III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
hehe Dziewczyny, dobrze by było wybrać sobie termin porodu:P Alee coś mi się wydaje, że synusie wyjdą kiedy im się zachce, albo naszej macicy:P
A z tym magnezem chyba nie reguły, ja miałam rpzecież od 27tc takie skurcze, napiania macicy, twardnienia.. Brałam tyle magnezu. A już nie biorę parę tygodniu i co, skurcze i twardnienia tylko spoadyczne heheheWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2013, 20:27
-
Tzn ja twardnienie też miałam non stop potem było tak tydzień twardnień tydzień przerwy i tak w kółko pojechałam do Holandii 2 tyg przerwy i ost 2,5 tygodnia mega twardnień co się bałam że urodzę w takim tempie...
A przyjechałam i okazało się że nici ,zero rozwarcia wszystko pozamykane na 4 spusty... miałam parę dni przerwy i jak się rozhulało... to z każdym dniem co raz mocniej i częściej...
Jedna laska napisała : ,,miałam takie bolesne bóle przepowiadające ok. 2 tygodni przed porodem..szyjka
się nie rozwierała,dziecko było bardzo nisko.kiedy dostałam już skurczy
porodowych to poszło gładko-3 godziny:) ale te przepowiadające to nie
powiem-umęczyły mnie solidnie. " pocieszające...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2013, 20:32
-
nick nieaktualny
-
Taa Marysia ja widziałam , mieszane uczucia mam... bo po pierwsze nikt nie kazał jej robić dzieci jedno po drugim... niby je kocha i uważa że są najważniejsze... A siedzi i użala się nad sobą. Zamiast coś zrobić... ze sobą ,narzekać każdy może ,ale trzeba dupę ruszyć i iść do przodu...
-
http://w-spodnicy.ofeminin.pl/Tekst/Mlode-mamy/525467,1,Objawy-porodu.html
jak to przeczytalam to jednak moje emocje opadł co do rychłego porodu:P
Z tą gorącą kapielą trzeba uważać, bo w duzych ilościach może powodować odklejenie się łożyska. (tak czytałam)
Nina, daj znać jak po KTG:)) -
nick nieaktualnyJa sie uśmiałam:) ale fakt troche przesadza ta kobietka.
Powiedzcie mi czy wy jak chodzicie to Wasz brzuszek robi się twardy? bo jak tak obserwuje i czasami mi sie to zdarza...kładę sie i brzuszekmam juz ok. Lekarz mówi ze mam polegiwać ale ja dosłownie cały czas leze w domu.Raz w tyg. jade do sklepu i dosłownie jest mi tak ciezko ze szok. -
No no Ana... ale jak tio mówia wszystko może się zmienić w ciągu 1 dnia.
Tak jak moja koleżanka bóle bóle ,ona urodzi ,2 dni przerwy ucichło i na drogi dzień się okazały mocne bóle odejście wód i poród... więc wiesz..
Rubi to odpocznij ,może ta kąpiel i odprężenie ,sprawi że Laura uzna że czas wychodzićDobranoc;)
Marysia tak brzuch twardniał najwięcej podczas chodzenia od 25-28tygodnia...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2013, 21:18
Ana27, rubi67 lubią tę wiadomość
-
Czyli Nina i u ciebie zaczynają się rozkręcać , u mnie zaczeły się od sporadycznie 1 -2 dziennie po 30sek -1 minuty potem w nocy ...
I teraz w dzień kilka ,w nocy kilkanaście (bo tyle wstaję do WC) a ile wstaję tyle dostaję ich po powrocie do łóżka... -
A ja usiłuje pić te herbatkę z malin, i mi nie wchodzi, bleee....
ciekawe llita jak to u nas bedzie, bo terminy bliskie a mnie póki co nic a nic sie nie dzieje - tzn sa jakies twardnienia brzucha ale nic bolesnego.vCzy to znaczy ze urodze duzo pozniej.... ciekaweWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2013, 22:42
-
A mnie pochłonęło całkowicie prasowanie ubranek i gospodarowanie wszystkiego w szafie
Dlatego mam straszne braki jeśli chodzi o czytanie co u Was...
Dziś w nocy odczuwałam takie niewielkie bóle okresowe, dziś w dzień trochę też. Ponoć takie bóle są jak dziecko schodzi w dół, tylko nie za wcześnie trochę? Dobrze, że jutro mam wizytę więc zobaczymy co i jak. W ogóle Mała tak mi daje po pęcherzu innych dolnych częściach, że aż miłoWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2013, 22:46
michaela lubi tę wiadomość
-
Hihi no ciekawe ktora nastepna
ide spac jestem wykonczona
A jesli chodzi o oczyszczanie sie przed porodem to wymiotowalam jak kot!!! Masakrawody mi sie laly przy badaniu i wogole byly zakrwawione ah to juz niewazne
Mamy Smerfa naszego z nami..nie mialam sie jsk rozolakac jak sie urodzil tylko mi lezka poleciala..wszystko sie dzialo tak szybko ale jak patrze na niego to jest tak cudownie
Asiulka83, marzycielka29, Lula_w, Amicizia, Tinka85 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15