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2013, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby mam taką nadzieje że już tuli Jaśka i odpoczywa bo jak pomyśle że biedactwo jeszcze się męczy to normalnie płakać mi się chce....

michaela lubi tę wiadomość

• Lilka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buka zwana jestem przez M od miesiecy :)

• justa24 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    No ja miałam miesiąc przerwy ,bo tak regulanie ćwiczyłam co 2 dzien te kołysania przód tył oprócz skakania... bo to zostawiałam na ostatnie tygodnie ciąży...
    Zobaczymy zaczynam:P wiem że może się rozkręcić za kikla dni ,no ale...
    im wcześniej zaczne to może przed terminem urodzę ,a nie po..
    ja skakałam na pilce dopiero na sali przedporodej i w sumie to dzięki temu nawet szybko postępowało rozwarcie ale to na przemian skakałam i duzo chodziłam z mężem, jednak mi się wydaje że przyspieszyłam sobie myciem podłóg na kolanach w piatek dzień przed pierwszymi skórczami.

A i lalita Ty pytałas jak się odczuwa skórcze, czy tak jak bóle okresowe? to ja Ci powiem że jak dlam nie to zupełnie coś innego.Na poczatku to jak takie zciskanie brzucha w wewnatrz w sumie to tak jakby ktoś zacisnoł pasa wokół niego i tak chwile trzymał.Ale to takie średnio bolesne.
    Natomiast skórcze które miałam już przy 8 cm to dlam nie był hardcore i już drapałam męża (troche) hehe ,ból okresowy przy tym to faktycznie pikuś a jam iałam dość bolesne miesiączki takie żę z pracy mnie zwalniali nie jednokrrotnie bo zawsze prawie że mdlałam.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana ja tylko sugerowałam się przeziernością karkową i tyle. To badanie krwi odebrałam... ale nawet na nie nie lukłam. Teraz tylko spr w sumie jaki wynik wyszedł.

Już mi się skakać nie chcę nogi mnie bolą...

Justa też mam bóle brzucha w czasie okresu mocne. (jeśli nie byłam na antykoncepcji) a szczególnie wspominam mocno miesiączki te rok temu od października po laparoskopii do marca ,były dość bolesne. Bo też wszystko się tam oczyszczało.
    Dla Ciebie były bolesne ,są kobiety ,które nie miały bolesnych miesiączek a poród im zleciał.. a są takie które mówiły że miesiączkowy był mocniejszy od porodu :D więc kurcze zobaczymy jak to będzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2013, 22:00

dqprepoku4out2uw.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RUBI prawie zapomnialam !! Wszystkiego Najlepszego z Okazji Urodzinek :) wszystkiego czego sobie zyczysz Niech Spelni sie !!! Zdrowko :)

rubi67 lubi tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak :))

Rubi ma dziś birthday;)) (chyba komórki mózgowe skurczyły mi się do zera)

Życzę Ci dużo zdrowia ,szczęścia , szybkiego bezbolesnego rozwiązania i spełnienia najskrytszych marzeń :)))

rubi67 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Lalita, i dobrze zrobiłaś, że nie szukałaś nic w necie:P Gdybym była w ciąży drugi raz też bym nie robiła tych testów bo bym całkowicie zesiwiała:P

Michaela, muszę z ciekowsci kupić pokrzywę i zobaczymy:))

Oj, ja też czuję się jak bunia hmm BUKA hehehehehehe

Amicizia też mi się wdyaje, że na sete już urodziła:))) Nie wiem moze miała w ostateczności CC stąd tak długo nic nie odzywa się... Ale na pewno już urodziła i ma Jasia przy sobie:))

Mam nadzieję że pomoże :)

Rozmawiałam z tatą, mama nie przyjedzie tutaj po porodzie chyba e poprosze, cieszę się ale i smutno mi sie troche zrobiło ze mamy tak rozbieżne potrzeby

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Cie Michaela doskonale.

• michaela Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja o bólu nie mysle w ogóle - będzie co ma być...

Rubi wszystkiego naj!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2013, 22:07

rubi67 lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi spełnienia marzeń :)

rubi67 lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myslalam tak samo jak Ty michaela, może dlatego jakoś przezyłam ten poród, choć szczerze to pod koniec juz wątpiłam że urodze silami natury bo poprostu nie miałam juz siły ani przeć ani leżeć nawet na tym fotelu gdzie było mi strasznie niewygodnie na nim i wierciłam sie w dodatku.
    Mowiłam do nich nawet zróbcie coś bo ja juz niemam siły, ja juz nie moge i tak podobno powtarzałam pare razy do chwili kiedy położna powiedziała że mam teraz przec już wszystkimi siłami no i jak zobaczylam że bierze nożyczki to już wiedziałam żę na tym skurczu urodzę i tak tez sie stało.

michaela lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zepsulam wejscie na sluchawki do laptopa :( eh.zdolna bestia jestem pociagnelam tak mocno ze az urwalam..
    napisalam meila do firmy zajmujacej sie wycena ile to bedzie kosztowalo.jakbym nie miala na co piebiedzy wydawac.
    Ami czekamy na wiesci.

• welurka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja tez musze pomartretować moją piłkę może od jutra zaczne czy to za wcześnie ??

ja sie panicznie boje porodu chociaz teraz widze ze styrach jest coraz mniejszy bo chciałabym juz miec małą po tej drugiej stronie :)

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie Justa umówiłam z położna ze spróbujemy nie na leżaco, może w wodzie, jak sie uda to zobaczmy... jedna wielka niewiadoma

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2013, 23:19

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

‹‹ 769 770 771 772 773 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ