X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2013, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi67 wrote:
    Lalita, ja blagalam, zeby ja wyjely bo umieram, ja bylam mocno nacieta wiec poza traumatycznym porodem zmagam se z bolacym koczem, mialam kilkanascie szwow, samo szycie trwalo wiecznosc, nie wspomne juz o tym, ze z wysilku mam teraz hemoroidy. Nie chce juz w ogole wspominac porodu, kiedys ktos mowil, ze to piekne wydarzenie, niestety nie w moim przypadku. Meza tez ze mna nie bylo, bo w koncu w szpitalu gdzie wyladowalam nie ma porodow rodzinnych. Zmagalam sie ze wszystkim sama, kazdy skurcz byl wiecznoscia. Jezeli kiedykolwiek bede jeszcze w ciazy od razu " zalatwiam " sobie cesarke chocbym miala kredyt na to zaciagnac ! Dziewczyny, trzymam kciuki za kazda rodzaca by porod byl w waszym zyciu pieknym wydarzeniem.
    Dziewczynki ja pierwszy poród też niestety miałam bardzo ciężki i długi... ale pomimo wszystkiego mój pięciolatek już wynagradza mi to każdym dniem i teraz już nie wspominam tego tak źle, zaciera się to powoli, a jak już Oluś sie urodził to poczułam się jakbym najwyższe góry zdobyła:)

rubi67, Suzy Lee lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2013, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szkoły rodzenia chodziłam przy pierwszym dziecku - sama się uparłam, chociaż mąż był anty, niby potem nie załowałam bo trochę fajnych rad i ćwiczeń z tego wyciagnęłam, ale w czasie porodu nic z tego nie pamiętałam, tylko "moja" położna mówiła mi co mam robić. owszem później już w czasie opieki nad maluchem pewne rzeczy których nas uczyli się przydały ale to tyle, to chyba nie powinno się nazywać szkołą rodzenia a opieki nad niemowlakiem;)

Miriam, Suzy Lee lubią tę wiadomość

• justa24 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Mam do was pytanie odnośnie szkoły rodzenia ponieważ nie uda mi się zameldować w Warszawie bo moja mama obecnie przebywa w Szwajcarii a do meldunku potrzebny jest właściciel mieszkania wiec nie ma opcji :/ ja mam meldunek pod Warszawą u nas w mieszkanku i to się już nie łapie na ten program darmowej szkoły rodzenia i koszt tej szkoły wynosi 500zł mąż strasznie napiera żeby zapłacić i pójść no ale ja ostanio zrobiłam się strasznym sknerą i zastanawiam się czy nie lepiej te pieniądze wydać na coś innego potrzebnego dla dziecka jak myślicie warto iść na szkołe rodzenia czy to zbędny bajer?
    a ja Miriam byłam bardzo zadowolona ze swojej szkoły rodzenia, miałam cudowna położna która prowadziła zajęcia(pózniej ta sama odwiedzała nas w domku)zawsze było ciekawie i nigdy się nie nudziłam, cenne informacje i bardzo fajna grupa no i ja miałam za free,
    A Ty nie masz takiej opcji?

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi kochana... miałam doklafnie to samo mimo że maz i polozne wspieralt caly czas a mialam 2:zmiany poloznych + studentki ,ktore pomagaly....
    Chcialan umrzeć i mowilslam ze niechce mojego syna zeby go wyjeli.
    A znieczulenie mialasc? Bo ja konsultacji nie mialam...
    Rubi mysle o przyszlosci tak jak Ty..
    I wiem co czujesz... naszczescie dziecko jest najpekniejszym prezrntem

Ja rowniez zycze innym kobieta zeby im szybko poszly porody sxybko ..

Szkola rodzenia daje w razie porodu wskazowki do skokow na pilce takie na 1 faze porodu, oddychanie i mila atmosfera i wieke ciekawych informacji...
    Ake to co bd na porodzie... to nikt nie wie

Martinka ja uwżam ze lepiej naciac kawalek krocza (moj maz widzial wsxystko i mowil ze kawalek mi naciela) niz nie nacic i pekna...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2013, 13:37

Tinka85 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niby opcja za free jest ale jest potrzebny meldunek w Warszawie a ja gdy kupiliśmy mieszkanie pod Warszawą na trasie Piaseczno Magdalenka to tam się zameldowałam i już opcji za free nie ma bo mama jest w Szwajcarii a żeby się zameldować nawet tymczasowo potrzebny jest właściciel mieszkania w urzędzie dzielnicy wiec jak się zdecyduje to muszę zapłacić

• anilorak Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 14:07

• MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka wrote:
    Dziewczyny, które zamawiały wyprawkę na allegro- ja też chętnie bym wzięła od Was linka do jakiegoś sklepu na allegro. W tym tygodniu chcę zamówić. Ostatnio spać w nocy nie mogę- jakieś skurcze mnie męczą i to mocno mobilizuje mnie, aby przed świętami mieć wszystko gotowe. Ja jakiś jeden sklep znalazłam
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=14918399
    ale nie zamawiałam jeszcze i nie jest on sprawdzony. Może macie jakieś sprawdzone?- byłabym bardzo wdzięczna;)

ja zamawiałam u nich
    Gr-An
    http://allegro.pl/Shop.php/Show?id=17711672
    Swiat maluszka
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=22571896
    jas i małgosia
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=14937227

I jeszcze koszule do karmienia kupiłam dwie takie lepsze
    http://allegro.pl/show_item.php?item=3644194536
    super jakośc i kolory :)

Przesyłki miałam ekpresowe Kontakt super i ceny wydawały mi się super :) takze ich polecam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2013, 13:44

Perełka lubi tę wiadomość

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma porodow rodzinnych..co to w ogole jest??
    U mnie nie bylo problemu zeby M byl obecny w czasie cesarki i nikt nie robil problemu.kazdy wiedzial jak wazna jest obecnosc kogos bliskiego
    Jedyne niemile skojarzenia mam z ktg..bylismy w sb w szpitslu i az mnie zmierzilo jak uslyszalam odglos ktg..

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze macie to za soba.

• Gosia 26 Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2013, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, jeśli o szkołę rodzenia chodzi. My z mężem w sobotę byliśmy na ostatnich zajęciach. I choć na początku to ja się upierałam żeby pójść to mąż w końcu przyznał, że bardzo dużo wiedzy zdobył na tych zajęciach. Zrozumiał, że poród to nie "pierdnięcie", ma większą świadomość tego jak to wygląda. Wie co może się wydarzyć, wie ile to może potrwać. Poznaliśmy zwyczaje panujące w szpitalu, w którym chcemy rodzić. Nie żałujemy wydanych pieniędzy i polecamy. Szczególnie jeśli to pierwszy poród. My chodziliśmy do Zosieńki przy szpitalu św. Zofii. Dobry wybór.

Suzy Lee, Miriam lubią tę wiadomość

Gosia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2013, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam - asienka28 bardzo trafnie to napisała- zarowno o odczuciu po porodzie że duma rozpiera jakby sie najwyzszy szczyt zdobyło, jak i że SR powinno nazywac sie SONN - Szkoła opieki nad niemowleciem.

Fajne może i sa zajęcia, ale za taką kasę uważame nie warto kompletnie. w czasie porodu masz wszystko gdzieś, jestes w stanie tylko podtrzymywac podstwowe funkcje życiowe, przeć, krzyczeć i co jakiś czas posłuchać krótkiego polecenia kogoś z zewnatrz, czy to położnej czy męża a nie grzebac w pamieci co było na zajeciach o samym porodzie. Kazdy porod tez inny i najwazniejsze sa wskazowki osoby ktora ten porod przyjmuje. PRzewijania uczysz sie w 3 minuty na wlasnym dziecku, kąpania juz na poporodowej, nic trudnego, ubrac chyba kazdy potrafi lalke baby- to i dziecko tez no a karmienie piersia to inna historia... to i po miesiacu karmienia piersia jest masa pytan, wiec tu to trzeba na bierzaco sie uczyc a nie na SR. Jak mąż chce sie czegos nauczyc, albo potrzebuje byc przekonanym do tego by tam z toba pojsc czy cos to może i jeszcze fajniejsza opcja, ale to zależy od męża, a po drugie może równie dobrze wystarczyc internetowa szkoła rodzenia radzimy dobrze rodzimy (przygotowana przez świeta zofie), albo po prostu filmy bez cenzury na youtubie czy innych stornach. Świadomosc mozna budowac nie tylko w szkole rodzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2013, 14:14

Miriam, blueberry, KaRa, aher lubią tę wiadomość

• justa24 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to prawda że po oksytocynie boli bardziej..

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita, gratuluję z całego serca, i szkoda że ta kocówka cię tak wykończyła :(

Miriam, szczerze - na szkole rodzenia nie dowiedziałam się zbyt wiele tego czego nie wiedziałam wcześniej - 500 zł bym nie wydała na to - główna korzyść była taka, że mąż którego nie zarzucałam ciążowa wiedza usłyszał kilka ważnych rzeczy ii czuł się bardziej przygotowany, ale najwięcej dało nam wspołne oglądanie filmu o którym wam juz pare razy pisałam, bo po nim całkiem nabrał odwagi i spokoju

Miriam lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzilam do SR bezplatnie i zajecia niewiele mnie nauczyly patrzac wstecz.
    Moze dodaly troche otuchy ze nie jestem sama..i poznalam kilka fajnych osob.
    Pewnie duzo tez zalezy od metod prowadzenia zajec.w szpitalu polozne Ci mowia co masz robic ja mialam super wszystkie polozne.natomiast jesli chodzi o opieke po to niema czegos takiego..nikt mi nic nie pokazal..frustrowalam sie bo nocna zmiana poloznych mi mowila jak karmic inaczej niz reszta..na szczescie pozniej trafilam ba te same dziewczyny i bylo duzo lepiej.szpital niema personelu i te biedne polozne biegaly jak nakrecone.jesli czegos potrzebowalam wciskalam guziczek bez poczucia winy :)

• michaela Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co nie wiem jak z tymbólem po oksytocynie mam wrazenie ze to zalezy od dawki, ja miałam podawana oksytocyne i nie bilało jakos bardzo, tysiac razy gorsze były bóle nerwicowe które kiedys miałam i niektóre bóle okresowe.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• KaRa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaasiaczek_ wrote:
    a ja zamawiałam na allegro u tego sprzedającego:

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=4222926

całe moje wymagające zamówienie, było zrealizowane w 100%, jeden koszt przesyłki kurierskiej (bez względu na ilość), w dodatku zaraz na następny dzień cieszyłam się paczką.

chyba Lalita też kiedyś o nim wspominała.

Ja tez tam zamawialam i jestem zadowolona.

kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość

atdczbmhr11b1825.png[/url]
    relg3e5e91k07fd9.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:

Miriam, szczerze - na szkole rodzenia nie dowiedziałam się zbyt wiele tego czego nie wiedziałam wcześniej - 500 zł bym nie wydała na to - główna korzyść była taka, że mąż którego nie zarzucałam ciążowa wiedza usłyszał kilka ważnych rzeczy ii czuł się bardziej przygotowany, ale najwięcej dało nam wspołne oglądanie filmu o którym wam juz pare razy pisałam, bo po nim całkiem nabrał odwagi i spokoju
    Michaela a co to za film? Bo najwidoczniej przeoczyłam.
    Jak już pisałam dla mnie poród to abstrakcja, ale już coraz bliżej mojego terminu luty i na samą myśl przechodzą mnie dreszcze :)

82dox1hp47sulw8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2013, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:

Michaela a możesz przypomnieć mi tytuł :P

• KaRa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki.
    U mnie dzis cisza. Rano były skurcze ale tylko chwile. Pochodzilam po schodach, poskakalam na piłce, wypiłam napar z liści malin , wysprzątalam łazienkę i nic. Idę robić obiad. Mam jeszcze troche sprzątania wiec może cos sie ruszy :)

Lilka, Lalita2710 lubią tę wiadomość

atdczbmhr11b1825.png[/url]
    relg3e5e91k07fd9.png
  • Ancia77 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita gratulacje !! dzielna jestes !

iv092n0amkzp6vtf.png
‹‹ 929 930 931 932 933 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ