X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobić mocz nie zaszkodzi, choć moja przyjaciółka miała 10 kg opuchlizny a wszystkie wyniki w normie. Powiedziała, że gdyby rodziła zimą musiałaby jechać w męża butach, ale rodziła latem więc w klapkach hehe :) Ana jeszcze trochę i wszystko pójdzie w zapomnienie, opuchlizny i inne atrakcje ciążowe ;)

Justa Twój opis macierzyństwa to miód na me serce, podczytuję dziewczyny na pielęgnacji i często włosy mi się jeżą na głowie, ja wiem, że macierzyństwo to nie jest prosta sprawa i dobrze jest poczytać, co może mnie czekać niedługo, na co być gotowym, ale miło jest w końcu jakiś dobry post przeczytać, taki pełny optymizmu :)

justa24, Ana27, rubi67 lubią tę wiadomość

zfxga33.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny któraś z was wysyłała linka z literkami na allegro nie mogę go odnaleźc nie wiem czy to nie Ty Ana :)

• blueberry Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam Welurka też kiedyś dawała link do swoich literek Zosiowych :)

zfxga33.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a może to Welurka właśnie kurde nie mogę go znaleźć a wyszukiwarka mi nie działa :(

• moni_c Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie macie piłki? Takie do ćwiczeń zwykłe czy specjalne jakies porodowe? Planuję zakupić teraz ale nie wiem czy jest jakaś rożnica?

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilka serdeczne gratulacje :)

Lilka lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    a może to Welurka właśnie kurde nie mogę go znaleźć a wyszukiwarka mi nie działa :(

tu masz wybór duży :) http://allegro.pl/listing/listing.php?string=litery+imi%C4%99&search_scope=category-11763

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c właśnie czytam nowy magazyn tesco loves baby i tu jest polecana piłka gimnastyczna 65 cm onebody cena 39,99 zł dostępna na dziale sportowym :)

zfxga33.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni_c o dziękuje bardzo nawet znalazłam te co ich znaleźć nie mogłam :)

• moni_c Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueberry dzięki :) poszukam podobnej albo takiej samej na allegro :D

Miriam- proszę :D

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Ja po wizycie też.
    Brunio waży 3,7kg, szyjki prawie, ze już nie ma, rozwarta na opuszek palca. Lekarz mówi, że w weekend urodzę:P hehehe Dobrze by było:)))

A na te opuchnięte nogi jutro robię jeszcze raz badania moczu bo może być białko w moczu stąd te opuchlizny i trzeba interweniować:P Choć to dmuchanie na zimne, ostatnio badałam mocz i nic nie było ale z ciekowści mogę zrobić:)

Czyli nic nie czujesz żadnych bólów a takie rozwarcie:D ?
    No popatrz popatrz...

Ja cały czas mam mdłości...;/ i banie w głowie

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka gratulacje! :)

Ana ciekawe czy przeczucia lekarza się sprawdzą :) Masz jakieś skurcze przepowiadające?

Lalita już na podium :) może i u Ciebie coś się ruszy. Przeczuwasz, że te mdłości itp. to znak od organizmu?

Zazdroszczę Wam dziewczyny, że już jesteście na końcówce :) Ja ciążę znoszę ok, ale noce mnie już męczą. Spać nie mogę a czas się dłuży. Coraz częściej biegam do łazienki i miednica mnie boli od leżenia, palą mnie narządy przez ucisk i do tego jeszcze wczoraj doszły mi znowu bóle kości ogonowej.
    W ogóle to muszę wziąć się za prasowanie bo praktycznie wszystko poprałam a z prasowaniem zwlekam. Trzeba się wziąć do pracy bo zaraz początek grudnia i przygotowania do świąt więc dobrze by było mieć wszystko naszykowane :)

Lilka lubi tę wiadomość

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie ogarnia strach bo musimy w tym tygodniu na cały dzień oddać auto do warsztatu. Boję się, że akurat wtedy Błażejkowi zechce się wyjść hehe :)

zfxga33.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja kochane uciekam na SR le jakoś wyjątkowo mi się dzisiaj nie chce

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aher wiesz co ogólnie mam ten wilczy głód od ponad tyg.. dziś rano mąż wstał ale ja nie wstawałam z łóżka twardo zamykam oczy i próbuje zasnąć i chyba 5min zasnęłam obudziłam się i żołądek myślałam że mi pęknie wstałam...
    mówię zjem banana zjadłam położyłam się... i co leże leże niedobrze mi mówię zjem bułkę... i tak cały czas chce mi się jeść... a potem mi niedobrze... więc nie wiem czy nie dobrze z powodu że jem czy może bananami się zatrułam? :| nie wiem czy to możliwe...

Poza tym mam momenty że w ogóle brzuch mnie nie boli i mówię i mówię a chyba się wszystko cofa i nagle jak dostane bóli okresowych to myślę że zaraz urodzę...

+ że ciągle chce mi się na kibel ,a szczególnie po wszystkim co czekoladowe...(ale nie biegunka i nie wymioty póki co)

Powiem ci chcę urodzić w ten weekend albo za tydzień ,bo mąż jest bardzo zmęczony po pracy ,a chciałabym żeby przy nas był. Więc mam nadzieję że bóg i synuś wysłucha moich próśb...

dqprepoku4out2uw.png

• aher Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też kompletnie dziś się nic nie chce. Jak się siedzi w domu to człowiek mega się rozleniwia :/

Za to wczoraj naszła mnie ochota na fryzjera, bo moje włosy to jakaś masakra heheh niby w ciąży powinny być lepsze a ja mam wrażenie, że u mnie jest zupełnie odwrotnie. Muszę się zapisać na przyszły tydzień i trochę zaszaleć - mam ochotę na grzywkę i wycieniowanie żeby nabrały lekkości. Mam nadzieję, że nie będę żałować :D

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Hej dziewczyny któraś z was wysyłała linka z literkami na allegro nie mogę go odnaleźc nie wiem czy to nie Ty Ana :)
    Miriam, to te, które ja zamawiałam, bardzo dobra jakość, takie porządne:
    http://allegro.pl/drewniane-literki-3d-imie-dziecka-ozdoba-gratis-i3642802398.html

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita, aher, wiecie co, skurcze mam teraz po wizycie/badaniu, ostatnio nie miałam w ogóle. Wcześniej to miałam straszne twardnienia i napinaania macicy już chyba od 27tc. Więc widzę, ze z tymi napinaniami nie ma reguły, mogą przejść a szyjka i rozwarcie się zrobi, mogą też być a szyjka i tak jest długa, tak jak było u mnie.
    Ciekawe jak to będzie u mnie, póki co strasznie mnie męczą te skurcze chyba zaczne je liczyć niedługo:P

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale u ciebie synuś duży bo ma 3,700 i też swoje napiera na szyjkę ,więc też może być to spowodowane szybszym rozwieraniem (tak myślę) nie wiem .
    Mój miał ok 2700 (14.11).

Ja też twardnienia miałam non stop ,a najgorzej te ost 1,5 m-ce zresztą wam pisałam jak byłam w holandii ,a szyjka była zamknięta...
    Ale to z dnia na dzień może się zmienić taka prawde.

Ale wydzieliny co raz więcej wodnista + śluz biały...

Ale masz skurcze (chcesz liczyć czas jednego) czy co ile się dzieją?

dqprepoku4out2uw.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, super, ze juz coraz blizej ;) Wyjdzie na to, ze jeszcze Ty i Lalita urodzicie i dopiero ja :P

Mnie naszla ochote na pielegnacje stop, wiec najpierw moczenie, potem szorowanie a na koniec smarowanie :D Nie ma to jak pedicure, ktore zajelo mi poltorej h ;) Troche ciezko z brzuszkiem, ale dalam rade no i przynajmniej czas zlecial. :D

Ana27, Lalita2710 lubią tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

‹‹ 843 844 845 846 847 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ