III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
LAlita widzę, że co dzień to gorzej się czuujesz, to dobrze chyba:P Bo to na pewno jakieś zwiastuny nadchodzącego porodu:) ja podobnie dziś w nocy to już się nie mogłam podnieść do toalety. Brzuch mam taki ciężki, że ciężko się podnieść, a jak się podniosę to chwilę nie mogę złapać oddechu i jak już chodzę to bolą mnie kości wszystkie na dole, bardzo ciężko mi się dziś chodzi, brzuch bardzo ciąży. Też mam nadzieję, że to jakiś zwiastun:)
-
Oj Ana powiem ci tak o gólnie to ciąży jako takiej nie mam dosyć. Brzuch msm nie duży chodzę na codzień normslnie wszystko robię jestem zwinna...
Ale te twardnienia... mnie wykańczają... nie mam już w nocy na nie siły.
.niewiem czy tak ma być czy nie...
Ike to jeszcze potrwa do rozwiązania...
Ja nie czuje aż takiego ciążenia. Ale bóle kości czuję jak u emerytki...
Już nie wspominając o pachwinach..
Nie wiem jak Ty ja miałam bolesne miesiączki... mówią że jak bolesne miesiączki to i z porodem dam radę , ale jak dostaje tych bóli w nocy to chyba to jakiś mit... -
Dzień dobry mamusie
ja od rana działam przy żelazku gdzies mam dziś motywację i siłę i chyba dziś zacznę pakować torbę do szpitala a zacznę od ubranek dla małej bo czuję że będzie cięzki orzech do zgryzienia
.
-
Hej hej kochane
Lalita i ana u Was coraz wiecej symptomów u mnie za to cisza jak makiem zasiał, nic się nie dzieje wiec Zosi sie chyba wcale nie śpieszy
W związku z moim nakazem lezenia małż mi wczoraj zakupił prasę dla kobiet w ciązy wiec zaraz sie rozłoże na wyrku i wezme sie za lektureAna27 lubi tę wiadomość
-
LAlita, miną te twardnienia po porodzie;P więc jeszcze parę dnni i poczujesz ulgę
))
Ja również miałam mega bolace miesiączki - moze to rpzez te zrosty. Ogólnie na bóle działał tylko Ketonal, więc też się łudzę, że dam radę z porodem:)
Spałam dzisiaj tak długo, a nadaal mi się oczy zamykają, pogoda pożal się Boże:( -
Moje miesiączki też do lekkich nie należały choć powiem wam że po pierwszym porodzie już takiego dramatu nie było później brałam tabletki anty więc już w ogóle 4 dni i po bólu gdyby nie to że tampony były w ruchu to nawet bym nie wiedziała co to okres.
-
Ja aż takich jak Welurka nie miałam... więc współczuję.
Bierzmy pod uwagę ze każdy ma inny prób bólu...
Aczkolwiek jak po laparoskopii dawałam radę ,a koleżanka obok już nie bardzo...
Więc ciężki temat... to wszystko...
Nie wiem Ana ,kiedy to nastąpi w dzień mam bóle ,ale krótsze i mniej częste.
Ale w nocy tyle razy ile toaleta i powrót to myślę że macica zaraz sama wyskoczy przez brzuch.... -
welurka wrote:co do miesiączek to ja miałam takie bolesne ze wymiotowałam i mdlałam z bólu,nie byłam w stanie nawet w ten dzień iscx do pracy i nic mi nie pomagało musiałam po prostu przemęczyć się kilka godzin az przechodziło ;/
Jejku, kochana - to współczuję...
Ja miałam raz tak bolesną miesiączkę - gdy mi się okres zatrzymał i dostałam luteinę na wywołanie. Dziewczyny - takiego bólu to jak żyję nie pamiętam. Pierwszy raz w życiu z bólu wymiotowałam, myślałam, że się przekręcę. Tak więc, Welurka - jeśli Ty takie coś przechodziłaś co miesiąc, to naprawdę serdeczne wyrazy współczucia :*
Za to jest nadzieja, że po porodzie Ci się to zmieni i już nie będziesz tak cierpieć - trzymam za to kciuki!
Ana27 lubi tę wiadomość
-
Lalita może faktycznie umów się na to KTG jak lekarka mówiła w 39tc, może w szpitalu coś się ruszy:)
Elle, też słyszałam, ze ciąża korzystnie wpływa na nasz organizm, i późnieej miesiączki ni są aż tak bolesne jak przed:))Miejmy nadziejęWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2013, 10:13
-
tez mam taką nadzieje
moja mama własnie próbowała mnie przekonać ze mi znieczulenie nie bedzie potrzebne bo co miesiąc rodze
ja mimo wszystko jednak wole mieć świadomośc ze jak poproszę znieczulenie to je dostane , dziś odbieram wyniki badań do anstezjologa zostanie mi tylko konsultacja z nim i moge rodzić
rubi67, Ana27 lubią tę wiadomość
-
W ogole przytylam 2 kg od 8 listopada, bo wczoraj stanelam na wage. A mowia ze w ostatnim mies sie nawet chudnie, nie znam nikogo kto schudl. Z moim apetytem i wilczym glodem to 2 kg i tak nie za wiele, myslalam, ze conajmniej 3 -3,5 bedzie na plusie.
-
Ana27 wrote:
Elle, też słyszałam, ze ciąża korzystnie wpływa na nasz organizm, i późnieej miesiączki ni są aż tak bolesne jak przed:))Miejmy nadzieję
Ana - ja mogę to potwierdzić - po porodzie zaczęłam mieć duuużo mniej bolesne miesiączki. Aż do tego sławetnego zatrzymania, o którym Wam wspominałam, ale to na szczęście był jeden epizod, później było po staremu, czyli dobrze
Nie wiem, czy tak jest u każdej kobiety, ale wydaje mi się, że u większości - tak więc jest nadzieja, dziewczyny!
Ana27, michaela lubią tę wiadomość
-
Ja dziś też mam ochotę na coś słodkiego ale jeszcze się boję napychać słodkie do żołądka po tej mojej jelitówce. No ale może jakieś ciasteczka maślane do herbatki to wciągnę
.
Laski a zabieracie ze sobą do szpitala te nakładki na brodawki gdyby były trudności z karmieniem ????