III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
sla.s wrote:Żeby sobie tylko kotka następnego kocyka nie przywłaszczyła! Haha
Kotek to z takich rzeczy dla malucha to co Ci jeszcze zostało do kupienia?
Zostało mi do kupienia:
-materac do łóżeczka (to kolejny aspekt nad którym się zastanawiam jaki?)podobno gryka-kokos nie, czy jakoś tak czytałam, że wchłaniają wilgoc to odpada, bo u mnie czesto skrapla się woda w oknach są za szczelne
-hmm druga pościel na zmiane (jeden zestawik mam)
-elektroniczna niania (jakaś taka do max 150zł)
-poduszka do karmienia
-śpiworek do spania
-dywanik do pokoju synka
-wózek (babcia ma się wychylic w styczniu)
-kosmetyki dla synka
-rzeczy dla mnie do szpitala (koszula nocna, giga podpaski itd)
-o i pampersów nie mamy
Reszte mam, meble zamówione czekamy. Troche jeszcze tego jest. Mam nadzieje,że na początku stycznia już będe zaopatrzona we wszystko, by móc spokojnie spac))
A i laktator, znajoma zreflektowała się pożyczyc, ale może sama kupie.Blondi22 lubi tę wiadomość
-
kotek27 wrote:Dzięki Sla.s za radę. Kupię ten większy, to jest zestaw z kolyderko- kocyk z Podusia. Bede pewnie go używać jako grubego kocyka. Gubie sie już czasem w tych zakupowych wyborach. Człowiek wydaje ,kupe, kasy to chce by było wszystko najlepsze. Teraz mam dylemat z wanienka, czy na stelazu czy bez ehh
Pozdrawiam z rana.
jak kubus był maly to stawiałam ja na lózku i miałam wygodnie bo w łazience bym się nie ruszyla bo mamy prysznic. a poptem na podłodze stawiałam jak był starszy teraz tez tak bedzie -
marzycielka29 wrote:Dzień dobry mamusie
Ja na szczęście dzisiaj czuję się znacznie lepiej skurcze i twardnienia brzucha odpuściły więc dziś mogę trochę nadrobić prac w domkuno a jak tam dziewczyny u was samopoczucie bliżej mety bo moje kiepskawo
!!!
-
magdziunia111123 wrote:Czesc mamuski;-) powiem wam ze dawno sie tak dobrze nie czulam z rana jak dzis. Zjedlismy z synusiem pierwsze sniadanko bardzo mu zasmakowalo;-) do tego szklaneczka soczku mezus rano o 5 nam zrobil w sokowirowce a ja sie dziwilam co tak glosno nad ranem kto zwariowal:-) a on synusiowi soczek robil i sniadanko. dopiero o 8mi napisal z pracy ze pora malucha nakarmic sniadanko i soczek czekaja na parapecie;-) taki glupol sie zrobil na punkcie malucha ze szok
-
sla.s wrote:Żeby sobie tylko kotka następnego kocyka nie przywłaszczyła! Haha
Kotek to z takich rzeczy dla malucha to co Ci jeszcze zostało do kupienia?
mój P jutro będzie malowal łóżeczko żeby ladniej wyglądało bo jest już staredziś pokrowiec do fotelika wypiorę dopakuje kilka drobiazgów do torby i wszystko już mam gotowe
-
nick nieaktualnyKasieczek tak ten koc jest gruby
Taki zimowy, brałam go też dlatego że na zime się przyda Małemu nawet do wózka jak podrośnie
Kotek materac faktycznie musisz dobrać do swoich potrzeb i najlepiej zapoznać się z opiniami w sklepach, bo nie ma co patrzeć, że dużo dziewczyn kupowało gryka-kokos jak u Ciebie może nie zdać to egzaminu.
Co do niani to polecam zamówić na allegro jest dużo taniej niż w sklepach. (Ja na szczęście nie potrzebuje niani więc Ci nie polece za bardzo)
Poduche ja mam tą mniejszą, bo nie miałabym gdzie trzymać tej dużej
Wózek mi kobieta od którego kupowałam wysłała wczoraj więc czekam aż dojdzie do mnieNad jakim wózkiem myślałaś?
Kosmetyki to jedna z głównych rzeczy która mi została do kupienia, ale to myślę w styczniu się za to wezmę
Rzeczy do szpitala również choć musze porozmawiać z moją położną co mi będzie potrzebne z racji cc.
No i pampersy też muszę kupić bo wczoraj też już nadali przesyłkę do mnie z pieluchami tetrowymi
Co do łóżeczka ja będę martwić się później bo póki co Malutki ma kołyskękotek27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo wanienki-jak masz miejsce w lazience to polecam stelaz- dla kregoslupa bardzo pompcne a I bezpieczniej wyjmowac dziecko ktore jest sliskie po kapieli.
Jak macie kupione male wanienki z ktprej 3 miesieczny bobas wyrasta a jeszcze sam nie siedzi to do swojej wanny mozna kupic ta gabkoea wkladke za parenascie zlotych w hipermarkecie I kleknac wtedy przy wannie I myc dzidzie prysznicem.takie dziecko ma juz stabilna glowe na tyle ze.nie trzeba sie lamac w paragraf zeby go podniesc jak noworodka. A jak jiz zacznie siedziec to juz tylko mata antyposlizgowa I w waszej wannie normalnie mozna, ttlko musi byc ciagle czysciutka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2013, 09:07
Blondi22 lubi tę wiadomość
-
dzień doberek;)
sla.s widzę, że jeszcze nie kupowałaś kometyków.wiesz już jakie będziesz kupować?ja zastanawiałam się nad emolium, ale nie wiem czy to dobry pomysł.podobno są przeznaczone do bardziej wymagającej skórki lub z problemami.nie wiem czy jak zacznę od razu od emolium, to później w razie jakiegoś problemu skórnego będę miała problem żeby ją czymś wyleczyć...Blondi22 lubi tę wiadomość
-
madzia123 wrote:Ja mam wanienkę ze stelażem myslę że inaczej by mój kręgosłup nie wytrzymał.Teraz głównie myślę nad materacem ponieważ tak jak któraś pisała u mnie też się skrapla na szybach
-
milola86 wrote:dzień doberek;)
sla.s widzę, że jeszcze nie kupowałaś kometyków.wiesz już jakie będziesz kupować?ja zastanawiałam się nad emolium, ale nie wiem czy to dobry pomysł.podobno są przeznaczone do bardziej wymagającej skórki lub z problemami.nie wiem czy jak zacznę od razu od emolium, to później w razie jakiegoś problemu skórnego będę miała problem żeby ją czymś wyleczyć...