X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maksymilian napewno darciuchem nie jest ;)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka chyba, że tak. U mnie też było na początku, że "Mikołaj- skąd ty sobie takie imie wytrzasnęłaś bla bla bla bla". No ale jak to skorpion uparłam się i teraz M nie widzi nawet opcji zmiany imienia :D A ja nawet tego nie planuję i raczej nie zamierzam :)

Moja koleżanka też ma synka Maksymiliana (pół roczku skończył) i oaza spokoju. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2013, 16:23

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy co do prezentó tez mam ten sam problem nie mam zielonego pojęcia co kupic mężowi

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Dziekuje za odpowiedz.
    A czy przerwalas kiedys brania luteiny? Ona mi przepisala jakies globulki na grzybka i w tym czasie ze mam luteine odstaiwac.. Tak sami powiedziala ze za tydzien przed kontrola mam odstawic luteine zeby ona dobrze widziala. Smieszne to dla mnie. Tego sie boje, bo odtsaiwac nie chc.. Ale skoro lekarka tak mowila

Ruda, ja nie jestem pewna, ale mi się wydaje (też brałam luteinę), że nie wolno tego leku tak gwałtownie odstawiać... U mnie jak lekarka chciała sprawdzić, czy jest jeszcze potrzeba brania luteiny kazała mi zmniejszyć jej ilość z 2x1 do 1x1 przez tydzień i się obserwować. Kurcze, może skonsultuj to jeszcze z innym lekarzem, bo luteina to bardzo ważna sprawa, tym bardziej w Twoim przypadku. Trzymam bardzo kciuki, daj znać, co udało się ustalić :*

iv09mg7y9aya90me.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo Gwiazdkowych prezentów, to my z mężem zrzuciliśmy się po stówce i wybraliśmy się wczoraj na 4 d :) To miał być tak po prawdzie większy prezent dla mojego kochanego, bo nie był nigdy na USG ani też żadnego zdjęcia nie widział, ale dla nas obojga było to meeega przeżycie. A mały jest póki co tak podobny do ojca, że aż lekarz nie mógł wyjść z podziwu :D
    Dlatego przedstawiam wam mojego Rysia w 28 tyg. o wadze 1410 g :)
    d075c23a5a378f81med.jpg

;oniqa, aher, asienka28, Blondi22, aiwlys, Perełka, pasia27, Asiulka83, marzycielka29, Lalita2710 lubią tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle wrote:
    Ruda, ja nie jestem pewna, ale mi się wydaje (też brałam luteinę), że nie wolno tego leku tak gwałtownie odstawiać... U mnie jak lekarka chciała sprawdzić, czy jest jeszcze potrzeba brania luteiny kazała mi zmniejszyć jej ilość z 2x1 do 1x1 przez tydzień i się obserwować. Kurcze, może skonsultuj to jeszcze z innym lekarzem, bo luteina to bardzo ważna sprawa, tym bardziej w Twoim przypadku. Trzymam bardzo kciuki, daj znać, co udało się ustalić :*

Elle dziekuje strasznie za zainteresowanie i odpowidz :)
    Bede konsultowala to z innym, ale przerywac nie bde jednak. Jak lekarka sie wkurzy to bede innej szukala.. Dzisiaj jak nie wzielam rannej dawki juz sie zle czulam, wiec odstawiac nie bede.
    Jeszcze raz dziekuje :**
    Szczescia Wam zycze ciezaroweczki :) ahh kiedy ja bede na takim etapie :p

• aher Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Bede konsultowala to z innym, ale przerywac nie bde jednak. Jak lekarka sie wkurzy to bede innej szukala.. Dzisiaj jak nie wzielam rannej dawki juz sie zle czulam, wiec odstawiac nie bede.

nim się obejrzysz :)

Ruda27, Martynika lubią tę wiadomość

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    welurka super ze dzisiaj wychodzicie :)

moni c super opis porodu! i sliczne malenstwo w avatarku.

Ja sie zbieram na wizyte u gina.
    daj znac po ;)

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Dziewczyny, co kupujecie swoim mężom na święta? Nie chce swojemu kupić czegoś nudnego... żadne krawaty, portfele, spinki czy notesy. POtrzebuje golarki elektrycznej, bo mu padła, ale że jedziemy na ogromną wigilie w tym roku, to nie bedzie tyle kasy na prezent dla niego, co planowałam.
    ja mojemu kupie jakąs bluzke i spodnie ;)

a.png
    a.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:

Bardzo proszę, kochana. Ja Ciebie doskonale rozumiem i myślę, że dobrze robisz, nie odstawiając tego leku. Trzymam mocno kciuki, daj znać, jak będziesz po wizycie u innego lekarza.

Ruda27 lubi tę wiadomość

iv09mg7y9aya90me.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Dziekuje za odpowiedz.
    A czy przerwalas kiedys brania luteiny? Ona mi przepisala jakies globulki na grzybka i w tym czasie ze mam luteine odstaiwac.. Tak sami powiedziala ze za tydzien przed kontrola mam odstawic luteine zeby ona dobrze widziala. Smieszne to dla mnie. Tego sie boje, bo odtsaiwac nie chc.. Ale skoro lekarka tak mowila

ale ty bierzesz luteine i duphaston jednoczesnie? bo jesli tak to nic nie powinno sie zlego stac jak odstawisz tylko luteine a zwiekszysz dawke duphastonu

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem po wizycie i tak te moje bolesci brzucha i kucia to dlatego ze dziecko jest juz nisko, mała sie uklada do porodu... i lekarz podczas badania na fotelu powiedzial ze głowka jest bardzo nisko juz bo ją wyczuwa... kurcze no i za szybko troszke.
    Dostalam luteine, nospe forte i magnez by troche przychamowac poród jakby co.
    Powiedzial ze mam sie bardzo oszczedzac, zero sprzatania aby wytrwac jeszcze te 2,5 tygodnia, bo wtedy moja ciaza jest donoszona i moge rodzic. Wiec aby do sylwestra. No wiec raczej na pewno do terminu nie dotrwam.
    Mala wazy 2,200 i ma bardzo dlugie wlosy.

Ruda27, Selena, Blondi22, Perełka, Asiulka83, Effcia28, marzycielka29, MamaMadzia lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    ale ty bierzesz luteine i duphaston jednoczesnie? bo jesli tak to nic nie powinno sie zlego stac jak odstawisz tylko luteine a zwiekszysz dawke duphastonu

Tylko ze duphaston mam 10 mg a biore 3x1 a luteina 59mg 2x2 wiec musialabym duzo tego puphostanu brac, zeby choc troche do luteiny dorownac.. Nie bede odstawiala tylko brala i to i to i zovaczymy co bedzie na nasteonej wizycie u mojej dziwnej pani doktor..

Ale Ci fajnie dlugie wloski coreczka :) odpoczywaj, bedziesz miala przepiekny nowy rok :)
    Szczescia zycze! :)

plemniczka lubi tę wiadomość

• Nina Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dam rady Was nadrobic,bo jeszcze jestesmy w szpitalu,jesli poziom glukozy bedzie mial ok,to jutro wyjdziemy do domku;-) musze go karmic co 3 godz,a on jest takim spioszkiem,ze ciezko go dobudzic do cyca,bo nawet nie otwiera ust,pokarmu mam tak sobie,ale jest;-) mimo wszystko polozne i lekarz karza dokarmiac sztucznym lub moim odcisgnietym z butelki w fazie,gdy ciezko go wybudzic i przystawic do cyca,to jakos przez sen ciagnie,ech....byle do domu,a juz sobie jakos to wszystko zorganizujemy;-)

Ruda27, KaRa, pasia27, Asiulka83, marzycielka29 lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Jestem dopiero poczatkujaca ciezarowka, dlatego chce zapytac Was bardziej doswiadczonych.

Czy ktoras z was braka luteine dopochwowo i duphaston doustnie?
    Mam maly problem. Jeden lekarz to przezpisal, inny odradza az tyle i ze mam zostac przy luteinie..
    Do tego podejrzewa jakiegos grzybka, wic mam luteine na 3 dni odstawic i brac leki na grzybka.. Co najlepsze kazala mi tez na dzien przed nastepna kontrola luteine odstawic zeby mogla mni dobrze zbadac.. I zglupialam. Czy powinno sie tak przerywac stosowanie luteiny??? Czy ktoras z was moze mi pomoc? :(
    Dodam ze raz poronilam, a teraz mialam lekkie plamienia krwia..

ja brałam jedno i drugie, duphaston po południu a luteine po 1 tabletce rano i wieczorem i wszystko było ok. Duphaston brałamm jak tylko dowiedziałam się o ciąży a luteine dodatkowo jak dostałam plamień. też jestem po poronieniu.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oto i moja córeczka

55d9391ca9f55aaem.jpg

Ruda27, aiwlys, Perełka, asienka28, Miriam, Marysia0312, ;oniqa, Kocur, szczessciara, Blondi22, megan8, Ancia77 lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Kasieczek tak ten koc jest gruby :) Taki zimowy, brałam go też dlatego że na zime się przyda Małemu nawet do wózka jak podrośnie :)

Kotek materac faktycznie musisz dobrać do swoich potrzeb i najlepiej zapoznać się z opiniami w sklepach, bo nie ma co patrzeć, że dużo dziewczyn kupowało gryka-kokos jak u Ciebie może nie zdać to egzaminu.
    Co do niani to polecam zamówić na allegro jest dużo taniej niż w sklepach. (Ja na szczęście nie potrzebuje niani więc Ci nie polece za bardzo :D )
    Poduche ja mam tą mniejszą, bo nie miałabym gdzie trzymać tej dużej :)
    Wózek mi kobieta od którego kupowałam wysłała wczoraj więc czekam aż dojdzie do mnie :D Nad jakim wózkiem myślałaś?
    Kosmetyki to jedna z głównych rzeczy która mi została do kupienia, ale to myślę w styczniu się za to wezmę :)
    Rzeczy do szpitala również choć musze porozmawiać z moją położną co mi będzie potrzebne z racji cc.
    No i pampersy też muszę kupić bo wczoraj też już nadali przesyłkę do mnie z pieluchami tetrowymi :)
    Co do łóżeczka ja będę martwić się później bo póki co Malutki ma kołyskę :)
    Cały dzień byłam odcięta od świata, internet mi padł ;(
    Jeśli chodzi o wózki to mam dwa na uwadze Symbio Graco, i Tutek Grander...
    Pewnie kosmetyki to już nie taki duży wydatek można kupic na samym końcu :) A z nianią masz rację, na necie taniej.

82dox1hp47sulw8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotek nie ukrywam, że nawet nie słyszałam o takich wózkach. Teraz jak sobie wygooglowałam to widzę, że widziałam już ten Symbio Graco ale cena nie dla mnie bo to ponad 2 tysiące :>
    Ja na początku byłam za baby design lupo comfort 3 w 1. Ale jakoś po rozmowie z ojcem M który zna się na tym, bo pracował w firmie od wózków polecił mi xlander jako "najporządniejszą firme jak na taki przedział cenowy" :) Więc pooglądałam i spodobał mi się wózek xlander xa i znalazłam bardzo dobrą ofertę za 1100zł 3w1 tego wózka więc nie było co się zastanawiać :D
    Co do kosmetyków to wydatek ok. 150zł. :)

kotek27 lubi tę wiadomość

• Perełka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Jestem dopiero poczatkujaca ciezarowka, dlatego chce zapytac Was bardziej doswiadczonych.

Czy ktoras z was braka luteine dopochwowo i duphaston doustnie?
    Mam maly problem. Jeden lekarz to przezpisal, inny odradza az tyle i ze mam zostac przy luteinie..
    Do tego podejrzewa jakiegos grzybka, wic mam luteine na 3 dni odstawic i brac leki na grzybka.. Co najlepsze kazala mi tez na dzien przed nastepna kontrola luteine odstawic zeby mogla mni dobrze zbadac.. I zglupialam. Czy powinno sie tak przerywac stosowanie luteiny??? Czy ktoras z was moze mi pomoc? :(
    Dodam ze raz poronilam, a teraz mialam lekkie plamienia krwia..
    Ja brałam na początku luteinę, potem dupka, i znowu luteinę - biorę do dnia dzisiejszego. Odstawiłam na dwa dni, bo miałam w sumie zakończyć branie, ale okazało się, że muszę ją dalej przyjmować. Ostatnio miałam grzybka i dostałam globulki dopochwowe, ale lekarz nie kazał mi odstawiać luteiny, tylko przyjmować ją troszkę szybciej wieczorem, odczekać ok 3 godzin i przed samiuśkim snem dopiero globulka na grzybka. MOjemu lekarzowi nie przeszkadza to, ze biorę luteinę gdy mnie bada, więc nie rozumiem Twojej lekarki. Ja po prostu rano jak jadę do niego nie biorę lutki, a aplikuje ją od razu po powrocie do domku.
    Aaaa i dodam, że ja też jestem po poronieniu. I wiem, że sam fakt odstawienia lutki jest niepotrzebnym stresem. A skoro nie jesteś pewna decyzji lekarza, to skonsultuj to z innym lekarzem- ważne jest to, abyś ufała lekarzowi, więc może warto pomyśleć o jakiejś zmianie. Pozdrawiam:)

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Propo wózków - moja znajoma ma z tej firmy http://jedo.pl/pl/ i szczerze Wam powiem ,ze godny polecenia:) Chyba tez zakupie tej firmy.

‹‹ 937 938 939 940 941 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ