III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
No ja po wizycie, synek strasznie nisko jest choć brzuch mam wysoko
Ot anomalia hehe, w każdym bądź razie lekarka nie mogła w żaden sposób zmierzyć główki, bo jest właśnie za nisko, ale z innych pomiarów wynika, że syncio ma tyle ile powinien mieć, średnia pomiarów 38t4d
Waga niestety bez tej główki, ale z reszty pomiarów około 3,5 kg
No i najważniejsze, w końcu, w 9 miesiącu ciąży, tuż przed porodem, zobaczyliśmy jego twarzyczkę hihi
Ma śliczne usteczka, robi słodkiego dziubka i ma śliczniutki noseczek, nie spodziewałam się, że nam zrobi dziś taką niespodziankę
I ma włosy na główce, lekarka mówiła, że jeżyka hehe
Lula_w, Matylda36, rubi67, Ana27, aher, Tinka85 lubią tę wiadomość
-
michaela wrote:A ja usiłuje pić te herbatkę z malin, i mi nie wchodzi, bleee....
ciekawe llita jak to u nas bedzie, bo terminy bliskie a mnie póki co nic a nic sie nie dzieje - tzn sa jakies twardnienia brzucha ale nic bolesnego.vCzy to znaczy ze urodze duzo pozniej.... ciekawe
No to ost bolesny ból okresowy miałam przed tym...
Potem się budziłam twrdniał i napinał się brzuch gdzieś jakiś ból czułam ale jakieś 10% tego co zwykle .. teraz wstałam okiłznać wilczy głód.
Więc ból twardnienie było ale jakieś krótkie i tylko z 30% tego co zawsze..
Teraz pytanie czy tamte bóle były spowodowane brakiem spożycia magnezu dodatko... (fostarczam jakiś pierwiastek w jedzrniu i piciu)
I czy to dobrze czy źle że bóle zanikły..
I bądz tu człowieku mądry
Bluberry no popatrz synuś nisko a brzuch wysoko czyli jak zwykle nic o niczym nie świadczybo możesz też urodzić wcześniej a brzuch se opadnie podczas porodu
-
Mi nie opadl w ogole
Z pamietnika Mamuski zalozylam pieluche tak ze jak zrobil siku wszystko bylo mokre oprocz pieluchyzalozylam tez raz odwrotnie..
michaela, rubi67, Ana27, welurka, aher lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Lalita2710 wrote:Hmm ja juz kuźwa nic niewiem. Wczoraj wieczorem się jakoś słabo czułam coś jakby mi serce kołatało... mówie se od 5 listopada nie jem magnezu. I mówie wezme se tabletke jedną tak w ramach uzupełnienia jakichś niedoborów.
No to ost bolesny ból okresowy miałam przed tym...
Potem się budziłam twrdniał i napinał się brzuch gdzieś jakiś ból czułam ale jakieś 10% tego co zwykle .. teraz wstałam okiłznać wilczy głód.
Więc ból twardnienie było ale jakieś krótkie i tylko z 30% tego co zawsze..
Teraz pytanie czy tamte bóle były spowodowane brakiem spożycia magnezu dodatko... (fostarczam jakiś pierwiastek w jedzrniu i piciu)
I czy to dobrze czy źle że bóle zanikły..
I bądz tu człowieku mądry
Bluberry no popatrz synuś nisko a brzuch wysoko czyli jak zwykle nic o niczym nie świadczybo możesz też urodzić wcześniej a brzuch se opadnie podczas porodu
Lilita ja sobie od czasu do czasu wrzucam trochę magnezu, jak złapie mnie jakiś skurcz w łydce, wiesz maagnez chyba jest tak szybko "przerabiany" w organizmie, że ostatecznie jak będzie miało dojść do porodu to nawet opakowanie nie będzie w stanie go powstrzymać. Ja bym się chyba zdała na intuicję...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2013, 08:53
Ana27 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny ja dziś spałam jak kamień nawet nie słyszałam jak budzik nas budził
.
Dziewczyny to że nie macie żadnych objawów zbliżającego się porodu to nie znaczy że nic tam się nie dzieje na swoim przykładzie powiem wam że tylko wilczy głód i biegunka świadczyła u mnie że cos się dzieję a dopiero w sam dzień porodu poczułam co to skurcze i bóle podobno tak jest że kobiety róznie to przechodzą więc głowa do góry Michaela organizm wie co robi.
Kurcze Lalita jak tak sobie myslę że ty już na dniachto ogarnia mnie mały lęk bo to już prawie grudzień matko święta a po was kochane to już pójdzie całkiem z górki.!!!!
-
Michaela, Rubi, powodzenia dziś na wizytach:) Samych dobrych wieści:)
Blueberry, Twój synuś też mały nie jest:D Ale Twoja gin wspomina coś o CC? Ja tam wczoraj trochę kminiłam, dlaczego mój gin nic o tym nie wspomina, a Welurki czy Niny już je ostrzegają przy takich wiekszych dzieciątkach.rubi67 lubi tę wiadomość
-
dzień doberek ) ależ dzsiś pospałam
u mnie cisza oprócz tego że wczoraj biegałasm trochę do kibelka i było mi niedobrsze wieczorem ale sen oczywiście pomógł
wczoraj ciśnienie było juz lepsze wiec lekarka kazała zjawic sie u niej 10 grudnia z tymi wynikami usg zeby sprawdzic jak duze jest dzieciątko no chyba ze wczesniej urodze to wiadomo
rubi trzymam kciuki za KTG
Lalita ja odstawiłam magnez jakos w 36 tyg. i lekarka mi teraz z powrotem kazała go brać wieć biorę -
Ana moze dlatego ze u Ciebie juz widac jakies oznaki zbliżającego się porodu wiec dziecko nie zdazy juz za duzo przybrać. Moja gin zmartwiła się troche tym ze do terminu mała moze jeszcze jakieś 0,5 kilo przybrać a wtedy ważyłaby juz ponad 4 kg
Ana27 lubi tę wiadomość
-
No tak tak, pewnie masz rację
Ja mam kolejne usg 5 grudnia, czyli rowno w 39tc - jak dotrwam:) Także też jestem ciekawa ile wtedy będzie ważyło dziecko:P Ale mam wrażenie, że mój brzuch rośnie z dnia na dzień. Może to tylko optyczne wrażenie bo się obniża, nie wiem, ale rośnie do przodu.
I super, że unormowane juz to ciśnienie:)) Pod koniec ciąży to widze, że to normalna sprawa jak tam raz na jakiś czas podskczy:)
Z tym magnezem też mi si nie wydaje, żeby aż tak parę tabletek wpłynęło na skurcze/twardnienia macicy. Kobiety po odstawieniu Fenoterolu często nie rodzą od razu tylko przenoszą ciążę. Także to kwestia indywidualna. -
Ha dziewczyny wiedziałam ... że to cisza przed burzą... nie umiałam zasnąć o 4.. jakoś źle się zaczęłam czuć... słabo mi było potem ,jakoś tak psychicznie czułam nie pewność i cokolwiek... zasnęłam po 6... (chyba hormony zaczynają szaleć...)
i do tego czasu teraz miałam kilka twardnień i bólów okresowych...
Więc magnez... tego nie zatrzymał
Ana mnie to się wydaję że mój brzuch w miejscu stoi że nie rośnie ,albo maleje ale na pewno nie rośnie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2013, 09:49
Ana27 lubi tę wiadomość
-
hhehe no widzisz, musiałabyś mieć nie wiem jaki delikatny organnizm, żeby tabletka czy kilka zatrzymaały u Ciebie skurcze macicy:P:P
Ale też faktt, ze to wszystko to kwesia psychiki:P
Za bardzo chyba chcemy już urodzić, ze nam się wszystko miesza i przestawia w tym organiźmie:P Ja wczoraj różowawy śluz, a dziś w goole śluzu nie mam1!! hahahahaha to dopiero:P Tzn mo Pimafucin biały wylewa się ale to nawet nie śluz tylko roztopiona tabletka:P
Lalita to ciesz się z tym brzuchem, że nie rosnie:P Ja to się już boję, że dziecko tak przybiera na wadze pod koniec i widać to po brzuchu moim:P Zaraz zmierzę obwód ciekawości, jakiś tydzień temu mialam 113cm chyba.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2013, 09:53
-
a może to on ten Pimafucin coś mi zaburzył wydzielanie śluzu:p I mam nadzieje, ze to nie przez niego ten wczorajszy różowawy śluz:P Tylko przez szyjkę
Uff to dobrze, że nic nie mowila (w sensie, że moj tez jeszcze nic:P)
Choc no wiaodmo, przez 1,5tyg może jeszcze chłopak podrosnąć, ale to pewnie będą myśleć jak już będziemy w szpitalu a dzieci faktycznie przybiorą na wadze:P
Blueberry a ten Pimfucin to ty przez ile dni stosowałaś? w ulotce jest info od 3-6dni. Gin mi przepisał 6 globulek, choć nie wiem czy te 3 by nie wystarczyły jak to i tak w razie W jest:PWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2013, 10:04
-
Wiesz moja powiedziała, że bez mierzenia główki to nie jest takie bardzo miarodajne te 3,5 kg. Obracałam się na wszystkie strony żeby przesunął tą główkę ale nie dało rady. On zawsze na przekór wszystkiemu
Mały łobuziak. Za to na jego buziaka się napatrzyłam
mi moja dała dwa opakowania czyli też 6 i kazała brać co trzecią noc. Jeszcze jedną mam na jutroWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2013, 10:06
-
No zobaczyc twarzyczke przed porodem jeszcze to super sprawa:)))))
Mój gin jest taki zakręt, ze masakra, zawsze śmiać mi się chce z niego, np. we wtorek podczas usg 3d piękna twarzyczka Brunia była to ten zamiast kliknąc i druknąć zdjecie patrzył się, a jak się rozmazało t kliknal hahahaha zawsze tak robi takze ejstem juz przyzwyczajona;p Potem wydrukowal te rozmazane i tak patrzy i mówi, że jaki to cud tehcniki , ze mozna takie wspaniale rzeczy zobaczyć przed narodzinami dziecka hahahaha:P
Hmm no to ciekawe, mi nic nie mowil, co ile braćCiekawe dlaczego akurat co 3 dni masz brać, a nie codziennie. No ale nic, biorę dziś 4ta, jeszcze 3 dni i koniec.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2013, 10:10
Lalita2710 lubi tę wiadomość