X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tych emocji zapomniałam żeby sprawdziła czy nadal klejnoty ma na swoim miejscu hehe :)

A to dobry agent z Twojego lekarza hehe :)

Moja mi chyba dała ten pimafucin tak profilaktycznie żeby do porodu było tam czysto. Tak mi się wydaje bo nic mi nie dolegało ostatnio.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2013, 10:20

Ana27 lubi tę wiadomość

zfxga33.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak już po ptokach:P
    Wyprawka zakupiona:P

a no to możliwe. Ja sobie chyba zapodam jak skoncze Pimafucin, Latovaginal na odbudowanie flory, to już w ogóle sterylnie tam będzie:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2013, 10:24

zsxuot7.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pal go licho z wyprawką :) żeby na zawał na porodówce nie zejść haha :D

zfxga33.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co dziewczyny ja się zastanawiam czy z porodem nie jest tak jak z zachodzeniem w ciążę - im bardziej chce się juz tym trudniej o to :P A jak się odpuści to zaskakuje trybik i sie poprostu dzieje?

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• blueberry Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela pewnie tak jest bo i dużo tu na forum było takich przypadków. Ja tam tak bardzo nie chcę jeszcze rodzić. Trochę się boję tego życia po porodzie. Za to mój mąż nie może się doczekać i przebiera nogami bo chciałby żeby synek już wychodził :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2013, 10:28

michaela, Matylda36, welurka lubią tę wiadomość

zfxga33.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry nie bój się będzie dobrze! Trochę tam sie pewnie posiłujemy z rożnymi rzeczami, ale koniec końców bedzie fajnie

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już odpuściłam wczoraj wieczorem... przynajmniej pół nocy bez bóli było ,było aż miło... ale koniec końców:P haha

Jestem cierpliwa i czekam:P jak nie to go wymelduję za 2 tygodnie bez jego zgody pfffffff...

michaela lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michhaela, na pewno masz rację:D Zatem od teraz, nie chcę rodzić jeszcze (może zadziała:P)

michaela lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe ile bedzie wazyła moja mała mozliwe ze ponad 4 kg, pociesza mnie elaca yennefer z moego szpitala gdzie takie dzieci rodza sie naturalnie, czyli da się , no to kto ne da rady jak nie ja :D

blueberry, Ana27 lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• blueberry Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela bez wątpienia będzie super. Ale przynajmniej nie łudzę się, że na początku będzie tak pięknie i kolorowo jak z obrazka. A jeśli okaże się, że moje obawy były bezpodstawne to będę najszczęśliwszą mamusią pod słońcem.

zfxga33.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    michaela bez wątpienia będzie super. Ale przynajmniej nie łudzę się, że na początku będzie tak pięknie i kolorowo jak z obrazka. A jeśli okaże się, że moje obawy były bezpodstawne to będę najszczęśliwszą mamusią pod słońcem.
    Ja sie na nic nie nastawiam
    Nam wszyscy mówili - zobaczycie bedziecie mieli psa to o 6 rano trzeba bedzie na spacery sie zrywac itd... a nam sie trfił taki którego zrywamy z legowiska o 10 i n sile wywalamy zeby sie wysikał... mówili - dogi są bardzo łagodne, i cierpliwe - nam się trafił tchórz, który boi się własnego cienia, no i wcale nie jest przez to taki stabilny, potrafi nieżle postraszyć, co jest upierdliwe, i troche stresujące, no i przede wszystkim co dla jednych jest mega cięzkie dla innych to wcale nie tak męczące i odwrotnie. Ale też hamuje wszystkie ciotki i wujków którzy pieją mi tu że będzie cudownie, i że "będę" karmić piersią, że tego człowiek nigdy nie wie, może chcieć a co z tego wyjdzie? Zobaczymy. ludzie nie zdają sobie sprawy jaka to w gruncie rzeczy presja, ze lepiej nic nie mówić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2013, 10:54

blueberry lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gtak naprawdę 4kg to wcale nie tragedia. Wiaodmo, jak kobietka malutka, chudzinka, to mogłby być problem, ale tak to luzzzik. Ja tam mogę robdzić 4kg Bruna:P Ale przy 4,5kg to niech mnie tam wymierzą dobrze wcześniej:P
    Szwageirka ciut mnijszych gabarytów ode mnie urodziła dwa razy synków 4kg i luzzzz:)))Naturalnie oczywiscie:)

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie przede wszystkim nikt nie każe być matką polką ,która ogarnia wszystko.

Moja rada na teraz zróbcie porządki dla własnego sumienia w domu ,na półkach w dodatkach dekoracyjnych... żeby było mniej np ścierania kurzów przy bibelotach ,a to już poprawi was w dobry nastrój. Myśl psychiczna że nie trzeba wycierać co 3 min kurzu ,tylko macie czas dla malucha ,a w przerwie gdy maluch śpi na drzemkę i regenerację sił.

Bo pamiętajmy że powinnyśmy odsypiać ile się da ,aż się unormuję ,abo potem nie wyglądać jak zombi z filmiku o demotach.

Ja też się boję czy dam sobie radę. Ale przecież cholera jasna nie jestem idealna...

Hormony mi walą przed chwilom czyściłam takie mini pufy :P

Ana27 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam ze sklepu niby nie ma mrozu ale taki chłód i wiatr. Ja dziś nie mam weny nic mi się nie chce to się chyba nazywa LEŃ :) tak sobie myślę ze w weekend chyba ubierzemy sobie choinkę :) będzie tak miło i przyjemnie w domku . Dziś przyjeżdża do mnie mama i umyje mi okna powiesi firanki ogarniemy wszystko już tak na tip top na później pozostanie tylko mycie podłóg i kurze ale to już na bieżąco będę robiła .

Lalita2710 lubi tę wiadomość

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    A gtak naprawdę 4kg to wcale nie tragedia. Wiaodmo, jak kobietka malutka, chudzinka, to mogłby być problem, ale tak to luzzzik. Ja tam mogę robdzić 4kg Bruna:P Ale przy 4,5kg to niech mnie tam wymierzą dobrze wcześniej:P
    Szwageirka ciut mnijszych gabarytów ode mnie urodziła dwa razy synków 4kg i luzzzz:)))Naturalnie oczywiscie:)
    Ana 4,5 też się da, no ale masz rację niech biorą te swoje cyrkle w rece i sprawdzają! :D

Ana27 lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Ana 4,5 też się da, no ale masz rację niech biorą te swoje cyrkle w rece i sprawdzają! :D
    Michaela, zadziwiasz mnie swoim optymizmem:D:D:D:d
    HEhehe a tam, to rodzę 13stego:P

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia dodała zdjęcie synusia:
    https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/nasze-brzuszki-i-dziecaczki,48,93.html?sd=1

Marzycielko u mnie wszystko gotowe;D
    http://tierras-de-colores.blogspot.com/ skromne dodatki ,ale nadają miły klimat;)

Dziewczyny muszę pytać teraz bo różnie może być... CO ZE SZCZEPIENIAMI ROBICIE?? ja dalej nie wiem co myśleć... czy refundowane czy skojarzone...

marzycielka29, michaela lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• blueberry Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój m się łudzi, że synek urodzi się 11. Bo wtedy będzie miał super datę urodzin 11.12.13 :D

Matylda36, michaela, Lalita2710, Ana27, Asiulka83, rubi67 lubią tę wiadomość

zfxga33.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie szczepię skojarzonymi

zfxga33.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie refundowane i nie w pierwszej dobie po porodzie.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

‹‹ 863 864 865 866 867 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ