X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Żeby sobie tylko kotka następnego kocyka nie przywłaszczyła! Haha :)

Kotek to z takich rzeczy dla malucha to co Ci jeszcze zostało do kupienia? :)
    Nie! Kotka ma swoje, i mam nadzieję, że tak zostanie hehe
    Zostało mi do kupienia:
    -materac do łóżeczka (to kolejny aspekt nad którym się zastanawiam jaki?) :) podobno gryka-kokos nie, czy jakoś tak czytałam, że wchłaniają wilgoc to odpada, bo u mnie czesto skrapla się woda w oknach są za szczelne
    -hmm druga pościel na zmiane (jeden zestawik mam)
    -elektroniczna niania (jakaś taka do max 150zł)
    -poduszka do karmienia
    -śpiworek do spania
    -dywanik do pokoju synka
    -wózek (babcia ma się wychylic w styczniu)
    -kosmetyki dla synka
    -rzeczy dla mnie do szpitala (koszula nocna, giga podpaski itd)
    -o i pampersów nie mamy

Reszte mam, meble zamówione czekamy. Troche jeszcze tego jest. Mam nadzieje,że na początku stycznia już będe zaopatrzona we wszystko, by móc spokojnie spac :)))

A i laktator, znajoma zreflektowała się pożyczyc, ale może sama kupie.

Blondi22 lubi tę wiadomość

82dox1hp47sulw8a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek27 wrote:
    Dzięki Sla.s za radę. Kupię ten większy, to jest zestaw z kolyderko- kocyk z Podusia. Bede pewnie go używać jako grubego kocyka. Gubie sie już czasem w tych zakupowych wyborach. Człowiek wydaje ,kupe, kasy to chce by było wszystko najlepsze. Teraz mam dylemat z wanienka, czy na stelazu czy bez ehh :) Pozdrawiam z rana. ;)
    ja mam zwykła wanienienke bez stelaża.
    jak kubus był maly to stawiałam ja na lózku i miałam wygodnie bo w łazience bym się nie ruszyla bo mamy prysznic. a poptem na podłodze stawiałam jak był starszy teraz tez tak bedzie

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka29 wrote:
    Dzień dobry mamusie :)

Ja na szczęście dzisiaj czuję się znacznie lepiej skurcze i twardnienia brzucha odpuściły więc dziś mogę trochę nadrobić prac w domku :) no a jak tam dziewczyny u was samopoczucie bliżej mety bo moje kiepskawo :(!!!
    jejku ile mi jeszcze czasu zostało ;)

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia111123 wrote:
    Czesc mamuski;-) powiem wam ze dawno sie tak dobrze nie czulam z rana jak dzis. Zjedlismy z synusiem pierwsze sniadanko bardzo mu zasmakowalo;-) do tego szklaneczka soczku mezus rano o 5 nam zrobil w sokowirowce a ja sie dziwilam co tak glosno nad ranem kto zwariowal:-) a on synusiowi soczek robil i sniadanko. dopiero o 8mi napisal z pracy ze pora malucha nakarmic sniadanko i soczek czekaja na parapecie;-) taki glupol sie zrobil na punkcie malucha ze szok
    super masz ;)

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Żeby sobie tylko kotka następnego kocyka nie przywłaszczyła! Haha :)

Kotek to z takich rzeczy dla malucha to co Ci jeszcze zostało do kupienia? :)
    ja musze prześcieradła do lozeczka ze 2 kupić i będzie już wszystko ;)

mój P jutro będzie malowal łóżeczko żeby ladniej wyglądało bo jest już stare ;) dziś pokrowiec do fotelika wypiorę dopakuje kilka drobiazgów do torby i wszystko już mam gotowe ;)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieczek tak ten koc jest gruby :) Taki zimowy, brałam go też dlatego że na zime się przyda Małemu nawet do wózka jak podrośnie :)

Kotek materac faktycznie musisz dobrać do swoich potrzeb i najlepiej zapoznać się z opiniami w sklepach, bo nie ma co patrzeć, że dużo dziewczyn kupowało gryka-kokos jak u Ciebie może nie zdać to egzaminu.
    Co do niani to polecam zamówić na allegro jest dużo taniej niż w sklepach. (Ja na szczęście nie potrzebuje niani więc Ci nie polece za bardzo :D )
    Poduche ja mam tą mniejszą, bo nie miałabym gdzie trzymać tej dużej :)
    Wózek mi kobieta od którego kupowałam wysłała wczoraj więc czekam aż dojdzie do mnie :D Nad jakim wózkiem myślałaś?
    Kosmetyki to jedna z głównych rzeczy która mi została do kupienia, ale to myślę w styczniu się za to wezmę :)
    Rzeczy do szpitala również choć musze porozmawiać z moją położną co mi będzie potrzebne z racji cc.
    No i pampersy też muszę kupić bo wczoraj też już nadali przesyłkę do mnie z pieluchami tetrowymi :)
    Co do łóżeczka ja będę martwić się później bo póki co Malutki ma kołyskę :)

kotek27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co wanienki-jak masz miejsce w lazience to polecam stelaz- dla kregoslupa bardzo pompcne a I bezpieczniej wyjmowac dziecko ktore jest sliskie po kapieli.

Jak macie kupione male wanienki z ktprej 3 miesieczny bobas wyrasta a jeszcze sam nie siedzi to do swojej wanny mozna kupic ta gabkoea wkladke za parenascie zlotych w hipermarkecie I kleknac wtedy przy wannie I myc dzidzie prysznicem.takie dziecko ma juz stabilna glowe na tyle ze.nie trzeba sie lamac w paragraf zeby go podniesc jak noworodka. A jak jiz zacznie siedziec to juz tylko mata antyposlizgowa I w waszej wannie normalnie mozna, ttlko musi byc ciagle czysciutka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2013, 09:07

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich świeżo upieczonych mam - Wasze opisy porodów są piękne i dają nadzieję, że mimo bólu da się to wszystko przeżyć i cieszyć maluszkiem!

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wanienkę ze stelażem myslę że inaczej by mój kręgosłup nie wytrzymał.Teraz głównie myślę nad materacem ponieważ tak jak któraś pisała u mnie też się skrapla na szybach

Suzy Lee lubi tę wiadomość

relg3e5ejwatx9hx.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi na ovu pisze ze ukonczylam 83% już i zostało 47 dni ;)

Lula_w, asienka28, Perełka, ;oniqa, juicca lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:34

kaaasiaczek_, Blondi22 lubią tę wiadomość

• milola86 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień doberek;)
    sla.s widzę, że jeszcze nie kupowałaś kometyków.wiesz już jakie będziesz kupować?ja zastanawiałam się nad emolium, ale nie wiem czy to dobry pomysł.podobno są przeznaczone do bardziej wymagającej skórki lub z problemami.nie wiem czy jak zacznę od razu od emolium, to później w razie jakiegoś problemu skórnego będę miała problem żeby ją czymś wyleczyć...

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:34

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia123 wrote:
    Ja mam wanienkę ze stelażem myslę że inaczej by mój kręgosłup nie wytrzymał.Teraz głównie myślę nad materacem ponieważ tak jak któraś pisała u mnie też się skrapla na szybach
    ja mam ten zwykly gabkowy taki cienki i z trawa morska ale to stary materac

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 wrote:
    dzień doberek;)
    sla.s widzę, że jeszcze nie kupowałaś kometyków.wiesz już jakie będziesz kupować?ja zastanawiałam się nad emolium, ale nie wiem czy to dobry pomysł.podobno są przeznaczone do bardziej wymagającej skórki lub z problemami.nie wiem czy jak zacznę od razu od emolium, to później w razie jakiegoś problemu skórnego będę miała problem żeby ją czymś wyleczyć...
    ja z kosmetykow kupiłam tylko dla malej krem bambino i mydelko tez bambino to się u synka sprawdzilo a jak będą jakies problemy ze skora to wtedy dopiero cos innego kupie

a.png
    a.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:35

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    U mnie 54 dni zostało, ale ten czas zapiernicza, kurcze muszę się za pranie ubranek zabrać :)
    ja już mam wyprane i poprasowane zostało ulozenie rozmiarami ;)

a.png
    a.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kosmetyków to kupiłam serie rossmana,zobaczymy jak zareaguje

relg3e5ejwatx9hx.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:35

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wiem małego smarowałam na buzi tez tym bambino a potem z Hipp

a.png
    a.png
‹‹ 933 934 935 936 937 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ