III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry;) ovu wskazuje mi od dziś III trymestr chociaż tak naprawdę ovu chyba ciut wcześniej pokazuje ale witam się już na ostatnim kawałku;)
widzę, że był temat o miesiączce to co do mnie to ja miałam zawsze tak bolesne i obfite, że płakałam jak dziecko z bólu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2013, 12:04
Ana27, Lula_w, asienka28, michaela lubią tę wiadomość
-
Hej, ja się dziś w końcu wyspałam za wszystkie czasy, ale tak ciemno na zewnątrz, że totalnie nie mam weny na nic:( u mnie zero skurczy, twardnienia itd, ale czuję jakby brzuch mi opadł...bo jak chodzę, to tak czuję na dole jakby wisiał trochę, a jak leżę na plecach, to od pępka w dól zrobił się taki jakby płaski...moja mama mówi( a urodziła 3 dzieci), ze jej tydzień przed porodem brzuch opadał, zobaczymy co tam jutro słychać na ktg i u gina, może ja nie czuje skurczy?
-
mi juz tez troszkę brzuch opadł bo wkońcu moge normalnie oddychać
odebrałam własnie wyniki i na szczęscie wszystko ok wiec pozostaje tylko konsultacja z anestezjologiem
lalita zjadłabym rosołuu mnie dziś mielone z ryżem i sosem pomidorowym
Ana27 lubi tę wiadomość
-
Witam
tak pobierznie poczytalam co pisałyscie, bo Jas wlasnie usnął. Co do skurczy to wam powiem jedno, nie zeby straszyc ale zeby ostrzec co byscie aie nie męczyły tak długo jak ja. Ja niestety robiłąm błąd nie mówiąc o tym położnej,a okazuje się że to mogła być istotna informacja. Otóż jak będziecie czuć silne parcie jeszcze w 1 fazie porodu i ucisk na odbyt tak jakby tamtedy tez dziecko chciało wjsć, do tego bóle krzyżowe to jest typowa oznaka złego wstawiania sie dziecka w kanał rodny. Ja z tego wszystkiego nie powiedziałam nic o tym w szpitalu, a może wcześniej by wiedzieli, że jednak nie da rady urodzic SN. Takie bóle miałm jeszcze w domu, taki ucisk i parcie na odbyt, gdybym powiedziała o tym kto woe, moze bym sie tyle nie męczyła. Wczoraj dopiero na wizycie patronażowej rozmawiałąm o tym z położną. Także, jak będziecie w spzitalu mówcie o każdym drobiazgu dla was, nawet czym co wydaje sie wam normalne, bo moźe byc istotne.Ana27, rubi67, Lula_w, marzycielka29, blueberry, Asiulka83, Tinka85, aher lubią tę wiadomość
-
Welurko a jakie musiałaś mieć badanie przed tym zzo (bo ja się nie mogę do szpitala zebrać żeby iść na konsultację ) poza tym rok temu miałam badania typu prześwietlenia płuc ,krew itd...
Chodziarz z tego co wiem jak się nie zdąży to i tak przychodzi anestezjolog i nie ma jakiegoś super problemu... a jak będzie to trudno ...
Paula 22 ja zakupiłam biustonosz w H&M... mam duży biust teraz już E...
i mam z twardszymi miseczkami bawełnianymi ,ale nie z miękkimi ,mimo że takie przymierzałam... (te miękkie) to biust wyglądał fatalnie i opadał miękkie nie są do mojego biusty bynajmiej
Amiciziu bardzo dziękuje za tak ważną informację. Czyli to było parcie (w I fazie ) ale tak jakby na odbyt...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2013, 12:29
-
paula22 wrote:Dziewczyny macie już biustonosze do karmienia?
jestem ciekawa waszych opinii na ten temat;)
polecam, warto sobie kupic jakios wygodny al eraczej pod koniec ciąży i z lekkim zapasem w miseczce, bo potem jak przychodzi pokarm to piersi bardzxo pecznijea i sa twarde, ale poznije jak juz sie regularnie karmi jest ok, ale w wyborze rozmiaru trzeba brac pod uwage ze piers bedzie raz pełniejsza a raz miekka w zaleznosci od karmienia
ja mam miekkie miseczki, materiałowe bez fiszbinów, i nie mogłabym miec twardych przynajmniej na razie, bo na poczatku jak przychodzi nawał to piersi są obolałe, i nie warto za dużo kupowac na początek, dwa na zmiane zeby miec, a potem sobie mozna dobrac lepiej jak juz sie przekonamy co nam odpowiada jaki model i jaki ostatecznie romziar bedzie nam potrzebny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2013, 12:32
-
Dzieki Ami za info:) Ja takich nie mam "na szczęście". Ale obrze widzieć, bo rróznie bywa!!! Jak dajecie radę z Jasiem?Fajnie jest z dzieciątkiem, nie?
))) Już niedługo i bóle przejdą pooperacyjne:) I będzie super:) Jasio podrośnie i będzie taki fajniutki już
)
rubi67, Amicizia lubią tę wiadomość
-
Paula witamy
)) My stare zaraz wybywamy:P A przychodzą nowe dziewczyny:_))))
Chciałam iść dziś do sklepu, dopomóc Bruniowi w wyjściu jakimś długim chodzeniem ale niestety, pogoda, jak Nina pisze nie rozpiszcza, ciemno, szaro, śnieg zaraz bedzie chyba sypał bo takie chmury nadeszły...Wieje, zimno. Szkoda zdrowia:P Jeszcze się przeziebie:P I co:P
A w Pepco w gazetce widze fajne bodziaki czerwone z reniferkiem za 9,99zł albo całe śipochy za 12,99:D Może z M po pracy pojdziemy:P -
Lalita2710 wrote:Welurko a jakie musiałaś mieć badanie przed tym zzo (bo ja się nie mogę do szpitala zebrać żeby iść na konsultację ) poza tym rok temu miałam badania typu prześwietlenia płuc ,krew itd...
Chodziarz z tego co wiem jak się nie zdąży to i tak przychodzi anestezjolog i nie ma jakiegoś super problemu... a jak będzie to trudno ...
Paula 22 ja zakupiłam biustonosz w H&M... mam duży biust teraz już E...
i mam z twardszymi miseczkami bawełnianymi ,ale nie z miękkimi ,mimo że takie przymierzałam... (te miękkie) to biust wyglądał fatalnie i opadał miękkie nie są do mojego biusty bynajmiej
Amiciziu bardzo dziękuje za tak ważną informację. Czyli to było parcie (w I fazie ) ale tak jakby na odbyt...michaela lubi tę wiadomość
-
Musicie to zobaczyć;
http://demotywatory.pl/4237712/CIAZA?fb_action_ids=431878326938463&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=[238395329657590]&action_type_map=[%22og.likes%22]&action_ref_map=[]rubi67, MamaMadzia, ;oniqa, Tinka85 lubią tę wiadomość
-
Hej Cioteczki
nie pamietam na ktorym watku pisalam o niskim poziomie cukru Makusia..w kazdym badz razie musielismy dac butelke bo spal tak mocno ze nie chcial cyca plus caly pierwszy dzien swojego zycia spedzil na cycu..a pozniej byl tak wymeczony ze tylko spal..dzis wrocilismy do karmieniat troche bardziej przytomny i wie co robi..najgorzej gowybudzic
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Aah tak to karmienie jeszcze troche mnie stresuje ale jest lepiej przynajmniej wiem ze on wie co ma robic.
Jesli chodzi o bol to jade na prochach plus wczoraj juz wstalam *trzeba tutaj* czylidzien po cesarce wzielam prysznic i zajmuje sie Makusiem to i boli.m chodzi do pracy tak zdecydowalismy wezmie urlop jak wroce do domu bo tuhttps://www.maluchy.pl/li-70315.png
-
Powiedzmy ze mam jakas pomoc a w domu bede sama..
Jestem wykonczonie szczesliwa..widze potrojnie i mega zmeczona..oczy mi siesame zamykaja
Nie dam rady Was nadrobic ale napiszcie co doe dzieje??
Jak Rubi?
Ktos urodzil? ANA lalita welurka michaela i reszta co u Washttps://www.maluchy.pl/li-70315.png
-
Ninka, super demotywator
Sla, ja wychodze z zalozenia takiego jak Lalita, pranie tych pieluch woda+prad+proszek no i czas, wczesniej trzeba je wymoczyc po kupie, potem przeprasowac... To mi sie po prostu nie chce. I tak bedziemy mialy duzo do roboty.
Ja wsiadam w samochod i jade do babci, bo mi sie nudzi. Buziaki :*
PS Lilka, wyobrazam sobie jak zmeczona jestes ale i jak szczesliwaMam nadzieje ze sie niebawem spotkamy na innym watku juz wypoczete i ogarniete
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2013, 12:59