X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak to moja rodzina mówi na mnie że mam wbudowany radar tam gdzie promocje to i Monika :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mnie rano skurcz łydki złapał taki że szok. Na początku ciąży męczyły mnie takie skurcze łydek i na długi czas przestały, biorę magnez, a dziś mnie złapało niedoopisania. Jeśli poród boli bardziej, a napewno tak. To ja nie przeżyje ;(((
    Przepraszam, że tak pisze o bólu, wiele z Was czeka na poród, mi pozostało trochę czasu, ale zpanikowałam ;(((

82dox1hp47sulw8a.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotek mnie też dzisiaj męczyły skurcze nóg w nocy

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Ancia77 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    Witajcie ponownie :)

kupiłam ten wózek może nie jest super wypas ale mi sie podoba zapłaciła mama jeżeli będzie mi się źle jezdziło to spróbuje sprzedać Go i kupic inny :) dodam że kosztował 200 zł i był uzywany przez pół roku.

b6cb07fa80c74c34m.jpg
    39773743e89ce085m.jpg

Hej
    Oniqa na tablicy pl zakupilas wozek? bardzo ladny tez sie zastanawiam czy kupic nowy czy uzywany

iv092n0amkzp6vtf.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero dzisiaj zebrałam się by napisać. Od początku grudnia leżę w szpitalu, trafiłam na IP z krwawieniem i skurczami porodowymi w toku. Na szczęście udało się wszystko w porę opanować, ale ze szpitala już mnie raczej nie wypuszczą :-(
    Także przedsmak tego co mnie czeka już miałam, na sali porodowej leżałam 3 dni, bo na patologii miejsca nie było, więc nasłuchałam się porodów, no i prawie, że mnie pokroili, więc chwile stresu na sali operacyjnej też przeżyłam.
    W szpitalu mam bardzo dobrą opiekę i atmosferę, ale bardzo chciałabym być w domu. Nie wyobrażam sobie, że mogę tu spędzić jeszcze wiele tygodni :-(

marzycielka29, ;oniqa, Tinka85, megan8 lubią tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • Ancia77 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez od jakiegos czasu mam straszne skurcze łydek w nocy mnie lekarz kazal brac magnez i jest troszke lepiej

iv092n0amkzp6vtf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Matylda mam nadzieje ze już lepiej w którym szpitalu jesteś jak sie czujecie ?

Matylda36 lubi tę wiadomość

• moni_c Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda wytrzymasz! Najwazniejsze, że maluszek jeszcze w brzuszku rośnie i jest dobrze :) Dasz radę! :)

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda jesteśmy z Tobą myślami!!
    Dasz radę dla maluszka! Trzymam kciuki, aby zaradzili lekarze, aby się polepszyło byś mogła wyjść do domku. Trzymaj się dzielnie.

82dox1hp47sulw8a.png
  • Ancia77 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda współczuje mam nadzieje ze juz jest dobrze! jestes pod dobra opieka wiec musi byc dobrze

iv092n0amkzp6vtf.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    czesc :) marzycielko i ja trzymam kciuki, a moze ty juz po? ;)

milola brzuszek fajniutki. Blondi twój takze ładny bardzo :*

Ja wczoraj caly wieczor mialam bóle jak na okres :( wzielam nospe forte i nie przechodzilo. Juz zastanawialam sie czy nie jechac na ip. Ale poczytalam troche i wszedzie pisały dziewczyny ze jezeli bedzie bardziej bolec i nie przechodzic to poród, a jak w koncu przejdzie to są to skurcze przepowiadające. Wzielam wiec magnez i luteine i sie polozylam. Na szczescie w nocy juz nie bolalo. Ale czuje ze ten moment coraz blizej. Oby jeszcze 2 tygodnie wytrzymac. Do tego boli mnie krocze. Ale to pewnie przez głowke ktora jest w miednicy.

No i do tego dalej problemy ze spaniem... niby spac sie chce, zmeczona a usnąc nie idzie. A jak usne to budze sie na siku i juz spowrotem znowu problem usnąć, meczy mnie to.

No to sobie ponarzekalam w sobotni poranek :P
    ja to znowu ostanio bym caly czas spala tylko się poloze na lozku i spie ale budze się około 2-3 w nocy i i nie mogę usnać i chodze co chcwila na siusiu. mnie od kilku dni nie bolał brzuch jak na @ na szczęście. ale chyba wole bole krzyżowe przy porodzie tak jak u Kubusia bo te @ sa bardziej bolesne jak dla mnie

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    Dopiero dzisiaj zebrałam się by napisać. Od początku grudnia leżę w szpitalu, trafiłam na IP z krwawieniem i skurczami porodowymi w toku. Na szczęście udało się wszystko w porę opanować, ale ze szpitala już mnie raczej nie wypuszczą :-(
    Także przedsmak tego co mnie czeka już miałam, na sali porodowej leżałam 3 dni, bo na patologii miejsca nie było, więc nasłuchałam się porodów, no i prawie, że mnie pokroili, więc chwile stresu na sali operacyjnej też przeżyłam.
    W szpitalu mam bardzo dobrą opiekę i atmosferę, ale bardzo chciałabym być w domu. Nie wyobrażam sobie, że mogę tu spędzić jeszcze wiele tygodni :-(
    trzymam kciuki oby wszystko było ok

a.png
    a.png
  • MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda trzymam kciuki zeby wszystko było dobrze i żeby maleństwo wytrzymało chociaz do 36 tygodnia. Musi być dobrze a naszczeście to już prawie 30 tydzień wiec dasz rade jeszcze kilka tygodni :). Jesteśmy z Tobą i dzidziusiem :)

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png
  • MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie objawów porodowych brak :( ale nie robię nic żeby jakoś przyspieszyć. Wczoraj cały dzien gotowałam zupy i mięsko zebysmy mieli co jesc po porodzie :) i mąż ma mi zamrozić na firmie bo u mnie w zamrażarce nie ma miejsca ;/. A wolę pomrozić niż powekować bo jakoś nie ufam tym moim wekom :)
    Całymi dniami sprzątam i jeszcze mąż się dzisiaj bierze za wiercenia i bedzie znowu mase kurzu i pyłu do sprzątania i może po tym cos ruszy Chociaż wątpie, bo mój organizm jest tak przyzwyczajony do biegania i sprzątania ze nie reaguje :( zostaje mi jeszce spotkanie z Mężem :) ale nawet jak jest czas to ja nie zabardzo mam chęci. Takze czekam i czekam :)

marzycielka29, Tinka85 lubią tę wiadomość

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda, myślałam o tobie ostatnio.Trzymam kciuki, na pewno wszysko dobrze się skończy i urodzisz zdrową córeczkę.Leżenie w szpitalu to nic przyjemnego, ale dasz radę.Powodzenia

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matyldo dużo zdrówka dla ciebie i malucha w brzuszku w szpitalu sie toba bd opiekować i wsxysyko mieć pod kontrolą.
    Buziaki dla was

Marzycielko MamaMadzia czekam na Was może lads dzień :))

MamaMadzia, Matylda36, marzycielka29 lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancia77 wrote:
    Hej
    Oniqa na tablicy pl zakupilas wozek? bardzo ladny tez sie zastanawiam czy kupic nowy czy uzywany
    tak na tablicy ale najpierw pojechałam go zobaczyć i sprawdzic jak sie jeździ, w jakim jest stanie i czy się zmieści do bagażnika :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 12:03

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 kochana zdrówka życzę i powodzenia będzie wszystko ok :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś poprasowałam pieluszki tetrowe i kilka wrzuce od razu do torby i prawie cala już gotowa jest ;)

kotek27, ;oniqa lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
‹‹ 952 953 954 955 956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ