X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2013, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi bedzie dobrze :) na pocieszenie dodam ze stresu po tej mamuskowej stronie nie brakuje.

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2013, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki:)

Jak mija niedzielne popołudnie?

Ja dziś 2 razy drzemałam raz godzinkę , później półgodzinki.
    A potem postanowiłam się zrelaksować ,włączyłam sobie radio ,zapaliłam świeczkę wlałam olejek vanilie z truskaffką i zrobiłam sobie mini kąpiel.
    Może nie taką jak bym chciała bo nie mam wanny ,a tylko głęboki brodzik z prysznica ,ale zawsze coś. Aż człowiekowi lepiej

Nina, Ana27 lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2013, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sie zrelaksowałas Lalita ;) tez mam prysznic i niestety i nie mam jak polezec sobie w wodzie ;(

a.png
    a.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2013, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie relaksuje tylko sprzątam trochę, bo wczoraj mi się nie chciało i źle się czułam...umyłam łazienkę i mam zamiar zrobić na kolację naleśniki ze szpinakiem i białym serem:-)

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2013, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jest masakra Blondi z tym brakiem wanny.
    Jedyny plus niby mniejsze zużycie wody:P
    W ogóle paskudna pogoda, ciągle chcę się spać...
    Zjadłam czekoladę ,a mój syn chcę wyjść przez brzuch aż... szkoda że nie od tej strony :D hahaha

Nina mmmm ale pyszności ,sama bym zjadła;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2013, 17:21

dqprepoku4out2uw.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2013, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, teraz jak tu zaglądam to mam wrażenie, że następna rodzi:P Dziś mi się chyba przyśni, ze zostanę tutaj sama na linii frontu :P heheheh

ja też dziś się zdrzemnęłam co jest MEGA dziwne, naprawdę nie zdarza mi się to.. Jem czekoladę, bo jak już kiedyś mówiłam, po porodzie nie będę mogła:P

Ale co ciekawe mam skurcze i nappinania dziś bardzo często. Ale nic mnie to nie podkręca, gdyż takie właśnie skurcze miałam wcześniej w 30tc jak musiałam dużo leżeć co by jeszcze nie urodzić, potem przeszly. Ale dziś coś znowu zaczynają, dobre i to:P

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2013, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana kochana też mam te napinania i co i gówno:D
    Co chwile mi odpada kawałek czopu... od żółtego po biały ...
    Śluz też jakoś zanika powoli.

Ha Ana nie przejmuj się najwyżej 18 urodzimy tak tydzień przed Wigilią;D

dqprepoku4out2uw.png

• Nina Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2013, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zostaniecie same,spokojnie!grudzien dopiero sie zaczal;-) ciekawe jak tam Michaela?moze juz po;-) teraz my musimy cierpliwie czekac na swoich synkow jak dzieci na prezenty od sw.Mikolaja hehe

Lalita2710 lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2013, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe dokładnie, a może na Mikołaja dostaniemy synusiów??:P:P
    W pracy ostatnio się smiały kobiety do M jak zanosił l4, że może w Mikołajki się urodzi i bedzie Bruno Mikołaj ehheehehhe no ale nie pasuje mi za bardzo ten zestaw imion:P
    Ja się jedynie cieszę na ten 18 grudnia, że będę mieć dłuższy urlop macierzyński o te parę dni hehehe:P

zsxuot7.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2013, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam napinania brzuszka i czasami zaboli jak na @ ale to normalne .

cikawe czy jakies dzieciatko 6grudnia w Mikolajki wyjdzie he ;)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2013, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michela gratuluje :)

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2013, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi to fakt, że to normalne:P My tak mamy od tygodni/miesięcy:P Tyle, że tak jak u mnie, od paru tyg w ogóle mmi nie dokuczały a teraz dziś znów dają się we znaki więc miejmy nadzieję, ze nie zanikną a przemienią się w większe i bardziej bolesne, porodowe:D

A coś mi się wydaje, że jakies wyjdzie 6 grudnia:P nie wiem czyje, ale pewnie jakieś tu na forum się zdecyduje na tę datę:P

zsxuot7.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2013, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorkiem :)
    Michaela powodzenia! choć może już gratulować można ? :)

Mnie w nocy zaczęły mdłości nachodzić i ból brzucha, ale taki okropny,że sama nie wiem z czego to :/ zatrucie wykluczam bo nic takiego nie jadałam.
    Do tego doszły jakieś kłócia w tyłku takie ostre pojedyncze bóle... miałyście takie cuś?
    zaczynam tesknić za fenoterolem- taki spokój byl i zero bóli :)

jutro na KTG idę i zobaczymy co tam wyjdzie :)

miłego wieczorku z życzeniem szybkiego trafienia na porodówkę :D
    Rubi, Lalita i Ana !

Ana27, rubi67 lubią tę wiadomość

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2013, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni-c Mnie sporadycznie zaczyna być niedobrze i też pierwsza myśl zatrucie ale przechodzi...

Kłucia w tyłku też mam ,ale przechodzą... (tylko nie wiem czy te kłucia nie były od mojego skakania na piłce (choć dziś się obraziłam) i nie skaczę już na niej... :P

Też się jutro z mężem na ktg przejdę... byłam ost raz 12 listopada więc wybiorę się a co...
    Muszę w ogóle w końcu plan porodu druknąć..

Ana mi mama mówi że może w barbórkę synuś wyjdzie 4 grudnia:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2013, 18:13

dqprepoku4out2uw.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2013, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, ponoć takie bóle w okolicahc odbytu to takie przedporodowe:P Ja takich nie mam łee:P Powodzenia na KTG:)) Może jakieś skurcze wykaże i tez nas wyprzedzisz:D

Lalita, też przejdź się na to ktg bo dawno nie byłaś faktycznie, a z ciekawości możesz sprawdzić tetno:) U mnie tak o nie mogę sobie podejść, musiałabym na szpital się zgłosić. W czwartek mam wizytę u gin, wprawdzie nawet nie zanotował jej w swoim kajeciku bo uznał, że na pewno urodzę wcześniej, ale cyba bede musiala do niego zadzwonić we wtorek i się umówić na daną godzinę;/

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2013, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do czwartku kochana dużo się może zmienić :P

zjadłam chipsy z mężem ,a teraz popijam herbatkę z sokiem żurawinowym ;)) taka herbata ,a czuję relax pijąc ją ;))

niby jak czuje się bóle przy odbycie to dziecko wpada w kanał.. ja czułam już kilka dni i nic więc... Ana nie przejmuj się ze ich nie masz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2013, 18:13

dqprepoku4out2uw.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2013, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tam, nie przejmuje się:P Wszyscy mnie wokół pytają tylko czy już urodziłam, kiedy rodzę, telefony itp aż w szoku jestem. Nie denerwuje mnie to nawet:) Ale czuję większą presję:P

A pamiętajcie, co Ami pisała, że ją strasznie bolało w okolicach odbytu podczas porodu i to właśnie oznaczało, ze dziecko jej się nie wstawiło dobrze w kanał i że gdyby o tym wcześniej powiedziała, to by wcześniej zrobili cc. Ale to pewnie musi boleć i boleć w tym miejscu.

zsxuot7.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2013, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tym bólem w odbycie, że dziecko źle się stawia to rzeczywiście musi byc chyba ciągły ból, bo ja mam takie kłócia ciągnące, chwilowe.

Ana nie chce Was wyprzedzać bo jeszcze z tydzień, dwa by mi się przydało ponosić, ale boję się tych skutków ostawienia fenoterolu :/.

Zaczynam mieć stresa :O.

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2013, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, obyś nie miała typowo jak np ja, chciałam do tego bezpiecznego tyg wytrzymać tylko z tymi ciągłymi skurczami, twardnieniami, przyszedł ten czas i jak ręką odjął, gdyby nie wielki brzuch, który mi ciąży i opuchniete nogi to chyba nie czułabym, że w ciąży jestem:)
    Ale na każdego przyjdzie pora:)

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2013, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana ciocia męża dzwoni już 3 tygodnie dzień w dzień czy urodziłam:D

Mój tata wczoraj dzwonił... też zaczynałam czuć presje...
    Ale w dniu dzisiejszym uznałam że mam to w dupie.

Skoro ta moja aktywność nic nie dała ,to nie będę robić już nic...
    nie będę sprzątać ,nie będę skakać na piłce nie będę robić nic...
    nawet potrawy ostre nie zdały rezultatu i sok ananasowy.

Od dnia dzisiejszego się zamierzam tylko relaksować

Ana wydaję mi się że ten ból o którym mówi Ami..
    to chodzi jak dziecko się ułoży...:
    http://ciazaporod.babyonline.pl/porod_porod_naturalny_artykul,4856,0.html
    Ten 2 obrazek... to jest chyba to co Ami mówi złe powstanie sie w kanał rodny.. Bo moja kumpla to miała 18 h się męczyła ,ale powiedziała że i tak jakby miała jeszcze raz to te 18h by próbowała oczywiście zakończone cesarką...

Ana27 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

‹‹ 880 881 882 883 884 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ