III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam od teściowej piłkę bez uszów ...
http://topslim.pl/product-pol-257-Pilka-gimnastyczna-001-65-cm-Body-Sculpture.html ja mam taką (ale nie mam ten największej tylko tą średnią...
http://allegro.pl/pilka-gimnastyczna-body-sculpture-bb-001-65-cm-i3712770805.html
tam piszę :
56 cm (niebieska)- wzrost: 151-165 cm
65 cm (niebieska)– wzrost: 166-180 cm
76 cm (srebrna)– wzrost: 181-190 cm
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2013, 17:50
marzycielka29 lubi tę wiadomość
-
Ami jeszcze raz gratuluje :* i trzymam kciuki żeby jak najszybciej przestało boleć
i tak jak dziewczyny pisały że wszystko się ułoży jak już bedziecie na swoim i sama spokojnie z maluszkiem będziesz spędzać każdą chwile
i już wszystko będzie prostsze
Marzycielko będziesz już zaczynać skakać na piłce:)? my idziemy równo w suwaczkami więc troche mnie motywujesz do działan:D
Ja mam taką piłkę już w domu ale nie mogę sie zmobilizować ;/ ale z drugiej strony podejrzewam ze mój synek długo mi na niej nie pozwoli skakacheheheh Bede z nim ewentualnie rozgrywac mecze
I ja jakos kompletnie nie moge sie zmobilizowac do pakowania torby ;/ i do wicia gniazda Sprzatam na bieżąco ale do generalnych porządków mi daleko ( chociaz bardzo lubie sprzątac ) poprane i poprasowane mam już prawie wszystko ale ta torba do szpitala to narazie jakas abstrakcjapamietam ze w pierwszej ciąży miałam już z dwa miesiące wczesniej wszystko spakowane a teraz nawet nie wiem gdzie mam samą torbę
.....chyba własnie pojde jej szukac
marzycielka29, Amicizia, Suzy Lee, megan8 lubią tę wiadomość
-
Asiulka to i tak dziwne,ze Cie wypuscili ze szpitala,gdy akcja w zasadzie moze sie zaraz zaczac...wazne,ze synus donoszony i juz niech sie dzieje co chce;-) moze szybko i gladko u Ciebie pojdzie;-)
Ja mam wszystko naszykowane do torby i torbe tez,tylko zapakowac,ale cos weny brak( bo ja ogolnie nie lubie sie pakowac)zobacze co gin powie w piatek,a powiedzcie mi: wyparzacie lakrator? chyba trzeba te nakladki na sutki?ja mam nowy,reczny Philips Avent Natural -
Kochane bardziej mi się opłacało kliknąć z allegro bo po piłkę do tesco mam 20km od domu
więc odpada. Teraz czekam na przesyłkę .
Przy okazji zakupiłam czapeczkę i śpioszki dla małej więc teraz już część zakupów ostatecznie zakończona.
MamaMadzia jak tylko piłka przyjdzie to zamierzam zacząć skakać a tak poza tym to ja też nie jestem jeszcze spakowana do szpitala ale mam nadzieję nadrobić wszystko w ten weekend bo czas leci. Odliczam do wizyty u ginekologa bo ciekawa jestem ile mała teraz waży i mierzy . -
nick nieaktualny
-
Tak no badanie najpierw pani dr potwierdziła że to chłopak (mąż nalegał)
- wielkość główki ,brzuszka ,kości udowej
-pokazywała serce jego 4 komory i jaki ma przepływ
-pokazywała nerki i jaki mają przepływ
-pokazywała łożysko czy tam pępowine i jego przepływ
-i potem trochę kazała mi się ruszać żeby synusiowy zrobić foto:) lekko na prawy bok potem lewy bok...
I ona wiadomo zapisywała wszystko i tą tebelke z przyspuszczalną masą płodu mam na płytce ,a wygląda tak :
Gdzie wkońcu byłaś Sla.S??? -
nick nieaktualny
-
Dzieki dziewczyny
wiem ze z czasem bedzie lepiej. Zaoimnialam napisac ze przez to ciecue mialam problem z pokarmem ale z pomoca laktatora i personelu w szpitalu udalo mi sie i jestesmy juz tylko na piersi. Ze szpitala wyszlismy z wlasnym pokarmem juz co nas bardzo cieszy.
blueberry, Nina, rubi67, welurka, michaela lubią tę wiadomość
-
Tam gdzie krzyżyk jest na tej tabelce na dole masz 30 W ( 32 W ) kreska pozioma czyli tydzień ciąży kreska pionowa miał 1976g czyli waga
I potem jak patrzysz na prawo np 40 W na dolnej kresce sobie zaznaczasz i wychodzi że przypuszczalna masa płodu w 40 tyg to 3400g
I w 36 tyg miałam jakieś 2700g czyli praktycznie prawidłowo wzrasta weług tabelki
Ja to miałam robione w tym Gyn centrum więc tam tak badanie wyglada:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2013, 19:31
-
nick nieaktualnyLalita dzięki za wytłumaczenie
Ja ide tam gdzie ;oniqa mówiła tylko niestety jeśli dam rade to dopiero wizyte mam godzine po niej (bo w ten sam dzień)
No zobaczymy jak to będzie wyglądać.
Jak rozmawiałam z gin u którego robie usg (skąd jest to zdjecie w suwaku) powiedział, że mały będzie miał ok 3,200-3,400 więc zobaczymy co wyjdzie na prenatalnych;oniqa lubi tę wiadomość
-
No mówią ogólnie że te 3 prenatalne mimo wszystko jest dość fajne i ważne.
Bo dziecko nie jest za duże i ostatecznie można jakby po raz ostatni ocenić tą przypuszczalną masę płodu. Bo później już ciężko bo jest za duże i dlatego te usg... są potem takie w kratkę że u jednego na sprzęcie taki wynik u drugiego jeszcze inny.
Tak że tak to wygląda Sla.sŻyczę ci żebyś ujrzała buźkę szkrabusia;))hihi
No u mnie wszystkie zdjęcia 3d na płytce i do wydruku były w cenie.
A 4d nagrywanie + 50zł ,ale ja tego nie brałam