III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
welurka wrote:kurde czytam te głupie przepisy i nic z tego nie wiem
wydaje mi się ze do 2 tyg. po porodzie msuze złoyć wniosek do pracodawcy o ten roczny urlop macierzyński ale nie wiem czy dobrzed rozumuje
A tak jak ja, idąc na te pół roku tylko dowożę akty urodzenia i tyle. Nic nie wypełniam. Przynajmniej nic mi o tym nie wiaodmo:P -
KaRa wrote:Lilka, Ana czy te skurcze były bolesne? Bo właśnie czytam o skurczach BH i pisze ze one racżej sa bezbolesne.
Ja mam od 5 dniu skrcze 4-7 razy dzienne ale już takie lekko bolesne.KaRa lubi tę wiadomość
-
Ja po porodzie miałam 2 tyg na deklaracje czy chcę otrzymywać 80% pensji czy 100 a potem 60. musiałam przynieść ksero aktu urodzenia. i Wypełnić tak wniosek że mój mąż nie będzie wykorzystywał tego urlopu.
Co do wieszania firan to jest prawdą że nie powinno się podnosić rąk do góry bo może to spowodować odklejenie łożyska. -
KAra u mnie były odczuwalne niestety. Ale szyjkę miałam w porządku więc lekarz nie przepisał żadnego leku np Fenoterolu. W tym tyg ciązy w którym teraz jesteś NIC a NIC nie obawiaj się sie tych skurczy. Formalnie jeszcze lekko ponad tydzień i będziesz w donoszonej ciąży. Teraz na takie skurcze nic lekarze Ci już nie przepisza, Fenoterol do 36tc podają.
KaRa lubi tę wiadomość
-
Kleopatra wrote:Ja po porodzie miałam 2 tyg na deklaracje czy chcę otrzymywać 80% pensji czy 100 a potem 60. musiałam przynieść ksero aktu urodzenia. i Wypełnić tak wniosek że mój mąż nie będzie wykorzystywał tego urlopu.
Co do wieszania firan to jest prawdą że nie powinno się podnosić rąk do góry bo może to spowodować odklejenie łożyska. -
Moga byc bolesne.moje byly nieprzyjemne.im bardziej zaawansawona ciaza tym sa silniejsze.Moze u Ciebie wystepuje skurcze przepowiadajace ktore pojawiaja sie kilka tygodni przed porodem?
KaRa lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
wychodzi na to że dopiero po porodzie musze jakiekolwiek papierki w pracy wypełniac czyli teraz moge spokojnie czekac na Zosię a potem zając się papierkowymi sprawami
Dziewczyny ja tez mam bardzo bolesne skurcze, mam takie twardzenia brzucha ze musza przystanąć i wstrzymać oddech dopiero po chwili puszcza, zdarza mi się tak kilka razy na dzień nie raz dwa trzy pod rzad, na ost. wizycie lekarka mówiła że szyjka się skraca ale jest jeszcze zamknięta, wiec zobaczymy ...następna wizyte mam za tydzień