III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Agga, wspolczuje tak czestego wstawania. Ja juz co prawda nie dam rady przespac calej nocy, ale wstaje na siku tylko raz.
Wrocilam wlasnie od lekarza i jestem strasznie zadowolona Nie wyglada na to, zebym miala zaczac rodzic za wczesnie. Prawie zadnych skurczy - tylko takie malutkie, szyjka zamknieta. Wprawdzie jest na nia wielki nacisk, ale jeszcze sie jakos trzyma Nastepna wizyte mam na 31 lipca, czyli na dzien, w ktorym teoretycznie powinnam zaczac rodzic.
Robilam dzisiaj te badanie na paciorkowca. 25€ u nas taka przyjemnosc, ale uznalam, ze dziecko najwazniejsze i nigdy bym sobie nie darowała jakby malutkiej cos potem bylo, bo zaskapilampasia27, anilorak, Adka lubią tę wiadomość
-
vivien wrote:Kobitki leze wlasnie w lozku obok mnie chrapiacy maz a ja stukam w klawiature od telefonu bo nie moge usnac
Wsciec sie idzie bo jeszcze o 21 bylam zmeczona a teraz czuje sie jak bym mogla nocke przepracowac...
Kilka razy wlasnie mi brzuch stwardnial, mala bryka i sie rozpycha takze nie jestem sama z nadmierna energia o 24 w nocy
Vivien,
Ja od wielu tygodni zasypiam jakos ok 2h w nocy. Niestety, ale moj synuś najbardziej bryka właśnie po północy tak przez godzinę - dwie. Niestety, ale wtedy nie ma mowy o spaniu, więc musiałam się przyzwyczaić -
Ten fiolet (nadmanganian potasu ) kiedyś stosowało się do wody do kąpieli noworodków w celu odkażenia wody. To było bardzo popularne i wszyscy to ogólnie stosowali. Nie wiem jak jest teraz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2013, 13:47
pasia27 lubi tę wiadomość
-
Pasia,
Zwracam się do Ciebie z zapytaniem w temacie uznania dziecka przez ojca jeszcze przed narodzinami. Pamiętam, że już załatwialiście tę kwestię. Do mnie chłop przyjeżdza na 3 dni i chcieliśmy też podjechać do urzędu.
Jakie dokumenty są wymagane? Pewnie dowody osobiste, moj akt chrztu i coś jeszcze, jakieś oświadczenia itp?
-
nick nieaktualnyChyba bym nie chciała sobie farbować rąk Do odkażenia wody może być olejek herbaciany, z eukaliptusa chyba też... musiałabym sprawdzić bo nie pamiętam na 100%.
U mnie zaczynają się zauważalne skurcze. W pierwszej ciąży przykuły moja uwagę niedługo po 20 tygodniu, a w tej dopiero niedawno, aż mnie zgina w pół, bo mam wrażenie, że mi się wszystkie mięśnie ściągnęły i ciągną mnie do przodu. Dziś już 3, albo 4 były... chyba do 10 dziennie to okey, tak? -
mała mi wrote:Pasia,
Zwracam się do Ciebie z zapytaniem w temacie uznania dziecka przez ojca jeszcze przed narodzinami. Pamiętam, że już załatwialiście tę kwestię. Do mnie chłop przyjeżdza na 3 dni i chcieliśmy też podjechać do urzędu.
Jakie dokumenty są wymagane? Pewnie dowody osobiste, moj akt chrztu i coś jeszcze, jakieś oświadczenia itp?
Pani mowila ze tez przyjma jak sie wejdzie z ulicy i koniecznie umawiac sie nie trzeba.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2013, 13:57
mała mi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Suzy, słyszałam, że do 10 skurczy dziennie jest ok. Należy się zgłosić do lekarza jak skurczy jest wicej niż 4 w ciągu godziny.
Ja od 20 tygodnia zaczęłam odczuwać te skurcze i naprawdę było ich bardzo dużo, na pewno więcej niż 10 w ciągu dnia, mówiłam o tym lekarzowi, ale nie zauważał żeby szyjka się skracała.
DzejKej, podziwiam twoje nastawienie do porodu, jkaby mi teraz lekarz powiedział, że szyjka jeszcze zamknięta na 4 spusty i nic się nie dzieje, to chyba bym go tam zjadła ze złości. Ja chcę już rodzić!!!!!!!
Pasia, nie czujesz w ogóle twardnień brzuszka?Adka, pasia27 lubią tę wiadomość
-
hej, dziewczyny. Tak sobie ostatnio jakoś od czasu do czasu was tylko podczytuję
U mnie zaczął się już 37 tc i powiem wam, że dawno nie czułam się tak dobrze. Ogólnie III trymestr jest dla mnie dużo łaskawszy niż II. W nocy też wstaję po kilka razy do wc ale później bez problemu zasypiam. Najgorsze jest tylko puchnięcie stóp. Ale robiłam badania i wszystko jest ok.
Jeśli chodzi o skurczę to takich typowych też nie czuję, od czasu do czasu twardnieje mi brzuch.
Od wczoraj układam w szafach ciuchy, wyrzucam co jest niezbędne Zaraz mam zamiar zabrać się za kuchnię
Na przyjście małej wszystko już gotowe ale jeszcze musi poczekać aż jej ciocia wróci z urlopu bo będzie ze mną przy porodzie.
Łóżeczko mamy złożone, położony materacyk i tak się zastanawiam czy powinnam też już założyć prześcieradełko i osłonki na boki łóżeczka czy poczekać z tym jak wyjdziemy ze szpitala (tzn. zlecić to komuś z rodziny). Jak jest u was?
-
Aga nie czuje nic dziwnego.jedyne co to normalne napinki malego tzn.przeciaganie sie i prezenie..czy to jest to?kurde watpie..ale pytalam sie lekarza i powiedzial ze jak nadejdzie TEN moment to na pewno poczuje jak sie zacznie.hehe
A mnie piers dalej boli i jest twarda i ogromna jak grejfrut..eh..
Adka ja materacyk juz wietrze od tygodnia z zapachu nowosci i lozeczko rozlozymy w piatek i te boki ,przescieradlo i reszte jak wrocimy ze szpitala na gotowo.
Adka a jak wizyta u hepatologa?wiesz cos wiecej? -
Suzy Lee wrote:Chyba bym nie chciała sobie farbować rąk Do odkażenia wody może być olejek herbaciany, z eukaliptusa chyba też... musiałabym sprawdzić bo nie pamiętam na 100%.
U mnie zaczynają się zauważalne skurcze. W pierwszej ciąży przykuły moja uwagę niedługo po 20 tygodniu, a w tej dopiero niedawno, aż mnie zgina w pół, bo mam wrażenie, że mi się wszystkie mięśnie ściągnęły i ciągną mnie do przodu. Dziś już 3, albo 4 były... chyba do 10 dziennie to okey, tak?
jak wyglądają te skurcze?
Ja mam straszne bóle ostatnio. Chyba jelit. Cokolwiek nie zjem za jakiś czas ból . Jak przy zatruciu , tak jakby przed biegunką lub rozwolnieniem. Byłam dziś u internisty nic sensownego mi nie powiedziała. Mam jeść jogurty probiotyczne brać nospę , siemię lniane i dicoflor. Mam zrobić badanie kału. Zastanawiam się skąd te bóle od czego?? Boli praktycznie po wszystkim co zjem . Strasznie to męczące i bardzo się bojęWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2013, 16:11
-
Dziewczyny, twardnienie brzucha jest tak specyficzne, że na pewno wyczułybyście że to to. Prężenie dzieciaczków to jedno, a twardnienie to drugie. Mnie do tego podczas twardnienia pobolewa brzuch jak przed okresem. A co do rozpoczęcia akcji porodowej, to jestem pewna, że nie ma szans, żebysmy jej nie zauważyły:) Myślę, że magnez może powodować, że nie czuje się tak bardzo tego twardnienia, w końcu to są skurcze, a magnez działa przeciwko nim.
anilorak lubi tę wiadomość