X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry;) ovu wskazuje mi od dziś III trymestr chociaż tak naprawdę ovu chyba ciut wcześniej pokazuje ale witam się już na ostatnim kawałku;)
    widzę, że był temat o miesiączce to co do mnie to ja miałam zawsze tak bolesne i obfite, że płakałam jak dziecko z bólu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2013, 12:04

Ana27, Lula_w, asienka28, michaela lubią tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja się dziś w końcu wyspałam za wszystkie czasy, ale tak ciemno na zewnątrz, że totalnie nie mam weny na nic:( u mnie zero skurczy, twardnienia itd, ale czuję jakby brzuch mi opadł...bo jak chodzę, to tak czuję na dole jakby wisiał trochę, a jak leżę na plecach, to od pępka w dól zrobił się taki jakby płaski...moja mama mówi( a urodziła 3 dzieci), ze jej tydzień przed porodem brzuch opadał, zobaczymy co tam jutro słychać na ktg i u gina, może ja nie czuje skurczy?

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula witamy na ostatnim III trymestrze;)

Nina też już nad tym myślałam że może ja nie czuje skurczy.
    Na ktg wybiorę się w poniedziałek do SR.

Póki co cierpię dalej... zobaczymy co to będzie...

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi juz tez troszkę brzuch opadł bo wkońcu moge normalnie oddychać :) odebrałam własnie wyniki i na szczęscie wszystko ok wiec pozostaje tylko konsultacja z anestezjologiem :)

lalita zjadłabym rosołu :P u mnie dziś mielone z ryżem i sosem pomidorowym :P

Ana27 lubi tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie już biustonosze do karmienia? ;)
    jestem ciekawa waszych opinii na ten temat;)

lprktv73nye615w2.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

tak pobierznie poczytalam co pisałyscie, bo Jas wlasnie usnął. Co do skurczy to wam powiem jedno, nie zeby straszyc ale zeby ostrzec co byscie aie nie męczyły tak długo jak ja. Ja niestety robiłąm błąd nie mówiąc o tym położnej,a okazuje się że to mogła być istotna informacja. Otóż jak będziecie czuć silne parcie jeszcze w 1 fazie porodu i ucisk na odbyt tak jakby tamtedy tez dziecko chciało wjsć, do tego bóle krzyżowe to jest typowa oznaka złego wstawiania sie dziecka w kanał rodny. Ja z tego wszystkiego nie powiedziałam nic o tym w szpitalu, a może wcześniej by wiedzieli, że jednak nie da rady urodzic SN. Takie bóle miałm jeszcze w domu, taki ucisk i parcie na odbyt, gdybym powiedziała o tym kto woe, moze bym sie tyle nie męczyła. Wczoraj dopiero na wizycie patronażowej rozmawiałąm o tym z położną. Także, jak będziecie w spzitalu mówcie o każdym drobiazgu dla was, nawet czym co wydaje sie wam normalne, bo moźe byc istotne.

Ana27, rubi67, Lula_w, marzycielka29, blueberry, Asiulka83, Tinka85, aher lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welurko a jakie musiałaś mieć badanie przed tym zzo (bo ja się nie mogę do szpitala zebrać żeby iść na konsultację ) poza tym rok temu miałam badania typu prześwietlenia płuc ,krew itd...

Chodziarz z tego co wiem jak się nie zdąży to i tak przychodzi anestezjolog i nie ma jakiegoś super problemu... a jak będzie to trudno ...

Paula 22 ja zakupiłam biustonosz w H&M... mam duży biust teraz już E...
    i mam z twardszymi miseczkami bawełnianymi ,ale nie z miękkimi ,mimo że takie przymierzałam... (te miękkie) to biust wyglądał fatalnie i opadał miękkie nie są do mojego biusty bynajmiej

Amiciziu bardzo dziękuje za tak ważną informację. Czyli to było parcie (w I fazie ) ale tak jakby na odbyt...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2013, 12:29

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:
    Dziewczyny macie już biustonosze do karmienia? ;)
    jestem ciekawa waszych opinii na ten temat;)

polecam, warto sobie kupic jakios wygodny al eraczej pod koniec ciąży i z lekkim zapasem w miseczce, bo potem jak przychodzi pokarm to piersi bardzxo pecznijea i sa twarde, ale poznije jak juz sie regularnie karmi jest ok, ale w wyborze rozmiaru trzeba brac pod uwage ze piers bedzie raz pełniejsza a raz miekka w zaleznosci od karmienia :)

ja mam miekkie miseczki, materiałowe bez fiszbinów, i nie mogłabym miec twardych przynajmniej na razie, bo na poczatku jak przychodzi nawał to piersi są obolałe, i nie warto za dużo kupowac na początek, dwa na zmiane zeby miec, a potem sobie mozna dobrac lepiej jak juz sie przekonamy co nam odpowiada jaki model i jaki ostatecznie romziar bedzie nam potrzebny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2013, 12:32

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Ami za info:) Ja takich nie mam "na szczęście". Ale obrze widzieć, bo rróznie bywa!!! Jak dajecie radę z Jasiem?Fajnie jest z dzieciątkiem, nie?:)))) Już niedługo i bóle przejdą pooperacyjne:) I będzie super:) Jasio podrośnie i będzie taki fajniutki już:))

rubi67, Amicizia lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula witamy :))) My stare zaraz wybywamy:P A przychodzą nowe dziewczyny:_))))
    Chciałam iść dziś do sklepu, dopomóc Bruniowi w wyjściu jakimś długim chodzeniem ale niestety, pogoda, jak Nina pisze nie rozpiszcza, ciemno, szaro, śnieg zaraz bedzie chyba sypał bo takie chmury nadeszły...Wieje, zimno. Szkoda zdrowia:P Jeszcze się przeziebie:P I co:P
    A w Pepco w gazetce widze fajne bodziaki czerwone z reniferkiem za 9,99zł albo całe śipochy za 12,99:D Może z M po pracy pojdziemy:P

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Welurko a jakie musiałaś mieć badanie przed tym zzo (bo ja się nie mogę do szpitala zebrać żeby iść na konsultację ) poza tym rok temu miałam badania typu prześwietlenia płuc ,krew itd...

Chodziarz z tego co wiem jak się nie zdąży to i tak przychodzi anestezjolog i nie ma jakiegoś super problemu... a jak będzie to trudno ...

Paula 22 ja zakupiłam biustonosz w H&M... mam duży biust teraz już E...
    i mam z twardszymi miseczkami bawełnianymi ,ale nie z miękkimi ,mimo że takie przymierzałam... (te miękkie) to biust wyglądał fatalnie i opadał miękkie nie są do mojego biusty bynajmiej

Amiciziu bardzo dziękuje za tak ważną informację. Czyli to było parcie (w I fazie ) ale tak jakby na odbyt...
    Lalita z tego co kojarze od koleżanki, która miała mieć ZZO to musiała mieć morfologię ważną góra tydzień. Także przed porodem co tydzień chodziła krew pobierać w razie W żeby jej się nie ptzeterminowała:P ale ona rodziła w Krk chyba na Kopernika.

michaela lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula witaj w III trym. :)

Lalita robiłam plytki krwi i krzepliwość

Amicizia dobrze wiedzieć :)

Amicizia lubi tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musicie to zobaczyć;

http://demotywatory.pl/4237712/CIAZA?fb_action_ids=431878326938463&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=[238395329657590]&action_type_map=[%22og.likes%22]&action_ref_map=[]

rubi67, MamaMadzia, ;oniqa, Tinka85 lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Cioteczki :) nie pamietam na ktorym watku pisalam o niskim poziomie cukru Makusia..w kazdym badz razie musielismy dac butelke bo spal tak mocno ze nie chcial cyca plus caly pierwszy dzien swojego zycia spedzil na cycu..a pozniej byl tak wymeczony ze tylko spal..dzis wrocilismy do karmieniat troche bardziej przytomny i wie co robi..najgorzej gowybudzic

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisze z tele i tak mi urywa w pol mysli ktorej i tak juz nie pamietam..

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina, widziałam ten filmik:P:P
    Ale nie specjalnie podoba mi się ta kobieta:P Wprawdzie puenta jest super:P
    ja jednak nie wyobrażam sobie tkaiego życia jakie ona prowadzi wg tych jej refleksji:P eweidentna kura domowa jak dla mnie:P

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka, najważniejsze, że wiecie co jest i lekarze, położne pomagają:))
    Kiedy do domku????

zsxuot7.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aah tak to karmienie jeszcze troche mnie stresuje ale jest lepiej przynajmniej wiem ze on wie co ma robic.
    Jesli chodzi o bol to jade na prochach plus wczoraj juz wstalam *trzeba tutaj* czylidzien po cesarce wzielam prysznic i zajmuje sie Makusiem to i boli.m chodzi do pracy tak zdecydowalismy wezmie urlop jak wroce do domu bo tu

• Lilka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzmy ze mam jakas pomoc a w domu bede sama..
    Jestem wykonczonie szczesliwa..widze potrojnie i mega zmeczona..oczy mi siesame zamykaja

Nie dam rady Was nadrobic ale napiszcie co doe dzieje??
    Jak Rubi?
    Ktos urodzil? ANA lalita welurka michaela i reszta co u Was :)

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka, super demotywator ;)

Sla, ja wychodze z zalozenia takiego jak Lalita, pranie tych pieluch woda+prad+proszek no i czas, wczesniej trzeba je wymoczyc po kupie, potem przeprasowac... To mi sie po prostu nie chce. I tak bedziemy mialy duzo do roboty.
    Ja wsiadam w samochod i jade do babci, bo mi sie nudzi. Buziaki :*

PS Lilka, wyobrazam sobie jak zmeczona jestes ale i jak szczesliwa ;) Mam nadzieje ze sie niebawem spotkamy na innym watku juz wypoczete i ogarniete :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2013, 12:59

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

‹‹ 857 858 859 860 861 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ