III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Nina wrote:Asiulka to i tak dziwne,ze Cie wypuscili ze szpitala,gdy akcja w zasadzie moze sie zaraz zaczac...wazne,ze synus donoszony i juz niech sie dzieje co chce;-) moze szybko i gladko u Ciebie pojdzie;-)
Ja mam wszystko naszykowane do torby i torbe tez,tylko zapakowac,ale cos weny brak( bo ja ogolnie nie lubie sie pakowac)zobacze co gin powie w piatek,a powiedzcie mi: wyparzacie lakrator? chyba trzeba te nakladki na sutki?ja mam nowy,reczny Philips Avent Natural
19.12. jest, 09.01 3.84 cm
, 21.01 5,65 cm
, 6.02 8,06 cm Boy
2.03 238g
15,05 1500 g
27.07 3540
-
nick nieaktualny
-
Lalita2710 wrote:Blondi ,Nina pisała że już miesiąc ma 1 cm rozwarcia:)
Więc wiesz nawet z rozwarciem można chodzić i nic się nie zacznie dziać.
Ja chcę urodzić byle w weekend ten lub następny
Też sprzątam ,spaceruje z psem ,skaczę na piłce:P ćwiczę... póki co skurczy brak... jedynie te bóle i twardnienia brzucha.
ja od wrzesnia mam rozwarcie na opuszek palca i jakos sie trzymam -
sla.s wrote:Dziewczyny jak wyglądalo u was 3 badanie prenatalne i co na nim zostało określone? Dostałyście przypuszczalne wymiary dziecka?
w sumie to samo sprawdzali co na tym poprzednim usg i juz wiecej do konca ciazy nie bede miala -
podłamałam się...odebrałam wyniki posiewu moczu bo od miesiąca badanie ogólne nie wychodziło dobre i okazało się że mam bakterię e.coli;/
z tego co kojarzę, chyba któraś z dziewczyn tez to miała.moja dr nie chciała czekac na wyniki, bo pewnie podejrzewała co się święci i dostałąm monural i krem dopochwowy.
może wiecie co może byc konsekwencją takiego zakażenia? -
czesc dziewczyny
czytam na bierząco wiec wiem co i jak u was pomimo ze nie pisze codziennie.
Lili gratuluje zdrowego i słodkiego synka!
Rubi trzymam kciuki by udalo Ci sie urodzic bez wywolywania niebawem.
Ami dobrze Cie widziec! juz teraz bedzie tylko dobrzei prosze o aktualne zdjecie Jasia
Asiulka fajnie ze juz u Ciebie lepiej.
Blondi no od ostatniego zdjecia twojego brzucha jakie widzialam sporo uroslo sie mu
sla ja tez mialam III prenatalne i sprawdzali wszytsko to co u dziewczyn, dostalam tez plyte z nagraniem 4d i calego badania. Mi oszacowal lekarz ze moja mala powinna wazyc przy porodzie 3-3,5 kg.Asiulka83, Blondi22, rubi67, Amicizia lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny ja miałam kolejny dzień biegany, zakupy - poszukiwania kurtki zimowej i butów łatwo wsuwanych. pocieszam się że chociaz jestem zmęczona to w końcu ruch pomaga małej w podjęciu decyzji żeby przyjść na świat, albo chociaz zejść troche niżej w kanał
Dzisiaj byłam przekonana ze zgubiłam książeczkę ciąży - nie zrobiło to żadnego wrażenia kompletnie podobnie jak fakt ze przez kocia dywersje torby znowu nie spakowane, zamieniliśmy sie z rodzicami autami, bo tak miało być lepiej i wygodniej i okazało się że w ich ne ma jeszcze zimówek i krier z nimi nie dojechał od poniedziałku, też nie robi wrażenia... nie wiem jakoś obojętna jestem na wszystko... nigdy tak nie było. -
milola86 wrote:podłamałam się...odebrałam wyniki posiewu moczu bo od miesiąca badanie ogólne nie wychodziło dobre i okazało się że mam bakterię e.coli;/
z tego co kojarzę, chyba któraś z dziewczyn tez to miała.moja dr nie chciała czekac na wyniki, bo pewnie podejrzewała co się święci i dostałąm monural i krem dopochwowy.
może wiecie co może byc konsekwencją takiego zakażenia?
od lekarza wiem, że e -coli najniebezpieczniejsza jest w pochwie bo może dojśc do zakazenia wewnątrzmacicznego co niebezpieczne jest dla dzidzi. jak sie dowiedziałam, że mam to świnstwo chyba nawet w tym samym tygodniu co ty to się wystraszyłam, ale przez tydzień brałam antybiotyki na penicylinie (dopochwowe- fluomizin i doustne- duomox) i zabiłam to świństwo bo miałam w moczu i w pochwie. nie wiem czy leki miały tez wpływ na GBS ale wyszedl mi ujemny, może dlatego że się podleczyłam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2013, 21:07
-
blueberry dzięki za dobrą wiadomość, mam nadzieję że wszystko i u mnie się unormuje.zerkęłam na chwilę do dr. google i naczytałam się o przedwczesnym porodzie, zapaleniu płuc u dziecka i innych powikłaniach, a nawet o obumarciu płodu...to jakaś masakra ;/
michaela lubi tę wiadomość
-
milola86 wrote:blueberry dzięki za dobrą wiadomość, mam nadzieję że wszystko i u mnie się unormuje.zerkęłam na chwilę do dr. google i naczytałam się o przedwczesnym porodzie, zapaleniu płuc u dziecka i innych powikłaniach, a nawet o obumarciu płodu...to jakaś masakra ;/
nie googluj, nie warto, ja po bólach spojenia w pierwszym trymestrze dzięki googlowaniu byłam przekonana ze czekaja mnie pod koiec ciązy kule, potem gips i drutowanie i conajmniej 6 tygodni lezenia w szpitalu, itp itd i nic z tego nie ma miejsca... u Ciebie też nic się złego nie wydarzy bo przede wszystkim wiadomo co się dzieje i nikt tego nie przeoczy żeby mogło się coś dziecku stać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2013, 21:15
blueberry, mariolka, mariolka lubią tę wiadomość
-
To nie czytaj wujka googla bo zwariujesz. Na pocieszenie Ci powiem jeszcze, że ja jak zrobiłam pierwszy raz posiew to coś mi wyszło i też dostałam monural. I do dziś nie wiem co to było, bo zwyczajnie nie wnikałam. Nie dajmy się zwariować
A jeśli chodzi o moją szwagierkę to e.coli miała jakoś latem a dziś jest w 35 tc i powtarza co jakiś czas posiew i nic od tamtej pory jej już niepokojącego nie wychodzi
-
Milola
nie narzekaj zostało ci 10 tyg
zleci nawet się nie obrócisz;)
Ciesz się brzuszkiem;)
Bo my zaraz go stracimy i będziemy sobie narzekać że nie ma tego słodziaka:P
P.S w Wigilie sobie pojesz wszystko na co masz ochotę))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2013, 21:29
milola86 lubi tę wiadomość
-
Miola mi tez w szpitalu wyszla jakas bakteria,ale najwqzniejsze to wiedziec co sie ma i to leczyc! gin mowil,ze nieleczone bakterie moga byc grozne,a tak to lepiej wziac antybiotyk i bedzie dobrze z dzidzia,ona jest chroniona nic sie nie martw!