Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • DzejKej Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga, wspolczuje tak czestego wstawania. Ja juz co prawda nie dam rady przespac calej nocy, ale wstaje na siku tylko raz.

Wrocilam wlasnie od lekarza i jestem strasznie zadowolona :) Nie wyglada na to, zebym miala zaczac rodzic za wczesnie. Prawie zadnych skurczy - tylko takie malutkie, szyjka zamknieta. Wprawdzie jest na nia wielki nacisk, ale jeszcze sie jakos trzyma ;) Nastepna wizyte mam na 31 lipca, czyli na dzien, w ktorym teoretycznie powinnam zaczac rodzic.

Robilam dzisiaj te badanie na paciorkowca. 25€ u nas taka przyjemnosc, ale uznalam, ze dziecko najwazniejsze i nigdy bym sobie nie darowała jakby malutkiej cos potem bylo, bo zaskapilam :)

pasia27, anilorak, Adka lubią tę wiadomość

• mała mi Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Kobitki leze wlasnie w lozku obok mnie chrapiacy maz a ja stukam w klawiature od telefonu bo nie moge usnac :/ :/ :/ :/
    Wsciec sie idzie bo jeszcze o 21 bylam zmeczona a teraz czuje sie jak bym mogla nocke przepracowac...

Kilka razy wlasnie mi brzuch stwardnial, mala bryka i sie rozpycha takze nie jestem sama z nadmierna energia o 24 w nocy :/ :/

Vivien,

Ja od wielu tygodni zasypiam jakos ok 2h w nocy. Niestety, ale moj synuś najbardziej bryka właśnie po północy tak przez godzinę - dwie. Niestety, ale wtedy nie ma mowy o spaniu, więc musiałam się przyzwyczaić :)

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten fiolet (nadmanganian potasu ) kiedyś stosowało się do wody do kąpieli noworodków w celu odkażenia wody. To było bardzo popularne i wszyscy to ogólnie stosowali. Nie wiem jak jest teraz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2013, 13:47

pasia27 lubi tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • mała mi Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia,
    Zwracam się do Ciebie z zapytaniem w temacie uznania dziecka przez ojca jeszcze przed narodzinami. Pamiętam, że już załatwialiście tę kwestię. Do mnie chłop przyjeżdza na 3 dni i chcieliśmy też podjechać do urzędu.
    Jakie dokumenty są wymagane? Pewnie dowody osobiste, moj akt chrztu i coś jeszcze, jakieś oświadczenia itp?

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie niermormalna ma racje i przy problemach skornych i wypryskach..przy ospie rowniez i dlatego sie zastanawiam czy slyszalyscie o tym bo ja tylko u sasiadki.heh
    A z drugiej strony to wysusza skore czytalam..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba bym nie chciała sobie farbować rąk :) Do odkażenia wody może być olejek herbaciany, z eukaliptusa chyba też... musiałabym sprawdzić bo nie pamiętam na 100%.

U mnie zaczynają się zauważalne skurcze. W pierwszej ciąży przykuły moja uwagę niedługo po 20 tygodniu, a w tej dopiero niedawno, aż mnie zgina w pół, bo mam wrażenie, że mi się wszystkie mięśnie ściągnęły i ciągną mnie do przodu. Dziś już 3, albo 4 były... chyba do 10 dziennie to okey, tak?

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała mi wrote:
    Pasia,
    Zwracam się do Ciebie z zapytaniem w temacie uznania dziecka przez ojca jeszcze przed narodzinami. Pamiętam, że już załatwialiście tę kwestię. Do mnie chłop przyjeżdza na 3 dni i chcieliśmy też podjechać do urzędu.
    Jakie dokumenty są wymagane? Pewnie dowody osobiste, moj akt chrztu i coś jeszcze, jakieś oświadczenia itp?
    Mala mi potrzebne sa tylko dowody osobiste Twoj i partner oraz karta ciazy.zupelnie nic wiecej od niego z miasta nie potrzeba.ja jestem po rozwodzie ktory sie odbyl w moim usc 6lat temu i tez nie musialam miec zadnych papierow.oni mieli wszystko na miejscu.zadzwonilam wczesniej,umowilismy sie i od razu to uznanie dziecka nastapilo :-)
    Pani mowila ze tez przyjma jak sie wejdzie z ulicy i koniecznie umawiac sie nie trzeba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2013, 13:57

mała mi lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akt chrztu w ogole nie ma tu nic do znaczenia a oswiadczenie sklada sie na miejscu ;-) ok pol godz czekania ale juz z glowy ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy to ja w ogole albo nie mam tych slawnych Braxtonkow albo ich nie czuje ?

Dzej kej to jeszcze sobie posiedzisz z brzuszkiem hehe skoro malej sie nie spieszy..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • mała mi Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasiu,

Bardzo dziękuję za info :)

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała mi wrote:
    Pasiu,

Bardzo dziękuję za info :)
    Nie ma sprawy.karte ciazy kazali wziasc bo tam jest przewidywany termin rozwiazania ;-)

mała mi lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2013, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem Pasia, może masz delikatne? Ja do zeszłego tygodnia tez ich wcale nie zauważałam, dopiero od 3 dni mniej więcej, nie da się nie zauważyć.

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy, słyszałam, że do 10 skurczy dziennie jest ok. Należy się zgłosić do lekarza jak skurczy jest wicej niż 4 w ciągu godziny.

Ja od 20 tygodnia zaczęłam odczuwać te skurcze i naprawdę było ich bardzo dużo, na pewno więcej niż 10 w ciągu dnia, mówiłam o tym lekarzowi, ale nie zauważał żeby szyjka się skracała.

DzejKej, podziwiam twoje nastawienie do porodu, jkaby mi teraz lekarz powiedział, że szyjka jeszcze zamknięta na 4 spusty i nic się nie dzieje, to chyba bym go tam zjadła ze złości. Ja chcę już rodzić!!!!!!!

Pasia, nie czujesz w ogóle twardnień brzuszka?

Adka, pasia27 lubią tę wiadomość

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • Adka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, dziewczyny. Tak sobie ostatnio jakoś od czasu do czasu was tylko podczytuję ;)
    U mnie zaczął się już 37 tc i powiem wam, że dawno nie czułam się tak dobrze. Ogólnie III trymestr jest dla mnie dużo łaskawszy niż II. W nocy też wstaję po kilka razy do wc ale później bez problemu zasypiam. Najgorsze jest tylko puchnięcie stóp. Ale robiłam badania i wszystko jest ok.

Jeśli chodzi o skurczę to takich typowych też nie czuję, od czasu do czasu twardnieje mi brzuch.
    Od wczoraj układam w szafach ciuchy, wyrzucam co jest niezbędne ;) Zaraz mam zamiar zabrać się za kuchnię :)

Na przyjście małej wszystko już gotowe ale jeszcze musi poczekać aż jej ciocia wróci z urlopu bo będzie ze mną przy porodzie.
    Łóżeczko mamy złożone, położony materacyk i tak się zastanawiam czy powinnam też już założyć prześcieradełko i osłonki na boki łóżeczka czy poczekać z tym jak wyjdziemy ze szpitala (tzn. zlecić to komuś z rodziny). Jak jest u was?

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga nie czuje nic dziwnego.jedyne co to normalne napinki malego tzn.przeciaganie sie i prezenie..czy to jest to?kurde watpie..ale pytalam sie lekarza i powiedzial ze jak nadejdzie TEN moment to na pewno poczuje jak sie zacznie.hehe

A mnie piers dalej boli i jest twarda i ogromna jak grejfrut..eh..
    Adka ja materacyk juz wietrze od tygodnia z zapachu nowosci i lozeczko rozlozymy w piatek i te boki ,przescieradlo i reszte jak wrocimy ze szpitala na gotowo.

Adka a jak wizyta u hepatologa?wiesz cos wiecej?

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka, ja już mam kompletnie ubrane łóżeczko. Tez się zastanawiałam, czy to nie za wcześnie, czy się nie zakurzy, ale przecież jak mała będzie w nim spała, to też nie będę co chwilkę prała czy odkurzała pościeli;)

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Chyba bym nie chciała sobie farbować rąk :) Do odkażenia wody może być olejek herbaciany, z eukaliptusa chyba też... musiałabym sprawdzić bo nie pamiętam na 100%.

U mnie zaczynają się zauważalne skurcze. W pierwszej ciąży przykuły moja uwagę niedługo po 20 tygodniu, a w tej dopiero niedawno, aż mnie zgina w pół, bo mam wrażenie, że mi się wszystkie mięśnie ściągnęły i ciągną mnie do przodu. Dziś już 3, albo 4 były... chyba do 10 dziennie to okey, tak?

jak wyglądają te skurcze?
    Ja mam straszne bóle ostatnio. Chyba jelit. Cokolwiek nie zjem za jakiś czas ból :(. Jak przy zatruciu , tak jakby przed biegunką lub rozwolnieniem. Byłam dziś u internisty nic sensownego mi nie powiedziała. Mam jeść jogurty probiotyczne brać nospę , siemię lniane i dicoflor. Mam zrobić badanie kału. Zastanawiam się skąd te bóle od czego?? Boli praktycznie po wszystkim co zjem :/. Strasznie to męczące i bardzo się boję :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2013, 16:11

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 17:10

• anilorak Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 17:10

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, twardnienie brzucha jest tak specyficzne, że na pewno wyczułybyście że to to. Prężenie dzieciaczków to jedno, a twardnienie to drugie. Mnie do tego podczas twardnienia pobolewa brzuch jak przed okresem. A co do rozpoczęcia akcji porodowej, to jestem pewna, że nie ma szans, żebysmy jej nie zauważyły:) Myślę, że magnez może powodować, że nie czuje się tak bardzo tego twardnienia, w końcu to są skurcze, a magnez działa przeciwko nim.

anilorak lubi tę wiadomość

‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ