III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalita, może tak być jak piszesz z tym napieraniem główką na szyjkę, w końcu swoje waży. Wydzieliny też mam sporo, choć już od dawna taką mam.
A skurcze jak zaraz nie miną to zaczne liczyć co ile je mam. Ale leżę na lewym boku i może dlatego tak je czuje, jak zmienie pozycje i pochodzę może znikną. -
rubi podziwiam ja nie cierpię teraz robić nic co związane jest jakkolwiek z stopami, sprawia mi dużą trudność dosięgnięcie stopy i mam wrażenie, że duszę dziecko przy tym
Ja oprócz wieczornego bólu okresowego nic nie mam podejrzanego co by dawało jakiś sygnał o zbliżającym się porodzie. Jedyne co dziwne to dziś miałam mega wyciek śluzu i to takiego owulacyjnego przezroczystego. Zazwyczaj były kremowe wycieki i gęsterubi67 lubi tę wiadomość
-
Rubi też mam plan zaraz zrobić pediucure...
No wiesz co Ana ja tak mam mam ten ból okresowy/skurcz jak zwał tak zwał i robię tak jak Ty zmieniam pozycje np wstaje i często nie przechodzi...
Tyle że u mnie takie bóle trwają nawet 3 minuty...więc to raczej nie skurcze...
Bo skurcze mogą być nieregularne ,ale mają trwa 1 minute a nie np 3...
Oj tam Rubi kochana nie będziemy przed tobą ,chyba że Ana bo ona już ma rozwarcie;D
Ja jeszcze czekamAna27 lubi tę wiadomość
-
Ja miesiac temu mialam rozwarcie na jeden palec i nici ...Naprawde nie wiem o co w tym wszystkim chodzi
Stwierdzilam, ze musze stopki zrobic, ale po co to naprawde nie wiem, dziecka nie gniotlam, bo robilam to w ogromnym rozkroku
Lalita tez mam takie bole menstrualcyjne, ale to nie sa skurcze, a przynajmniej u mnie, bo jak bylam na KTG mialam taki bol pare razy a lekarz mi powiedzial, ze w zapisie nie ma ani jednego skurczu.blueberry lubi tę wiadomość
-
Hehhe, Ana i Bluberry ale mnie rozbawilyscie
Ja tez raz majtki zmienialam, myslalm, ze wody sie polaly, ale to budyn byl
Ana, czop sie moze saczyc z budeniem i 2 tyg przed porodem lub wypasc nagle podczas odejscia wodTak gdzies wyczytalam, gin mi tego nie mowil jakby co
blueberry, Ana27 lubią tę wiadomość
-
Ana27 wrote:Nie znamy dnia ani godziny:))
Blueberry ja to mam taki sluz, ze raz jest gęsty biały jak budyń, raz jest to praktycznie woda, raz kleisty taki owulacyjny;p Zalezy jak leży:P
Praktycznie mam to samo :]
Stopy wykonane ,aż lepiejciężko ,wiadomo nie tak jakbym zrobiła to bez brzucha ,ale chociaż troszkę ogarnęłam je.
Macie racje brzuchatki ,nie znamy dnia ani godziny;Prubi67, Ana27 lubią tę wiadomość
-
podrzemałam godzinkę, a tu tyleee napisałyście!
Ana to Brunio już duży i pewnie on tak CI naciska na szyjkę, lez, odpoczywaj i obserwuj się, co do białka w moczu, to ja też ostatnio nie miałam w badaniu, a stopy i tak balony...ale lepiej to sprawdzać, żeby nie było zatrucia ciążowego.
Z tym rozwarciem na 1 cm, to ja już chodzę miesiąc i nic, zero skurczów u mnie...nie ma reguły na toAna27 lubi tę wiadomość
-
Masz rację Nina tak też może być z tym rozwarciem ,że jest i można z nim chodzić...
W ogóle listopad tak szybko minął ,tzn jeszcze 4 dni zostały i już nastąpi grudzień ,to aż nie prawdopodobne.
Macie też takie odczucie...
Jezus ciągle chcę mi się spać....Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2013, 19:10
-
Dokładnie, też myślałąm, że listopad będzie długi i smutny, a zleciał mega szybko!
W książce " język niemowląt" jest napisane, że matka karmiąca ma jeść wszystko, wiadomo oprócz ostrych przypraw, alkoholu i kawy, bo tak naprawdę to, że dziecko ma kolki czy wysypkę nie zależy od tego co je, tylko od tego, że dzidziuś ma jeszcze nie w pełni wykształcony układ pokarmowy itd i stąd te rózne sprawy....byłam w tym roku na konferencji o zdrowiu kobiet i wypowiadała się taka pani prof z długoletnim stażem jako pediatra i ona mówi, ze mama ma jeść wszystko jak karmi, bo przychodzą do niej kobiety wyglądające jak zombie, bo juz nic nie jedzą, bo ich dzieci a to mają krostki, a to kolki, a to ponoc nie od tego właśnie! krostki mogą mieć od hormonów mamy i swoich i mówiła, że mamy się zdrowo i dobrze odżywiać i będe się jej rad słuchała!rubi67, Lalita2710, Ana27, blueberry, Lula_w, pasia27 lubią tę wiadomość