III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Lalita2710 wrote:Tak MamaMadzia biorac pod uwage ze wody odeszly po 13 a o 21,24 synus sie urodzil...
Ale ciesze sie ze mam to za soba...jakby podali mi oxy wczesniej niz po 19 to ur bym wczesniej...
No właśnie na szczęscie masz to już za sobąi pewnych rzeczy niestety nie przewidzisz ;/ moze nie podawali ci wczesniej oksytocyny bo mysleli że samo pojdzie ( bo po niej jednak te bóle są nieprzyjemne i na maksa bolesne )
Na szczescie wsystko skonczyło się dobrze i urodziłas wkoncu naturalnie.
I naprawde zazdroszczę Wam tego pierwszego płaczu i tego gorącego ciałka położonego na piersi.
Teraz tylko wypoczywaj ile się da -
marzycielka29 wrote:Kurcze ja mam dziś takie bóle okresowe ze masakra do tego biegunka wskakuje pod kocyk bo mam aż gęsią skórkę .
Marzycielko może cos sie rozkręcaoby ...
ja miałam działać z Mężem ehhehe ale albo go nie ma albo ja kompletnie nie mysle o przytulaniubo mi nogi puchną, bo trzeba Synka uspic.... itd itp
eheheh wiec jak matka natura sama nie zadziała to szykuje sie na 22.12 na cc :[
Lalita2710 lubi tę wiadomość
-
Witajcie słoneczka
Lalita , Welurka jak dojdziecie do siebie to czekam na jakies info odnośnie opieki pielęgniarek, lekarzy ich zaangażowani i ogólnych informacji czy polecacie porodówki tam gdzie rodziłyście.
Mi dzisiaj się śniło że odeszły mi wody a ja nic nie miałam przygotowane ani wyprane i że mąż z teściową jeżdzili po sklepach a moja mamam na szybko prała ciuszki i je prasowała jakis koszmar normalnie, na szczęście to był tylko sen ale chce w tym tyg pokupować reszte rzeczy i spakować torbe na wszelki wypadekWiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2013, 10:22
-
Oj lepiej żeby jeszcze z tydzien posiedziała w brzuszku
ale to już raczej nie zależy ode mnie .
Co do zakupów to ja też wszystkie robiłam na allegro więc też nie pomogę.;oniqa, pasia27 lubią tę wiadomość
-
oniqa, ja miałam podobny sen.sniło mi się że urodziłam, mieliśmy wracac do domu, a nie mielismy fofelika dla małej i szukalismy kogos kto nam pozyczy;)
ja z wyprawką jestem w głebokiej....
Mam jedynie kilka ubranek, pieluchy tetrowe i zamówiłam sobie koszule do karmienia do szpitala.żadnych kosmetyków, pampersów, wózka, a pokoik małej świeci pustkami, mam jedynie zamówioną wykładzinę na podłogę.zaczyna mnie to przerażać..;oniqa lubi tę wiadomość
-
Bardzo gratuluję wszystkim świeżo upieczonym mamusiom, jesteście dzielne
.
I mam pytanie odnośnie nacinania - jak to z tym w końcu jest? Czytałam, że lepiej, jeżeli "samo pęknie", a poza tym, że lekarz ma obowiązek zapytać, czy może naciąć krocze i kobieta ma prawo odmówić i tak (podobno) jest korzystniej, tymczasem tutaj czytam, że większość z Was była nacinana.
Powiedzcie mi, jak to wygląda w prawdziwym życiu, bo znam temat tylko z artykułów. -
Martynika, rozmawiałam o tym z położną i nie ma na to jednoznacznej odpowiedzi.Czasem jest tak że lepiej jak samo pęknie, bo wtedy ulegają temu tylko te partie mięśni, które były za słabe i pęknięcie jest płytsze, wtedy również wszystko jest szyte. natomiast przy nacięciu przecinane są wszystkie mięśnie.Są sytuacje, kiedy poród grozi bardzo rozległym pęknięciem i wtedy korzystniej jest naciąć.Co do tego czy masz prawo odmówić lub czy położna ma obowiązek zapytać-nie wiem.Moja położna mówi,że nacina w ostateczności, ale na pewno nie pyta o zdanie, tylko robi swoje;)
-
oniqa kupowałaś w sklepach czy na allegro?szukałam takiego allegrowicza, gdzie mogłabym kupić wszystko i nie płacić 15 razy za przesyłkę...
zazdroszczę że jesteś już prawie gotowan;p -
Dziewczyny, które zamawiały wyprawkę na allegro- ja też chętnie bym wzięła od Was linka do jakiegoś sklepu na allegro. W tym tygodniu chcę zamówić. Ostatnio spać w nocy nie mogę- jakieś skurcze mnie męczą i to mocno mobilizuje mnie, aby przed świętami mieć wszystko gotowe. Ja jakiś jeden sklep znalazłam
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=14918399
ale nie zamawiałam jeszcze i nie jest on sprawdzony. Może macie jakieś sprawdzone?- byłabym bardzo wdzięczna;) -
milola86 wrote:oniqa kupowałaś w sklepach czy na allegro?szukałam takiego allegrowicza, gdzie mogłabym kupić wszystko i nie płacić 15 razy za przesyłkę...
zazdroszczę że jesteś już prawie gotowan;p