X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tych emocji zapomniałam żeby sprawdziła czy nadal klejnoty ma na swoim miejscu hehe :)

A to dobry agent z Twojego lekarza hehe :)

Moja mi chyba dała ten pimafucin tak profilaktycznie żeby do porodu było tam czysto. Tak mi się wydaje bo nic mi nie dolegało ostatnio.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2013, 10:20

Ana27 lubi tę wiadomość

zfxga33.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak już po ptokach:P
    Wyprawka zakupiona:P

a no to możliwe. Ja sobie chyba zapodam jak skoncze Pimafucin, Latovaginal na odbudowanie flory, to już w ogóle sterylnie tam będzie:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2013, 10:24

zsxuot7.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pal go licho z wyprawką :) żeby na zawał na porodówce nie zejść haha :D

zfxga33.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co dziewczyny ja się zastanawiam czy z porodem nie jest tak jak z zachodzeniem w ciążę - im bardziej chce się juz tym trudniej o to :P A jak się odpuści to zaskakuje trybik i sie poprostu dzieje?

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• blueberry Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela pewnie tak jest bo i dużo tu na forum było takich przypadków. Ja tam tak bardzo nie chcę jeszcze rodzić. Trochę się boję tego życia po porodzie. Za to mój mąż nie może się doczekać i przebiera nogami bo chciałby żeby synek już wychodził :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2013, 10:28

michaela, Matylda36, welurka lubią tę wiadomość

zfxga33.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry nie bój się będzie dobrze! Trochę tam sie pewnie posiłujemy z rożnymi rzeczami, ale koniec końców bedzie fajnie

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już odpuściłam wczoraj wieczorem... przynajmniej pół nocy bez bóli było ,było aż miło... ale koniec końców:P haha

Jestem cierpliwa i czekam:P jak nie to go wymelduję za 2 tygodnie bez jego zgody pfffffff...

michaela lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michhaela, na pewno masz rację:D Zatem od teraz, nie chcę rodzić jeszcze (może zadziała:P)

michaela lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe ile bedzie wazyła moja mała mozliwe ze ponad 4 kg, pociesza mnie elaca yennefer z moego szpitala gdzie takie dzieci rodza sie naturalnie, czyli da się , no to kto ne da rady jak nie ja :D

blueberry, Ana27 lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• blueberry Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela bez wątpienia będzie super. Ale przynajmniej nie łudzę się, że na początku będzie tak pięknie i kolorowo jak z obrazka. A jeśli okaże się, że moje obawy były bezpodstawne to będę najszczęśliwszą mamusią pod słońcem.

zfxga33.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    michaela bez wątpienia będzie super. Ale przynajmniej nie łudzę się, że na początku będzie tak pięknie i kolorowo jak z obrazka. A jeśli okaże się, że moje obawy były bezpodstawne to będę najszczęśliwszą mamusią pod słońcem.
    Ja sie na nic nie nastawiam
    Nam wszyscy mówili - zobaczycie bedziecie mieli psa to o 6 rano trzeba bedzie na spacery sie zrywac itd... a nam sie trfił taki którego zrywamy z legowiska o 10 i n sile wywalamy zeby sie wysikał... mówili - dogi są bardzo łagodne, i cierpliwe - nam się trafił tchórz, który boi się własnego cienia, no i wcale nie jest przez to taki stabilny, potrafi nieżle postraszyć, co jest upierdliwe, i troche stresujące, no i przede wszystkim co dla jednych jest mega cięzkie dla innych to wcale nie tak męczące i odwrotnie. Ale też hamuje wszystkie ciotki i wujków którzy pieją mi tu że będzie cudownie, i że "będę" karmić piersią, że tego człowiek nigdy nie wie, może chcieć a co z tego wyjdzie? Zobaczymy. ludzie nie zdają sobie sprawy jaka to w gruncie rzeczy presja, ze lepiej nic nie mówić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2013, 10:54

blueberry lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gtak naprawdę 4kg to wcale nie tragedia. Wiaodmo, jak kobietka malutka, chudzinka, to mogłby być problem, ale tak to luzzzik. Ja tam mogę robdzić 4kg Bruna:P Ale przy 4,5kg to niech mnie tam wymierzą dobrze wcześniej:P
    Szwageirka ciut mnijszych gabarytów ode mnie urodziła dwa razy synków 4kg i luzzzz:)))Naturalnie oczywiscie:)

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie przede wszystkim nikt nie każe być matką polką ,która ogarnia wszystko.

Moja rada na teraz zróbcie porządki dla własnego sumienia w domu ,na półkach w dodatkach dekoracyjnych... żeby było mniej np ścierania kurzów przy bibelotach ,a to już poprawi was w dobry nastrój. Myśl psychiczna że nie trzeba wycierać co 3 min kurzu ,tylko macie czas dla malucha ,a w przerwie gdy maluch śpi na drzemkę i regenerację sił.

Bo pamiętajmy że powinnyśmy odsypiać ile się da ,aż się unormuję ,abo potem nie wyglądać jak zombi z filmiku o demotach.

Ja też się boję czy dam sobie radę. Ale przecież cholera jasna nie jestem idealna...

Hormony mi walą przed chwilom czyściłam takie mini pufy :P

Ana27 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam ze sklepu niby nie ma mrozu ale taki chłód i wiatr. Ja dziś nie mam weny nic mi się nie chce to się chyba nazywa LEŃ :) tak sobie myślę ze w weekend chyba ubierzemy sobie choinkę :) będzie tak miło i przyjemnie w domku . Dziś przyjeżdża do mnie mama i umyje mi okna powiesi firanki ogarniemy wszystko już tak na tip top na później pozostanie tylko mycie podłóg i kurze ale to już na bieżąco będę robiła .

Lalita2710 lubi tę wiadomość

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    A gtak naprawdę 4kg to wcale nie tragedia. Wiaodmo, jak kobietka malutka, chudzinka, to mogłby być problem, ale tak to luzzzik. Ja tam mogę robdzić 4kg Bruna:P Ale przy 4,5kg to niech mnie tam wymierzą dobrze wcześniej:P
    Szwageirka ciut mnijszych gabarytów ode mnie urodziła dwa razy synków 4kg i luzzzz:)))Naturalnie oczywiscie:)
    Ana 4,5 też się da, no ale masz rację niech biorą te swoje cyrkle w rece i sprawdzają! :D

Ana27 lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Ana 4,5 też się da, no ale masz rację niech biorą te swoje cyrkle w rece i sprawdzają! :D
    Michaela, zadziwiasz mnie swoim optymizmem:D:D:D:d
    HEhehe a tam, to rodzę 13stego:P

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia dodała zdjęcie synusia:
    https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/nasze-brzuszki-i-dziecaczki,48,93.html?sd=1

Marzycielko u mnie wszystko gotowe;D
    http://tierras-de-colores.blogspot.com/ skromne dodatki ,ale nadają miły klimat;)

Dziewczyny muszę pytać teraz bo różnie może być... CO ZE SZCZEPIENIAMI ROBICIE?? ja dalej nie wiem co myśleć... czy refundowane czy skojarzone...

marzycielka29, michaela lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• blueberry Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój m się łudzi, że synek urodzi się 11. Bo wtedy będzie miał super datę urodzin 11.12.13 :D

Matylda36, michaela, Lalita2710, Ana27, Asiulka83, rubi67 lubią tę wiadomość

zfxga33.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie szczepię skojarzonymi

zfxga33.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie refundowane i nie w pierwszej dobie po porodzie.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

‹‹ 863 864 865 866 867 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ