X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolor "Europe" czyli w zasadzie taki jak chciałam, bo gdybym kupowała w sklepie też stawiałabym na ten kolor. :)

Suzy Lee lubi tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynu ja rowniez czytalam pobierznie z powodu zr na tel fo dupy sie czyta...

My moze dzis wyjdziemy.
    Powiem wsm ze tesknie za brzuchem cala to eforia zwoazana z porodem az po finalna czesc gdzie sie rodzi cudowna istota... ktora sie jest zakochanym
    Wroce wzuce foty syncia

Blondi22, ;oniqa, Tinka85, Suzy Lee, plemniczka, Lula_w, marzycielka29, juicca, MamaMadzia lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się zbieram powoli na KTG i do ginka jak wróce napisze co i jak :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczka nieźle kochana, trzymaj się i oszczędzaj byle w święta nie urodzić ;) Ciekawa jestem co mój gin powie po badaniu ginekologicznym w piątek. Chciałabym spokojnie dotrwać do stycznia.

Nina i Lalita trzymam kciuki żebyście wróciły już z maluszkami do domu :)

A moja brzuszkowa córka nie dała mi dzisiaj spać, całą noc baraszkowała i cisnęła mnie tak w dolne części, że aż pojękiwałąm i niezliczoną ilość razy wstawałam na siku, bo miałam wrażenie, że zaraz naciśnie tak, że samo poleci :P Maaasakraa :)

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Tinka85 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    My moze dzis wyjdziemy.
    Powiem wsm ze tesknie za brzuchem cala to eforia zwoazana z porodem az po finalna czesc gdzie sie rodzi cudowna istota... ktora sie jest zakochanym
    Wroce wzuce foty syncia

Super że wracacie do domu! Czekamy na fotki z niecierpliwością

bl9canliqkpto6g3.png
    2nn3csqv83ygfhg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina86 wrote:
    Witam serdecznie. Mam pytanie do sla.s gdzie kupiłaś x-landera za 1100? Czy jest więcej wózków za taką cenę? Również chcę go kupić:)

Nie dam rady was ponadrabiać, wiec nie wiem czy to 3w1 czy 2w1 za 1100, ale ja kupiłam 2w1 nówkę za 1299 na allegro. Ustawiłam w opcjach najtańsze z dostawą. też kolor europe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2013, 13:07

• Tinka85 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaRa, Asiulka co u Was? Jesteście jeszcze w domu czy coś się może już zaczęło rozkręcać? U mnie na razie spokój. Wczoraj umyłam wszystkie okna w domu, wyprałam i powiesiłam firanki i czekam czy coś się rozkręci

bl9canliqkpto6g3.png
    2nn3csqv83ygfhg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Nie dam rady was ponadrabiać, wiec nie wiem czy to 3w1 czy 2w1 za 1100, ale ja kupiłam 2w1 nówkę za 1299 na allegro. Ustawiłam w opcjach najtańsze z dostawą. też kolor europe
    3w1

• madzia123 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że porody się chyba uspokoiły na razie;) Ja zaliczyłam wizytę u ortopedy dał karteczkę że mam przeciwwskazania do porodu siłami natury.W styczniu mam ginekologa więc zobaczymy co powie czy da skierowanie do szpitala wcześniej czy będziemy czekać aż złapią skurcze.A mój Krzyś nadal pośladkowo i dobrze niech się nie przekręca.Chociaż wbijanie główki z żebra nie zbyt przyjemne

Blondi22 lubi tę wiadomość

relg3e5ejwatx9hx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia jedziemy na tym samym wózku. U mnie Mały od 17 tyg główką w dół teraz sie przekręcił pupą w dół i uciska mi często żołądek :/ Ja za 8 dni będę mieć wstępną date i ok. 2 stycznia już pewną :)

• paula22 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po wizycie;) moja kruszynka waży 1397gr, ma 39cm długości;)
    obwód główki: 90,06cm
    obwód brzuszka: 24,47cm
    dł.kości udowej: 5,99cm
    wymiar dwuciemieniowy: 7,08cm

nast. wizyta 31.12 na 10;)

Lula_w, aher, Blondi22, Kocur, Ancia77, Marysia0312 lubią tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane, my od wczoraj w doku powiedzcie gdzie dziewczyny zawsze wpisywały opisy porodów bo nie wiem gdzie to napisać :p

Blondi22, Miriam lubią tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://bellybestfriend.pl/forum/po-narodzinach/rozpakowane-mamy-i-ich-skarby,350,99.html

Myślę, że tu :)

pasia27 lubi tę wiadomość

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:35

• madzia123 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s ale zapisywałas sie jakoś w szpitalu czy z ginekologiem się umawiałaś normalnie na wizycie wstępnie? bo mi wizyta na początku styczniaa wypada u ginekologa

relg3e5ejwatx9hx.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja właśnie wróciłam od fryzjera była robić kolor bo pewnie szybko nie będzie mi dane wyjście z domu po porodzie na chwilkę dłuższą przyjemności :) tak więc włosy zrobione brewki również torba do szpitala naszykowana dokumenty również a nad dobrym nastawieniem od dziś pracuję więc chyba jestem gotowa do rozpakowania teraz już mogę w miarę spokojnie odliczać i tak po cichu wam powiem że tak w przyszłym tyg to bym bardzo już chciała ale znając moje szczęscie to pewnie święta spędzę na porodówce :( no ale co zrobić.??? Dziś będę pracować usilnie z mężem hi hi i piłka idzie ostro w ruch :) a póki co uciekam do kuchni przygotować obiadek.

Lula_w, Asiulka83, kotek27, Tinka85, aher, MamaMadzia, ;oniqa, megan8 lubią tę wiadomość

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia123 wrote:
    sla.s ale zapisywałas sie jakoś w szpitalu czy z ginekologiem się umawiałaś normalnie na wizycie wstępnie? bo mi wizyta na początku styczniaa wypada u ginekologa
    Gin ma mi wstępnie obliczyć kiedy będę mieć termin (na następnej wizycie) i sama umówi mnie w szpitalu, bo ona jest ginekolog położnik anestezjolog i ona będzie odbierać poród i na początku stycznia poda mi konkretną datę.

• kotek27 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a na wyjście ze szpitala jaki rozmiar kombinezonu zaopatrzycie swoje maluchy? 56 czy 62?
    Ja mam jeden malutki 56 używke, ale w środku jest taka śliska podszewka wolałabym z cieplejszym materiałem.
    Pozdrawiam

82dox1hp47sulw8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    hej kochane, my od wczoraj w doku powiedzcie gdzie dziewczyny zawsze wpisywały opisy porodów bo nie wiem gdzie to napisać :p

mam nadzieje że opiszesz go tu :P :)

https://bellybestfriend.pl/forum/porod/dobre-porody,1244.html

• aher Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek27 wrote:
    Dziewczyny a na wyjście ze szpitala jaki rozmiar kombinezonu zaopatrzycie swoje maluchy? 56 czy 62?
    Ja mam jeden malutki 56 używke, ale w środku jest taka śliska podszewka wolałabym z cieplejszym materiałem.
    Pozdrawiam

Ja kupiłam kombinezon taki kurtkowy o kroju śpiworka z rozcięciem na pas żeby bezpiecznie zapiąć dziecko. Myślę, że to robry wybór bo nóżki nie są rozdzielone. A dzieciątko w tych pierwszych tygodniach trzyma nóżki razem podkulone więc w takich sztywnych grubych nogawkach chyba byłoby mu niezbyt wygodnie. Rozmiar mam 62 bo to był najmniejszy. Jak zacznie nóżki rozprostowywać i kombinezon zrobi się za mały to może wskoczymy już w coś lżejszego.

kotek27 lubi tę wiadomość

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
‹‹ 939 940 941 942 943 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ