X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2013, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita, teraz spróbuj nic nie orbić, poobijaj się, jesli wysiłek fiz nie działa:P Przynajmniej odpoczniesz ostatnie dni, bo później nie bedzie się dało:)

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2013, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak uznałam rano i cały dzień ,palę głupa i nie robię nic.

a Ty zrób to co uważasz za słuszne :) Albo wysiłek ,albo tak jak ja miej all gdzieś.

jutro jedynie pójdę wydrukować plan porodu i pójdę z mężem na te ktg.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2013, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to b ede trzymac kciuki za KTG, za piekny zapis tetna i duuuzo skurczy:D

A tego planu nawet nie wypełniam, pic na wodę fotomontaż:P Przynajmniej tak mi się wydaje, że i tka nikt tego nie będzie czytał:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2013, 19:45

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2013, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy będzie:P ale zrobię w razie W :D

A co mi tam ,nie zaszkodzi:P co ma być to będzie....

dqprepoku4out2uw.png

• marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2013, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki :) my wróciliśmy z kina i z małych zakupów zjedliśmy drugie danie i wypiliśmy picolaka truskawkowego :) mmm chodził za mną cały tydzień :).

Mała w kinie tak wariowała że wam mówię brzuch chodził we wszystkie strony świata :) oj charakterna laseczka :) będzie oczywiście po mamusi :).

Ciekawe jak tam MIchaela może już tuli maleństwo .??
    Lalita moze masz rację teraz nie rób nic a nóż sytuacja sama się rozwinie.

Dorjana lubi tę wiadomość

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2013, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Marzycielko robię..
    Ale teraz znów zestresowałam się tym że nie wiem czy przyjmą mnie do szpitala ,w którym chcę rodzić.
    Bo kumpela leżała niedawno i mówi że przyjeźdzają z takich miast że szok...

I jak nie będzie miejsca dla mnie;/

dqprepoku4out2uw.png

Wysłany: 1 grudnia 2013, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj no właśnie z tym to jest przerąbane bo tak jak piszesz laski z innych miast przyjeżdżają do nas a dla nas mieszkających w tym mieście co szpital brak miejsca lub odsyłają dalej :( No ale może nie zamartwiaj się teraz na pewno będzie dla was miejsce :) bądz dobrej mysli.

Ja to w ogóle mam schizę obce miasto masakra i nieznane szpitale i powiem ci że też się boję jak cholera :( wszystkiego a co najgorsze to jeszcze termin wypada mi na okres świąteczny gdzie lekarze i siostry żyją we własnym świecie masakra też bym bardzo chciała urodzić choć na pare dni przed świętami :).

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2013, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielko na czym w kinie byliście?

Lalita no stress, nikt z nas nie przewidzi takich sytuacji, ale w razie W możesz sobie jakiś taki szpital poobczajać w necie nawet, do którego jeszcze można by się wybrać w razie W.

U mnie raczej bedzie miejsce, jesli nie mam jeszcze drugi szpital w TRN ale nie wiem czy chciałabym tam rodzić. Jeszcze jest taki w Roztoce http://www.sw-elzbieta.pl/aktualnosci.html same pozytywne opinie, tyle, ze jakies kilkadziesiąt km od Trn, ale wsumie co tam:P Jak tylko jest samochód, można jechać:)

zsxuot7.png

Wysłany: 1 grudnia 2013, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Marzycielko na czym w kinie byliście?

Lalita no stress, nikt z nas nie przewidzi takich sytuacji, ale w razie W możesz sobie jakiś taki szpital poobczajać w necie nawet, do którego jeszcze można by się wybrać w razie W.

U mnie raczej bedzie miejsce, jesli nie mam jeszcze drugi szpital w TRN ale nie wiem czy chciałabym tam rodzić. Jeszcze jest taki w Roztoce http://www.sw-elzbieta.pl/aktualnosci.html same pozytywne opinie, tyle, ze jakies kilkadziesiąt km od Trn, ale wsumie co tam:P Jak tylko jest samochód, można jechać:)

Na Krainie Lodu było to pewnie ostatnie nasze wyjście do kina we trójkę z synkiem warto było bardzo ładna bajka :)!

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2013, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe juz myślałam, ze może na Igrzyskach Śmierci 2:P Ale faktycznie jak się już ma dzieci to się chodzi do kina na bajki:P My z M ostatnio Smerfy w TV oglaalismy hehehehe i jakąś bajkę o śwince zapomniałam nazwy:( :P Co by się już wdrażać w sytuacje:P

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2013, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Ana właśnie mam inny ,ale nie chcę tam rodzić jakoś. Tak się nastawiałam na poród tam że jak ja się tam nie dostanę zrobię tam taką rozpierduchę... że urodzę choćby na środku korytarza...

Mam tam 3 km ,a jeżdżą tam nawet 40-70km to gdzie ja mam jechać do ich miasta... rodzić. Bo nie ma tu miejsca dla mnie.
    Bardzo mi się to nie podoba. Nie powinno tak być.

dqprepoku4out2uw.png

Wysłany: 1 grudnia 2013, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze pare lat temu jak rodziłam Mikołaja i mieszkałam w Katowicach to była rejonizacja tam gdzie masz meldunek tam rodzisz i wiecie że bez skierowania od lekarza prowadzącego było ciężko się dostać a rodziłam wtedy Na Ligocie w Centrum Zdrowia Dziecka i powiem wam że gdybym tam mieszkała to bez zastanowienia udała bym się tam jeszcze raz.

• welurka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2013, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór laseczki :-) ja siewlasnie szykuje na relaks w wannie :-) pochodzilam triche po ikei ale brzuch mi sie bardzo napina wiec pi oowrocie do domku drxemka obowiazkowo została zaliczona :-) do mnie tez juz wydzwaniaja czy urodziłam,a zosi sie chyba nie śpieszy :-). małż okupuje kuchnie i rbi mufinki z czekoladą az sie boje wyjsc z łazienki i zobaczyc w jakim stanie jest kuchnia :p

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2013, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To racja! Ale w szpitalach nie ma rejonizacji ani regionalizacji więc jak trzeba przyjąć taką pacjentkę no to muszą ją przyjąć bez względu na to skad jest. Eh, nic na to się nie poradzi. Może a nuż nie będzie wtedy tłoku! Trzeba mysleć poztywynie, martiwć się będzie na miejscu:P

Welurka, smacznego:D
    ja si dzisiaj tak objadłam, ze już nic mi się nie zmieści do żoładka:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2013, 20:30

welurka lubi tę wiadomość

zsxuot7.png

Wysłany: 1 grudnia 2013, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie będzie na bank dobrze tak trzeba myśleć :) a co do porodu to jak to mówią samo weszło to i wyjdzie :) hi hi idę coś zjeść sama nie wiem co czy sałatkę czy brokuły a może to i to uciekam :).

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2013, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze Marzycielko że byłaś zadowolona.
    Ale dziś gadałam z koleżanką i jej koleżanka 1 rozdziała w ligocie przez cc
    i drugie tu gdzie ja teraz chcę... próbowała sn ,ale doszło do cc i jak ją otworzyli lekarze byli w szoku w jakim stanie ją pozszywali i w jakim stanie przez to jest jej macica , mieli wielkie problemy i sączy ropa się jej teraz.
    Wiadomo pewnie zależy od lekarza na jakiego trafiła.

No mam nadzieję że dziewczyny jakoś to będzie.

mmm muffinki zjadłabym:P boże ja jestem wiecznie głodna..

A mój synuś...co zjem skaczę i wiecznie ma czkawkę jak zjem

Boli mnie kość pochwy i miednica;/

dqprepoku4out2uw.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2013, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny muszę Wam powiedzieć, że dziś mam duuużo lepszy dzień od poprzednich :) W końcu przestałam się martwić o wózek ponieważ dziś go zamówiłam i teraz tylko czekać aż przyślą (xlander xa 3w1 za 1200zł) :) zakupiłam za 100zł paczke praktycznie nowych ubranek ok. 60 sztuk 56/62. I jeszcze teraz na allegro za 35zł+koszt przesyłki wylicytowałam sobie mate edukacyjną Tiny Love z serii Małpia Wyspa. Jakiś mam dziś dobry dzień i jak pomyślę, że z zakupów zostaną mi pojedyncze rzeczy jak się Mikołaj urodzi z ciuszków a tak to kosmetyki i pampersy i jestem wyposażona to aż mi lepiej i lżej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2013, 22:02

Ana27, ;oniqa, Lula_w, Lalita2710, Miriam, marzycielka29, Blondi22, Tinka85 lubią tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc czesc :) ale tu sie ruszylo!
    blueberry gratuluje!!!
    lilka slicznego masz synka
    michaela tobie tez juz gratuluje bo pewnie juz tulisz swojego maluszka.
    rubi trzymam kciuki by jak najszybciej twoja akcja nastąpila i juz by nikt Cie nie wyprzedzil ;)
    madzia123 gratulacje rowniez dla styczniowe grudniówki- aneczki. A czy cos zapowiadalo ze urodzi wczesniej? czy tak nagle? malutka w inkubatorze musi lezec?

sla super ze masz dobry dzien, no i porządne zakupy zrobilas :)
    Ja juz mam zamknietą liste wyprawkową, tylko staniki do karmienia musze kupic, ale to jeszcze czekamz tym bo kompletnie nie wiem jaki rozmiar.

rubi67, Blondi22, Blondi22 lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff Roza 3200 52 cm ur o 22.20. to byl dobry porod:) dlugi alevudalo sie sn i bez naciecia skurcze zaczely sie o 14.30 parte o 22

Dorjana, Lula_w, Miriam, aaniluap, chucky, Marysia0312, marzycielka29, Martynika, MamaMadzia, Ana27, kaaasiaczek_, welurka, Effcia28, Selena, ;oniqa, plemniczka, Asiulka83, Matylda36, Perełka, Blondi22, Justeck, yennefer, justa24, aiwlys, Tinka85, aher, HOPE83, szpilka, eta lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff Roza 3200 52 cm ur o 22.20. to byl dobry porod:) dlugi alevudalo sie sn i bez naciecia skurcze zaczely sie o 14.30 parte o 22

Lilka, Lalita2710, blueberry, Miriam, rubi67, Rybeńka, Blondi22 lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

‹‹ 881 882 883 884 885 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ