Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Anette Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2013, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała mi wrote:
    Nie jesteś sama w swoich obawach. Ja też się boję i zastanawiam czy dam sobie radę. Długo czekałam na maluszka ( 2 lata starań), więc jest upragniony i wyczekany. Coraz częściej mam chwilę zwątpienia i przerażenia, że nie będę dobrą matką, bo nigdy nie przepadałam za dziećmi. Obawiam się strasznie, że nie będę potrafiła się nim zająć, poprawnie nakarmić, przewinąć , a co najgorsze rozpoznać jego potrzeb. Wiele słyszałam, że ponoć to przychodzi naturalnie... Mam nadzieję ... :)

To naturalne, ze sie boicie. Chyba tylko nierozsadni sie nie boja ;-)
    Ja mialam tak samo. Dlugo czekalismy i dlugo sie staralismy, a teraz....Majkus to caly moj swiat :-)
    W to ze sobie poradzicie nie watpie :-)
    Mala mi, moja siostra wrecz "nienawidzi dzieci" a gdy przyjechalam z synkiem do Polski i go zobaczyla....to nie moge jej odgonic od niego :-)
    Bedziesz je kochala calym sercem, bedzie calym Twoim swiatem. Bedziesz je poznawala kazdego dnia i z kazdym kolejnym dniem bedziesz madrzejsza o nowa wiedze i bardziej w nim zakochana :-) Powoli poznasz je tak, ze bez problemu rozpoznasz co jemu jest, a jak nie bedziesz wiedziala to je poprostu wez na rece i mocno do piersi przytul :-) To zawsze zadziala, przeciez jestes jego mama :-) kochasz je a ono Ciebie....NAJBARDZIEJ NA CALYM SWIECIE !

MATCZYNA MILOSC POTRAFI GORY PRZENOSC ....chocby nie wiem co sie dzialo to DACIE RADE :-)
    Trzymam kciuki !

Suzy Lee, mała mi, DzejKej, aila, MADZIULA13, anilorak, pasia27, vivien, m_f lubią tę wiadomość

Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi :-)
    Staramy sie o kolejnego...
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2013, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do liczenia tygodni ciąży, dziwne jest to, że w necie wszędzie pisze, że np. jak jest 37t i 4d to "jesteś w 38 tygodniu ciąży". Natomiast tak jak piszecie, lekarze, położne itd. biorą pod uwagę skończone tygodnie. Moja koleżanka ostatnio urodziła w 39t i 3d i ma wpisane, ze urodziła w 39 tygodniu ciąży, chociaż dla niej cały czas to był 40 tydzień:)

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • kaja1991 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2013, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm czyli wychodzi na to ze u mnie 37 tydzien :) jeszce az 3 tygodnie :(

pasia27 lubi tę wiadomość

kaja1991
    iv093e5elgj3447p.png
    3125635e9e884c2a.png
  • Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki :)
    Ja właśnie wczoraj wróciłam do domku o 5 dniowym pobycie w szpitalu :( z powodu kolki nerkowej , dostałam 5 zastrzyków kilka kroplówek i non stop na antybiotyku na nerki byłam oraz dodatkowo 2 razy zastrzyk z sterydami ponieważ przy kolce skróciła mi się szyjka i trzeba było być przygotowanym na szybszy porod. mam nadzieję że moja córcia poczeka jeszcze spokojnie miesiąc i wtedy może się rodzić :)
    Na dzień dzisiejszy muszę dużo się oszczędzać żeby szybciej nie urodzić ;/

w57v9n73toqtjvh3.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    C

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 17:06

• anilorak Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 17:07

pasia27 lubi tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2013, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patus kurde lez i nudz sie i tylko na zdrowko wam to wyjdzie.zbieraj sily do porodu tak jak my hehe

Ja to malo robie w chalpie i prawie nie wylaze chyba ze gdzies szybciutko autkiem skocze i tak jestem zmeczona hehe.ale jakos apetyt z zeszlego tygodnia minal i wrocilam do normalnej diety.. Ale pragnienie mam straszne ;-)

anilorak lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2013, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V

pasia27, Rika lubią tę wiadomość

• DzejKej Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2013, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogole bez meza bym teraz rady nie dała. Jesli chodzi o sprzatanie to wszystko robi za mnie :) Tzn. staram sie pomagac, ale za wiele nie dam rady, bo mi odrazu brzuch twardnieje i słabo mi.

Dzisiaj w nocy strasznie mi brzuch opadl. Jeszcze troche i bede go miała na stopach chyba...

anilorak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2013, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:10

anilorak, mała mi, pasia27, Anette lubią tę wiadomość

• anilorak Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2013, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A

Rika lubi tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2013, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzejKej wrote:
    Ja to w ogole bez meza bym teraz rady nie dała. Jesli chodzi o sprzatanie to wszystko robi za mnie :) Tzn. staram sie pomagac, ale za wiele nie dam rady, bo mi odrazu brzuch twardnieje i słabo mi.

Dzisiaj w nocy strasznie mi brzuch opadl. Jeszcze troche i bede go miała na stopach chyba...

DzejKej trzymam kciuki za egzamin w tym tygodniu ;)

DzejKej lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj bylam zowu na odkrytym basenie z mezem i troszku poplywalam,
    ach jednak nie ma jak swieze powietrze i mozliwosc schodzenia sie w takie upalne dni <3 <3

Bylo fantastycznie ;)

Mala kreci sie jak szalona,a najlepsze jest to ze jak dzwoni budzik meza po ktoram zawsze wlanczana jest dzemka... (nie potrafi wstac za pierwszym dzwonkiem :P ) mala wstaje jako pierwsza i budzi pierw mamusie swoimi gwaltownymi ruchami a potem tatusia bo szmyra go swoimi kopniakami po plecach :P :P Sumienna ta nasza coreczka <3 <3 <3

Rika, mała mi, DzejKej, Anette lubią tę wiadomość

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien, podziwiam, że masz odwagę pluskać się w takim odkrytym basenie. Wiesz, chodzi mi o bakterie itd. Bo mi lekarz zezwolił tylko na "sprawdzony" basen.

Patuska, dobrze, ze jesteś juz w domu - teraz odpoczywaj.

Rika, świetny brzuszek i musze przyznać, że dosyć duży:) Ślicznie wyglądasz.

Moja mała przez ostatnie dwa dni baaaardzo mało się ruszała. Dzisiaj znowu jest nadmiernie aktywna. Odebrałam dzis wynik z wymazu szyjki macicy i pisze, że jest czysto, że nic nie wyhodowano, ale nie pisze tam konkretnie że wynik GBS czy tam na paciorkowca jest ujemny. A jak wy macie na wyniku napisane?

Rika lubi tę wiadomość

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • asia__u Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2013, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Mamusie! Zosia przez weekend też mało się ruszała i pojechaliśmy na IP. Tam wysłali nas piętro wyżej na porodówke:) Leżałam na sali porodowej z podłączonym ktg. Na szczeście trafiłam na swojego lekarza. Zrobił mi usg i obejrzał zapis ktg. Wszystko wyszło idealnie,serce bije jak dzwon ale stwierdził, ze mała rzeczywiście leniwa. Mam obserwować jej aktywność. Na szczescie już jutro ide do położnej i znowu bede miała ktg, ktore obejrzy lekarz:) Mój Tomek stwierdził, że pewnie Zosia zbiera się do wyjscia i temu taka mało aktywna:) zobaczymy, może cos w tym jest... Na ktg wyszły tez skurcze małe i duże... lekarz powiedział, że może pomału się rozkręci...

km5s8ribrn17y8ix.png
    2nn33e3kt9e0m3f8.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa wrote:
    Vivien, podziwiam, że masz odwagę pluskać się w takim odkrytym basenie. Wiesz, chodzi mi o bakterie itd. Bo mi lekarz zezwolił tylko na "sprawdzony" basen.

Agga tez sie balam za pierwszym razem jak jechalismy ale obgadalam to z lekarzem do tego mam rekawiczki z paskiem w domu sparwdzajace ph w pochwie zeby caly czas kontrolowac
    takze w razie jakis bakteri moge szybko reagowac ;)

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2013, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu ale wiesci ze Zosia sie rozkreca hehe w ogole ktora pierwsza? Dzej kej albo Pati. Juz niedlugo dziewczyny.

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2013, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA co do paciorkowac to jutro dryndne bo bedzie wynik ale to chyba dobrze jak masz napisane ze nie wchodowano..
    Oj ja basenu tez unikam poza tym u nas nedzny i wszedzie slonce wiec nie mam nawet po co isc posiedziec i nogi pomoczyc..
    Moj Kacperzyna za to aktywny z reszta jestem spokojniejsza jak licze i zapisuje te jego ruchy..fajnie sobie wtedy robimy ja go smyram po glowce a on stopki i dupke wypina i robi rooogi swoje hehe
    No i lubi jak mi burczy w brzuchu to od razu sie pobudza chlopak.moze to taki traf ze reaguje na moje smyranko a moze lubi to juz w brzuszku?hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2013, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj byl tez dzisiaj w przychodni i mialyscie racje z tym zaposem do lekarza ale jak sie jest jeszcze w szpitalu u nas to oni wypisuja swistek do przychodni i wtedy tatus musi isc do przychodni powiadomic umowic sie i z polozna i wrocic z jej pieczatka do szpitala wtedy spokojnie wypisza dziecko a jak ona przyjdzie do domu to wezmie deklaracje i zapiszemy sie do lekarza..spoko

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2013, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:10

DzejKej lubi tę wiadomość

‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ