X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancia77 wrote:
    Hej dziewczyny kurcze czytam was i jestem przerazona swoimi zakupami jak narazie mam tylko pare ubranek i pare kosmetykow musze sie wybrac jak najszybciej na zakupy :)

witaj w klubie;) jedziemy na tym samym wózku.też mam tylko kilka uranek, pieluchy tetrowe i jeden kocyk;)

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do pielęgnacji maluszka to tak jak pisze plemniczka, czytałam że tak płyn do kąpieli, to już zrezygnowac z balsamu, a tylko w miejscach najbardziej narażonych na wysuszenie posmarowac np. CIEKŁĄ PARAFINĄ-słyszałyście o tym??

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

• maia1991 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje wszystkim mama ktore juz urodzily bable swoje a takze trzymam kciuki za te dziewczynki ktore niebawem do nas dolacza pozdrawiam :)

Asiulka83, plemniczka, Blondi22, Kocur, Perełka lubią tę wiadomość

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy z domku :)
    No więc paamiętacie pewnie moje bóle krzyżowe co kilka minut... Tak więc od tego się zaczęło :) Popołudniu pojechaliśmy do szpitala nr 1 (borowska) ktg nic nie pokazuje, bole coraz silniejsze, pewnie myślą, że symuluję ;) na patologii nie ma miejsc więc odsyłają do innego szpitala. czas największych korków i po 2 gosz jesteśmy w 2 (kamieńskiego) ktg też nic nie pokazuje, na patologii nie ma miejsca odsyłają do inngeo szpitala :D Bóle coraz mocniejsze, ledwo co chodzę, dalej chyba myślą, ze symuluję :O Dodam, że cały czas miałam bóle krzyżowe... No nic, oczywiscie karterki do innego szputala nie wezwą... usłyszłaam:'' wie pami ile będzie pani czekać?'' no tak... no nic pojechaliśmy do ostatniego szpitala (chałbińskiego) - położna podłącza KTG oczywiście skurczy nie ma :D. Ale schodzi lekarz, starszawy fajny facet pyta gdzie boli, ja już ledwo co mówiaąc że w krzyżu już prawie co 2 min. On popatzrył na umiejscowienie sondy od KTG i przełożył z górnej części brzucha na niższą partię bardziej po lewej stronie a na KTG skurcze porodowe :D Mówi - no Pani rodzi :D ja w lekkim szoku bo już sama zwątpiłam w swoje bóle, już uwierzyłam, że wymyślam :D badanie na fotelu- 3 cm rozwarcia- dodam, że w poprzednich szpitalach wszystko było pozamykane a sonda z KTG podłączana w górnej części brzucha...mąż w szoku, bo chyba sam nie był przygotoany- mieliśmy rodzić razem, ale powiedziałam,żeby jechał do domu bo chcę samaa. No to przyjelimnie na porodówkę o 21 i od 21 ciągłe bóle krzyżowe, największy hardkor zaczął się o 5 rano, przy rozwarciu 7-8 cm- prawie mdlałam z bólu, dostawałam na przemian skurczy łudek, rąk... ale ani na moment nie żałowałam, nawet przez myśl mi nie przyszło, żeby cokolwiek mówić w stylu już nigdy więcej, chcę umrzeć itp. Krzyszeeć nie krzyczałam, ale wiłam się i stękałam strasznie! cIESZYŁAm się, ze nie ma przy mnie położnej, męża bo nawet nie byłam w stanie racjonalnie myśleć a obecność męża chcącego mnie pocieszyć tylko by mnie wkurzała ;) Przeć zaczęłam lekko po 7:30 a o 7:45 na świat przyszedł Aruś , 3200g, 10 pkt :) Tak na prawdę, gdzyby nie bóle porodowe poród zaliczyłabym do najwspanialszych rzeczy na świecie :) To uczucie jak rpdzi się dziecko- taki wielki bąk wylatującu przodem :D Cudowne uczucie :)
    Także miałam jeden z możliwie najcieższych porodów, z bólami krzyzoymi, ale da się przeżyć. Położna mówiła, że przy brzusznych już bym dawno urodziła...
    Ale co miało być to było:)
    Także dla dziewczyn z Wrocławia polecam poród na Chalbińskiego- szpital moze stary, ale personel, lekarze, położne jak najbardziej pomocni, mili i w ogóle cud miód :)
    Powodzenia dziewczyny!

Lula_w, plemniczka, MamaMadzia, asienka28, Ancia77, aher, KaRa, Asiulka83, pasia27, Marysia0312, Blondi22, Tinka85, ;oniqa, aiwlys, yennefer, Lalita2710, HOPE83, kaaasiaczek_, Selena, Perełka, marzycielka29 lubią tę wiadomość

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:35

• welurka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane my dzis wychodzimy do domku :)

Lula_w, MamaMadzia, asienka28, aher, KaRa, Asiulka83, pasia27, Blondi22, Tinka85, aiwlys, yennefer, Selena, Perełka, marzycielka29 lubią tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana i Moni_c Gratulacje :)!! super że jesteście już razem z dzieciaczkami i że tak pięknie przeżyłyście poród :)
    Welurka super że już wychodzicie do domku :)
    Pamietam jak wychodziłam z Kubusiem ze szpitala to mi położne mówiły " teraz się zacznie " :) a ja mówiłam ze " spokojnie damy rade" i naprawde było super duzo lepiej niż w szpitalu :)

marzycielka29 lubi tę wiadomość

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png
  • Ancia77 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni_c gratulacje !!

iv092n0amkzp6vtf.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 wrote:
    dzień doberek;)
    sla.s widzę, że jeszcze nie kupowałaś kometyków.wiesz już jakie będziesz kupować?ja zastanawiałam się nad emolium, ale nie wiem czy to dobry pomysł.podobno są przeznaczone do bardziej wymagającej skórki lub z problemami.nie wiem czy jak zacznę od razu od emolium, to później w razie jakiegoś problemu skórnego będę miała problem żeby ją czymś wyleczyć...

Mi położna poleciła oilatum do kąpieli. Do zabezpieczenia przed mrozem itp. kupiłam nivea baby na każdą pogodę, oliwkę hipp (mówiła, że wg niej bambino jest za ciężka, a johnsons baby często uczula), zasypkę w razie czego z linii nivea baby i w zasadzie to wszystko z kosmetyków.

Lula_w lubi tę wiadomość

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    A jaki krem na buźkę kupujecie, bo ja zbaraniałam i nie wiem jaki na te mrozy kupić, a jak patrzyłam na opakowania to prawie wszystkie były od +3mscy.

Nivea baby na każdą pogodę jest od pierwszych dni życia. Położna mówiła mi, ze oliwką też można zabezpieczyć przed mrozem.

Lula_w lubi tę wiadomość

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • KaRa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni_c gratulacje!

atdczbmhr11b1825.png[/url]
    relg3e5e91k07fd9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Jestem dopiero poczatkujaca ciezarowka, dlatego chce zapytac Was bardziej doswiadczonych.

Czy ktoras z was braka luteine dopochwowo i duphaston doustnie?
    Mam maly problem. Jeden lekarz to przezpisal, inny odradza az tyle i ze mam zostac przy luteinie..
    Do tego podejrzewa jakiegos grzybka, wic mam luteine na 3 dni odstawic i brac leki na grzybka.. Co najlepsze kazala mi tez na dzien przed nastepna kontrola luteine odstawic zeby mogla mni dobrze zbadac.. I zglupialam. Czy powinno sie tak przerywac stosowanie luteiny??? Czy ktoras z was moze mi pomoc? :(
    Dodam ze raz poronilam, a teraz mialam lekkie plamienia krwia..

• milola86 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdecydowałam się na serię z HIPP-a(żel do ciała i włosów, mleczko pielęgnacyjne, chusteczki nwilżane, doraźnie olikę do masażu i krem na zimno i wiatr), fajnie że maja w składzie olejek migdałowy, który dobrze nawilża ;) mam nadzieję że dobrze wybiorę..

Lula_w, Lalita2710 lubią tę wiadomość

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

• Asiulka83 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam kupiony Nivea baby na kazda pogode....ogolnie mam zamiar korzystac tylkoz kosmetykow nivea jesli nie bedzie sie nic dzialo.....
    Moni_c gratulacje silna bylas...i sama ....podziwiam.....:)

ukdy3e5e07dpccv2.png
    19.12. jest <3 , 09.01 3.84 cm <3 , 21.01 5,65 cm <3, 6.02 8,06 cm Boy <3 2.03 238g <3 15,05 1500 g <3 27.07 3540 <3
    ukdyj44j0v7sy1vp.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni_c gratulacje! :)

Ja już zrobiłam praktycznie wszystkie zakupy. Prócz wanienki - Jej zakup zostawiam na później bo miejsca w mieszkaniu niewiele więc bez sensu jak będzie leżeć nieużywana i zajmować miejsce. My planujemy albo stawiać ją na stole albo kupić stelaż. Najpierw wypróbujemy pierwszy wariant, jeśli będzie niewygodnie to mąż skoczy do sklepu i po sprawie :)

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten kremik Nivea na kazda pogode jest super.uzywamy go i buzka delikatna ale tlusciutka hehe no i cena dobra ;-)

Asiulka83, Lula_w, marzycielka29 lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Jestem dopiero poczatkujaca ciezarowka, dlatego chce zapytac Was bardziej doswiadczonych.

Czy ktoras z was braka luteine dopochwowo i duphaston doustnie?
    Mam maly problem. Jeden lekarz to przezpisal, inny odradza az tyle i ze mam zostac przy luteinie..
    Do tego podejrzewa jakiegos grzybka, wic mam luteine na 3 dni odstawic i brac leki na grzybka.. Co najlepsze kazala mi tez na dzien przed nastepna kontrola luteine odstawic zeby mogla mni dobrze zbadac.. I zglupialam. Czy powinno sie tak przerywac stosowanie luteiny??? Czy ktoras z was moze mi pomoc? :(
    Dodam ze raz poronilam, a teraz mialam lekkie plamienia krwia..

Ja na poczatku tez brałam luteinę dopochwowo i równocześnie duphaston.

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni c gratulacje dla was.dziewczyny a Ana urodzila? Wow ale wiesci tu u was.hehe ktora nastepna? Hi

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia ostatnio to tu same porody :D Ana też już tuli Bruna :)

pasia27 lubi tę wiadomość

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancia77 wrote:
    Napewno sie wybiore na zakupy jeszcze w tym tyg :) ale ciezko mi to ogarnac :) A ile na poczatek pieluch kupilyscie i jakiej firmy ?
    ja z firmy pampers jedno opakowanie rozm 1 tam jest chyba 54 szt
    i jedno opakowanie rozm 2

a.png
    a.png
‹‹ 935 936 937 938 939 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ