III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
http://dzieci.pl/kat,1033625,title,Przykladowy-dzienny-jadlospis-dla-kobiety-karmiacej,wid,14958227,wiadomosc.html?smgputicaid=611bc4 Tu nawet ryba jest ,ale pewnie łosoś z piakarnika ,a nie z patelni.
Ja mleko toleruję tylko zimne z lodówkI:P
Unikaj:
- nadmiaru soli oraz ostrych przypraw (pieprzu, octu, chilli).
- warzyw marynowanych, konserwowanych, smażonych, duszonych
- warzyw wywołujących wzdęcia: dużej ilości kapusty, brokułów, kalafiora, pora, czosnku, cebuli – pamiętaj, że każdemu szkodzi co innego. U niektórych osób wzdęcia wywołuje kalafior i brokuły, u innych surowa i duszona kapusta.
- cytrusów, truskawek, orzechów, czekolady – mogą wywołać uczulenia.
- kawy naturalnej i mocnej herbaty – działają pobudzająco
- nadmiaru cukru i słodyczy – sprzyjają nadwadze.
- dań ciężkostrawnych i smażonych z dużą ilością tłuszczu: fasolka po bretońsku, bigos, schabowe, flaki, żurek lub barszcz biały z kiełbasą – sprzyjają nadwadze, mogą być także źle tolerowane przez dziecko..
mmm bigos ,mmm fasolka boże.... co ja będe jejśćmmm por ,cebula... brokuły...
MAMO RATUJ:Drubi67, michaela, Ana27 lubią tę wiadomość
-
Margotka87 wrote:Czesc Dziewczyny :* miala z Was ktoras podwyzszone GRAN% na morfologii? przepraszam ze tutaj pytam i z gory dziekuje za odpowiedz :*
Nie miałam podwyższonego ,więc nie pomogęMargotka87 lubi tę wiadomość
-
O rany chwile mnie nie było a tu tyle do nadrabiania... nie wiem czy dam radę
LILKA GRATULACJEEEE!!!
Lalita ty już mam wrażenei tuż tuż lada moment
Mnie nadal nic nie boli zero zwiastunów porodu, mała nabiera wagi - tyle czuję chooba na USG 36tc 3 kg ile ona może jeszcze przybrać???
Z fajnych prakycznych rzeczy - pokochałam półke w rosmanie z kosmetykami podróżnymi - opakowania samolotowe w sam raz do szpitala(dzieki temu moge miec swoje ulubione kosmetyki nie targajac wielkich butli i nie wydajac kasy na miniaturki/próbki - takie opakowanie kosztuje 1,99, nawet miniaturowa nić dentystyczna się znalazła - jestem zachwycona.
Mój plan na dzisiejszy wieczór to właśnie relaks i ogarnięcie stóp i dłoni, peeling....
SUZY LEE - brałaś muszle laktacyjne ze sobą do szpitala?
Nina lubi tę wiadomość
-
Gratulacje dla Lilki!
Ja właśnie wróciłam od diabetologa cukrzyca ciążowa, restrykcyjna dieta posiłki o stałych porach i mierzenie cukru! Zaczynam od jutraSama bym to olała, ale dla synka muszę!
Mam do Was przyszłych mamuś pytanie:
1)jaką polecacie elektroniczną nianie ?? Taką max do 200zł.
Pozdrawiam!!! -
Lalita2710 wrote:http://dzieci.pl/kat,1033625,title,Przykladowy-dzienny-jadlospis-dla-kobiety-karmiacej,wid,14958227,wiadomosc.html?smgputicaid=611bc4 Tu nawet ryba jest ,ale pewnie łosoś z piakarnika ,a nie z patelni.
Ja mleko toleruję tylko zimne z lodówkI:P
Unikaj:
- nadmiaru soli oraz ostrych przypraw (pieprzu, octu, chilli).
- warzyw marynowanych, konserwowanych, smażonych, duszonych
- warzyw wywołujących wzdęcia: dużej ilości kapusty, brokułów, kalafiora, pora, czosnku, cebuli – pamiętaj, że każdemu szkodzi co innego. U niektórych osób wzdęcia wywołuje kalafior i brokuły, u innych surowa i duszona kapusta.
- cytrusów, truskawek, orzechów, czekolady – mogą wywołać uczulenia.
- kawy naturalnej i mocnej herbaty – działają pobudzająco
- nadmiaru cukru i słodyczy – sprzyjają nadwadze.
- dań ciężkostrawnych i smażonych z dużą ilością tłuszczu: fasolka po bretońsku, bigos, schabowe, flaki, żurek lub barszcz biały z kiełbasą – sprzyjają nadwadze, mogą być także źle tolerowane przez dziecko..
mmm bigos ,mmm fasolka boże.... co ja będe jejśćmmm por ,cebula... brokuły...
MAMO RATUJ:D
Jezu co tu jeść???
Diewczyny jeszcze pisały o uczuleniach po ziemniakach u dzieci, nietóre chyba właśnie o nabiale... chyba zarzadze ze w ramach przygotowan do porodu codziennie jemy co zakazanego
-
Ja mam zamiar jesc wszystko,ale po troszke i z umiarem,wazne by lekko i zdrowo,dlatego teraz jem lody,frytki itd a co!za rada Micheli to,co zakazane,tlko w tylek idzie,ech,nie ma dla matek taryfy ulgowej,chlopy to maja dobrze;-)
Michaela ja tez kupilam mini oosmetyki w rossmannie,super sprawa do szpitalamichaela lubi tę wiadomość
-
Też mam kosmetyki podróże (ale mi akurat mama w nl kupiła)
mini pasta elemex mnie rozśmiesza:P ,przydałaby mi się do kompletu mini szczoteczka do zębów;D
Jedyny minus tych produktów to ,mała różnorodność. Np szamponów i cena.
I czasem warto było kupić zwykłe pojemniki puste.
I wlać do nich ,swój szampon konkretny ,swój płyn/żel do mycia ciała itd.
Kotek ja niani nie kupowałam ,może poczytaj na jakichś forach ktoś wyrazi opinie jaka jest ok. Ciężko mi doradzić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2013, 21:02
michaela lubi tę wiadomość
-
Nina wrote:podrzemałam godzinkę, a tu tyleee napisałyście!
Ana to Brunio już duży i pewnie on tak CI naciska na szyjkę, lez, odpoczywaj i obserwuj się, co do białka w moczu, to ja też ostatnio nie miałam w badaniu, a stopy i tak balony...ale lepiej to sprawdzać, żeby nie było zatrucia ciążowego.
Z tym rozwarciem na 1 cm, to ja już chodzę miesiąc i nic, zero skurczów u mnie...nie ma reguły na to
A cholender jak tak tak to z mojego przedwczesnego porodu pewnie nici:P
Ale przed chwilą nawet prześcieradło już założyliśmy na materac, kocyk naszykowany, rożek, w torbie do szpitala wszystko poukładane eleganckko:P nic tylko rodzić
A te kosmetyki w rossmanie faktycznie super sprawa. Tylko fakt, jak mam kupic jakiś mini żel pod prysznic pewnie za jakies 4zł to mogę kupić za 8-9zł parę razy pojemniejszy i szkoda kasy:P -
Ana27 wrote:
A te kosmetyki w rossmanie faktycznie super sprawa. Tylko fakt, jak mam kupic jakiś mini żel pod prysznic pewnie za jakies 4zł to mogę kupić za 8-9zł parę razy pojemniejszy i szkoda kasy:P
Ana27 lubi tę wiadomość
-
kotek27 wrote:Gratulacje dla Lilki!
Ja właśnie wróciłam od diabetologa cukrzyca ciążowa, restrykcyjna dieta posiłki o stałych porach i mierzenie cukru! Zaczynam od jutraSama bym to olała, ale dla synka muszę!
Mam do Was przyszłych mamuś pytanie:
1)jaką polecacie elektroniczną nianie ?? Taką max do 200zł.
Pozdrawiam!!!
na czczo: 83
1,5 po śniadaniu :113
1,5 po obierze: 97
jeszcze zostało 20 min i bede mierzyc po kolacji a więc jako tako nie mam cukrzycy a z glukozy po obciazeniu 75g wynik był raz 148 a drugim razem jak powtarzałam to był 153 -
;oniqa wrote:Kotek ja też byłam u diabetologa powiedział co moge a co nie na podstawie wyników z glukozy mierze w domu cukier i mam w normie z dzisijeszych pomiarów:
na czczo: 83
1,5 po śniadaniu :113
1,5 po obierze: 97
jeszcze zostało 20 min i bede mierzyc po kolacji a więc jako tako nie mam cukrzycy a z glukozy po obciazeniu 75g wynik był raz 148 a drugim razem jak powtarzałam to był 153
a co powiecie na wynik 59? przed chwilą sobie zmierzyłam a od 18 coś jadłam i taki wynik mi wyszedłprzestraszyłam się
.
-
Lilka gratulacje!
Michaela ja mam mini elektric juz przy drugim dziecku i polecam.
Dziewczyny nie wkręcajcie sobie tego nie jedzenia. Ja pomału wprowadziłam wszystko i jedynie raz po gołąbkach mały gorzej reagował.michaela, pasia27, Lilka lubią tę wiadomość
-
;oniqa wrote:o kurcze nigdy takiego niskiego nie miałam jak masz więcej pasków to zmierz sobie jeszcze raz
a z jakiej firmy masz paski i aparat ja mam z evercare
mam diagomat... wczoraj mialam wysoki cukier po obiedzie bo aż 148, ale wypiłam zaraz po szklanke kubusia. dzisiaj po obiedzie juz bez soku miałam 75 lub 9 już nie pamiętam tych cyfrno a teraz 59
może ten glukometr trefny jakiś bo zjadłam kilo mandarynek, 2 fantazje i 2 aktivie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2013, 21:55