WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • DzejKej Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga, wspolczuje tak czestego wstawania. Ja juz co prawda nie dam rady przespac calej nocy, ale wstaje na siku tylko raz.

Wrocilam wlasnie od lekarza i jestem strasznie zadowolona :) Nie wyglada na to, zebym miala zaczac rodzic za wczesnie. Prawie zadnych skurczy - tylko takie malutkie, szyjka zamknieta. Wprawdzie jest na nia wielki nacisk, ale jeszcze sie jakos trzyma ;) Nastepna wizyte mam na 31 lipca, czyli na dzien, w ktorym teoretycznie powinnam zaczac rodzic.

Robilam dzisiaj te badanie na paciorkowca. 25€ u nas taka przyjemnosc, ale uznalam, ze dziecko najwazniejsze i nigdy bym sobie nie darowała jakby malutkiej cos potem bylo, bo zaskapilam :)

pasia27, anilorak, Adka lubią tę wiadomość

• mała mi Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Kobitki leze wlasnie w lozku obok mnie chrapiacy maz a ja stukam w klawiature od telefonu bo nie moge usnac :/ :/ :/ :/
    Wsciec sie idzie bo jeszcze o 21 bylam zmeczona a teraz czuje sie jak bym mogla nocke przepracowac...

Kilka razy wlasnie mi brzuch stwardnial, mala bryka i sie rozpycha takze nie jestem sama z nadmierna energia o 24 w nocy :/ :/

Vivien,

Ja od wielu tygodni zasypiam jakos ok 2h w nocy. Niestety, ale moj synuś najbardziej bryka właśnie po północy tak przez godzinę - dwie. Niestety, ale wtedy nie ma mowy o spaniu, więc musiałam się przyzwyczaić :)

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten fiolet (nadmanganian potasu ) kiedyś stosowało się do wody do kąpieli noworodków w celu odkażenia wody. To było bardzo popularne i wszyscy to ogólnie stosowali. Nie wiem jak jest teraz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2013, 13:47

pasia27 lubi tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • mała mi Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia,
    Zwracam się do Ciebie z zapytaniem w temacie uznania dziecka przez ojca jeszcze przed narodzinami. Pamiętam, że już załatwialiście tę kwestię. Do mnie chłop przyjeżdza na 3 dni i chcieliśmy też podjechać do urzędu.
    Jakie dokumenty są wymagane? Pewnie dowody osobiste, moj akt chrztu i coś jeszcze, jakieś oświadczenia itp?

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie niermormalna ma racje i przy problemach skornych i wypryskach..przy ospie rowniez i dlatego sie zastanawiam czy slyszalyscie o tym bo ja tylko u sasiadki.heh
    A z drugiej strony to wysusza skore czytalam..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba bym nie chciała sobie farbować rąk :) Do odkażenia wody może być olejek herbaciany, z eukaliptusa chyba też... musiałabym sprawdzić bo nie pamiętam na 100%.

U mnie zaczynają się zauważalne skurcze. W pierwszej ciąży przykuły moja uwagę niedługo po 20 tygodniu, a w tej dopiero niedawno, aż mnie zgina w pół, bo mam wrażenie, że mi się wszystkie mięśnie ściągnęły i ciągną mnie do przodu. Dziś już 3, albo 4 były... chyba do 10 dziennie to okey, tak?

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała mi wrote:
    Pasia,
    Zwracam się do Ciebie z zapytaniem w temacie uznania dziecka przez ojca jeszcze przed narodzinami. Pamiętam, że już załatwialiście tę kwestię. Do mnie chłop przyjeżdza na 3 dni i chcieliśmy też podjechać do urzędu.
    Jakie dokumenty są wymagane? Pewnie dowody osobiste, moj akt chrztu i coś jeszcze, jakieś oświadczenia itp?
    Mala mi potrzebne sa tylko dowody osobiste Twoj i partner oraz karta ciazy.zupelnie nic wiecej od niego z miasta nie potrzeba.ja jestem po rozwodzie ktory sie odbyl w moim usc 6lat temu i tez nie musialam miec zadnych papierow.oni mieli wszystko na miejscu.zadzwonilam wczesniej,umowilismy sie i od razu to uznanie dziecka nastapilo :-)
    Pani mowila ze tez przyjma jak sie wejdzie z ulicy i koniecznie umawiac sie nie trzeba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2013, 13:57

mała mi lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akt chrztu w ogole nie ma tu nic do znaczenia a oswiadczenie sklada sie na miejscu ;-) ok pol godz czekania ale juz z glowy ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy to ja w ogole albo nie mam tych slawnych Braxtonkow albo ich nie czuje ?

Dzej kej to jeszcze sobie posiedzisz z brzuszkiem hehe skoro malej sie nie spieszy..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • mała mi Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasiu,

Bardzo dziękuję za info :)

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała mi wrote:
    Pasiu,

Bardzo dziękuję za info :)
    Nie ma sprawy.karte ciazy kazali wziasc bo tam jest przewidywany termin rozwiazania ;-)

mała mi lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2013, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem Pasia, może masz delikatne? Ja do zeszłego tygodnia tez ich wcale nie zauważałam, dopiero od 3 dni mniej więcej, nie da się nie zauważyć.

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy, słyszałam, że do 10 skurczy dziennie jest ok. Należy się zgłosić do lekarza jak skurczy jest wicej niż 4 w ciągu godziny.

Ja od 20 tygodnia zaczęłam odczuwać te skurcze i naprawdę było ich bardzo dużo, na pewno więcej niż 10 w ciągu dnia, mówiłam o tym lekarzowi, ale nie zauważał żeby szyjka się skracała.

DzejKej, podziwiam twoje nastawienie do porodu, jkaby mi teraz lekarz powiedział, że szyjka jeszcze zamknięta na 4 spusty i nic się nie dzieje, to chyba bym go tam zjadła ze złości. Ja chcę już rodzić!!!!!!!

Pasia, nie czujesz w ogóle twardnień brzuszka?

Adka, pasia27 lubią tę wiadomość

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • Adka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, dziewczyny. Tak sobie ostatnio jakoś od czasu do czasu was tylko podczytuję ;)
    U mnie zaczął się już 37 tc i powiem wam, że dawno nie czułam się tak dobrze. Ogólnie III trymestr jest dla mnie dużo łaskawszy niż II. W nocy też wstaję po kilka razy do wc ale później bez problemu zasypiam. Najgorsze jest tylko puchnięcie stóp. Ale robiłam badania i wszystko jest ok.

Jeśli chodzi o skurczę to takich typowych też nie czuję, od czasu do czasu twardnieje mi brzuch.
    Od wczoraj układam w szafach ciuchy, wyrzucam co jest niezbędne ;) Zaraz mam zamiar zabrać się za kuchnię :)

Na przyjście małej wszystko już gotowe ale jeszcze musi poczekać aż jej ciocia wróci z urlopu bo będzie ze mną przy porodzie.
    Łóżeczko mamy złożone, położony materacyk i tak się zastanawiam czy powinnam też już założyć prześcieradełko i osłonki na boki łóżeczka czy poczekać z tym jak wyjdziemy ze szpitala (tzn. zlecić to komuś z rodziny). Jak jest u was?

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga nie czuje nic dziwnego.jedyne co to normalne napinki malego tzn.przeciaganie sie i prezenie..czy to jest to?kurde watpie..ale pytalam sie lekarza i powiedzial ze jak nadejdzie TEN moment to na pewno poczuje jak sie zacznie.hehe

A mnie piers dalej boli i jest twarda i ogromna jak grejfrut..eh..
    Adka ja materacyk juz wietrze od tygodnia z zapachu nowosci i lozeczko rozlozymy w piatek i te boki ,przescieradlo i reszte jak wrocimy ze szpitala na gotowo.

Adka a jak wizyta u hepatologa?wiesz cos wiecej?

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka, ja już mam kompletnie ubrane łóżeczko. Tez się zastanawiałam, czy to nie za wcześnie, czy się nie zakurzy, ale przecież jak mała będzie w nim spała, to też nie będę co chwilkę prała czy odkurzała pościeli;)

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Chyba bym nie chciała sobie farbować rąk :) Do odkażenia wody może być olejek herbaciany, z eukaliptusa chyba też... musiałabym sprawdzić bo nie pamiętam na 100%.

U mnie zaczynają się zauważalne skurcze. W pierwszej ciąży przykuły moja uwagę niedługo po 20 tygodniu, a w tej dopiero niedawno, aż mnie zgina w pół, bo mam wrażenie, że mi się wszystkie mięśnie ściągnęły i ciągną mnie do przodu. Dziś już 3, albo 4 były... chyba do 10 dziennie to okey, tak?

jak wyglądają te skurcze?
    Ja mam straszne bóle ostatnio. Chyba jelit. Cokolwiek nie zjem za jakiś czas ból :(. Jak przy zatruciu , tak jakby przed biegunką lub rozwolnieniem. Byłam dziś u internisty nic sensownego mi nie powiedziała. Mam jeść jogurty probiotyczne brać nospę , siemię lniane i dicoflor. Mam zrobić badanie kału. Zastanawiam się skąd te bóle od czego?? Boli praktycznie po wszystkim co zjem :/. Strasznie to męczące i bardzo się boję :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2013, 16:11

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 17:10

• anilorak Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 17:10

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, twardnienie brzucha jest tak specyficzne, że na pewno wyczułybyście że to to. Prężenie dzieciaczków to jedno, a twardnienie to drugie. Mnie do tego podczas twardnienia pobolewa brzuch jak przed okresem. A co do rozpoczęcia akcji porodowej, to jestem pewna, że nie ma szans, żebysmy jej nie zauważyły:) Myślę, że magnez może powodować, że nie czuje się tak bardzo tego twardnienia, w końcu to są skurcze, a magnez działa przeciwko nim.

anilorak lubi tę wiadomość

‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ