III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurcze dziewczyny a ja mam zagrychę z tym kombinezonem- termin mam na 1 marca, wg USG na 20 lutego i nie wiem czy kupować i co kupować, w sumie to na maksymalnie miesiąc bo nie wydaje mi się żeby w kwietniu jeszcze kombinezon był potrzebny, ale też nie kupię na 96 żeby był na następny rok, bo będzie duuuużo za duży... na prawdę jestem w kropce. Chyba kupię też 62, ale poczekam na wyprzedaże po świętach.
-
Kocur wrote:Kurcze dziewczyny a ja mam zagrychę z tym kombinezonem- termin mam na 1 marca, wg USG na 20 lutego i nie wiem czy kupować i co kupować, w sumie to na maksymalnie miesiąc bo nie wydaje mi się żeby w kwietniu jeszcze kombinezon był potrzebny, ale też nie kupię na 96 żeby był na następny rok, bo będzie duuuużo za duży... na prawdę jestem w kropce. Chyba kupię też 62, ale poczekam na wyprzedaże po świętach.
Kocurku, ciężko stwierdzić, ja mam 1 kombinezon, 2 takie cieńsze. bo nie wiadomo do kiedy zima będzie gościć. teraz na Wielkanoc był śnieg, także trudno powiedzieć. -
nick nieaktualny
-
Marysia0312 wrote:Cholera! odebrałam wyniki i...
glukoza 151 a norma do 140
hemoglobina 9,2 a norma 11-17
reszta ok.
masakra...która z Was miała wyzsze wyniki glukozy? co lekarz zalecił? -
nick nieaktualnyKocur nie sugeruj się tym terminem z usg, bo on jednak co usg się zmienia.
Ale faktycznie jest dylemat. Z takim Maluszkiem to i tak nie wyjdziesz na dwór tak prędko, więc ja nawet czy nie pokusiłabym się o ciepłe ciuchy, nawet kilka par body czy pajacy, ciepły noc i czapeczkę. Bo fakt faktem jest to droga szpital-dom. Ale zapewne samochodem, który zapewne ma ogrzewanie, a tak jak mówię nie wyjdziesz z Maleństwem tak szybko na dwór. Ja zdecydowałam się na zakup ponieważ jednak to będzie styczeń, a ja osobiście auta nie posiadam i nie wiem jak to wyjdzie z powrotem do domu, zresztą u mnie przyda się na luty, marzec, i nawet kwiecień bo może być chłodnawo to można będzie poużywać -
Tinka85 wrote:KaRa, Asiulka co u Was? Jesteście jeszcze w domu czy coś się może już zaczęło rozkręcać? U mnie na razie spokój. Wczoraj umyłam wszystkie okna w domu, wyprałam i powiesiłam firanki i czekam czy coś się rozkręci
Hej Tinka i co rozkręcilo sie cos?
Wczoraj rano pserduszkowalismy z M i jak od południa mnie złapały skurcze to do 2 nad ranem sie męczylam. Myśleliśmy z M ze to już to ale skurcze ustały i dzis cisza.
Miałam dzis badanie usg. Mała wazy 3050g +/- 300g także w sam raz.Asiulka83, Tinka85, megan8, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
Kocur wrote:Kurcze dziewczyny a ja mam zagrychę z tym kombinezonem- termin mam na 1 marca, wg USG na 20 lutego i nie wiem czy kupować i co kupować, w sumie to na maksymalnie miesiąc bo nie wydaje mi się żeby w kwietniu jeszcze kombinezon był potrzebny, ale też nie kupię na 96 żeby był na następny rok, bo będzie duuuużo za duży... na prawdę jestem w kropce. Chyba kupię też 62, ale poczekam na wyprzedaże po świętach.
)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykotek27 wrote:Ja miałam wynik krzywej cukrowej 155,1 a norma tak jak piszesz 140. Mi gin nie kazał powtarzac badania, tylko skierował do diabetologa wiec grzecznie posłuchałam i poszłam. Dr diabetolog dała rozpis diety stwierdził cukrzyce ciążową. Dostałam glukometr. Po tygodniu znów wizyta była, cukry mimo diety podwyższone po posiłkach, i od 3 grudnia jestem na insulinie dla dobra prawidłowego rozwoju ciąży (mała dawka 2 jednostki przed 3 głównymi posiłkami, i 2 jednostki na noc-by cukry na czczo były dobre). Zryczałam się jak bóbr, ale igła cienka. Daje radę, i wogóle nie boli z resztą muszę dla maleństwa. Nie martw się, może w Twoim przypadku będzie bardziej optymistyczna wersja, i tego Ci życze
Ja się zastanawiam czy to jest wiarygodny wynik- miałam tylko jeden pomiar (po 2 godz. po wypiciu glukozy 75g) a z tego co wiem to badaja naczczo później po godz i po 2 godz.
Cóż poczekam do tego poniedziałku -póki co ogranicze hmm chyba wszystko bo wcale tak duzo słodkiego nie jem (nawet nie słodzę )
-
nick nieaktualny
-
kotek27 wrote:Dziewczyny a na wyjście ze szpitala jaki rozmiar kombinezonu zaopatrzycie swoje maluchy? 56 czy 62?
Ja mam jeden malutki 56 używke, ale w środku jest taka śliska podszewka wolałabym z cieplejszym materiałem.
Pozdrawiamrozm. 56
albo taki fajny misiowy gruby polarek z kapturem:) i chyba dokupie do tego jakies grubsze spodnie
myśle że starczy
ewentualnie przykryje małego kocykiem
jak myślicie ?
jest sens kupować kombinezon?
-
Ja miałam pobrana krew na czczo, i też po 2h.
Po godzinie też nie miałam pobieranej.
Na czczo wynik był ok, po 2h już nie. Z tego co się orientuje po 75g glukozy pobiera się krew po 2h. Po 1h pobiera się krew po obciążeniu glukozą ale 50g, ale mogę się mylic.
Marysia poczekaj do wizyty i nie zamartwiaj się! -
Selena nie wiem co Ci doradzic, jestem zielona w tych tematach i sama zasięgam tu rad innych
Wydaje mi się jendak,że lepiej jak dziecko ma wdzianko w całości wtedy nigdzie nie podwiewa. Można kupic uzywany jak nowy za pol ceny, takich rzeczy sie nie niszczy przeciez. To moje zdanie
Selena lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
KaRa wrote:Hej Tinka i co rozkręcilo sie cos?
Wczoraj rano pserduszkowalismy z M i jak od południa mnie złapały skurcze to do 2 nad ranem sie męczylam. Myśleliśmy z M ze to już to ale skurcze ustały i dzis cisza.
Miałam dzis badanie usg. Mała wazy 3050g +/- 300g także w sam raz.
Dziewczyny u mmie tez cisza...mecze sie juz strasznie...maly sie strasznie prezy , sluzu mam od groma co chwile zmieniam wkladki....kregoslup boli...i nic....dzis w ogole zaczelo mi sie krecic w glowie....mam nadzieje ze juz ost. chwile.....Trzymam kciuki za was Dziewczynki !!!
KaRa, Tinka85 lubią tę wiadomość
19.12. jest, 09.01 3.84 cm
, 21.01 5,65 cm
, 6.02 8,06 cm Boy
2.03 238g
15,05 1500 g
27.07 3540