X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa to nie :P to ja w K-ce ;P Perełko.

Bluberyy ,ja się dziwie że mnie nic nie rusza się ani nie drga.. bo ja magnez ostatni przyjęłam 4 listopada:P bo mówią że do 35 tyg powinno się odstawić :P

Ale tak jak Miechela mówi żeby magnez się wchłaniał to przede wszystkim witamina B12 no i jak jest magnez+ potas też bardzo dobrze ze sobą współpracują i dają lepsze efekty niż sam magnez.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zadnych oznak zblizajacego sie porodu, a moze bedzie to niedziela ?Tak jak mamusia sie urodzila ??:P

Po ostrym curry tez nic sie nie dzieje, jestem najedzona i senna, ale chyba o tej porze daruje sobie drzemke, wytrzymam juz do godz 20 kiedy pojde spac.

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• blueberry Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kawoszka w czasie ciąży prawie wcale kawy nie piłam :) W ciąży totalnie mnie odepchnęło od używek, od kawki jak i od palenia (pomimo, że to tylko e-papieros, zresztą do dziś jak mąż na mnie dmuchnie arbuzowym liquidem to mnie nie dobrze się robi i się duszę :P )

Biorę chela mag b6 mama, każą brać 1 kapsułkę ja biorę dwie od jakiegoś czasu

wapna w postaci leku w ogóle nie biorę, a z naturalnym też mam problem, bo ja prawie w ogóle nie jem nabiału

zfxga33.png
  • Tinka85 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka wrote:
    w Lesznie...ale tu tylko jeden szpital...wyboru nie ma:P

A już myślałam że tu same Ślązaczki. Miałam właśnie pytać czy jest tu ktoś z Wielkopolski albo z Dolnego śląska, bo ja tak na pograniczu mieszkam

Perełka lubi tę wiadomość

bl9canliqkpto6g3.png
    2nn3csqv83ygfhg4.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiesz Lalita ja pytałam swoją lekarzycę o magnez czy odstawić to powiedziała, że nie, że magnez mogę brać do końca. To i biorę, ale jak się skończy opakowanie to już nie będę kupować raczej

zfxga33.png
  • Tinka85 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita a dlaczego powinno się odstawić magnez od 35 tc? Czytałam kiedyś ale już nie pamiętam. Ja biorę dopiero od jakichś 3-4 tygodni i lekarz kazał aż do porodu

bl9canliqkpto6g3.png
    2nn3csqv83ygfhg4.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha ,takie buty... no ja nie biorę. Dziewczyny mówiły że lepsze skurcze itd.
    I fakt tak jest bo ja mam mocne bóle. Więc może zdążę urodzić do terminu:P

Tzn ja mam magnez w kompleksie witamin ,ale wiesz ja go biorę co 3 dni na uzupełnienie witamin...

dqprepoku4out2uw.png

• blueberry Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już witamin nie biorę, tylko same kwasy dha, magnez, i żelazo bo lekarzyca kazała żeby morfologia nie spadła do porodu, bo wyniki mam dobre :)

zfxga33.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    A wiesz Lalita ja pytałam swoją lekarzycę o magnez czy odstawić to powiedziała, że nie, że magnez mogę brać do końca. To i biorę, ale jak się skończy opakowanie to już nie będę kupować raczej

magnez wazny jest ze wzgledu na serce, pytaj lekarza moze czy odstawiac kiedy mimo brania masz niedobory

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2013, 18:08

blueberry lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• aher Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela o matko ale się uśmiałam z tych Twoich zdjęć :D kostium mega!

Moja Mała też ma często czkawkę, kilka razy dziennie, mega dziwne uczucie hehe. Widzę, że to normalne :)

Co do tych boleści, pieczenia górnej części brzucha to ostatnio rozmawiałam z moją położną podczas wizyty domowej i mówiła, że to w danej pozycji macica uciska narządy, może jelito i stąd to okropne pieczenie. Mnie to strasznie denerwuje bo właśnie odkryłam, że piecze mnie okropnie jak leżę na lewym boku a w innej pozcji już mi ciężko bo tchu brak. Więc i tak źle i tak niedobrze :(

Marzycielko ja właśnie mam wybraną położną, już teraz się spotykamy w ramach opieki i edukacji przedporodowej :)
    magdziunia111123 ona właśnie przychodzi do mnie na NFZ i to taka mała domowa szkoła rodzenia tyle, że bez ćwiczeń, piłek.

A ja przymierzam się do ostatnich zakupów. Dla córci już wszystko mam (kombinezon zimowy mąż kupi jak urodzę i poznamy wagę, bo zapowiada się mały klocuś :) ). Zostało mi jeszcze prasowanie wszystkiego i gotowe :) Jutro za to lecę na miasto kupić sobie piżamy do szpitala i generalnie zajmę się szykowaniem torby. Ile takich piżam bierzecie ze sobą?

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mi odebrał wyniki GBSa- na szczęście nie stwierdzono :) Tylko zastanawiam się, czy do porodu to mi się nie przypląta?

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja kwasy dha też biorę i żelazo.
    A ja witaminy przez całą ciąże zużyłam 1 opakowanie (mulitiwitamine)

dqprepoku4out2uw.png

• moni_c Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asher ja spakowałam 3 koszule, mam nadzieję, że wystarczy :)

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asher ja spakowałam 3 koszule, mam nadzieję, że wystarczy :)

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytam w takim razie, bo akurat będę się z nią widzieć w przyszłym tygodniu na usg.

zfxga33.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher jak humor leci takie akcje sa nizawodne, i fajnie jak tez daja radosc innym:D

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co tam u was dziewczyny? Nie mam w ogóle czasu żeby podczytywać chociaż forum, macierzyństwo pochłania mnie bez reszty :)
    Która już urodziła? Jakieś zmiany :)?
    Ja mam pierwszy kryzys macierzyński za sobą. Z tym karmieniem piersią nie jest tak różowo przynajmniej u mnie. Mały trochę za szybko przybiera - waży już 4700g i mam go karmić nie częściej niż co 3 godziny, ale u mnie jest problem z nawałem pokarmu i mam przestoje :(. W tej sytuacji powinam małego przystawiać częściej, ale nie mogę bo za szybko przybiera. Błędne koło. Guzy mi się robią , bolą mnie piersi, laktator nie daje rady tego ściągać....mówię wam początki karmienia piersią nie należą do najprzyjemniejszych , nie raz już wyłam i miałam serdecznie dosyć tego całego karmienia piersią , a do tego trochę kosztowna sprawa, bo musiałam skorzystać z domowej wizyty laktacyjnej....Miałam poranione brodawki, potem strupy i zatkane przewody mleczne, musiałam moczyć (.)(.) w wodzie z szarym mydłem... Troszkę zachodu z tym było i jest dalej. Także walczę z przestojami, przykładam gorący termofor przed karmieniem i w trakcie - poparzyłam już sobie cyce ;), potem karmię , potem znowu zimne okłady....cudowania co nie miara ;)
    Widzę, że forum przeszło jakiś lifting :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2013, 18:41

michaela, Lilka, marzycielka29, Margotka87, blueberry, rubi67, Perełka lubią tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    co tam u was dziewczyny? Nie mam w ogóle czasu żeby podczytywać chociaż forum, macierzyństwo pochłania mnie bez reszty :)
    Która już urodziła? Jakieś zmiany :)?
    Ja mam pierwszy kryzys macierzyński za sobą. Z tym karmieniem piersią nie jest tak różowo przynajmniej u mnie. Mały trochę za szybko przybiera - waży już 4700g i mam go karmić nie częściej niż co 3 godziny, ale u mnie jest problem z nawałem pokarmu i mam przestoje :(. W tej sytuacji powinam małego przystawiać częściej, ale nie mogę bo za szybko przybiera. Błędne koło. Guzy mi się robią , bolą mnie piersi, laktator nie daje rady tego ściągać....mówię wam początki karmienia piersią nie należą do najprzyjemniejszych , nie raz już wyłam i miałam serdecznie dosyć tego całego karmienia piersią , a do tego trochę kosztowna sprawa, bo musiałam skorzystać z domowej wizyty laktacyjnej....Także walczę z przestojami, przykładam gorący termofor przed karmieniem i w trakcie - poparzyłam już sobie cyce ;), potem karmię , potem znowu zimne okłady....cudowania co nie miara ;)
    Widzę, że forum przeszło jakiś lifting :)

Nienormalna mi polecała żona mojego taty właśnie ciepłe okłady w miejsu powstania tych twardnień ,a potem zimną z zamrażalki kapusta..

Nie ty pierwsza i nie osttania. Dasz radę i już będzie co raz lepiej z karmieniem. Każdą z nas to pewnie spotka.
    To dobrze że synuś przybiera.

U nas cisza ( osttanio Kropka urodziła i Amicizia ) nie wiem czy kogoś pominełam :D

dqprepoku4out2uw.png

• madzia123 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju kobitki ile płodzicie stron1!!!!!!!!!!!! ja nie nadążam wpadam czasem ale i tak nie ogarniam hihih. Byliśmy niedawno na usg 3d synek zdrowy ważył tydzień temu 1230 jak dobrze pamiętam. Plecy mi siadają już:( więc ciężko będzie wytrzymać.Muszę szybko na tip top wyszykować a potem tylko odpoczywać.We wtorek mam wizytę u ortopedy mam nadzieję że da wskazanie ortpedyczne na cc a jak nie to muszę jakoś go przekabacić. Widzę że coś słabo z porodami nic się nie rusza;p No i zapomniałam powiedzieć że synek jest do mnie podobny:):):):):):) i siusiaka nie chciał pokazać wstydliwy po mamusi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2013, 19:12

Lalita2710 lubi tę wiadomość

relg3e5ejwatx9hx.png
  • Asiulka83 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinka85 wrote:
    A już myślałam że tu same Ślązaczki. Miałam właśnie pytać czy jest tu ktoś z Wielkopolski albo z Dolnego śląska, bo ja tak na pograniczu mieszkam
    Ja mieszkam od roku w Obornikach ...wiec nie jestescie same :) a co do wieku to ja chyba jestem tu najstarsza :( 31 w styczniu koncze....a co do fotek jestescie takie mlodziutkie tylko pozazdroscic :) a tu ja jak moge sie pochwalic swoja osobka :P https://www.facebook.com/photo.php?fbid=419571571487056&set=pcb.419571698153710&type=1&theater

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2013, 19:23

aher, moni_c, Ana27, Nina, blueberry, rubi67, Perełka lubią tę wiadomość

ukdy3e5e07dpccv2.png
    19.12. jest <3 , 09.01 3.84 cm <3 , 21.01 5,65 cm <3, 6.02 8,06 cm Boy <3 2.03 238g <3 15,05 1500 g <3 27.07 3540 <3
    ukdyj44j0v7sy1vp.png
‹‹ 806 807 808 809 810 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ