X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://dzieci.pl/kat,1033625,title,Przykladowy-dzienny-jadlospis-dla-kobiety-karmiacej,wid,14958227,wiadomosc.html?smgputicaid=611bc4 Tu nawet ryba jest ,ale pewnie łosoś z piakarnika ,a nie z patelni.

Ja mleko toleruję tylko zimne z lodówkI:P

Unikaj:
    - nadmiaru soli oraz ostrych przypraw (pieprzu, octu, chilli).
    - warzyw marynowanych, konserwowanych, smażonych, duszonych
    - warzyw wywołujących wzdęcia: dużej ilości kapusty, brokułów, kalafiora, pora, czosnku, cebuli – pamiętaj, że każdemu szkodzi co innego. U niektórych osób wzdęcia wywołuje kalafior i brokuły, u innych surowa i duszona kapusta.
    - cytrusów, truskawek, orzechów, czekolady – mogą wywołać uczulenia.
    - kawy naturalnej i mocnej herbaty – działają pobudzająco
    - nadmiaru cukru i słodyczy – sprzyjają nadwadze.
    - dań ciężkostrawnych i smażonych z dużą ilością tłuszczu: fasolka po bretońsku, bigos, schabowe, flaki, żurek lub barszcz biały z kiełbasą – sprzyjają nadwadze, mogą być także źle tolerowane przez dziecko..

mmm bigos ,mmm fasolka boże.... co ja będe jejść :P mmm por ,cebula... brokuły...

MAMO RATUJ:D

rubi67, michaela, Ana27 lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka87 wrote:
    Czesc Dziewczyny :* miala z Was ktoras podwyzszone GRAN% na morfologii? przepraszam ze tutaj pytam i z gory dziekuje za odpowiedz :*
    Ja wiem tylko że : ,,Gran% jest to inaczej odsetek procentowy granulocytów, czyli białych krwinek posiadających ziarnistości "

Nie miałam podwyższonego ,więc nie pomogę:(

Margotka87 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie, trzeba unikac samych rarytasow. A mozna jesc majonez ???

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany chwile mnie nie było a tu tyle do nadrabiania... nie wiem czy dam radę:)

LILKA GRATULACJEEEE!!!

Lalita ty już mam wrażenei tuż tuż lada moment

Mnie nadal nic nie boli zero zwiastunów porodu, mała nabiera wagi - tyle czuję chooba na USG 36tc 3 kg ile ona może jeszcze przybrać???

Z fajnych prakycznych rzeczy - pokochałam półke w rosmanie z kosmetykami podróżnymi - opakowania samolotowe w sam raz do szpitala(dzieki temu moge miec swoje ulubione kosmetyki nie targajac wielkich butli i nie wydajac kasy na miniaturki/próbki - takie opakowanie kosztuje 1,99, nawet miniaturowa nić dentystyczna się znalazła - jestem zachwycona.

Mój plan na dzisiejszy wieczór to właśnie relaks i ogarnięcie stóp i dłoni, peeling....

SUZY LEE - brałaś muszle laktacyjne ze sobą do szpitala?

Nina lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka87 wrote:
    Czesc Dziewczyny :* miala z Was ktoras podwyzszone GRAN% na morfologii? przepraszam ze tutaj pytam i z gory dziekuje za odpowiedz :*

rowniez nie pomoge, nie moge tego w ogole znalezc u siebie ;/

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Margotka87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje Wam za odp :* jutro ginek wiec mam nadzieje ze mnie uspokoi :)

zpbndf9hsafopz9u.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Lilki!
    Ja właśnie wróciłam od diabetologa cukrzyca ciążowa, restrykcyjna dieta posiłki o stałych porach i mierzenie cukru! Zaczynam od jutra :/ Sama bym to olała, ale dla synka muszę!

Mam do Was przyszłych mamuś pytanie:
    1)jaką polecacie elektroniczną nianie ?? Taką max do 200zł.
    Pozdrawiam!!!

82dox1hp47sulw8a.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    http://dzieci.pl/kat,1033625,title,Przykladowy-dzienny-jadlospis-dla-kobiety-karmiacej,wid,14958227,wiadomosc.html?smgputicaid=611bc4 Tu nawet ryba jest ,ale pewnie łosoś z piakarnika ,a nie z patelni.

Ja mleko toleruję tylko zimne z lodówkI:P

Unikaj:
    - nadmiaru soli oraz ostrych przypraw (pieprzu, octu, chilli).
    - warzyw marynowanych, konserwowanych, smażonych, duszonych
    - warzyw wywołujących wzdęcia: dużej ilości kapusty, brokułów, kalafiora, pora, czosnku, cebuli – pamiętaj, że każdemu szkodzi co innego. U niektórych osób wzdęcia wywołuje kalafior i brokuły, u innych surowa i duszona kapusta.
    - cytrusów, truskawek, orzechów, czekolady – mogą wywołać uczulenia.
    - kawy naturalnej i mocnej herbaty – działają pobudzająco
    - nadmiaru cukru i słodyczy – sprzyjają nadwadze.
    - dań ciężkostrawnych i smażonych z dużą ilością tłuszczu: fasolka po bretońsku, bigos, schabowe, flaki, żurek lub barszcz biały z kiełbasą – sprzyjają nadwadze, mogą być także źle tolerowane przez dziecko..

mmm bigos ,mmm fasolka boże.... co ja będe jejść :P mmm por ,cebula... brokuły...

MAMO RATUJ:D

Jezu co tu jeść???

Diewczyny jeszcze pisały o uczuleniach po ziemniakach u dzieci, nietóre chyba właśnie o nabiale... chyba zarzadze ze w ramach przygotowan do porodu codziennie jemy co zakazanego :D

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Nina Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar jesc wszystko,ale po troszke i z umiarem,wazne by lekko i zdrowo,dlatego teraz jem lody,frytki itd a co!za rada Micheli to,co zakazane,tlko w tylek idzie,ech,nie ma dla matek taryfy ulgowej,chlopy to maja dobrze;-)

Michaela ja tez kupilam mini oosmetyki w rossmannie,super sprawa do szpitala

michaela lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam kosmetyki podróże (ale mi akurat mama w nl kupiła)
    mini pasta elemex mnie rozśmiesza:P ,przydałaby mi się do kompletu mini szczoteczka do zębów;D

Jedyny minus tych produktów to ,mała różnorodność. Np szamponów i cena.
    I czasem warto było kupić zwykłe pojemniki puste.
    I wlać do nich ,swój szampon konkretny ,swój płyn/żel do mycia ciała itd.

Kotek ja niani nie kupowałam ,może poczytaj na jakichś forach ktoś wyrazi opinie jaka jest ok. Ciężko mi doradzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2013, 21:02

michaela lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• yennefer Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Lilka!

82do20mm8gkktux6.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    podrzemałam godzinkę, a tu tyleee napisałyście!

Ana to Brunio już duży i pewnie on tak CI naciska na szyjkę, lez, odpoczywaj i obserwuj się, co do białka w moczu, to ja też ostatnio nie miałam w badaniu, a stopy i tak balony...ale lepiej to sprawdzać, żeby nie było zatrucia ciążowego.

Z tym rozwarciem na 1 cm, to ja już chodzę miesiąc i nic, zero skurczów u mnie...nie ma reguły na to

A cholender jak tak tak to z mojego przedwczesnego porodu pewnie nici:P
    Ale przed chwilą nawet prześcieradło już założyliśmy na materac, kocyk naszykowany, rożek, w torbie do szpitala wszystko poukładane eleganckko:P nic tylko rodzić:P

A te kosmetyki w rossmanie faktycznie super sprawa. Tylko fakt, jak mam kupic jakiś mini żel pod prysznic pewnie za jakies 4zł to mogę kupić za 8-9zł parę razy pojemniejszy i szkoda kasy:P

zsxuot7.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:

A te kosmetyki w rossmanie faktycznie super sprawa. Tylko fakt, jak mam kupic jakiś mini żel pod prysznic pewnie za jakies 4zł to mogę kupić za 8-9zł parę razy pojemniejszy i szkoda kasy:P
    Dlatego fajniej kupic te opakowania lotnicze za 1,99 i przelac swoje ;)

Ana27 lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek27 wrote:
    Gratulacje dla Lilki!
    Ja właśnie wróciłam od diabetologa cukrzyca ciążowa, restrykcyjna dieta posiłki o stałych porach i mierzenie cukru! Zaczynam od jutra :/ Sama bym to olała, ale dla synka muszę!

Mam do Was przyszłych mamuś pytanie:
    1)jaką polecacie elektroniczną nianie ?? Taką max do 200zł.
    Pozdrawiam!!!
    Kotek ja też byłam u diabetologa powiedział co moge a co nie na podstawie wyników z glukozy mierze w domu cukier i mam w normie z dzisijeszych pomiarów:
    na czczo: 83
    1,5 po śniadaniu :113
    1,5 po obierze: 97
    jeszcze zostało 20 min i bede mierzyc po kolacji a więc jako tako nie mam cukrzycy a z glukozy po obciazeniu 75g wynik był raz 148 a drugim razem jak powtarzałam to był 153

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kuzynka polecała mi laktator elektryczny mdela, ze warto i za częłam szukać na allegro używany - tylko czy któras z Was mogłaby polecic czy ten mini elecric czy ten swing??

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• moni_c Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    Kotek ja też byłam u diabetologa powiedział co moge a co nie na podstawie wyników z glukozy mierze w domu cukier i mam w normie z dzisijeszych pomiarów:
    na czczo: 83
    1,5 po śniadaniu :113
    1,5 po obierze: 97
    jeszcze zostało 20 min i bede mierzyc po kolacji a więc jako tako nie mam cukrzycy a z glukozy po obciazeniu 75g wynik był raz 148 a drugim razem jak powtarzałam to był 153

a co powiecie na wynik 59? przed chwilą sobie zmierzyłam a od 18 coś jadłam i taki wynik mi wyszedł :O przestraszyłam się :O.

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze nigdy takiego niskiego nie miałam jak masz więcej pasków to zmierz sobie jeszcze raz
    a z jakiej firmy masz paski i aparat ja mam z evercare

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka gratulacje!
    Michaela ja mam mini elektric juz przy drugim dziecku i polecam.
    Dziewczyny nie wkręcajcie sobie tego nie jedzenia. Ja pomału wprowadziłam wszystko i jedynie raz po gołąbkach mały gorzej reagował.

michaela, pasia27, Lilka lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    o kurcze nigdy takiego niskiego nie miałam jak masz więcej pasków to zmierz sobie jeszcze raz
    a z jakiej firmy masz paski i aparat ja mam z evercare

mam diagomat... wczoraj mialam wysoki cukier po obiedzie bo aż 148, ale wypiłam zaraz po szklanke kubusia. dzisiaj po obiedzie juz bez soku miałam 75 lub 9 już nie pamiętam tych cyfr ;) no a teraz 59 :/ może ten glukometr trefny jakiś bo zjadłam kilo mandarynek, 2 fantazje i 2 aktivie :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2013, 21:55

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok mierze zobaczymy ile wyjdzie

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
‹‹ 845 846 847 848 849 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ