III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie się wydaje, że to wina sprzedawcy, który źle je przechowywał. Ale pewnie będzie zwalał na dostawce/producenta.
Kara co do karuezli, filce przyszły mi neidawno, przez te skurcze i wizytę wczorajszą wszystko się opóźniło, ale wiem już, że mam czas do poniedziałku więc jutro jeśli już będzie w porządku z brzuchem to się zabieram za robotę)
Ale mam mega wielki problem z tym jaką pozycję obrać bo już nie daję rady zs tym bebechem;/ -
Na przewijaku miałam rożki, zajrzałam do środka i w jednym z nich też je zobaczyłam, później przypomniałam sobie że trzymałam tam też ubranka i torbę dla dziecka na wyjście ze szpitala a dzisiaj ją dopakowałam i włożyłam do nosidełka i co? I w torbie też je zauważyłam. Wszystko piorę jeszcze raz!
-
KaRa wrote:Tinka to Adka pisała w temacie " pielęgnacja maluszka...". Ona ma materac gryka kokos. A Ty jaki masz?
Może obydwie macie od tego samego producenta? Jeśli tak to warto by ostrzec inne dziewczyny.
Ja też mam gryka pianka kokos, materac fiki miki -
Tinka85 wrote:Ja też mam gryka pianka kokos, materac fiki miki
To nie jest twoja wina...
U mnie bez zmian te ala skurcze bezbolesne co 5min...
Ale nic się nie rozkręca w przód...
Powodzenia w robieniu ozdób z filcu;)))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2013, 20:26
-
justa24 wrote:blondi własnie słyszalam że tak jest gdy dziecko jest na butli, ja juz tez w sumie przywykłam do tych pobudek nocnych w sumie do wszytskiego da sie przyzwyczaic, jedynie co jest plusem tego to to że maly jest grzeczny budzi sie na jedzenie i zasypia przy cycu wtedy go odkladam i śpi dalej, sporadycznie jak niechciał usnąć i musiałam go bujac, no i wtedy nie spalam kilka godzin.
Jeszcze nie ogarnelam wszystkiego na forum wstecz, a spotkałysmy się z nNina, z czego bardzo sie ciesze, już jest po cesarce prawda? Jest dobrze?
My od wczoraj jesteśmy w domu:) i ogarniamy wszystko czego nie zdazylismy ogarnac. Powiem wam ze lovi jako proszek chyba w naszym przypadku sprawdzi sie pozniej, jednak tylko to co prane w kasztanach /orzechach pioracuych nie podraaznia skóry małej.
-
nick nieaktualnyjusta24 wrote:a może poradz sie położnej dlaczego tak jest u Ciebie?
a mały wiadomo chce mleko mamusiowe wie co dla niego najlepsze
Mój synek jest tylko na cycu, nie pił żadnego innego mleka do tej pory,
Urodził się z masa 3010 wyszedł ze szpitala mial 2740 a teraz waży 4630.
co do karmienia piersią miałam obawy na poczatku bo mały łapał sam sutek a nie brodawke chodzi mi o otoczke i przez to że tak płytko bałam sie że malo ciągnie i nie będzie przybierał na wadze.
A ile waży Twój synek? chyba 3 tyg jest różnicy miedzy naszymi szkrabami?
No chyba w koncu zwroc sie do jakiejs poloznej..
A mikołaj to nawet mojego mleka z butelki czy łyżeczki nie chce pić. Musi być cyc i to najlepiej na jego poduszce do karmiena, bo czasami karmienei bez też nie przechodzi... aż mi sie teraz wieczorem wyrwało do męża "No patrz- ku*** król", jak Mikołaj zaczął stękać i nie chciał cągnąć, ajk na pewno coś tam było, wiec mąż przyniósł poduszke do karmienia, której wczesniej nie chciało mi sie przynosić i ot szanowny Mikołaj zaczał pic.
Waży teraz 5200, jak wyszliśmy ze szpitala to było niecałe 3300.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2013, 20:51
michaela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLalita, jest super ten termoforek... jak Micheale pise- ładnie pachnie ,choć niekoniecznie jak chlebe u nas
mam kwadratowy w sówki. Zatoki też sobie wygrzewałam.. małemu pierdziochy odchodzą jak ma ten termoforek na brzuszku wiec jest b. fajny
Lalita2710, michaela lubią tę wiadomość
-
Hej , dziewczyny sorki ze tak tu wyjade z takim tematem...
mam na oku taki wózek baby design lupo
http://allegro.pl/wozek-2w1-baby-design-lupo-gondola-spacerowka-i3735034835.html
tyle ze na tablicy za 200 zł z pobliskiego miasta
jak myslicie te wymiary gondoli nie beda za małe?? w ogóle czy któras z was ma juz taki zakupiony?? -
od 13 ,czyli już 9 godzin trwają te "ala" skurcze co 5 minut... twardnieje cały ten brzuch ,ale dalej to nie bolesne... jedynie co jakiś czas lekki ból w pachwinie...
+ 3 razy się wypróżniałam między 18-20.30 ale normalne wypróżnianie... nie biegunka...
Ale to chyba jakieś przepowiadające bo się nie rozkręcają.
Śluz ilościowo ciągle tyle samo ,ale nie wiem czy to ma znaczenie. -
juicca wrote:Hej , dziewczyny sorki ze tak tu wyjade z takim tematem...
mam na oku taki wózek baby design lupo
http://allegro.pl/wozek-2w1-baby-design-lupo-gondola-spacerowka-i3735034835.html
tyle ze na tablicy za 200 zł z pobliskiego miasta
jak myslicie te wymiary gondoli nie beda za małe?? w ogóle czy któras z was ma juz taki zakupiony??
W moim x-landerze xq gondola ma 75x31 więc w tym baby design jest znacznie większa i szersza... -
Suzy Lee wrote:No chyba w koncu zwroc sie do jakiejs poloznej..
A mikołaj to nawet mojego mleka z butelki czy łyżeczki nie chce pić. Musi być cyc i to najlepiej na jego poduszce do karmiena, bo czasami karmienei bez też nie przechodzi... aż mi sie teraz wieczorem wyrwało do męża "No patrz- ku*** król", jak Mikołaj zaczął stękać i nie chciał cągnąć, ajk na pewno coś tam było, wiec mąż przyniósł poduszke do karmienia, której wczesniej nie chciało mi sie przynosić i ot szanowny Mikołaj zaczał pic.
Waży teraz 5200, jak wyszliśmy ze szpitala to było niecałe 3300.
Moj mały pił juz 3 razy czy 4 moje mleko z butli i bez problemu,smoka jak mu dałam po 4 tygodniach też ciumka tylko poczatkowo wypluwal bo nie wiedział co ma w buzce ale już na drugi dzień loos i teraz jak mu daje wiećej moge zrobic w domu cokolwiek. -
Nina serdeczne gratulacje
ja dzisiaj byłam na KTG i mała czasami miała bicie serduszka około 200 bo ja babcia dotykała musze iśc w poniedziałek jesczze raz na kontrole.
Masakra z tymi materacami i robaczkami ja jak mój przyjdzie to dokładnie Go sprawdze albo wystawie w mrozy na balkon niech wszystko co w nich jest niech zginie
ja dzisiaj troszke pochodziłam i strasznie zacząłnapinać mi się brzuch myslałam że do auta nie dojde ale na szczęście już jest dobrze tylko mała mega szaleje. -
Nina wrote:Kochane forumowe ciocie! dzis o 9:15 przez cc przyszedl na swiat nasz synek Igorek!!!opieka rewelacja,teraz troszke boli,ale jest tyle wrazen i emocji!!!synio dostal 10/10 pkt,waga 3810 i 53 cm,piekny grubasek!najwiekszy na sali noworodkowej,nie mam go przy sobie,bo mial niski cukier i podlaczyli mu glukoze,ale juz ok;-) slodko sobie spi,maz robi zdjecia i mi pokazuje;-) jak umyli go i zwazyli,dali do policzka,to sie poplakalam i calowalam go,byl cieplutki,jestem przeszczesliwa i zakochana!!!!
Kurcze fajnie byłoby kiedys sie spotkac ekipa krakowska juz z naszymi dzieciakami:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2013, 21:51
-
Suzy Lee wrote:Lalita, jest super ten termoforek... jak Micheale pise- ładnie pachnie ,choć niekoniecznie jak chlebe u nas
mam kwadratowy w sówki. Zatoki też sobie wygrzewałam.. małemu pierdziochy odchodzą jak ma ten termoforek na brzuszku wiec jest b. fajny
)
-
Dziewczyny prosze o rade...chyba odeszly mi wody...tzn polecialo mi cos dwa razy po nogach....przezroczysty bez zapachu plyn....ale nie boli mnie specjalnie brzuch...pobolewa troszke ale tak mnie pobolewa dzis cale podbrzusze.....
19.12. jest, 09.01 3.84 cm
, 21.01 5,65 cm
, 6.02 8,06 cm Boy
2.03 238g
15,05 1500 g
27.07 3540
-
Asiulka83 wrote:Dziewczyny prosze o rade...chyba odeszly mi wody...tzn polecialo mi cos dwa razy po nogach....przezroczysty bez zapachu plyn....ale nie boli mnie specjalnie brzuch...pobolewa troszke ale tak mnie pobolewa dzis cale podbrzusze.....
Wiec albo to po porostu z pochwy wydzielina lub z cewki -
Lalita2710 wrote:Nie doradze bo ja pare razy myślałam ze mi pare razy poleciały i spr ost paskiem czy sie sacza ale to nie byly wody...
Wiec albo to po porostu z pochwy wydzielina lub z cewki
Suzy Lee lubi tę wiadomość
19.12. jest, 09.01 3.84 cm
, 21.01 5,65 cm
, 6.02 8,06 cm Boy
2.03 238g
15,05 1500 g
27.07 3540