X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Tinka85 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda życzę zdrówka Tobie i maleństwu. Trzymaj się! Wszystko będzie dobrze!

Matylda36 lubi tę wiadomość

bl9canliqkpto6g3.png
    2nn3csqv83ygfhg4.png
  • Tinka85 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielko a co u Ciebie? Rozkręca się? Pewnie i tak mnie prześcigniesz. Bo u mnie nadal cisza

KaRa a co u Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2013, 13:37

KaRa lubi tę wiadomość

bl9canliqkpto6g3.png
    2nn3csqv83ygfhg4.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda trzymamy kciuki zeby dzidzia jeszcze te kilka tygodni pomieszkała w brzuszku!będzie dobrze

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do nas w poniedziałek/wtorek dotrą mebelki do dziecięcego, także jak tylko się je skręci, wkleję foto :) Miały być dopiero w połowie stycznia, z tąd moja radość, że będą szybciej. W końcu wszystko poukładam na spokój, bo już nie wiem co mam a czego nie (chodzi o ciuszki).

Blondi22, Lula_w lubią tę wiadomość

82dox1hp47sulw8a.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to teraz kolej na Tinke, kare, mamemadzie i marzycielke :)

MamaMadzia, KaRa, marzycielka29 lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Tinka85 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    to teraz kolej na Tinke, kare, mamemadzie i marzycielke :)

Tak, ale chyba nie w tej kolejności

KaRa lubi tę wiadomość

bl9canliqkpto6g3.png
    2nn3csqv83ygfhg4.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinka85 wrote:
    Tak, ale chyba nie w tej kolejności
    ee to juz bez znaczenia :) i tak kazda z was moze byc pierwsza :)

KaRa lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj postanowiłam zrobić mega porządki, ja myje okna a mąż mi wiesza firanki, będziemy stroich choinkę i ogarniamy całe mieszkanie. póxniej będe jeszcze prasować ciuszki od małej a jutro albo we wtorek przyjdzie łóżeczko, a więc będzię mężuś rozkładał :) no i jeszcze chce wyprać wózek bo troszke jest zabrudzony :) a więc porządki pełną parą :). A co do okien ze względu że to już 8 miesiąc mój to myje je na raty od 11 teraz jeszcze została kuchnia i gotowe :)

Blondi22, Lula_w, kotek27, marzycielka29 lubią tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w czwartek umylam okna a mój P powiesil firanki

;oniqa, Lula_w, kotek27 lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widzę praca wrze u każdej ;D
    Dobrze, później nie będzie czasu przy maleństwie na takie generalne porządki :)

Blondi22 lubi tę wiadomość

82dox1hp47sulw8a.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Wam dziewczyny i każdej z osobna za słowa wsparcia. Teraz już czuję się w miarę dobrze, ale pierwsze dni były dla mnie koszmarem, jak zdałam sobie sprawę co mogło się stać.

Wypuścić mnie raczej nie wypuszczą, bo mogę nie zdążyć wrócić, by uratowali dzidziusia :-( Opiekę mam naprawdę bardzo dobrą i szczerze, to jestem zaskoczona, że w szpitalu publicznym jest personel, który jest zaangażowany, bardzo pomocny i miły, zaczynając od lekarzy, poprzez położne na paniach salowych kończąc. Czuję się tu bardzo bezpiecznie, widziałam też kilka akcji, więc wiem, że reagują szybko i nie ignorują, żadnej naszej informacji, że coś boli lub wydaje nam się odstępstwem od "normalnego" samopoczucia.

Oswajam się po mału z myślą, że aż do porodu szpital będzie moim domem, ale w chwilach zwątpienia, myślę o tym, że tak jest najlepiej dla mojej córeczki :-)

Miriam leżę na Kasprzaka w Instytucie Matki i Dziecka, także jestem pod najlepszą opieką z możliwych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2013, 18:16

;oniqa, kotek27 lubią tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrzyłam w ksiazeczke kuby ile trwal mój pierwszy porod i mam wpisane 4h 40 min pierwsza faza a druga 10 min. ciekawe jak teraz pojdzie bo podobno za drugim razem jest szybciej

a.png
    a.png
  • Ancia77 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wlasnie skonczylam wzielo mnie na mega porzadki ;) teraz krzyz nawala wiec ide do wanny sie odprezyc i zjesc wyczekiwanego sledzia od rana o nim myslalam he he a mezus dopiero mi go kupil ;)

iv092n0amkzp6vtf.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tez ostanio wzielo na sprzątanie musze mieć wszystko zrobione przed porodem ;)

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maż wlasnie sprząta w łazience ;)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2013, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda widzę ze jesteś pod dobra opieka a to już duży sukces według mnie jesteś w najlepszym szpitalu w Warszawie do jakiego mogłas trafić w takiej sytuacji

Gdybyś czego kolwiek potrzebowała co kolwiek trzeba było by ci przywieźć czy pogadać to daj znać :)

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Matylda widzę ze jesteś pod dobra opieka a to już duży sukces według mnie jesteś w najlepszym szpitalu w Warszawie do jakiego mogłas trafić w takiej sytuacji

Gdybyś czego kolwiek potrzebowała co kolwiek trzeba było by ci przywieźć czy pogadać to daj znać :)

Dzięki wielkie Miriam :-) Kochana jesteś ;-)
    Teraz wiem dlaczego moi lekarze tak naciskali na IMiD gdyby coś się działo. Powiem nawet, że to jeden z lepszych szpitali w Polsce, zwożą tu przypadki z całego kraju. Zajmują się tak dramatycznymi przypadkami, o których nigdy wcześniej w życiu nie słyszałam i najbardziej pozytywna rzecz, ratują mamy i dzieciaczki. Niestety przez mój pobyt byłam już światkiem kilku akcji ratowania maluszka i wszystkie uratowali. A najpiękniejsze jest to, że uratowane maluszki mają się dobrze, a nawet lepiej niż się można było spodziewać. Więc teraz jeszcze bardziej utwierdziłam się, że brzydkie ściany, wspólna łazienka na korytarzu, kiepski stan sanitariatów to pikuś, przy wierze w tym, że w razie potrzeby jestem w odpowiednich rękach ;-)

Miriam, ;oniqa, Effcia28 lubią tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2013, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie nie jest najważniejszy stan szpitala tzn wygląd a ludzie którzy tam pracują ich wiedza i sprzęt a warunki socjalne to już na drugim planie :) najważniejsze zdrowie i życie pacjenta :)

Matylda36, Blondi22 lubią tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opis porodu mojego dziewczyny:
    nie wiem gdzie wkleić ,więc napisałam na blogu....

http://tierras-de-colores.blogspot.com/2013/12/nadesza-godzina-w-wszystko-co-ludzkie.html

Miriam, MamaMadzia, megan8, Matylda36, Tinka85, KaRa, ;oniqa, marzycielka29, Blondi22, juicca lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Ancia77 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita super opis porodu oj dzielna bylas :) i synus prześliczny niech rośnie zdrowo :)

Lalita2710 lubi tę wiadomość

iv092n0amkzp6vtf.png
‹‹ 953 954 955 956 957 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ