III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalita, ja sobie to tłumacze tak, że zlepiej pózno niz wcale, ze zawsze może mniej sie popęka mniej do szycia będzie, a może przy madrej położnej i odrobinie szczęsci dzięki temu nic nie pęknie
Chyba wolę teraz własną reke niż potem nozyczki tzn ja po prostu wiem ze nie mam super elastycznej skóry, ale niewiele jej trzeba żeby było dobrze.
http://www.rodzicpoludzku.pl/Porod/Naciecie-krocza-czy-mozesz-tego-uniknac.htmlLalita2710 lubi tę wiadomość
-
Ana sprawdziłam, że Błażeja jest 29 listopada i 3 lutego, ale nie wiem, my jakoś nigdy nie obchodzimy imienin, więc pewnie ten temat w ogóle pominiemy
Wczoraj z mężem w nocy załapaliśmy się na TLC na porodówkę. Mąż się popłakał. A ja się popłakałam jak zobaczyłam, że on płacze. Także na poród muszę dopakować na wierzch torby dużą pakę chusteczek higienicznychMiriam, Nina, Ana27, Blondi22, Blondi22, Perełka lubią tę wiadomość
-
To ciężka sprawa jest. Bo ja rozstępy miałam z przed ciąży ,wszędzie a na piersiach już nie mówiąc. A póki cow ciąży nie pojawił mi się ani jeden nowy.
Więc może to kwestia moich smarowideł
Ja spróbuje robić ten masaż ,a co mi tam jak mam pęknąc to pękne.
Choć fakt faktem jest że wszystko zależy od naszych włókien kolagenowych i eleastynowych...megan8, michaela lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, w 39 tygodniu ciąży, to wy się juz niczym nie stresujcie, ani masowaniem , ani niemasowaniem, ani niczym innym tylko cała naprzód na porodówkę i zero zmartwień. Ja bym w każdym razie tak zrobiła, zresztą można było się masowac i od 1 miesiąca ciązy i mieć cesarkę więc co tam. Ja bede próbować bo znam swoja skórę , jej skłonnośc do pękania i poddawanie się elastyczności i w moim przypadku to ma sens, w waszym nie musi mieć wcale:)
Lilka, Ana27 lubią tę wiadomość
-
Witajcie Mamusie;)Gratuluję świeżo upieczonym mamom i trzymam kciuki za
nastęne w kolejce;)
Co prawda mało się udzielam na forum, ale za to czytam wszystko regularnie i dzięki temu przypomniałyście mi o tym nieszczęsnym masażu krocza- za półtora miesiąca zacznę;)Nie wiem czy pomoże czy nie, ale na pewno nie zaszkodzi.
Dziś pełna mobilizacja:zapisałam się do fryzjera, bo zaczynam już starszyć i umówiłam się z położną na coś w rodzaju szkoły rodzenia-spotkania są w mniejszych grupach, gdzie jest bardziej indywidualne podejscie do ciężarnej.Pierwsze spotkanie w następny czwartek, a w ten piątek chyba poczynię pierwsze zakupy dla Ninusi;)welurka, michaela lubią tę wiadomość
-
Juz po wizycie.szybkie usg zeby zobaczyc plyny czy sa ok malego pomierzyli brzuch jak sie nic nie wydarzy do czwartku nast wizyta za tydzien.w poczekalni bylo ok 15 kobiet po terminie
Jak to lekarka stwierdzila baby is ready mummy is readyno to czekamy !
Nina, rubi67, Blondi22, Ana27 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Nina wrote:witaj Milola;-)piekne imie wybralas dla corci;-) ja tak nie mam na imie,ale gdybym miala coreczke to tak wlasnie by sie nazywala;-)
DziękujęChoć powiem Ci, że sporo osób dziwnie na nie reaguje-myślą że to będzie Janina, a Nina to tylko zdrobnienie