X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak to moja rodzina mówi na mnie że mam wbudowany radar tam gdzie promocje to i Monika :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mnie rano skurcz łydki złapał taki że szok. Na początku ciąży męczyły mnie takie skurcze łydek i na długi czas przestały, biorę magnez, a dziś mnie złapało niedoopisania. Jeśli poród boli bardziej, a napewno tak. To ja nie przeżyje ;(((
    Przepraszam, że tak pisze o bólu, wiele z Was czeka na poród, mi pozostało trochę czasu, ale zpanikowałam ;(((

82dox1hp47sulw8a.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotek mnie też dzisiaj męczyły skurcze nóg w nocy

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Ancia77 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    Witajcie ponownie :)

kupiłam ten wózek może nie jest super wypas ale mi sie podoba zapłaciła mama jeżeli będzie mi się źle jezdziło to spróbuje sprzedać Go i kupic inny :) dodam że kosztował 200 zł i był uzywany przez pół roku.

b6cb07fa80c74c34m.jpg
    39773743e89ce085m.jpg

Hej
    Oniqa na tablicy pl zakupilas wozek? bardzo ladny tez sie zastanawiam czy kupic nowy czy uzywany

iv092n0amkzp6vtf.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero dzisiaj zebrałam się by napisać. Od początku grudnia leżę w szpitalu, trafiłam na IP z krwawieniem i skurczami porodowymi w toku. Na szczęście udało się wszystko w porę opanować, ale ze szpitala już mnie raczej nie wypuszczą :-(
    Także przedsmak tego co mnie czeka już miałam, na sali porodowej leżałam 3 dni, bo na patologii miejsca nie było, więc nasłuchałam się porodów, no i prawie, że mnie pokroili, więc chwile stresu na sali operacyjnej też przeżyłam.
    W szpitalu mam bardzo dobrą opiekę i atmosferę, ale bardzo chciałabym być w domu. Nie wyobrażam sobie, że mogę tu spędzić jeszcze wiele tygodni :-(

marzycielka29, ;oniqa, Tinka85, megan8 lubią tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • Ancia77 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez od jakiegos czasu mam straszne skurcze łydek w nocy mnie lekarz kazal brac magnez i jest troszke lepiej

iv092n0amkzp6vtf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Matylda mam nadzieje ze już lepiej w którym szpitalu jesteś jak sie czujecie ?

Matylda36 lubi tę wiadomość

• moni_c Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda wytrzymasz! Najwazniejsze, że maluszek jeszcze w brzuszku rośnie i jest dobrze :) Dasz radę! :)

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda jesteśmy z Tobą myślami!!
    Dasz radę dla maluszka! Trzymam kciuki, aby zaradzili lekarze, aby się polepszyło byś mogła wyjść do domku. Trzymaj się dzielnie.

82dox1hp47sulw8a.png
  • Ancia77 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda współczuje mam nadzieje ze juz jest dobrze! jestes pod dobra opieka wiec musi byc dobrze

iv092n0amkzp6vtf.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    czesc :) marzycielko i ja trzymam kciuki, a moze ty juz po? ;)

milola brzuszek fajniutki. Blondi twój takze ładny bardzo :*

Ja wczoraj caly wieczor mialam bóle jak na okres :( wzielam nospe forte i nie przechodzilo. Juz zastanawialam sie czy nie jechac na ip. Ale poczytalam troche i wszedzie pisały dziewczyny ze jezeli bedzie bardziej bolec i nie przechodzic to poród, a jak w koncu przejdzie to są to skurcze przepowiadające. Wzielam wiec magnez i luteine i sie polozylam. Na szczescie w nocy juz nie bolalo. Ale czuje ze ten moment coraz blizej. Oby jeszcze 2 tygodnie wytrzymac. Do tego boli mnie krocze. Ale to pewnie przez głowke ktora jest w miednicy.

No i do tego dalej problemy ze spaniem... niby spac sie chce, zmeczona a usnąc nie idzie. A jak usne to budze sie na siku i juz spowrotem znowu problem usnąć, meczy mnie to.

No to sobie ponarzekalam w sobotni poranek :P
    ja to znowu ostanio bym caly czas spala tylko się poloze na lozku i spie ale budze się około 2-3 w nocy i i nie mogę usnać i chodze co chcwila na siusiu. mnie od kilku dni nie bolał brzuch jak na @ na szczęście. ale chyba wole bole krzyżowe przy porodzie tak jak u Kubusia bo te @ sa bardziej bolesne jak dla mnie

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    Dopiero dzisiaj zebrałam się by napisać. Od początku grudnia leżę w szpitalu, trafiłam na IP z krwawieniem i skurczami porodowymi w toku. Na szczęście udało się wszystko w porę opanować, ale ze szpitala już mnie raczej nie wypuszczą :-(
    Także przedsmak tego co mnie czeka już miałam, na sali porodowej leżałam 3 dni, bo na patologii miejsca nie było, więc nasłuchałam się porodów, no i prawie, że mnie pokroili, więc chwile stresu na sali operacyjnej też przeżyłam.
    W szpitalu mam bardzo dobrą opiekę i atmosferę, ale bardzo chciałabym być w domu. Nie wyobrażam sobie, że mogę tu spędzić jeszcze wiele tygodni :-(
    trzymam kciuki oby wszystko było ok

a.png
    a.png
  • MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda trzymam kciuki zeby wszystko było dobrze i żeby maleństwo wytrzymało chociaz do 36 tygodnia. Musi być dobrze a naszczeście to już prawie 30 tydzień wiec dasz rade jeszcze kilka tygodni :). Jesteśmy z Tobą i dzidziusiem :)

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png
  • MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie objawów porodowych brak :( ale nie robię nic żeby jakoś przyspieszyć. Wczoraj cały dzien gotowałam zupy i mięsko zebysmy mieli co jesc po porodzie :) i mąż ma mi zamrozić na firmie bo u mnie w zamrażarce nie ma miejsca ;/. A wolę pomrozić niż powekować bo jakoś nie ufam tym moim wekom :)
    Całymi dniami sprzątam i jeszcze mąż się dzisiaj bierze za wiercenia i bedzie znowu mase kurzu i pyłu do sprzątania i może po tym cos ruszy Chociaż wątpie, bo mój organizm jest tak przyzwyczajony do biegania i sprzątania ze nie reaguje :( zostaje mi jeszce spotkanie z Mężem :) ale nawet jak jest czas to ja nie zabardzo mam chęci. Takze czekam i czekam :)

marzycielka29, Tinka85 lubią tę wiadomość

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda, myślałam o tobie ostatnio.Trzymam kciuki, na pewno wszysko dobrze się skończy i urodzisz zdrową córeczkę.Leżenie w szpitalu to nic przyjemnego, ale dasz radę.Powodzenia

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matyldo dużo zdrówka dla ciebie i malucha w brzuszku w szpitalu sie toba bd opiekować i wsxysyko mieć pod kontrolą.
    Buziaki dla was

Marzycielko MamaMadzia czekam na Was może lads dzień :))

MamaMadzia, Matylda36, marzycielka29 lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancia77 wrote:
    Hej
    Oniqa na tablicy pl zakupilas wozek? bardzo ladny tez sie zastanawiam czy kupic nowy czy uzywany
    tak na tablicy ale najpierw pojechałam go zobaczyć i sprawdzic jak sie jeździ, w jakim jest stanie i czy się zmieści do bagażnika :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 12:03

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 kochana zdrówka życzę i powodzenia będzie wszystko ok :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś poprasowałam pieluszki tetrowe i kilka wrzuce od razu do torby i prawie cala już gotowa jest ;)

kotek27, ;oniqa lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
‹‹ 952 953 954 955 956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ