III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
rubi67 wrote:W ogole przytylam 2 kg od 8 listopada, bo wczoraj stanelam na wage. A mowia ze w ostatnim mies sie nawet chudnie, nie znam nikogo kto schudl. Z moim apetytem i wilczym glodem to 2 kg i tak nie za wiele, myslalam, ze conajmniej 3 -3,5 bedzie na plusie.
Ja mam 11,5 kg od (18 tyg ciąży) ogólnie też coś przytyłam pod koniec...
A babki z piekarni pytają gdzie ja je schowałam i że chyba sobie żartuję ,albo waga... mi nie działa prawidłowo...
A ty też masz takie bóle okresowe Rubi??
Marzycielko ja mam spakowane nakładki na sutki z aventu zakupiłamWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2013, 10:30
marzycielka29 lubi tę wiadomość
-
Kurcze zapomniałam je kupić muszę dopisać sobie do listy .
Co do wagi to ja się nie przejmuję później przy tej restrykcyjnej diecie dla matek karmiących to kg będą leciały w dół już raz to przechodziłam jedno co pamiętam dobrze po porodzie to jak przewieźli mnie na salę ogólną a po brzuchu prawie śladu nie było :)mam nadzieję że teraz będzie podobnie a jeśli nie to kochane w domu będziemy miały taką gimnastykę że nawet zapomnimy co to znaczy zjeść o czasie śniadanie :.
Więc teraz jedzmy na co mamy ochotę póki jeszcze możemyrubi67, Lalita2710, Ana27, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny
Mała dawała mi popalić w nocy kręciła się strasznie nie umiałam spać, dostałam jakiegoś kataru i głowa mi pęka mam nadzieje że mnie nie rozkłada choroba
Wczoraj już nie jadłam kolacji a dzisiaj jeszcze śniadania bo nie mam apetytu...
Uciekam na KTG dam znać co i jak po wizycierubi67 lubi tę wiadomość
-
marzycielka29 wrote:Kurcze zapomniałam je kupić muszę dopisać sobie do listy .
Co do wagi to ja się nie przejmuję później przy tej restrykcyjnej diecie dla matek karmiących to kg będą leciały w dół już raz to przechodziłam jedno co pamiętam dobrze po porodzie to jak przewieźli mnie na salę ogólną a po brzuchu prawie śladu nie było :)mam nadzieję że teraz będzie podobnie a jeśli nie to kochane w domu będziemy miały taką gimnastykę że nawet zapomnimy co to znaczy zjeść o czasie śniadanie :.
Więc teraz jedzmy na co mamy ochotę póki jeszcze możemy
Marzycielko, takie slowa to balsam dla mniemarzycielka29 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mówicie o takich nakładkach, które "zabezpiczają" nasze piersi, brodawki przed bólem podczas ssania dziecka? Bo słyszałam, żeby na początku ich nie używać bo dziecku wtedy ciężej się ssa, ciągnie to mleko, ale nie wiem, tak mi koleżanka mówiła, która też je stsowała ale dopiero po jakimś czasie:P
-
Ana27 wrote:Dziewczyny mówicie o takich nakładkach, które "zabezpiczają" nasze piersi, brodawki przed bólem podczas ssania dziecka? Bo słyszałam, żeby na początku ich nie używać bo dziecku wtedy ciężej się ssa, ciągnie to mleko, ale nie wiem, tak mi koleżanka mówiła, która też je stsowała ale dopiero po jakimś czasie:P
Tak Ana, ale ich sie nie stosuje od razu, tylko jesli sutki sa popekane i sprawia Ci ogromny bol karmienie. Ja oczywiscie najpierw uruchomie cyca bez nakladekAna27 lubi tę wiadomość
-
Tak mówimy o nich , wiesz Ana może ,ale przezorny zawsze ubezpieczony...
A jak będą boleć piec albo krwawić to lepiej mieć te nakładki... jak dla mnie bynajmniej... bo wiadomo że chce żeby dziecko nakarmione było.rubi67, marzycielka29, Ana27 lubią tę wiadomość
-
Ja też wole je mieć bo już widzę mojego męża jak jedzie do sklepu i dzwoni do mnie co 5 minut do szpitala co miał kupić jaki rozmiar
jak to facet będzie zakręcony jak ruski termos
juz to widzę
-
nick nieaktualnyDziewczyny rozmawiałam z moją mamą na temat przewijania dziecka itd. Powiedziała mi, że kiedyś pampersy były tak drogie, że zakładało się je do wyjścia. I w sumie zaczęlam się nad tym zastanawiać. Może nie w pierwszych tygodniach ale jak Mały troszke podrośnie żeby wychowywać go na pieluchach. Będzie miał dużo większy przewiew, a po drugie dzieci wychowywane na pieluchach szybciej uczą się siadania na nocnik, bo mają mokro i to wyczuwają nie tak jak w pamperasach. Co wy o tym myślicie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2013, 11:16
michaela lubi tę wiadomość
-
Ana27 wrote:hehehe to fakt:P Ja znowu musiałam akupić laktator już teraz, bo mam takie wyobrazenie, że jesli zaraz po porodzie jeszcze w szpitlau nie bedzie chcial pokarm leciec to pobudze go może własnie nim:)
No to fakt, do tego na pewno sie przyda, mam nadzieje ze mi polozne pomoga w szpitalu jesli nie bedzie pokarmu. -
nick nieaktualny
-
U mnie też ciężka noc była. Wczoraj synek leniuszek przez cały dzień mało dawał o sobie znać za to w nocy hulaj dusza, piekła nie ma
Sla.s coraz bliżej niż dalej
Ja ostatnie dni na fenoteroluCiekawe jak na mnie zadziała odstawienie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2013, 11:23
-
nick nieaktualny
-
rubi67 wrote:No to fakt, do tego na pewno sie przyda, mam nadzieje ze mi polozne pomoga w szpitalu jesli nie bedzie pokarmu.
) Ja tylko źle bym się czuła gdybym jeszcze go nie miała:P A M nie wiem czy by wiedział jaki kupić na szybkiego i by na pewno przepłacił
A ja uwielbiam promocje:P
My ostatniego ngrudnia mamy slub szwagierki i jak dmay rade na chwilę wyskoczymy tam, więc i tak sie przyda laktator na odessanie mleka do butelki dla babci:P
sla.s wiesz co, Suzy na pewno by Ci doradziła, bo ona takich pieluch wielorazywch używa z tego co pamiętam:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2013, 11:27
rubi67 lubi tę wiadomość
-
Jeżeli o pieluchy chodzi, to też o tym myślałam, tylko nie wiem jak to w życiu wyjdzie i czy nadążyłabym z praniem w zalezności od częstości kupek
jak poznam synka i jego przemianę materii to wybierzemy co lepsze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2013, 11:29
-
Sla.s ja kiedyś o tym myślałam...
Ale tak pomyślałam prać to... woda+ prąd + płyn ... suszenie...
To chyba nie dla mnie....
Ale może ktoś ci powie że super sprawa:))
Ja z powodu aury gotuję dziś rosół nie wiem ,mam jakieś parcie na niego.
Mężowi dobrze zrobi bo ciężki tydzień ma w pracy itd + pogoda wstrętna...
A rosołek zawsze fajnie wzmacnia:))
Tak Ana formalnie według wszystkich usg 5-6... ale według miesiączki... 10 grudnia ,a ten lekarze biorą pod uwagę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2013, 11:53