X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita, może tak być jak piszesz z tym napieraniem główką na szyjkę, w końcu swoje waży. Wydzieliny też mam sporo, choć już od dawna taką mam.

A skurcze jak zaraz nie miną to zaczne liczyć co ile je mam. Ale leżę na lewym boku i może dlatego tak je czuje, jak zmienie pozycje i pochodzę może znikną.

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe rubi nie ma tak dobrze kochana:D Urodzisz pierwsza na bank:))

I podziwiam Cię, że dajesz radę z pediciurem :P:P Ja nie mogę nawet sama skarpatek ubrać:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2013, 17:58

rubi67 lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi podziwiam ja nie cierpię teraz robić nic co związane jest jakkolwiek z stopami, sprawia mi dużą trudność dosięgnięcie stopy i mam wrażenie, że duszę dziecko przy tym :/

Ja oprócz wieczornego bólu okresowego nic nie mam podejrzanego co by dawało jakiś sygnał o zbliżającym się porodzie. Jedyne co dziwne to dziś miałam mega wyciek śluzu i to takiego owulacyjnego przezroczystego. Zazwyczaj były kremowe wycieki i gęste

rubi67 lubi tę wiadomość

zfxga33.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi też mam plan zaraz zrobić pediucure...
    No wiesz co Ana ja tak mam mam ten ból okresowy/skurcz jak zwał tak zwał i robię tak jak Ty zmieniam pozycje np wstaje i często nie przechodzi...
    Tyle że u mnie takie bóle trwają nawet 3 minuty...więc to raczej nie skurcze...

Bo skurcze mogą być nieregularne ,ale mają trwa 1 minute a nie np 3...

Oj tam Rubi kochana nie będziemy przed tobą ,chyba że Ana bo ona już ma rozwarcie;D

Ja jeszcze czekam :P

Ana27 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miesiac temu mialam rozwarcie na jeden palec i nici ...Naprawde nie wiem o co w tym wszystkim chodzi :D

Stwierdzilam, ze musze stopki zrobic, ale po co to naprawde nie wiem, dziecka nie gniotlam, bo robilam to w ogromnym rozkroku :D
    Lalita tez mam takie bole menstrualcyjne, ale to nie sa skurcze, a przynajmniej u mnie, bo jak bylam na KTG mialam taki bol pare razy a lekarz mi powiedzial, ze w zapisie nie ma ani jednego skurczu.

blueberry lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znamy dnia ani godziny:))

Blueberry ja to mam taki sluz, ze raz jest gęsty biały jak budyń, raz jest to praktycznie woda, raz kleisty taki owulacyjny;p Zalezy jak leży:P

rubi67 lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi67 wrote:
    Ja miesiac temu mialam rozwarcie na jeden palec i nici ...Naprawde nie wiem o co w tym wszystkim chodzi :D

I bądź tu mądry człowieku:P

rubi67 lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:

Blueberry ja to mam taki sluz, ze raz jest gęsty biały jak budyń, raz jest to praktycznie woda, raz kleisty taki owulacyjny;p Zalezy jak leży:P

hehe, Ana, mam podobnie, ale zazwyczaj budyn :P

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak sobie myślę, jak już ten opuszek wchodzi w szyjkę czyli jakies takie rozwarcie jest to co z czopem sluzowym?? wypadł sam juz wczesniej?:P

rubi67 lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zawsze taki budyń albo woda a tu dziś normalnie jak przy owulce tylko 6 razy więcej :) Aż majtki zmieniłam hehe

rubi67 lubi tę wiadomość

zfxga33.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehhe, Ana i Bluberry ale mnie rozbawilyscie :D

Ja tez raz majtki zmienialam, myslalm, ze wody sie polaly, ale to budyn byl :D

Ana, czop sie moze saczyc z budeniem i 2 tyg przed porodem lub wypasc nagle podczas odejscia wod :P Tak gdzies wyczytalam, gin mi tego nie mowil jakby co ;)

blueberry, Ana27 lubią tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:

Praktycznie mam to samo :]

Stopy wykonane ,aż lepiej :) ciężko ,wiadomo nie tak jakbym zrobiła to bez brzucha ,ale chociaż troszkę ogarnęłam je.

Macie racje brzuchatki ,nie znamy dnia ani godziny;P

rubi67, Ana27 lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• Nina Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podrzemałam godzinkę, a tu tyleee napisałyście!

Ana to Brunio już duży i pewnie on tak CI naciska na szyjkę, lez, odpoczywaj i obserwuj się, co do białka w moczu, to ja też ostatnio nie miałam w badaniu, a stopy i tak balony...ale lepiej to sprawdzać, żeby nie było zatrucia ciążowego.

Z tym rozwarciem na 1 cm, to ja już chodzę miesiąc i nic, zero skurczów u mnie...nie ma reguły na to

Ana27 lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację Nina tak też może być z tym rozwarciem ,że jest i można z nim chodzić...

W ogóle listopad tak szybko minął ,tzn jeszcze 4 dni zostały i już nastąpi grudzień ,to aż nie prawdopodobne.
    Macie też takie odczucie...

Jezus ciągle chcę mi się spać....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2013, 19:10

dqprepoku4out2uw.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytalam czego NIE jesc podczas karmienia piersia i wychodzi na to, ze najlepiej to nic nie jesc poza warzywami ;/ Niedobrze mi sie zrobilo, mam juz dosc warzyw...

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita, ja naprawde nie wiem kiedy ten listopad minal... Dopiero co bylo swieto zmarlych, a za chwile MIKOLAJ ! ;)

Strasznie mi brzuch stwardnial ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2013, 19:16

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem szczerze że nie czytałam jeszcze o tym...
    Na pewno sery mleko dalej ,bo dziecko będzie ciągła wapń i wodę... tyle wiem... I niby mięso najlepiej kurczak i gotowane ,nie smażone...

dqprepoku4out2uw.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sery i mleko to roznie, pisza zeby tylko nie byly kupowane na wage, a najlepiej to swojskie, oczywiscie nic surowego. A z miesa tylko kurak;/ I wlasnie nic smazonego gdzie ja uwielbiam paluszki rybne 100% filet i nalesniki !!!

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Margotka87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny :* miala z Was ktoras podwyzszone GRAN% na morfologii? przepraszam ze tutaj pytam i z gory dziekuje za odpowiedz :*

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, też myślałąm, że listopad będzie długi i smutny, a zleciał mega szybko!

W książce " język niemowląt" jest napisane, że matka karmiąca ma jeść wszystko, wiadomo oprócz ostrych przypraw, alkoholu i kawy, bo tak naprawdę to, że dziecko ma kolki czy wysypkę nie zależy od tego co je, tylko od tego, że dzidziuś ma jeszcze nie w pełni wykształcony układ pokarmowy itd i stąd te rózne sprawy....byłam w tym roku na konferencji o zdrowiu kobiet i wypowiadała się taka pani prof z długoletnim stażem jako pediatra i ona mówi, ze mama ma jeść wszystko jak karmi, bo przychodzą do niej kobiety wyglądające jak zombie, bo juz nic nie jedzą, bo ich dzieci a to mają krostki, a to kolki, a to ponoc nie od tego właśnie! krostki mogą mieć od hormonów mamy i swoich i mówiła, że mamy się zdrowo i dobrze odżywiać i będe się jej rad słuchała!

rubi67, Lalita2710, Ana27, blueberry, Lula_w, pasia27 lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
‹‹ 844 845 846 847 848 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ