X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Asiulka83 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Asiulka to i tak dziwne,ze Cie wypuscili ze szpitala,gdy akcja w zasadzie moze sie zaraz zaczac...wazne,ze synus donoszony i juz niech sie dzieje co chce;-) moze szybko i gladko u Ciebie pojdzie;-)

Ja mam wszystko naszykowane do torby i torbe tez,tylko zapakowac,ale cos weny brak( bo ja ogolnie nie lubie sie pakowac)zobacze co gin powie w piatek,a powiedzcie mi: wyparzacie lakrator? chyba trzeba te nakladki na sutki?ja mam nowy,reczny Philips Avent Natural
    lezalam tam od soboty w nocy skurczy nie mam wiec nie ma potrzeby mnie trzymac...a jak akcja sie rozwinie to moze byc nawet w ciagu paru dni....a co do laktatora to ja jeszcze nie mam ....kupie dopiero jak bedzie potrzebny po porodzie....a co do torby to ja juz mialam spakowana...ale teraz musze sie na nowo spakowac....:)

ukdy3e5e07dpccv2.png
    19.12. jest <3 , 09.01 3.84 cm <3 , 21.01 5,65 cm <3, 6.02 8,06 cm Boy <3 2.03 238g <3 15,05 1500 g <3 27.07 3540 <3
    ukdyj44j0v7sy1vp.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2013, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tam gdzie się zapisałam 230zł z badaniem 4d ii z nagraniem. :) Zobaczę jak to będzie :)

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Blondi ,Nina pisała że już miesiąc ma 1 cm rozwarcia:)
    Więc wiesz nawet z rozwarciem można chodzić i nic się nie zacznie dziać.
    Ja chcę urodzić byle w weekend ten lub następny :)

Też sprzątam ,spaceruje z psem ,skaczę na piłce:P ćwiczę... póki co skurczy brak... jedynie te bóle i twardnienia brzucha.
    nie no wiadomo ;)
    ja od wrzesnia mam rozwarcie na opuszek palca i jakos sie trzymam ;)

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Dziewczyny jak wyglądalo u was 3 badanie prenatalne i co na nim zostało określone? Dostałyście przypuszczalne wymiary dziecka?
    ja dzis mialam i bylo badane ulozenie dziecka AC BPD FL bicie serca konczyny sprawdzane czy wszytko ok pecherz nerki twarzoczaszka struktury mózgu kregosłup wody i lozysko pepowina. wagi nie podali bo gin powiedziala ze roznie dzieci sie rozwijaja i nie bedzie miarodajne potem i tak przy porodzie ten wynik.

w sumie to samo sprawdzali co na tym poprzednim usg i juz wiecej do konca ciazy nie bede miala

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja normalne usg mam robione i na nfz

a.png
    a.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podłamałam się...odebrałam wyniki posiewu moczu bo od miesiąca badanie ogólne nie wychodziło dobre i okazało się że mam bakterię e.coli;/
    z tego co kojarzę, chyba któraś z dziewczyn tez to miała.moja dr nie chciała czekac na wyniki, bo pewnie podejrzewała co się święci i dostałąm monural i krem dopochwowy.
    może wiecie co może byc konsekwencją takiego zakażenia?

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szwagierka miała to w ciąży, też dostała monural i furagine do tego, bakteria zniknęła i wsio :) wszystko jest w najlepszym porządku do tej pory

zfxga33.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny :) czytam na bierząco wiec wiem co i jak u was pomimo ze nie pisze codziennie.

Lili gratuluje zdrowego i słodkiego synka!
    Rubi trzymam kciuki by udalo Ci sie urodzic bez wywolywania niebawem.
    Ami dobrze Cie widziec! juz teraz bedzie tylko dobrze :) i prosze o aktualne zdjecie Jasia :)
    Asiulka fajnie ze juz u Ciebie lepiej.
    Blondi no od ostatniego zdjecia twojego brzucha jakie widzialam sporo uroslo sie mu :)
    sla ja tez mialam III prenatalne i sprawdzali wszytsko to co u dziewczyn, dostalam tez plyte z nagraniem 4d i calego badania. Mi oszacowal lekarz ze moja mala powinna wazyc przy porodzie 3-3,5 kg.

Asiulka83, Blondi22, rubi67, Amicizia lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja e-coli mialam w cyklu przed zajsciem w ciaze, wtedy udalo sie ja zwalczyc antybiotykiem szybko, nie wiem jak w ciazy z tą bakterią

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ja miałam kolejny dzień biegany, zakupy - poszukiwania kurtki zimowej i butów łatwo wsuwanych. pocieszam się że chociaz jestem zmęczona to w końcu ruch pomaga małej w podjęciu decyzji żeby przyjść na świat, albo chociaz zejść troche niżej w kanał :P

Dzisiaj byłam przekonana ze zgubiłam książeczkę ciąży - nie zrobiło to żadnego wrażenia kompletnie podobnie jak fakt ze przez kocia dywersje torby znowu nie spakowane, zamieniliśmy sie z rodzicami autami, bo tak miało być lepiej i wygodniej i okazało się że w ich ne ma jeszcze zimówek i krier z nimi nie dojechał od poniedziałku, też nie robi wrażenia... nie wiem jakoś obojętna jestem na wszystko... nigdy tak nie było.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• moni_c Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 wrote:
    podłamałam się...odebrałam wyniki posiewu moczu bo od miesiąca badanie ogólne nie wychodziło dobre i okazało się że mam bakterię e.coli;/
    z tego co kojarzę, chyba któraś z dziewczyn tez to miała.moja dr nie chciała czekac na wyniki, bo pewnie podejrzewała co się święci i dostałąm monural i krem dopochwowy.
    może wiecie co może byc konsekwencją takiego zakażenia?

od lekarza wiem, że e -coli najniebezpieczniejsza jest w pochwie bo może dojśc do zakazenia wewnątrzmacicznego co niebezpieczne jest dla dzidzi. jak sie dowiedziałam, że mam to świnstwo chyba nawet w tym samym tygodniu co ty to się wystraszyłam, ale przez tydzień brałam antybiotyki na penicylinie (dopochwowe- fluomizin i doustne- duomox) i zabiłam to świństwo bo miałam w moczu i w pochwie. nie wiem czy leki miały tez wpływ na GBS ale wyszedl mi ujemny, może dlatego że się podleczyłam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2013, 21:07

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry dzięki za dobrą wiadomość, mam nadzieję że wszystko i u mnie się unormuje.zerkęłam na chwilę do dr. google i naczytałam się o przedwczesnym porodzie, zapaleniu płuc u dziecka i innych powikłaniach, a nawet o obumarciu płodu...to jakaś masakra ;/

michaela lubi tę wiadomość

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 wrote:
    blueberry dzięki za dobrą wiadomość, mam nadzieję że wszystko i u mnie się unormuje.zerkęłam na chwilę do dr. google i naczytałam się o przedwczesnym porodzie, zapaleniu płuc u dziecka i innych powikłaniach, a nawet o obumarciu płodu...to jakaś masakra ;/
    oj maiłam dać cytuj a dałam lubie

nie googluj, nie warto, ja po bólach spojenia w pierwszym trymestrze dzięki googlowaniu byłam przekonana ze czekaja mnie pod koiec ciązy kule, potem gips i drutowanie i conajmniej 6 tygodni lezenia w szpitalu, itp itd i nic z tego nie ma miejsca... u Ciebie też nic się złego nie wydarzy bo przede wszystkim wiadomo co się dzieje i nikt tego nie przeoczy żeby mogło się coś dziecku stać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2013, 21:15

blueberry, mariolka, mariolka lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• blueberry Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie czytaj wujka googla bo zwariujesz. Na pocieszenie Ci powiem jeszcze, że ja jak zrobiłam pierwszy raz posiew to coś mi wyszło i też dostałam monural. I do dziś nie wiem co to było, bo zwyczajnie nie wnikałam. Nie dajmy się zwariować :) A jeśli chodzi o moją szwagierkę to e.coli miała jakoś latem a dziś jest w 35 tc i powtarza co jakiś czas posiew i nic od tamtej pory jej już niepokojącego nie wychodzi :)

zfxga33.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny, trochę mi lepiej.chciałabym byc na waszym etapie ciązy i za chwilę mieć ciążę za sobą...

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milola :D nie narzekaj zostało ci 10 tyg ;D zleci nawet się nie obrócisz;)
    Ciesz się brzuszkiem;)
    Bo my zaraz go stracimy i będziemy sobie narzekać że nie ma tego słodziaka:P

P.S w Wigilie sobie pojesz wszystko na co masz ochotę ;)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2013, 21:29

milola86 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miola mi tez w szpitalu wyszla jakas bakteria,ale najwqzniejsze to wiedziec co sie ma i to leczyc! gin mowil,ze nieleczone bakterie moga byc grozne,a tak to lepiej wziac antybiotyk i bedzie dobrze z dzidzia,ona jest chroniona nic sie nie martw!

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela Ty masz taki luz do wszystkiego,ze chyba nawet sie nie zorientujesz,ze juz urodzilas;-)) w sumie takie podejscie jest lepsze:-)

Ana27 lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde u mnie zas cyrki z tym ciśnieniem, lekarka kazała jutro znowu sprawdzac i do niej zadzwonic zeby podjąc jakąkolwiek decyzje ;/ wizja szpitala dodatkowo mnie stresuje

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
‹‹ 853 854 855 856 857 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ