X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • michaela Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi67 wrote:
    No to fakt, do tego na pewno sie przyda, mam nadzieje ze mi polozne pomoga w szpitalu jesli nie bedzie pokarmu.
    Ja znalazłam wypozyczalnie laktatorow - trzeba tyko czesci majace stycznosc z mlekiem dokupic- koszt wypozyczenia 5 zł/ dzien, wiec stwierdziłam , ze ostatecznie w rzie potrzeby pozyczymy model ktory bede chciał kupic a jesli bedzie potrzbny czesiej to kupimy uzywany na allegro

rubi67 lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Hej, ja się dziś w końcu wyspałam za wszystkie czasy, ale tak ciemno na zewnątrz, że totalnie nie mam weny na nic:( u mnie zero skurczy, twardnienia itd, ale czuję jakby brzuch mi opadł...bo jak chodzę, to tak czuję na dole jakby wisiał trochę, a jak leżę na plecach, to od pępka w dól zrobił się taki jakby płaski...moja mama mówi( a urodziła 3 dzieci), ze jej tydzień przed porodem brzuch opadał, zobaczymy co tam jutro słychać na ktg i u gina, może ja nie czuje skurczy?
    Nina tez mam wrazenie ze brzuch schodzi w dół - bo czesciej czuje ucisk ale przede wszystkim - dopinam sie w swojej kurtce zimowej łatwo znowu (bo iona najszersza jest na dole) :D

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w SR też można wypożyczać z medali 10zł/doba więc też nie jest źle w razie czego:)

Ja podrzemałam godzinę ,aż człowiekowi lepiej. Bidny mąż zasnąć nie może ,próbuje dalej spać (ale ci psychopaci z góry łażą jak jeb... za przeproszeniem;/

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wrocilam od babci, ale za chwile lece do sasiadeczki, bo bedziemy sobie robic male SPA ;)
    Babcia mowi, ze latam jak torpeda jeszcze hehehheh.

Lalita2710, michaela, Ana27 lubią tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    U mnie w SR też można wypożyczać z medali 10zł/doba więc też nie jest źle w razie czego:)

Ja podrzemałam godzinę ,aż człowiekowi lepiej. Bidny mąż zasnąć nie może ,próbuje dalej spać (ale ci psychopaci z góry łażą jak jeb... za przeproszeniem;/

Lalita, wspolczuje. Ja mam pod soba okropnych sasiadow, laska ciagle gebe piluje na faceta, a facet na corki. Corki nie posiedza tylko ciagle biegaja po mieszkaniu i wszystko sie roznosi, ojciec o 23 potrafi wparowac i krzyczec na nie, bo one jeszcxze po lozku skacza, zamiast spac. Ponadto lubia chyba sobie strzelic drina i po polnocy graja na fortepianie ;/ M A S A K R A !!!!!

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Paula witamy na ostatnim III trymestrze;)

Nina też już nad tym myślałam że może ja nie czuje skurczy.
    Na ktg wybiorę się w poniedziałek do SR.

Póki co cierpię dalej... zobaczymy co to będzie...

Lalita ktos mi powiedziiał tak - jak boli to sie ruszać a jak sie chce troche odpoczac i przyniesc ulge to wertykalna pozycja ale tak ze kleknac połozyc rece na ziemi, miednica wyżej to co w pionie to przyspiesza poród poziom hamuje i pozwala odpoczac.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• blueberry Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za ten fortepian mój mąż już by dzwonił na policje :D On ostatnio się nie patyczkuje, jak go wkurza ktoś w nocy, a zdarzają się tacy idioci u nas na osiedlu, np. niedawno o 2 w nocy ktoś słuchał muzyki i na całe osiedle słychać dudniący bas i w kółko leci ta sama piosenka wrrrr. To był ktoś z innego bloku tylko tak to niosło strasznie, że masakra

zfxga33.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i współczuje sasiadów, tez mamy jednych nienormalnych, ale na szczescie nie nad nami :/

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• paula22 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ruchy w III trymestrze z czasem się zmieniają? ;)

lprktv73nye615w2.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 22 zmieniają się ,na początku przybierają na silę ,bo maluch ma jeszcze miejsce ,ale rośnie ma siłę i są takie kopniaki z zaskoczenia... potem co raz mniej miejsca i maluch się przeciąga i sa bardziej płynniejsze skoordynowane ,ale zdarza się ze tak sie wierzga jakby chciał rozerwać skórę :P

Wiecie dziewczyny oni ogólnie są raz na jakiś czas bo mieszkają w Angli czy gdzieś na stałe... więc ogólnie... jest ok ,ale jak przyjadą dają popalić na całegoooo... Modle się żeby odjechali nim urodzę ,bo pewnie co bd chciała odpocząć jak mały bd spał to oni bd się trzaskać...

Mąż wkurzył się i wstał mówi że nie pośpi... nie ma szans..

dqprepoku4out2uw.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:
    O tak zdecydowanie:) u nas z delikatnych w coraz silniejsze, widoczne pod skóra, taki "obcy":P a teraz pod sam koniec sa mniej intensywne bo miejsca coraz mniej, czasem bywaja nawet bolesne ale ja to juz polubiłam no i moge rozpoznac czy to reka czy noga czy pupa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2013, 15:52

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:

Moja raczej nie byla nadpobudliwa, nigdy mnie bolesnie nie kopnela, ale teraz jest wybitnie spokojna, rusza sie, ale to bardziej jest przeciaganie, rozciaganie, nie kopniaki i nie boksy :)

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• fifi83 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno tu nie zaglądałam :)
    Ostatni raz pisałam chyba w II trymestrze zanim trafiłam do szpitala, a tymczasem mija już półtora miesiąca jak leżę na patologii.
    Póki co jest ok i nic się nie dzieje - dzień praktycznie spędzam w łóżku, ale już się przyzwyczaiłam.
    Mały rośnie jak na drożdżach i oby jeszcze wyleżeć chociaż tak do połowy stycznia.

marzycielka29 lubi tę wiadomość

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Lalita ktos mi powiedziiał tak - jak boli to sie ruszać a jak sie chce troche odpoczac i przyniesc ulge to wertykalna pozycja ale tak ze kleknac połozyc rece na ziemi, miednica wyżej to co w pionie to przyspiesza poród poziom hamuje i pozwala odpoczac.

Staram się moja droga chodzić + oddechy... ale powiem ci łatwo się mówi gorzej się robi...

Fifi a co się dzieje dokładnie i do kiedy masz leżeć... Dużo zdrówka dla Was:*

dqprepoku4out2uw.png

• marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fifi83 wrote:
    Dawno tu nie zaglądałam :)
    Ostatni raz pisałam chyba w II trymestrze zanim trafiłam do szpitala, a tymczasem mija już półtora miesiąca jak leżę na patologii.
    Póki co jest ok i nic się nie dzieje - dzień praktycznie spędzam w łóżku, ale już się przyzwyczaiłam.
    Mały rośnie jak na drożdżach i oby jeszcze wyleżeć chociaż tak do połowy stycznia.

Dużo zdrowia dla Was :)

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Staram się moja droga chodzić + oddechy... ale powiem ci łatwo się mówi gorzej się robi...
    Na pewno, bardziej myslalam o tej pozycji do odpoczynku, pomysl ze kazdy taki ból to synek coraz blizej :) Dzielna jesteś!

Ana27 lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, a ja niedawno w WC na wkładce i podczas podcierania zauważyłam MINIMUM ale było:P - różowawy śluzik:D:D:D:D Może jakiś czop czy coś sie odrywa:P

Lalita2710, michaela, blueberry, welurka, rubi67, aiwlys lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana Kochana Ty urodzisz niebawem;) synuś się pcha :))) jak czop ci odchodzi

Michela spróbuję tą pozycje ... zobaczymy dzięki.

Ana27 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana to już dobry znak :) coraz bliżej :)

Lalita2710, Ana27 lubią tę wiadomość

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • fifi83 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam łożysko centralnie przodujące :/

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
‹‹ 859 860 861 862 863 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ