X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Żeby sobie tylko kotka następnego kocyka nie przywłaszczyła! Haha :)

Kotek to z takich rzeczy dla malucha to co Ci jeszcze zostało do kupienia? :)
    Nie! Kotka ma swoje, i mam nadzieję, że tak zostanie hehe
    Zostało mi do kupienia:
    -materac do łóżeczka (to kolejny aspekt nad którym się zastanawiam jaki?) :) podobno gryka-kokos nie, czy jakoś tak czytałam, że wchłaniają wilgoc to odpada, bo u mnie czesto skrapla się woda w oknach są za szczelne
    -hmm druga pościel na zmiane (jeden zestawik mam)
    -elektroniczna niania (jakaś taka do max 150zł)
    -poduszka do karmienia
    -śpiworek do spania
    -dywanik do pokoju synka
    -wózek (babcia ma się wychylic w styczniu)
    -kosmetyki dla synka
    -rzeczy dla mnie do szpitala (koszula nocna, giga podpaski itd)
    -o i pampersów nie mamy

Reszte mam, meble zamówione czekamy. Troche jeszcze tego jest. Mam nadzieje,że na początku stycznia już będe zaopatrzona we wszystko, by móc spokojnie spac :)))

A i laktator, znajoma zreflektowała się pożyczyc, ale może sama kupie.

Blondi22 lubi tę wiadomość

82dox1hp47sulw8a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek27 wrote:
    Dzięki Sla.s za radę. Kupię ten większy, to jest zestaw z kolyderko- kocyk z Podusia. Bede pewnie go używać jako grubego kocyka. Gubie sie już czasem w tych zakupowych wyborach. Człowiek wydaje ,kupe, kasy to chce by było wszystko najlepsze. Teraz mam dylemat z wanienka, czy na stelazu czy bez ehh :) Pozdrawiam z rana. ;)
    ja mam zwykła wanienienke bez stelaża.
    jak kubus był maly to stawiałam ja na lózku i miałam wygodnie bo w łazience bym się nie ruszyla bo mamy prysznic. a poptem na podłodze stawiałam jak był starszy teraz tez tak bedzie

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka29 wrote:
    Dzień dobry mamusie :)

Ja na szczęście dzisiaj czuję się znacznie lepiej skurcze i twardnienia brzucha odpuściły więc dziś mogę trochę nadrobić prac w domku :) no a jak tam dziewczyny u was samopoczucie bliżej mety bo moje kiepskawo :(!!!
    jejku ile mi jeszcze czasu zostało ;)

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia111123 wrote:
    Czesc mamuski;-) powiem wam ze dawno sie tak dobrze nie czulam z rana jak dzis. Zjedlismy z synusiem pierwsze sniadanko bardzo mu zasmakowalo;-) do tego szklaneczka soczku mezus rano o 5 nam zrobil w sokowirowce a ja sie dziwilam co tak glosno nad ranem kto zwariowal:-) a on synusiowi soczek robil i sniadanko. dopiero o 8mi napisal z pracy ze pora malucha nakarmic sniadanko i soczek czekaja na parapecie;-) taki glupol sie zrobil na punkcie malucha ze szok
    super masz ;)

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Żeby sobie tylko kotka następnego kocyka nie przywłaszczyła! Haha :)

Kotek to z takich rzeczy dla malucha to co Ci jeszcze zostało do kupienia? :)
    ja musze prześcieradła do lozeczka ze 2 kupić i będzie już wszystko ;)

mój P jutro będzie malowal łóżeczko żeby ladniej wyglądało bo jest już stare ;) dziś pokrowiec do fotelika wypiorę dopakuje kilka drobiazgów do torby i wszystko już mam gotowe ;)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieczek tak ten koc jest gruby :) Taki zimowy, brałam go też dlatego że na zime się przyda Małemu nawet do wózka jak podrośnie :)

Kotek materac faktycznie musisz dobrać do swoich potrzeb i najlepiej zapoznać się z opiniami w sklepach, bo nie ma co patrzeć, że dużo dziewczyn kupowało gryka-kokos jak u Ciebie może nie zdać to egzaminu.
    Co do niani to polecam zamówić na allegro jest dużo taniej niż w sklepach. (Ja na szczęście nie potrzebuje niani więc Ci nie polece za bardzo :D )
    Poduche ja mam tą mniejszą, bo nie miałabym gdzie trzymać tej dużej :)
    Wózek mi kobieta od którego kupowałam wysłała wczoraj więc czekam aż dojdzie do mnie :D Nad jakim wózkiem myślałaś?
    Kosmetyki to jedna z głównych rzeczy która mi została do kupienia, ale to myślę w styczniu się za to wezmę :)
    Rzeczy do szpitala również choć musze porozmawiać z moją położną co mi będzie potrzebne z racji cc.
    No i pampersy też muszę kupić bo wczoraj też już nadali przesyłkę do mnie z pieluchami tetrowymi :)
    Co do łóżeczka ja będę martwić się później bo póki co Malutki ma kołyskę :)

kotek27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co wanienki-jak masz miejsce w lazience to polecam stelaz- dla kregoslupa bardzo pompcne a I bezpieczniej wyjmowac dziecko ktore jest sliskie po kapieli.

Jak macie kupione male wanienki z ktprej 3 miesieczny bobas wyrasta a jeszcze sam nie siedzi to do swojej wanny mozna kupic ta gabkoea wkladke za parenascie zlotych w hipermarkecie I kleknac wtedy przy wannie I myc dzidzie prysznicem.takie dziecko ma juz stabilna glowe na tyle ze.nie trzeba sie lamac w paragraf zeby go podniesc jak noworodka. A jak jiz zacznie siedziec to juz tylko mata antyposlizgowa I w waszej wannie normalnie mozna, ttlko musi byc ciagle czysciutka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2013, 09:07

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich świeżo upieczonych mam - Wasze opisy porodów są piękne i dają nadzieję, że mimo bólu da się to wszystko przeżyć i cieszyć maluszkiem!

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wanienkę ze stelażem myslę że inaczej by mój kręgosłup nie wytrzymał.Teraz głównie myślę nad materacem ponieważ tak jak któraś pisała u mnie też się skrapla na szybach

Suzy Lee lubi tę wiadomość

relg3e5ejwatx9hx.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi na ovu pisze ze ukonczylam 83% już i zostało 47 dni ;)

Lula_w, asienka28, Perełka, ;oniqa, juicca lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:34

kaaasiaczek_, Blondi22 lubią tę wiadomość

• milola86 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień doberek;)
    sla.s widzę, że jeszcze nie kupowałaś kometyków.wiesz już jakie będziesz kupować?ja zastanawiałam się nad emolium, ale nie wiem czy to dobry pomysł.podobno są przeznaczone do bardziej wymagającej skórki lub z problemami.nie wiem czy jak zacznę od razu od emolium, to później w razie jakiegoś problemu skórnego będę miała problem żeby ją czymś wyleczyć...

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:34

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia123 wrote:
    Ja mam wanienkę ze stelażem myslę że inaczej by mój kręgosłup nie wytrzymał.Teraz głównie myślę nad materacem ponieważ tak jak któraś pisała u mnie też się skrapla na szybach
    ja mam ten zwykly gabkowy taki cienki i z trawa morska ale to stary materac

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 wrote:
    dzień doberek;)
    sla.s widzę, że jeszcze nie kupowałaś kometyków.wiesz już jakie będziesz kupować?ja zastanawiałam się nad emolium, ale nie wiem czy to dobry pomysł.podobno są przeznaczone do bardziej wymagającej skórki lub z problemami.nie wiem czy jak zacznę od razu od emolium, to później w razie jakiegoś problemu skórnego będę miała problem żeby ją czymś wyleczyć...
    ja z kosmetykow kupiłam tylko dla malej krem bambino i mydelko tez bambino to się u synka sprawdzilo a jak będą jakies problemy ze skora to wtedy dopiero cos innego kupie

a.png
    a.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:35

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    U mnie 54 dni zostało, ale ten czas zapiernicza, kurcze muszę się za pranie ubranek zabrać :)
    ja już mam wyprane i poprasowane zostało ulozenie rozmiarami ;)

a.png
    a.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kosmetyków to kupiłam serie rossmana,zobaczymy jak zareaguje

relg3e5ejwatx9hx.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:35

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wiem małego smarowałam na buzi tez tym bambino a potem z Hipp

a.png
    a.png
‹‹ 933 934 935 936 937 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ