III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
ja dziś zrobiłam krzywą cukrową. Jakie to świństwo okropnie słodkie, ble.
Okazuje się, że lekarz zlecił mi to badanie tylko po 2h zapłaciłam więc 5złi zrobiłam sobie też po 1h , bo gdybym miała powtarzać to badanie to never! Wolałam już zapłacić
Ja mam trochę inny problem i aż się dygam. Od jakiegoś czasu mam straszne pobolewania jelit jak przy zatruciu. Chodzę w pół zgięta. Ostatnio bóle się nasiliły, bo brzuch boli praktycznie codziennie . Przed wypróżnieniem też bolą mnie jelita , po wypróżnieniu ból mija. Czy spotkałyście się z czymś takim? Ja wizyte mam dopiero 6.08 więc zanim udam sie do lekarza z moim problemem to troszkę czasu jeszcze mam. W ogóle wcześniej dokuczały mi zaparcia teraz przez te bóle bardziej rozwolnienia . Za cholerę nie wiem co może być przyczyną takiego stanu rzeczy .Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2013, 13:52
-
Witam się nieśmiało! Miałam się udzielać regularnie i zaglądać codziennie (biorąc pod uwagę, że prowadzę kanapowy tryb życia to nie takie trudne), ale coś nie wyszło i jestem nie na czasie...
Mężowi udało się wziąć urlop od 8.07 i pochłonięci byliśmy remontem pokoju dziecięcego. Miało być szybko, zgrabnie, bez problemu, a wyszło jak zawsze... Czasami rozwiązania stosowane w tym mieszkaniu mnie przerażają i już mężowi zapowiedziałam, że jeśli przyjdzie nam remontować resztę mieszkania to wynajmujemy do tego jakąś fachową ekipę. Wolę nie wiedzieć jakie jeszcze niespodzianki ukryte są pod tapetą.
Urlop zakończony, remont prawie zrobiony - mogę spokojnie zalęgnąć na kanapie i wrócić do życia wirtualnego. -
Cześć Kobietki:)
Ja dziś byłam po odbiór wypisu z szpitala i niestety mam zagrożenie porodu przed 37tyg mam nadzieję, że Olcia poczeka chociaż do 37 tygodnia i wtedy moze wychodzić.Zaliczyłam też wizytę u anestezjologa w sprawie znieczulenia do porodu i w razie mocnego bólu mogę z niego skorzystać więc i spokojniejsza jestem. U nas dziś gorąco więc teraz odpoczywam chociaz bym chętnie coś porobiła męczy mnie taka sytuacja jak muszę się kogoś o coś prosić ehh;/
Pasiu cudny brzusio muszę też zrobić zdj póki mała jeszcze w brzuszku -
Patuska, na moim wypisie też jest napisane "zagrożenie przedwczesnym porodem" no ale to już należy do przeszłości bo moja mała już donoszona. A Ty się nie martw bno dostałaś też sterydy, więc nawet jakby coś zaczęło się dziać, to Wasza mała jest zabezpieczona już.
Vivien, skoro pilnujesz PH pochwy to w porządku:)
Pasia, super brzuszek:)
Asia, mi tez w szpitalu na ktg wychodziły skurcze (niezbyt mocne) i to było ponad tydzień temu, a ja dalej czekam, czekam, czekam i czekam:)
A Pati może już rodzi:)vivien, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Kochane! Tak jak przewidywalam, nie mam juz tyle czasu, zeby do Was zagladac regularnie..Ignas pochlania caly moj czas i wiekszosc uwagi. Niesamowite jest to uczucie bycia mama! Z reszta..niedlugo same sie o tym przekonacie!!!!
Z drugiej strony jednak, tak czytem Wasze posty, i musze przyznac, ze troche mi zal, ze juz nie jestem w ciazy i ze nie wykorzystalam tych 9 miesiecy. Jest cos cudownego w tym okresie oczekiwnia, kiedy dziecko jest czescia Ciebie, czujesz jego ruchy...Moze o glupie..ale chetnie przezylabym to jeszcze raz..a moze to tylko hormony na mnie dzialaja..nie wiem...
vivien, pasia27, she, Anette, Suzy Lee lubią tę wiadomość
-
agga84aa wrote:
Asia, mi tez w szpitalu na ktg wychodziły skurcze (niezbyt mocne) i to było ponad tydzień temu, a ja dalej czekam, czekam, czekam i czekam:)
Aga ja w ciagu 30 minut ktg miałam dwa porzadne skurcze na całą skalę i co chwilę jakieś takie drobne.. I ogólnie cały czas napiętą macicę..
-
AniaBania wrote:Kochane! Tak jak przewidywalam, nie mam juz tyle czasu, zeby do Was zagladac regularnie..Ignas pochlania caly moj czas i wiekszosc uwagi. Niesamowite jest to uczucie bycia mama! Z reszta..niedlugo same sie o tym przekonacie!!!!
Z drugiej strony jednak, tak czytem Wasze posty, i musze przyznac, ze troche mi zal, ze juz nie jestem w ciazy i ze nie wykorzystalam tych 9 miesiecy. Jest cos cudownego w tym okresie oczekiwnia, kiedy dziecko jest czescia Ciebie, czujesz jego ruchy...Moze o glupie..ale chetnie przezylabym to jeszcze raz..a moze to tylko hormony na mnie dzialaja..nie wiem...
AniaBania - podpisuję się pod tym co napisałaś. Ja też tęsknię za ciążą ale jednocześnie jestem bardzo szczęśliwa, że mam już Maję przy sobie. Czasami aż mam wyrzuty sumienia, że tęsknię... Dziwne to wszystko -
Co do Patti to mam nadzieje, ze mnie przescignie (kto wie moze juz przescignela) Moje dzidzi ma "zakaz" porodu do 26 lipca ze wzgledu na egzamin Chyba sie uda, bo poki co nic na porod jakos nie wskazuje (nic poza brzuchem, ktory juz prawie lezy na stopach).
Pasia, sliczne fotki, ale ten czas leci...
Vivien, jak ja Ci tego basenu zazdroszcze! Teraz jak taki upal to tez bym poszla, ale juz za blisko terminu, no i musze sie uczyc na ten durny egzaminpasia27, Anette lubią tę wiadomość
-
dziewczyny ,jeszcze nie rodze:-)mam gosci i aktywnie spedzam czas , jezdze w rozne miejsca i takie tam.
dzis wieczorem zwymiotowlam pierwszy raz w ciazy -tylko jeden raz i czuje sie juz ok i zastanawiam sie czy zatrulam sie czyms co zjadlam na miescie na obiad ,czy moze organizm zaczal sie oczyszaczac, bo przyznam ,ze mdli mnie juz kilka dni.lekarka napisala ,ze jednorazowe wymioty nie sa grozne, chyba ,ze zaczna sie powtarzac, to moga oznaczac zatrucie , albo porod albo po prosty oczyszczanie i ze mam obserwowac ruchy dziecka.poki co jest ok.
DzejKej lubi tę wiadomość
-
Patti a juz myslalam ze cie wzielo hehe no ale moze te wymioty co rzeczywiscie o czyms swiadcza..hmm
A mnie od poludnia strasznie boli prawa piers po boku kolo pachy..masakra jak delikatnie nacisne to leci..eh nie mozliwe zeby sie jakis kanalik przytkal ale juz sobie wyobrazam ten bol jak sie przytka ehh..nie mozliwe tez zebym zgniotla bo leze na lewej stronie..
No i niestety naszlo mnie i nazarlam sie kanapkami wlasnie..maly teraz je bo brzuch faluje jak szalony..Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2013, 21:06
-
dziewczyny proszę o interpretację wyniku badania:
Toxoplazmoza - panel (IgG, IgM)
P-ciała p/Toxoplasma gondii IgM (s) ujemny ujemny
P-ciała p/Toxoplasma gondii IgG (s) 568 IU/ml < 1,0
Interpretacja wyniku:
Interpretacja dodatni
czy to znaczy, że jestem chora czy przebyłam chorobę? Wizytę u lekarza mam dopiero w czwartek