X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek27 wrote:
    Nie! Kotka ma swoje, i mam nadzieję, że tak zostanie hehe
    Zostało mi do kupienia:
    -materac do łóżeczka (to kolejny aspekt nad którym się zastanawiam jaki?) :) podobno gryka-kokos nie, czy jakoś tak czytałam, że wchłaniają wilgoc to odpada, bo u mnie czesto skrapla się woda w oknach są za szczelne
    -hmm druga pościel na zmiane (jeden zestawik mam)
    -elektroniczna niania (jakaś taka do max 150zł)
    -poduszka do karmienia
    -śpiworek do spania
    -dywanik do pokoju synka
    -wózek (babcia ma się wychylic w styczniu)
    -kosmetyki dla synka
    -rzeczy dla mnie do szpitala (koszula nocna, giga podpaski itd)
    -o i pampersów nie mamy

Reszte mam, meble zamówione czekamy. Troche jeszcze tego jest. Mam nadzieje,że na początku stycznia już będe zaopatrzona we wszystko, by móc spokojnie spac :)))

A i laktator, znajoma zreflektowała się pożyczyc, ale może sama kupie.

ja miałam zaparowane okna i przez to zdecydowałam się na materac z Ikei (VYSSA SKÖNT za 129 zł). też na początku myślałam o materacach gryka-pianka-kokos, ale wolałam nie ryzykować. w dodatku ostatnio dziewczyny pisały o robaczkach w materacu.

a co do wanienki to my mimo małej łazienki, zdecydowaliśmy się na stelaż, bo mamy prysznic z płytkim brodzikiem, co uniemożliwia nam napuszczenie wody. po drugie mam problemy z kręgosłupem i wydaje mi się, że mogłabym sobie jeszcze bardziej pogorszyć ten stan.

qb3ci09kgez1zp78.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kremików do buzi ja kupiłam Nivea typowy na chłodniejsze dni i na mrozy.

Lula_w, aiwlys lubią tę wiadomość

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miola też jestem zdania żeby nie przyzwyczajać przez potrzeby dziecka do tych "lepszych" kosmetyków.
    A co do kremu do buźki jestem zdania tego co marzycielka i również chcę zakupić krem nivea :)
    Z kosmetyków cała moja rodzina jest za tym żeby jak najbardziej naturalnie (o ile tak to można nazwać) pielęgnować dzieciaczka. Np. moja mama uważa, że dużo lepiej przemywać dziecku pupcię przegotowaną wodą niż chusteczkami nawilżonymi ponieważ czasem nawet same chusteczki powodują odparzenia. Oczywiście sudocream będę chciała zakupić mimo wszystko.
    I tez w sumie wole maluszka nie "chemikalizować" aż tak bez potrzeby. Do ciałka po kąpieli nie jakieś wymyślne balsamy tylko myślałam nad zwykłym bambino dla dzieci. :)

Lula_w lubi tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sudocrem swietnie się sprawdza przy odparzeniach maly jak czasami miał to po jednym razie jak posmarowałam to była skóra już ok

a.png
    a.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:35

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny prosze Was o porade. Ostatnio zauważyłam,że trudniej mi się oddycha...tzn.sapie jak lokomotywa,zwłaszcza jak zasypiam. Mąż mówi,że zaczęłam chrapać i czasami ma wrażenie że zaczynam się dusić. Czy wy tez tak macie? bo troche mnie to niepokoi;(

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    Dziewczyny prosze Was o porade. Ostatnio zauważyłam,że trudniej mi się oddycha...tzn.sapie jak lokomotywa,zwłaszcza jak zasypiam. Mąż mówi,że zaczęłam chrapać i czasami ma wrażenie że zaczynam się dusić. Czy wy tez tak macie? bo troche mnie to niepokoi;(
    to przez to ze brzuszek jest coraz większy i uciska na przeponę ;) normalne tez tak mam

a.png
    a.png
  • Ancia77 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny kurcze czytam was i jestem przerazona swoimi zakupami jak narazie mam tylko pare ubranek i pare kosmetykow musze sie wybrac jak najszybciej na zakupy :)

iv092n0amkzp6vtf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    Ja też tak mam od jakiegoś czasu i M też zwrócił na to uwagę kiedyś jak zasypiałam to aż mnie potyrpał czy wszystko jest w porządku, bo słyszy, że ciężko oddycham. To również spowodowało, że na noc uchylam okno, bo mam wrażenie jakbym się miała udusić :)

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

• Perełka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo, to i ja się dołączę:P też sapię....i że mieszkam na 4 piętrze, to za każdym razem jak wracam do mieszkania to potrzebuję chwili by unormować oddech;) A w nocy nie chrapię - przynajmniej M mi nic o tym nie mówił, ale jak przypadkiem przewrócę się na plecy to budzę się, bo ciężko mi się oddycha( mam wrażenie, ze się duszę)...masakra. Ale to na szczęście rzadko się zdarza. A obracam się pewnie dlatego, że strasznie mnie bolą biodra. w II trymestrze to miałam takie bóle, że nogi nie mogłam podnieść, później przeszło...a teraz powoli to wraca niestety. Gin mówił, że mi się tam wszystko rozciąga...

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancia77 wrote:
    Hej dziewczyny kurcze czytam was i jestem przerazona swoimi zakupami jak narazie mam tylko pare ubranek i pare kosmetykow musze sie wybrac jak najszybciej na zakupy :)
    spokojnie, ja też nie mam jeszcze wszystkiego...teraz będę zamawiać te kosmetyki....a musze jeszcze komode kupić pod przewijak, pieluchy, cały asortyment do szpitala, pościel, prześcieradła, kocyk, rożek...myślałam o laktatorze ręcznym. NO i nie wiem, czy wkładki laktacyjne, czy muszle? Ehhh, tyle pytań i tyle wątpliwości. A teraz się wstrzymuję, bo najnormalniej w świecie nie wiem jakie decyzję podjąć odnośnie tych zakupów. Ale trzeba się zmobilizować, bo to już tak blisko.....

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane :)

ja dzisiejszy dzień zaczęłam od prania ciuszków dla Natalki wkońcu trzeba to zrobić kiedyś :)jakoś wyjątkowo głowa mnie dzisiaj boli, co do zakupów ja chyba wszystkie zrobie przez neta bo jak zawsze kochałam chodzic po sklepach to ostatnio najchętniej bym nigdzie nie chodziła.

marzycielka29 lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny. ja juz mam wszystko kupione i tez mialam rozne dylematy co wybrac, duzo mi pomoglo doswiadczenie swieze siostry która ma 3 miesieczną elize i szkola rodzenia.
    Jezeli macie mozliwosc kupienia stelaza do wanienki to nie zastanawiajcie sie... przy takim nowordoku tak jak pisze Suzy trzeba bardzo uwazac, dobrze podtrzymywac w wodzie, druga reką myc, albo razem z meżem... wkladając do wanny wanienke strasznie nadwyrezycie kregoslup, bedziecie chcialy czym szybciej to zrobic. A do tego niewygodnie, ciasno... ewentualnie np na stole mozna stawiac wanienke w pokoju...

Nam polozne tez odradzily emoilium, sudocrem do codziennego uzywania bo to nie są pielegnacyjne kosmetyki ale lecznicze... wiec na początek lepiej wziąc z jakiejs serii dla noworodkow, a jak by wsytapil problem to wtedy po te siegnąć... bo uzywając od początku tego jak sie cos podzieje to nie bedzie juz czym zadzialac... no i czym mniej tym lepiej. Jak juz sie kupi plyn do kąpieli i wleje do wanienki, to juz nie ma potrzeby dodatkowo smarowac dziecka balsamem, oliwką. No chyba ze akurat dzidzius bedzie mial bardzo suchą skóre, albo w zagieciach... szamponu tez nie dla noworodków.

Na dwór kremik do buzi dla noworodkow ale ktory nie zawiera wody. Ja kupilam nivea na kazdą pogode.

oniqa ja tez w wiekszosci robilam zakupy przez neta :)

Blondi22, ;oniqa lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perelka wkladki laktacyjne sobie kup, to na pewno sie przyda, a muszle to troche co innego... ja muszle pewnie kupie jak juz bede pewna ze bede karmic piersią.

Blondi22, Perełka lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka wrote:
    spokojnie, ja też nie mam jeszcze wszystkiego...teraz będę zamawiać te kosmetyki....a musze jeszcze komode kupić pod przewijak, pieluchy, cały asortyment do szpitala, pościel, prześcieradła, kocyk, rożek...myślałam o laktatorze ręcznym. NO i nie wiem, czy wkładki laktacyjne, czy muszle? Ehhh, tyle pytań i tyle wątpliwości. A teraz się wstrzymuję, bo najnormalniej w świecie nie wiem jakie decyzję podjąć odnośnie tych zakupów. Ale trzeba się zmobilizować, bo to już tak blisko.....
    ja wkładki laktacyjne kupiłam

Perełka lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • KaRa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Jeśli chodzi o zakupy, szczególnie ubranek, to pamiętajcie o styczniowych wyprzedażach :) pamietam w zeszłym roku w styczniu w smyku było sporo fajnych ciuszków i zabawek przecenionych. Nie wiem czy kocyki i rzeczy do pielęgnacji były przecenione bo sie wtedy jeszcze nie interesowałam ale może warto dla tych które maja termin na koniec stycznia/ luty wstrzymać sie narazie z niektórymi zakupami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2013, 12:03

Effcia28 lubi tę wiadomość

atdczbmhr11b1825.png[/url]
    relg3e5e91k07fd9.png
  • Ancia77 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno sie wybiore na zakupy jeszcze w tym tyg :) ale ciezko mi to ogarnac :) A ile na poczatek pieluch kupilyscie i jakiej firmy ?

iv092n0amkzp6vtf.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancia ja kupilam na początek z pampersa, dwie paczki po 47 pieluch...

Jedna taka paczke trzeba do szpitala zabrac.
    Ale jak byla w biedronce promocja mega paka za 49 zl to tez juz kupilam dwójki. Bo mam zamiar spróbowac pozniej tych pieluszek dada.

Blondi22 lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
‹‹ 934 935 936 937 938 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ