X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobić mocz nie zaszkodzi, choć moja przyjaciółka miała 10 kg opuchlizny a wszystkie wyniki w normie. Powiedziała, że gdyby rodziła zimą musiałaby jechać w męża butach, ale rodziła latem więc w klapkach hehe :) Ana jeszcze trochę i wszystko pójdzie w zapomnienie, opuchlizny i inne atrakcje ciążowe ;)

Justa Twój opis macierzyństwa to miód na me serce, podczytuję dziewczyny na pielęgnacji i często włosy mi się jeżą na głowie, ja wiem, że macierzyństwo to nie jest prosta sprawa i dobrze jest poczytać, co może mnie czekać niedługo, na co być gotowym, ale miło jest w końcu jakiś dobry post przeczytać, taki pełny optymizmu :)

justa24, Ana27, rubi67 lubią tę wiadomość

zfxga33.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny któraś z was wysyłała linka z literkami na allegro nie mogę go odnaleźc nie wiem czy to nie Ty Ana :)

• blueberry Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam Welurka też kiedyś dawała link do swoich literek Zosiowych :)

zfxga33.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a może to Welurka właśnie kurde nie mogę go znaleźć a wyszukiwarka mi nie działa :(

• moni_c Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie macie piłki? Takie do ćwiczeń zwykłe czy specjalne jakies porodowe? Planuję zakupić teraz ale nie wiem czy jest jakaś rożnica?

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilka serdeczne gratulacje :)

Lilka lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    a może to Welurka właśnie kurde nie mogę go znaleźć a wyszukiwarka mi nie działa :(

tu masz wybór duży :) http://allegro.pl/listing/listing.php?string=litery+imi%C4%99&search_scope=category-11763

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c właśnie czytam nowy magazyn tesco loves baby i tu jest polecana piłka gimnastyczna 65 cm onebody cena 39,99 zł dostępna na dziale sportowym :)

zfxga33.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni_c o dziękuje bardzo nawet znalazłam te co ich znaleźć nie mogłam :)

• moni_c Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueberry dzięki :) poszukam podobnej albo takiej samej na allegro :D

Miriam- proszę :D

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Ja po wizycie też.
    Brunio waży 3,7kg, szyjki prawie, ze już nie ma, rozwarta na opuszek palca. Lekarz mówi, że w weekend urodzę:P hehehe Dobrze by było:)))

A na te opuchnięte nogi jutro robię jeszcze raz badania moczu bo może być białko w moczu stąd te opuchlizny i trzeba interweniować:P Choć to dmuchanie na zimne, ostatnio badałam mocz i nic nie było ale z ciekowści mogę zrobić:)

Czyli nic nie czujesz żadnych bólów a takie rozwarcie:D ?
    No popatrz popatrz...

Ja cały czas mam mdłości...;/ i banie w głowie

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka gratulacje! :)

Ana ciekawe czy przeczucia lekarza się sprawdzą :) Masz jakieś skurcze przepowiadające?

Lalita już na podium :) może i u Ciebie coś się ruszy. Przeczuwasz, że te mdłości itp. to znak od organizmu?

Zazdroszczę Wam dziewczyny, że już jesteście na końcówce :) Ja ciążę znoszę ok, ale noce mnie już męczą. Spać nie mogę a czas się dłuży. Coraz częściej biegam do łazienki i miednica mnie boli od leżenia, palą mnie narządy przez ucisk i do tego jeszcze wczoraj doszły mi znowu bóle kości ogonowej.
    W ogóle to muszę wziąć się za prasowanie bo praktycznie wszystko poprałam a z prasowaniem zwlekam. Trzeba się wziąć do pracy bo zaraz początek grudnia i przygotowania do świąt więc dobrze by było mieć wszystko naszykowane :)

Lilka lubi tę wiadomość

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie ogarnia strach bo musimy w tym tygodniu na cały dzień oddać auto do warsztatu. Boję się, że akurat wtedy Błażejkowi zechce się wyjść hehe :)

zfxga33.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja kochane uciekam na SR le jakoś wyjątkowo mi się dzisiaj nie chce

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aher wiesz co ogólnie mam ten wilczy głód od ponad tyg.. dziś rano mąż wstał ale ja nie wstawałam z łóżka twardo zamykam oczy i próbuje zasnąć i chyba 5min zasnęłam obudziłam się i żołądek myślałam że mi pęknie wstałam...
    mówię zjem banana zjadłam położyłam się... i co leże leże niedobrze mi mówię zjem bułkę... i tak cały czas chce mi się jeść... a potem mi niedobrze... więc nie wiem czy nie dobrze z powodu że jem czy może bananami się zatrułam? :| nie wiem czy to możliwe...

Poza tym mam momenty że w ogóle brzuch mnie nie boli i mówię i mówię a chyba się wszystko cofa i nagle jak dostane bóli okresowych to myślę że zaraz urodzę...

+ że ciągle chce mi się na kibel ,a szczególnie po wszystkim co czekoladowe...(ale nie biegunka i nie wymioty póki co)

Powiem ci chcę urodzić w ten weekend albo za tydzień ,bo mąż jest bardzo zmęczony po pracy ,a chciałabym żeby przy nas był. Więc mam nadzieję że bóg i synuś wysłucha moich próśb...

dqprepoku4out2uw.png

• aher Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też kompletnie dziś się nic nie chce. Jak się siedzi w domu to człowiek mega się rozleniwia :/

Za to wczoraj naszła mnie ochota na fryzjera, bo moje włosy to jakaś masakra heheh niby w ciąży powinny być lepsze a ja mam wrażenie, że u mnie jest zupełnie odwrotnie. Muszę się zapisać na przyszły tydzień i trochę zaszaleć - mam ochotę na grzywkę i wycieniowanie żeby nabrały lekkości. Mam nadzieję, że nie będę żałować :D

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Hej dziewczyny któraś z was wysyłała linka z literkami na allegro nie mogę go odnaleźc nie wiem czy to nie Ty Ana :)
    Miriam, to te, które ja zamawiałam, bardzo dobra jakość, takie porządne:
    http://allegro.pl/drewniane-literki-3d-imie-dziecka-ozdoba-gratis-i3642802398.html

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita, aher, wiecie co, skurcze mam teraz po wizycie/badaniu, ostatnio nie miałam w ogóle. Wcześniej to miałam straszne twardnienia i napinaania macicy już chyba od 27tc. Więc widzę, ze z tymi napinaniami nie ma reguły, mogą przejść a szyjka i rozwarcie się zrobi, mogą też być a szyjka i tak jest długa, tak jak było u mnie.
    Ciekawe jak to będzie u mnie, póki co strasznie mnie męczą te skurcze chyba zaczne je liczyć niedługo:P

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale u ciebie synuś duży bo ma 3,700 i też swoje napiera na szyjkę ,więc też może być to spowodowane szybszym rozwieraniem (tak myślę) nie wiem .
    Mój miał ok 2700 (14.11).

Ja też twardnienia miałam non stop ,a najgorzej te ost 1,5 m-ce zresztą wam pisałam jak byłam w holandii ,a szyjka była zamknięta...
    Ale to z dnia na dzień może się zmienić taka prawde.

Ale wydzieliny co raz więcej wodnista + śluz biały...

Ale masz skurcze (chcesz liczyć czas jednego) czy co ile się dzieją?

dqprepoku4out2uw.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, super, ze juz coraz blizej ;) Wyjdzie na to, ze jeszcze Ty i Lalita urodzicie i dopiero ja :P

Mnie naszla ochote na pielegnacje stop, wiec najpierw moczenie, potem szorowanie a na koniec smarowanie :D Nie ma to jak pedicure, ktore zajelo mi poltorej h ;) Troche ciezko z brzuszkiem, ale dalam rade no i przynajmniej czas zlecial. :D

Ana27, Lalita2710 lubią tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

‹‹ 843 844 845 846 847 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ