X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to ja ;)

https://m.ak.fbcdn.net/scontent-a.xx/hphotos-ash2/396238_397331617003343_170545972_n.jpg

https://m.ak.fbcdn.net/scontent-a.xx/hphotos-ash2/35574_400904266646078_1902143089_n.jpg?lvh=1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2013, 14:48

aiwlys, moni_c, ;oniqa, Lula_w, Nina, Ana27, blueberry, Lalita2710, Lilka, juicca, aher lubią tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Nina Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c wrote:
    co najstarsza jestem?
    ma któraś 30 za rok? ? :P
    Ja mam 30kę za rok, a w zasadzie już w lutym więc za parę miesięcy aaaa

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie pochłaniam mandarynkę i jej zapach odrazu skojarzył mi się ze świętami :) :) :)

Ana27, Lilka lubią tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurddeee ale sie rozpisałyscie nie idzxie nadrobić :)
    co do wieku to ja mam 25 :) a moją facjatę juz chyba wszystkie widziałyscie bo wklejała tu nie raz link do fb i do bloga :)

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s moi rodzice zostali pierwszy raz dziadkami w wieku 40 lat :) Jak dla mnie ekstra, są jeszcze młodzi i mają super kontakt z córkami mojej siostry :) Zresztą dla mnie i mojej siostry rodzice to najlepsi przyjaciele, z nimi spędzamy najwięcej czasu pomimo tego, że każda z nas ma swoją rodzinę i znajomych :) Niewielka różnica wieku pomiędzy pokoleniami ma wiele plusów :)

Ja też zawsze chciałam być młodziutką mamą, ale wiadomo teraz długość edukacji się wydłuża i zawsze odkłada się rodzenie dzieci na później. Na początku roku skończę 25 także chyba też nie jest źle ;) Może do 30 uda mi się spełnić moje marzenie i mieć już dwójkę dzieci :)

aiwlys lubi tę wiadomość

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2013, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już się nie mogę tych świąt doczekać. Tego babcinego jedzonka (bo wiligie spędzam standardowo u mojej babci) <3 <3 <3

aher no właśnie to ma swoje zalety :) Ja tak do 25 chciałabym mieć dwójeczkę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2013, 14:57

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam cos dla mamusiek ze śląska :)
    http://simin.pl/akcje/

plemniczka lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2013, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja urodziłam pierwszego synka Olka jak miałam 23 skończone, teraz 28 lat, i wcale nie uważałam wtedy że 23 to mało jak na pierwsze dziecko, chociaż niektórzy tak uważali - Olek nie był wpadką tylko zaplanowanym skarbem, a miałam dużo siły energii żeby się nim zajmować, a dojrzała emocjonalnie też już byłam, wieć taki wiek jest jak najlepszy do rodzenia dzieci. Moja mama miała wtedy 44 lata i jest babcią na mega poziomie - ma mnóstwo siły ii pomysłów na zabawy z wnukiem, a mama mojego męża ponad 10 lat starsza nie ma już tyle siły i energii i najlepiej by było żeby dzieci siedziały cicho albo spały żeby ona tez mogła odpocząć:/

• aher Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Ja to już się nie mogę tych świąt doczekać. Tego babcinego jedzonka (bo wiligie spędzam standardowo u mojej babci) <3 <3 <3

aher no właśnie to ma swoje zalety :) Ja tak do 25 chciałabym mieć dwójeczkę :D

Też tak sobie planowałam, mi nie wyszło więc dałam sobie jeszcze to 5 lat hehe :) Ale Ty masz jeszcze duże szanse i życzę żeby się udało :)

Choć pewnie ja jak wyląduję na porodówce to będą mi dawać znacznie mniej lat niż mam - w sklepie nie raz proszą mnie o dowód :P ;)

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa ja też właśnie wcinam mandarybnki. Rzadko je jadałam wcześniej ale w ciąży teraz tak mi podchodzą, że masakra. Jem je kilogramami:P I też pierwsze co ze świętami mi się skojrzayły:D I chciałabym już święta ah:)

A ja mam póki co 27 lat:P Także przed 30 na pewno nie wyrobię się z drugim dzieckiem:P Ale dokładnie tak jak aher napisała, teraz studia 5-lat, potem jakas praca, jeszcze stała i to wsyzstko wydłuża w dzisijszych czasach zakładanie rodziny niestety. Nawet ślub i wesele, teraz żeby fajną salę w fajnym miejscu i temrinie zarezerwować trzeba czekać ok 2 lat, ja tka czekałam;/ Ja też jeszcze nie planowałam dziecka, chciałam zaczekać do umowy na stałe, ale życie pokazało inaczej i w końcu wyszło, że mam i to i to hehehe

;oniqa lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kochane ale naskrobałyście ledwo przeczytałam wszystko co do wieku to ja 30.12 będę miała 30 więc czuję się strasznie stara przy was :) pierwsze dziecko urodziłam mając 23 lata :) .

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c wrote:
    co najstarsza jestem?

Ja :) dwa dni temu skonczyłam 29 :)

moni_c lubi tę wiadomość

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny, ja ostatnio nie mam weny i zle sie czuje, bolą mnie plecy i ciezko oddychac jak siedze, ale czytam was na bierząco.
    Wszytskie sliczne jestescie! Moniq tak patrzylam na Ciebie na zadjeciach i zastanawialam sie czy moge skąds Cie znac,w koncu z jednego miasta jestesmy :) ale raczej nie kojarze twojej twarzy. A widze ze slubu wam udzielal mój kochany ksiądz Psiuk :P

Co do wieku ja mam 29...

No i Ami faktycznie dodala zdjecie Jasia na fb, jest sliczny! ale boje sie ze jak dodam tu bez jej wiedzy to mnie skrzyczy :P
    wiec zapytam jej na fb czy moge dodac :)

Ona dalej jest w szpitalu bo maly ma podwyzszone crp i musi brac antybiotyk wiec dluzej troche w szpitalu zostali, pewnie dlatego jeszcze tu nie weszla bo ciezko jej z telefonu.

rubi67 lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzyy, jak bedziesz to daj nam prosze linka do zdjecia synka Amicizi ;)

Ide robic obiadek, dzis ryz z kurczakiem w curry. Juz czasem sama nie wiem co mam gotowac.

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oniqa zjadłam dziś 5 mandarynek i pomyślałam o dokładnie tym samym co ty że pachnie mi świętami:D
    Ja jutro choinkę będę robić... dziś już męża nie męczę ,przyszedł mega zmęczony. A musimy jeszcze wieczorem na pocztę iść paczkę wysłać.

Choinkę chcę zrobić ,bo jak urodzę to nie będe mieć czasu. Trzeba dzieckiem się zająć ,obiad ,jak mąż będzie w pracy..
    A moja rodzinkę przyjedzie późno i wtedy oni zakupami świątecznymi się zajmą.

U mnie dziś naleśniki z dżemem mąż właśnie smaży:P

Plemniczko to pozdrów ją od nas serdecznie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2013, 15:36

plemniczka lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    czesc dziewczyny, ja ostatnio nie mam weny i zle sie czuje, bolą mnie plecy i ciezko oddychac jak siedze, ale czytam was na bierząco.
    Wszytskie sliczne jestescie! Moniq tak patrzylam na Ciebie na zadjeciach i zastanawialam sie czy moge skąds Cie znac,w koncu z jednego miasta jestesmy :) ale raczej nie kojarze twojej twarzy. A widze ze slubu wam udzielal mój kochany ksiądz Psiuk :P

Co do wieku ja mam 29...

No i Ami faktycznie dodala zdjecie Jasia na fb, jest sliczny! ale boje sie ze jak dodam tu bez jej wiedzy to mnie skrzyczy :P
    wiec zapytam jej na fb czy moge dodac :)

Ona dalej jest w szpitalu bo maly ma podwyzszone crp i musi brac antybiotyk wiec dluzej troche w szpitalu zostali, pewnie dlatego jeszcze tu nie weszla bo ciezko jej z telefonu.
    dodaj kochana jakies Twoje zdjęcie :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do nas na weekend przyjeżdżają moi rodzice więc ogarniam jeszcze na szybko kuchnie bo robiłam sałatkę i wstawiam ziemniaki bo po 16 mąż wróci z pracy.

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czy zauważyłyście ale dodałam linka do darmowych badań 3D.

a co do choinki to też bym sobie juz ustroiła ale mąż by mnie wysmiał że tak wcześnie.

ja mam kurczaka, ziemniaczki i surówke, a 2 dni temu robiłam żeberka w kapuście

od poniedziałku zaczynam piec ciasteczka juz na śięta mam nadzieje że przetrwają :D

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oniqa ty masz jeszcze trochę do końca:P więc zdążysz:D
    A ja potem wiesz może być brak czasu... a mam sporą choinkę więc trochę mi zajmie nim ją ogarnę.
    Na razie pochowane wszystko ,jak mąż będzie jutro wypoczęty to mi wszystko do domu przyniesie. Na spokojnie jutro lub w niedziele:)
    Tzn on też by dał radę ją przystroić fajnie. Ale jestem zosia smosia teraz i chcę sama haha :D

;oniqa lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c wrote:
    co najstarsza jestem?

ja mam juz 30stke :)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
‹‹ 804 805 806 807 808 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ