X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z jedo podobał się wózek który fajnie się bujał na boki i przód tył na paskach. Ale w jedo nie podobają mi się spacerówki. Dlatego zrezygnowałam ale wiadomo każdy ma inny gust :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perelka dziekuje za odpowiedz :)
    Zobacze jej reakcje za tydzien na to ze nie przestalam brac i wtedy zadecyduje o zmianie. Jest mi ciezko, bo jestem za granica i nie wiem czy znajde znowu dobrego lekarza. To juz drugi.. Ale chce zeby dobra bylam bo malo nie place..
    Moze tez tak bede robila z tymi globulkami na grzybka.. Ze bede wczesniej albo pozniej cos brala.. Ile to stresu kosztuje ehh..
    Dziekuje Ci za zainteresowanie moja sprawa :)
    Juz na koncowce jestes, zycze duzo szczescia i zdrowia :)

Perełka lubi tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ale to nie chodzi oto by taka samą dawką duphastonu brac co luteiny... tak sie nie da. Duphaston jest syntetyczny, jest silniejszy niz luteina. Wiec wystarczyloby jakbys go brala 3x1 jesli bez luteiny.

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • kasiakks Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2013, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny, nie było mnie tu całe wieki :)
    Gratuluje rozpakowanym mamusiom :)

l22ndf9hyq79dbkx.png

rfxgcsqvjrfynkt6.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja znam wozek i symbio i tutek grander i jedo... chyba niemal o wiekszosci slyszalam i czytalam jak szukalam najlepszej opcji dla mnie,

tutek grander jest fajnym wozeczkiem.
    A jedo ma bardzo duzą gondole.

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • kasiakks Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2013, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widziałam, że była dyskusja o wizytach położnych w domu. Tutaj jest lista takich położnych http://www.poprostupolozna.pl/polozne.html ale oczywiście można też sprawdzić w ośrodku u siebie :)

Effcia28, aher, Miriam lubią tę wiadomość

l22ndf9hyq79dbkx.png

rfxgcsqvjrfynkt6.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X-landery dobre wózki pewnie, z resztą okaże się w "praniu" jaki kupimy.
    Ten symbio graco mi się najbardziej podoba, babcia ma dołożyc do wózka, bo cena rzeczywiście mała nie jest, ale na allegro można do 2000zł kupic. Pozdrawiam, idę spac :)

82dox1hp47sulw8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja ze swojej praktyki z pierwszym synem polecam Bebe car, ja miałam stylo at i tym razem na 99% będzie tak samo - duża gondola, co jest ważne przy naszych zimowych dzieciaczkach - szczególnie jesli waga wyjściowa będzie duża, pompowane kółeczka i świetna konstrukcja, na zasadzie starych wózków paskowych (w stylo at i stylo... )oczywiście unowocześniona, amortyzuje praktycznie wszystkie dziury, mieszkam pod miastem i niestety drogę dojazdową do domu mamy tragiczną (nadal)i dzięki tej amortyzacji Olek nie nabawił się wstrząsu mózgu;)jednak ma wade ten wózek jest ciężki więc jeśli ma ktoś w perspektywie wnoszenie wózka po schodach codziennie to może to troszkę nadwyrężyć kręgosłup, ale ta firma ma też lżejsze wersje, których ja niestety nie przetestowałam

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znalazłam darmowa szkole rodzenia w Warszawie nawet dla nie zameldowanych w stolicy :) jak by któraś z was szukała to jest w szpitalu na Karowej :)

aher, Suzy Lee lubią tę wiadomość

• marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Jestem dopiero poczatkujaca ciezarowka, dlatego chce zapytac Was bardziej doswiadczonych.

Czy ktoras z was braka luteine dopochwowo i duphaston doustnie?
    Mam maly problem. Jeden lekarz to przezpisal, inny odradza az tyle i ze mam zostac przy luteinie..
    Do tego podejrzewa jakiegos grzybka, wic mam luteine na 3 dni odstawic i brac leki na grzybka.. Co najlepsze kazala mi tez na dzien przed nastepna kontrola luteine odstawic zeby mogla mni dobrze zbadac.. I zglupialam. Czy powinno sie tak przerywac stosowanie luteiny??? Czy ktoras z was moze mi pomoc? :(
    Dodam ze raz poronilam, a teraz mialam lekkie plamienia krwia..

KOchana ja brałam duphaston od 8 tyg ciąży ze względu na to że też poroniłam wcześniej i lekarz chciał zapobiegać wcześniej zakończyłam brać w 20 tyg ciąży .Najpierw brałam 3 razy dziennie po 1 tabl. a potem już 2 razy dziennie.

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png

Wysłany: 11 grudnia 2013, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Suzy oby dał trochę pospać i odsapnąć! :D Zobaczymy jak to będzie :) Oby tylko nie był darciuchem strasznym :)

No to chyba zależy jednak od dziecka bo mój Miki był i jest dzieckiem bezproblemowym wiadomo jak to dziecko ale nie narzekam wcale bo bym zgrzeszyła. jak był malutki to nie wiedziałam że mam noworodka w domku a o tym że ząbkuje to się dowiedziałam jak zobaczyłam pod dziąsłem białą plamkę tak więc to chyba zależy od dziecka. Karmiony był trochę na piersi a reszta póżniej na mm jedno czego nie lubił to kubków niekapków ale uważam to za duży plus dla niego a jesli chodzi o smoczki to dawałam mu do usypiania a jak miał roczek to pożegnał się z nim z dnia na dzień :)

Wysłany: 11 grudnia 2013, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie :) ja wczoraj miałam kiepski dzień rano odebrałam wyniki z wymazu na GBS i na szczęście są ujemne :) a później cały dzień przeleżałam w łóżku bo gdzieś nie najlepiej się czułam za to od rano staram się Was nadrobić .:)

pasia27 lubi tę wiadomość

• Elle Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    A ja znalazłam darmowa szkole rodzenia w Warszawie nawet dla nie zameldowanych w stolicy :) jak by któraś z was szukała to jest w szpitalu na Karowej :)

Oooo - Miriam, super! Dzięki ogromne za info:) Ja też mieszkam w Wawie, ale nie tu jestem zameldowana, więc to dla mnie bardzo przydatne info - dzięki raz jeszcze :)

Miriam lubi tę wiadomość

iv09mg7y9aya90me.png
  • Karolina86 Nowa

Wysłany: 11 grudnia 2013, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie. Mam pytanie do sla.s gdzie kupiłaś x-landera za 1100? Czy jest więcej wózków za taką cenę? Również chcę go kupić:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2013, 09:21

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane z rana :) dzisiaj mam wizyte u gina po 3 tyg znów mi się śniły jakieś pierdoły i poród masakra, tym razem był on łagodni bezbolesny i szybki :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka dziekuje za odpowiedz :) biore i wierze ze bedzie dobrze :)
    Wam szczescia zycze, duzo zdrowka przede wszystkim :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was w tym szarawym dniu. Mnie pobudki w nocy nie ominęły. I w sumie jeden dzień (przed wczoraj) mój synuś był oazą spokoju, a od wczoraj daje popalić w brzuchu :) 3 pobudki nocne miałam właśnie dzięki jego kopniakom.
    A pobudka poranna przez kuriera, który przywiózł mi wózek. I muszę przyznać, że się opłacało. :) Synuś ciągle się kręci, stuka od środka i nie ukrywam, że czasem chciałabym żeby zszedł niżej, bo uciska mi momentami
    tak żołądek, że aż kręgosłup boli na wysokości żołądka. No ale komu jak komu ale mojemu Bąbelkowi wybaczam :D

marzycielka29 też wydaje mi się, że wszystko zależy od dziecka. Imiona to tylko "przypisana wartość" :) Teraz czekamy między innymi aż Ty zejdziesz z listy, bo chyba z udzielających się jesteś jedną z pierwszych :D

marzycielka29 lubi tę wiadomość

• Karolina86 Nowa

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Witam was w tym szarawym dniu. Mnie pobudki w nocy nie ominęły. I w sumie jeden dzień (przed wczoraj) mój synuś był oazą spokoju, a od wczoraj daje popalić w brzuchu :) 3 pobudki nocne miałam właśnie dzięki jego kopniakom.
    A pobudka poranna przez kuriera, który przywiózł mi wózek. I muszę przyznać, że się opłacało. :) Synuś ciągle się kręci, stuka od środka i nie ukrywam, że czasem chciałabym żeby zszedł niżej, bo uciska mi momentami
    tak żołądek, że aż kręgosłup boli na wysokości żołądka. No ale komu jak komu ale mojemu Bąbelkowi wybaczam :D

marzycielka29 też wydaje mi się, że wszystko zależy od dziecka. Imiona to tylko "przypisana wartość" :) Teraz czekamy między innymi aż Ty zejdziesz z listy, bo chyba z udzielających się jesteś jedną z pierwszych :D

Powiedz mi proszę gdzie kupiłaś wózek?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina na allegro wyhaczyłam aukcje za 1200zł z przesyłką. Wózek jest w idealnym stanie tak jak kobieta mnie zapewniała. Nie ma ani jednej ryski i nawet koła nie są pozdzieranie :) Po prostu miałam szczęście :D

• Karolina86 Nowa

Wysłany: 11 grudnia 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahaaaa:) myślałam,że jakiś sklep zrobił taką promocję:) jaki kolor kupiłaś?

‹‹ 938 939 940 941 942 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ