Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny a ja mam zagrychę z tym kombinezonem- termin mam na 1 marca, wg USG na 20 lutego i nie wiem czy kupować i co kupować, w sumie to na maksymalnie miesiąc bo nie wydaje mi się żeby w kwietniu jeszcze kombinezon był potrzebny, ale też nie kupię na 96 żeby był na następny rok, bo będzie duuuużo za duży... na prawdę jestem w kropce. Chyba kupię też 62, ale poczekam na wyprzedaże po świętach.

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur wrote:
    Kurcze dziewczyny a ja mam zagrychę z tym kombinezonem- termin mam na 1 marca, wg USG na 20 lutego i nie wiem czy kupować i co kupować, w sumie to na maksymalnie miesiąc bo nie wydaje mi się żeby w kwietniu jeszcze kombinezon był potrzebny, ale też nie kupię na 96 żeby był na następny rok, bo będzie duuuużo za duży... na prawdę jestem w kropce. Chyba kupię też 62, ale poczekam na wyprzedaże po świętach.

Kocurku, ciężko stwierdzić, ja mam 1 kombinezon, 2 takie cieńsze. bo nie wiadomo do kiedy zima będzie gościć. teraz na Wielkanoc był śnieg, także trudno powiedzieć.

qb3ci09kgez1zp78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur albo w lutym wtedy już bedą mega wyprzedaże zimowych ubrań :)

• blueberry Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur mam nowy kombinezon w rozm. 62 w środku ma polarek do odsprzedania za 25 zł (plus wysyłka). Jakbyś była zainteresowana to wyślę Ci foto kombinezonka. Mąż kupił synkowi inny a dwa nam niepotrzebne :)

zfxga33.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    Cholera! odebrałam wyniki i...

glukoza 151 a norma do 140
    hemoglobina 9,2 a norma 11-17

reszta ok.

masakra...która z Was miała wyzsze wyniki glukozy? co lekarz zalecił?
    Ja miałam wynik krzywej cukrowej 155,1 a norma tak jak piszesz 140. Mi gin nie kazał powtarzac badania, tylko skierował do diabetologa wiec grzecznie posłuchałam i poszłam. Dr diabetolog dała rozpis diety stwierdził cukrzyce ciążową. Dostałam glukometr. Po tygodniu znów wizyta była, cukry mimo diety podwyższone po posiłkach, i od 3 grudnia jestem na insulinie dla dobra prawidłowego rozwoju ciąży (mała dawka 2 jednostki przed 3 głównymi posiłkami, i 2 jednostki na noc-by cukry na czczo były dobre). Zryczałam się jak bóbr, ale igła cienka. Daje radę, i wogóle nie boli z resztą muszę dla maleństwa. Nie martw się, może w Twoim przypadku będzie bardziej optymistyczna wersja, i tego Ci życze :)

82dox1hp47sulw8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur nie sugeruj się tym terminem z usg, bo on jednak co usg się zmienia.
    Ale faktycznie jest dylemat. Z takim Maluszkiem to i tak nie wyjdziesz na dwór tak prędko, więc ja nawet czy nie pokusiłabym się o ciepłe ciuchy, nawet kilka par body czy pajacy, ciepły noc i czapeczkę. Bo fakt faktem jest to droga szpital-dom. Ale zapewne samochodem, który zapewne ma ogrzewanie, a tak jak mówię nie wyjdziesz z Maleństwem tak szybko na dwór. Ja zdecydowałam się na zakup ponieważ jednak to będzie styczeń, a ja osobiście auta nie posiadam i nie wiem jak to wyjdzie z powrotem do domu, zresztą u mnie przyda się na luty, marzec, i nawet kwiecień bo może być chłodnawo to można będzie poużywać :)

• KaRa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinka85 wrote:
    KaRa, Asiulka co u Was? Jesteście jeszcze w domu czy coś się może już zaczęło rozkręcać? U mnie na razie spokój. Wczoraj umyłam wszystkie okna w domu, wyprałam i powiesiłam firanki i czekam czy coś się rozkręci

Hej Tinka i co rozkręcilo sie cos?
    Wczoraj rano pserduszkowalismy z M i jak od południa mnie złapały skurcze to do 2 nad ranem sie męczylam. Myśleliśmy z M ze to już to ale skurcze ustały i dzis cisza.
    Miałam dzis badanie usg. Mała wazy 3050g +/- 300g także w sam raz.:)

Asiulka83, Tinka85, megan8, Blondi22 lubią tę wiadomość

atdczbmhr11b1825.png[/url]
    relg3e5e91k07fd9.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur wrote:
    Widzę, że nie ja jedna mam problem z tym kombinezonem. Ja termin mam na 25 luty, ale zakupiłam używany kombinezon mały rozm 56. Teraz zamierzam zakupic jeszcze dodatkowo kombinezo-śpiworek w rozm 62. Mam cukrzycę ciążową, pod koniec ciąży mogą mnie wziąśc do szpitala, często też wywołują wcześniej poród. Wole miec to z głowy, zawsze później można odsprzedac :))

82dox1hp47sulw8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam termin na 15/02 i mam kombinezon na 56, kupiony na allegro.

• marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam kombinezon na 56 rozmiar ale w razie gdyby pod koniec stycznia był za mały to kupię tańszy z allegro.:)

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek27 wrote:
    Ja miałam wynik krzywej cukrowej 155,1 a norma tak jak piszesz 140. Mi gin nie kazał powtarzac badania, tylko skierował do diabetologa wiec grzecznie posłuchałam i poszłam. Dr diabetolog dała rozpis diety stwierdził cukrzyce ciążową. Dostałam glukometr. Po tygodniu znów wizyta była, cukry mimo diety podwyższone po posiłkach, i od 3 grudnia jestem na insulinie dla dobra prawidłowego rozwoju ciąży (mała dawka 2 jednostki przed 3 głównymi posiłkami, i 2 jednostki na noc-by cukry na czczo były dobre). Zryczałam się jak bóbr, ale igła cienka. Daje radę, i wogóle nie boli z resztą muszę dla maleństwa. Nie martw się, może w Twoim przypadku będzie bardziej optymistyczna wersja, i tego Ci życze :)

Ja się zastanawiam czy to jest wiarygodny wynik- miałam tylko jeden pomiar (po 2 godz. po wypiciu glukozy 75g) a z tego co wiem to badaja naczczo później po godz i po 2 godz.

Cóż poczekam do tego poniedziałku -póki co ogranicze hmm chyba wszystko bo wcale tak duzo słodkiego nie jem (nawet nie słodzę )

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia ja miałam obciążenie 75 glukozą i miałam pobraną krew na czczo i po 2h. Wynik miałam ok. 110.

• Selena Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek27 wrote:
    Dziewczyny a na wyjście ze szpitala jaki rozmiar kombinezonu zaopatrzycie swoje maluchy? 56 czy 62?
    Ja mam jeden malutki 56 używke, ale w środku jest taka śliska podszewka wolałabym z cieplejszym materiałem.
    Pozdrawiam
    A ja niewiem czy kupować kombinezon..mam od siostry po jej synku kurteczke :) rozm. 56 :) albo taki fajny misiowy gruby polarek z kapturem:) i chyba dokupie do tego jakies grubsze spodnie :) myśle że starczy :) ewentualnie przykryje małego kocykiem :) jak myślicie ? :) jest sens kupować kombinezon?

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam pobrana krew na czczo, i też po 2h.
    Po godzinie też nie miałam pobieranej.
    Na czczo wynik był ok, po 2h już nie. Z tego co się orientuje po 75g glukozy pobiera się krew po 2h. Po 1h pobiera się krew po obciążeniu glukozą ale 50g, ale mogę się mylic.
    Marysia poczekaj do wizyty i nie zamartwiaj się!

82dox1hp47sulw8a.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena nie wiem co Ci doradzic, jestem zielona w tych tematach i sama zasięgam tu rad innych :) Wydaje mi się jendak,że lepiej jak dziecko ma wdzianko w całości wtedy nigdzie nie podwiewa. Można kupic uzywany jak nowy za pol ceny, takich rzeczy sie nie niszczy przeciez. To moje zdanie ;)

Selena lubi tę wiadomość

82dox1hp47sulw8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kotek27, troszkę się uspokoiłam - cóż święta na diecie bedą:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiu tu jest problem bo czasami to odstawienie słodyczy nic nie daje. Ja słodycze jadłam na potęge, nie umiałam się obejść, a wynik mam ok. A są dziewczyny które nie jedzą wcale a mają cukrzyce ciążowe.

• Asiulka83 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaRa wrote:
    Hej Tinka i co rozkręcilo sie cos?
    Wczoraj rano pserduszkowalismy z M i jak od południa mnie złapały skurcze to do 2 nad ranem sie męczylam. Myśleliśmy z M ze to już to ale skurcze ustały i dzis cisza.
    Miałam dzis badanie usg. Mała wazy 3050g +/- 300g także w sam raz.:)

Dziewczyny u mmie tez cisza...:( mecze sie juz strasznie...maly sie strasznie prezy , sluzu mam od groma co chwile zmieniam wkladki....kregoslup boli...i nic....dzis w ogole zaczelo mi sie krecic w glowie....mam nadzieje ze juz ost. chwile.....Trzymam kciuki za was Dziewczynki !!!

KaRa, Tinka85 lubią tę wiadomość

ukdy3e5e07dpccv2.png
    19.12. jest <3 , 09.01 3.84 cm <3 , 21.01 5,65 cm <3, 6.02 8,06 cm Boy <3 2.03 238g <3 15,05 1500 g <3 27.07 3540 <3
    ukdyj44j0v7sy1vp.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotku raczej mu nigdzie nie powinno wiać ;) niewiem co robić...m stwierdził ze to bez sensu kupowanie..skoro mamy kurteczke.....

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a jak dobzre dobrać rozmiar tych osłonek na sutki..zielona jestem w tym temacie....byłam dzis w sklepie i ogladałam te z Aventu..ale nie wiedziałam które wziąć...

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
‹‹ 941 942 943 944 945 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ