X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita gratulacje !!! byłaś mega dzielna :) Super że Synuś jest już z Wami :)

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak MamaMadzia biorac pod uwage ze wody odeszly po 13 a o 21,24 synus sie urodzil...
    Ale ciesze sie ze mam to za soba...jakby podali mi oxy wczesniej niz po 19 to ur bym wczesniej...

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja mam dziś takie bóle okresowe ze masakra do tego biegunka wskakuje pod kocyk bo mam aż gęsią skórkę .

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2013, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Dzięki dziewczyny..poki co krótko mój poród nie był od 7 cm fajny..
    Ale opowiem jak odzyslam sily
    Synus ma 57cm i 3600

Gratulacje :)

• paula22 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita gratulacje;)
    na szczęście już po wszystkim i dzieciątko już na świecie;)

lprktv73nye615w2.png
  • MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Tak MamaMadzia biorac pod uwage ze wody odeszly po 13 a o 21,24 synus sie urodzil...
    Ale ciesze sie ze mam to za soba...jakby podali mi oxy wczesniej niz po 19 to ur bym wczesniej...

No właśnie na szczęscie masz to już za sobą :) i pewnych rzeczy niestety nie przewidzisz ;/ moze nie podawali ci wczesniej oksytocyny bo mysleli że samo pojdzie ( bo po niej jednak te bóle są nieprzyjemne i na maksa bolesne )
    Na szczescie wsystko skonczyło się dobrze i urodziłas wkoncu naturalnie.
    I naprawde zazdroszczę Wam tego pierwszego płaczu i tego gorącego ciałka położonego na piersi :).
    Teraz tylko wypoczywaj ile się da :)

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim;)
    Macie jakieś sprawdzone sklepy internetowe, gdzie można skompletować wyprawkę dla malucha?(poza allegro)

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka29 wrote:
    Kurcze ja mam dziś takie bóle okresowe ze masakra do tego biegunka wskakuje pod kocyk bo mam aż gęsią skórkę .

Marzycielko może cos sie rozkręca :D oby ... :)
    ja miałam działać z Mężem ehhehe ale albo go nie ma albo ja kompletnie nie mysle o przytulaniu :D bo mi nogi puchną, bo trzeba Synka uspic.... itd itp :) eheheh wiec jak matka natura sama nie zadziała to szykuje sie na 22.12 na cc :[

Lalita2710 lubi tę wiadomość

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png
  • MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 wrote:
    Dzień dobry wszystkim;)
    Macie jakieś sprawdzone sklepy internetowe, gdzie można skompletować wyprawkę dla malucha?(poza allegro)

Ja niestety nie znam bo wszystko zamawiałam na allegro :)

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie słoneczka :)

Lalita , Welurka jak dojdziecie do siebie to czekam na jakies info odnośnie opieki pielęgniarek, lekarzy ich zaangażowani i ogólnych informacji czy polecacie porodówki tam gdzie rodziłyście.

Mi dzisiaj się śniło że odeszły mi wody a ja nic nie miałam przygotowane ani wyprane i że mąż z teściową jeżdzili po sklepach a moja mamam na szybko prała ciuszki i je prasowała jakis koszmar normalnie, na szczęście to był tylko sen ale chce w tym tyg pokupować reszte rzeczy i spakować torbe na wszelki wypadek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2013, 10:22

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj lepiej żeby jeszcze z tydzien posiedziała w brzuszku :) ale to już raczej nie zależy ode mnie .

Co do zakupów to ja też wszystkie robiłam na allegro więc też nie pomogę.

;oniqa, pasia27 lubią tę wiadomość

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najbardziej to mi zależy na piżamce bo nie mam no i póxniej takie drobnostki jak majtki jednorazowe, podpaski itd :) Marzycielko a masz jakiegos sprawdzonego allegrowicza z takimi rzeczami jak możesz to podeślij linka b ęde wdzięczna

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noo gratulacje lalita :) wszystkiego dorego dla was :)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• milola86 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oniqa, ja miałam podobny sen.sniło mi się że urodziłam, mieliśmy wracac do domu, a nie mielismy fofelika dla małej i szukalismy kogos kto nam pozyczy;)
    ja z wyprawką jestem w głebokiej....
    Mam jedynie kilka ubranek, pieluchy tetrowe i zamówiłam sobie koszule do karmienia do szpitala.żadnych kosmetyków, pampersów, wózka, a pokoik małej świeci pustkami, mam jedynie zamówioną wykładzinę na podłogę.zaczyna mnie to przerażać..:/

;oniqa lubi tę wiadomość

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

• Martynika Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo gratuluję wszystkim świeżo upieczonym mamusiom, jesteście dzielne :).

I mam pytanie odnośnie nacinania - jak to z tym w końcu jest? Czytałam, że lepiej, jeżeli "samo pęknie", a poza tym, że lekarz ma obowiązek zapytać, czy może naciąć krocze i kobieta ma prawo odmówić i tak (podobno) jest korzystniej, tymczasem tutaj czytam, że większość z Was była nacinana.

Powiedzcie mi, jak to wygląda w prawdziwym życiu, bo znam temat tylko z artykułów.

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 ja jedynie nie mam łóżeczka czekamy w tym tyg powinno przyjśc, koszul do karmienia i tych wszystkich podkładów, podpasek, kremów na sutki, majtek i pieluszek tetrowych chciałabym to kupić w tym tyg i mieć to z głowy

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, rozmawiałam o tym z położną i nie ma na to jednoznacznej odpowiedzi.Czasem jest tak że lepiej jak samo pęknie, bo wtedy ulegają temu tylko te partie mięśni, które były za słabe i pęknięcie jest płytsze, wtedy również wszystko jest szyte. natomiast przy nacięciu przecinane są wszystkie mięśnie.Są sytuacje, kiedy poród grozi bardzo rozległym pęknięciem i wtedy korzystniej jest naciąć.Co do tego czy masz prawo odmówić lub czy położna ma obowiązek zapytać-nie wiem.Moja położna mówi,że nacina w ostateczności, ale na pewno nie pyta o zdanie, tylko robi swoje;)

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

• milola86 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oniqa kupowałaś w sklepach czy na allegro?szukałam takiego allegrowicza, gdzie mogłabym kupić wszystko i nie płacić 15 razy za przesyłkę...
    zazdroszczę że jesteś już prawie gotowan;p

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

• Perełka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które zamawiały wyprawkę na allegro- ja też chętnie bym wzięła od Was linka do jakiegoś sklepu na allegro. W tym tygodniu chcę zamówić. Ostatnio spać w nocy nie mogę- jakieś skurcze mnie męczą i to mocno mobilizuje mnie, aby przed świętami mieć wszystko gotowe. Ja jakiś jeden sklep znalazłam
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=14918399
    ale nie zamawiałam jeszcze i nie jest on sprawdzony. Może macie jakieś sprawdzone?- byłabym bardzo wdzięczna;)

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 wrote:
    oniqa kupowałaś w sklepach czy na allegro?szukałam takiego allegrowicza, gdzie mogłabym kupić wszystko i nie płacić 15 razy za przesyłkę...
    zazdroszczę że jesteś już prawie gotowan;p
    to zależy o co pytasz że kupiłam ja dużo rzeczy dostałam od siostry

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
‹‹ 927 928 929 930 931 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ