X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to ja ;)

https://m.ak.fbcdn.net/scontent-a.xx/hphotos-ash2/396238_397331617003343_170545972_n.jpg

https://m.ak.fbcdn.net/scontent-a.xx/hphotos-ash2/35574_400904266646078_1902143089_n.jpg?lvh=1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2013, 14:48

aiwlys, moni_c, ;oniqa, Lula_w, Nina, Ana27, blueberry, Lalita2710, Lilka, juicca, aher lubią tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Nina Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c wrote:
    co najstarsza jestem?
    ma któraś 30 za rok? ? :P
    Ja mam 30kę za rok, a w zasadzie już w lutym więc za parę miesięcy aaaa

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie pochłaniam mandarynkę i jej zapach odrazu skojarzył mi się ze świętami :) :) :)

Ana27, Lilka lubią tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurddeee ale sie rozpisałyscie nie idzxie nadrobić :)
    co do wieku to ja mam 25 :) a moją facjatę juz chyba wszystkie widziałyscie bo wklejała tu nie raz link do fb i do bloga :)

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s moi rodzice zostali pierwszy raz dziadkami w wieku 40 lat :) Jak dla mnie ekstra, są jeszcze młodzi i mają super kontakt z córkami mojej siostry :) Zresztą dla mnie i mojej siostry rodzice to najlepsi przyjaciele, z nimi spędzamy najwięcej czasu pomimo tego, że każda z nas ma swoją rodzinę i znajomych :) Niewielka różnica wieku pomiędzy pokoleniami ma wiele plusów :)

Ja też zawsze chciałam być młodziutką mamą, ale wiadomo teraz długość edukacji się wydłuża i zawsze odkłada się rodzenie dzieci na później. Na początku roku skończę 25 także chyba też nie jest źle ;) Może do 30 uda mi się spełnić moje marzenie i mieć już dwójkę dzieci :)

aiwlys lubi tę wiadomość

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2013, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już się nie mogę tych świąt doczekać. Tego babcinego jedzonka (bo wiligie spędzam standardowo u mojej babci) <3 <3 <3

aher no właśnie to ma swoje zalety :) Ja tak do 25 chciałabym mieć dwójeczkę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2013, 14:57

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam cos dla mamusiek ze śląska :)
    http://simin.pl/akcje/

plemniczka lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2013, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja urodziłam pierwszego synka Olka jak miałam 23 skończone, teraz 28 lat, i wcale nie uważałam wtedy że 23 to mało jak na pierwsze dziecko, chociaż niektórzy tak uważali - Olek nie był wpadką tylko zaplanowanym skarbem, a miałam dużo siły energii żeby się nim zajmować, a dojrzała emocjonalnie też już byłam, wieć taki wiek jest jak najlepszy do rodzenia dzieci. Moja mama miała wtedy 44 lata i jest babcią na mega poziomie - ma mnóstwo siły ii pomysłów na zabawy z wnukiem, a mama mojego męża ponad 10 lat starsza nie ma już tyle siły i energii i najlepiej by było żeby dzieci siedziały cicho albo spały żeby ona tez mogła odpocząć:/

• aher Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Ja to już się nie mogę tych świąt doczekać. Tego babcinego jedzonka (bo wiligie spędzam standardowo u mojej babci) <3 <3 <3

aher no właśnie to ma swoje zalety :) Ja tak do 25 chciałabym mieć dwójeczkę :D

Też tak sobie planowałam, mi nie wyszło więc dałam sobie jeszcze to 5 lat hehe :) Ale Ty masz jeszcze duże szanse i życzę żeby się udało :)

Choć pewnie ja jak wyląduję na porodówce to będą mi dawać znacznie mniej lat niż mam - w sklepie nie raz proszą mnie o dowód :P ;)

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa ja też właśnie wcinam mandarybnki. Rzadko je jadałam wcześniej ale w ciąży teraz tak mi podchodzą, że masakra. Jem je kilogramami:P I też pierwsze co ze świętami mi się skojrzayły:D I chciałabym już święta ah:)

A ja mam póki co 27 lat:P Także przed 30 na pewno nie wyrobię się z drugim dzieckiem:P Ale dokładnie tak jak aher napisała, teraz studia 5-lat, potem jakas praca, jeszcze stała i to wsyzstko wydłuża w dzisijszych czasach zakładanie rodziny niestety. Nawet ślub i wesele, teraz żeby fajną salę w fajnym miejscu i temrinie zarezerwować trzeba czekać ok 2 lat, ja tka czekałam;/ Ja też jeszcze nie planowałam dziecka, chciałam zaczekać do umowy na stałe, ale życie pokazało inaczej i w końcu wyszło, że mam i to i to hehehe

;oniqa lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kochane ale naskrobałyście ledwo przeczytałam wszystko co do wieku to ja 30.12 będę miała 30 więc czuję się strasznie stara przy was :) pierwsze dziecko urodziłam mając 23 lata :) .

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c wrote:
    co najstarsza jestem?

Ja :) dwa dni temu skonczyłam 29 :)

moni_c lubi tę wiadomość

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny, ja ostatnio nie mam weny i zle sie czuje, bolą mnie plecy i ciezko oddychac jak siedze, ale czytam was na bierząco.
    Wszytskie sliczne jestescie! Moniq tak patrzylam na Ciebie na zadjeciach i zastanawialam sie czy moge skąds Cie znac,w koncu z jednego miasta jestesmy :) ale raczej nie kojarze twojej twarzy. A widze ze slubu wam udzielal mój kochany ksiądz Psiuk :P

Co do wieku ja mam 29...

No i Ami faktycznie dodala zdjecie Jasia na fb, jest sliczny! ale boje sie ze jak dodam tu bez jej wiedzy to mnie skrzyczy :P
    wiec zapytam jej na fb czy moge dodac :)

Ona dalej jest w szpitalu bo maly ma podwyzszone crp i musi brac antybiotyk wiec dluzej troche w szpitalu zostali, pewnie dlatego jeszcze tu nie weszla bo ciezko jej z telefonu.

rubi67 lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzyy, jak bedziesz to daj nam prosze linka do zdjecia synka Amicizi ;)

Ide robic obiadek, dzis ryz z kurczakiem w curry. Juz czasem sama nie wiem co mam gotowac.

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oniqa zjadłam dziś 5 mandarynek i pomyślałam o dokładnie tym samym co ty że pachnie mi świętami:D
    Ja jutro choinkę będę robić... dziś już męża nie męczę ,przyszedł mega zmęczony. A musimy jeszcze wieczorem na pocztę iść paczkę wysłać.

Choinkę chcę zrobić ,bo jak urodzę to nie będe mieć czasu. Trzeba dzieckiem się zająć ,obiad ,jak mąż będzie w pracy..
    A moja rodzinkę przyjedzie późno i wtedy oni zakupami świątecznymi się zajmą.

U mnie dziś naleśniki z dżemem mąż właśnie smaży:P

Plemniczko to pozdrów ją od nas serdecznie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2013, 15:36

plemniczka lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    czesc dziewczyny, ja ostatnio nie mam weny i zle sie czuje, bolą mnie plecy i ciezko oddychac jak siedze, ale czytam was na bierząco.
    Wszytskie sliczne jestescie! Moniq tak patrzylam na Ciebie na zadjeciach i zastanawialam sie czy moge skąds Cie znac,w koncu z jednego miasta jestesmy :) ale raczej nie kojarze twojej twarzy. A widze ze slubu wam udzielal mój kochany ksiądz Psiuk :P

Co do wieku ja mam 29...

No i Ami faktycznie dodala zdjecie Jasia na fb, jest sliczny! ale boje sie ze jak dodam tu bez jej wiedzy to mnie skrzyczy :P
    wiec zapytam jej na fb czy moge dodac :)

Ona dalej jest w szpitalu bo maly ma podwyzszone crp i musi brac antybiotyk wiec dluzej troche w szpitalu zostali, pewnie dlatego jeszcze tu nie weszla bo ciezko jej z telefonu.
    dodaj kochana jakies Twoje zdjęcie :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do nas na weekend przyjeżdżają moi rodzice więc ogarniam jeszcze na szybko kuchnie bo robiłam sałatkę i wstawiam ziemniaki bo po 16 mąż wróci z pracy.

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czy zauważyłyście ale dodałam linka do darmowych badań 3D.

a co do choinki to też bym sobie juz ustroiła ale mąż by mnie wysmiał że tak wcześnie.

ja mam kurczaka, ziemniaczki i surówke, a 2 dni temu robiłam żeberka w kapuście

od poniedziałku zaczynam piec ciasteczka juz na śięta mam nadzieje że przetrwają :D

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oniqa ty masz jeszcze trochę do końca:P więc zdążysz:D
    A ja potem wiesz może być brak czasu... a mam sporą choinkę więc trochę mi zajmie nim ją ogarnę.
    Na razie pochowane wszystko ,jak mąż będzie jutro wypoczęty to mi wszystko do domu przyniesie. Na spokojnie jutro lub w niedziele:)
    Tzn on też by dał radę ją przystroić fajnie. Ale jestem zosia smosia teraz i chcę sama haha :D

;oniqa lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c wrote:
    co najstarsza jestem?

ja mam juz 30stke :)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
‹‹ 804 805 806 807 808 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ