X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Tinka85 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda życzę zdrówka Tobie i maleństwu. Trzymaj się! Wszystko będzie dobrze!

Matylda36 lubi tę wiadomość

bl9canliqkpto6g3.png
    2nn3csqv83ygfhg4.png
  • Tinka85 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielko a co u Ciebie? Rozkręca się? Pewnie i tak mnie prześcigniesz. Bo u mnie nadal cisza

KaRa a co u Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2013, 13:37

KaRa lubi tę wiadomość

bl9canliqkpto6g3.png
    2nn3csqv83ygfhg4.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda trzymamy kciuki zeby dzidzia jeszcze te kilka tygodni pomieszkała w brzuszku!będzie dobrze

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do nas w poniedziałek/wtorek dotrą mebelki do dziecięcego, także jak tylko się je skręci, wkleję foto :) Miały być dopiero w połowie stycznia, z tąd moja radość, że będą szybciej. W końcu wszystko poukładam na spokój, bo już nie wiem co mam a czego nie (chodzi o ciuszki).

Blondi22, Lula_w lubią tę wiadomość

82dox1hp47sulw8a.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to teraz kolej na Tinke, kare, mamemadzie i marzycielke :)

MamaMadzia, KaRa, marzycielka29 lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Tinka85 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    to teraz kolej na Tinke, kare, mamemadzie i marzycielke :)

Tak, ale chyba nie w tej kolejności

KaRa lubi tę wiadomość

bl9canliqkpto6g3.png
    2nn3csqv83ygfhg4.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinka85 wrote:
    Tak, ale chyba nie w tej kolejności
    ee to juz bez znaczenia :) i tak kazda z was moze byc pierwsza :)

KaRa lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj postanowiłam zrobić mega porządki, ja myje okna a mąż mi wiesza firanki, będziemy stroich choinkę i ogarniamy całe mieszkanie. póxniej będe jeszcze prasować ciuszki od małej a jutro albo we wtorek przyjdzie łóżeczko, a więc będzię mężuś rozkładał :) no i jeszcze chce wyprać wózek bo troszke jest zabrudzony :) a więc porządki pełną parą :). A co do okien ze względu że to już 8 miesiąc mój to myje je na raty od 11 teraz jeszcze została kuchnia i gotowe :)

Blondi22, Lula_w, kotek27, marzycielka29 lubią tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w czwartek umylam okna a mój P powiesil firanki

;oniqa, Lula_w, kotek27 lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widzę praca wrze u każdej ;D
    Dobrze, później nie będzie czasu przy maleństwie na takie generalne porządki :)

Blondi22 lubi tę wiadomość

82dox1hp47sulw8a.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Wam dziewczyny i każdej z osobna za słowa wsparcia. Teraz już czuję się w miarę dobrze, ale pierwsze dni były dla mnie koszmarem, jak zdałam sobie sprawę co mogło się stać.

Wypuścić mnie raczej nie wypuszczą, bo mogę nie zdążyć wrócić, by uratowali dzidziusia :-( Opiekę mam naprawdę bardzo dobrą i szczerze, to jestem zaskoczona, że w szpitalu publicznym jest personel, który jest zaangażowany, bardzo pomocny i miły, zaczynając od lekarzy, poprzez położne na paniach salowych kończąc. Czuję się tu bardzo bezpiecznie, widziałam też kilka akcji, więc wiem, że reagują szybko i nie ignorują, żadnej naszej informacji, że coś boli lub wydaje nam się odstępstwem od "normalnego" samopoczucia.

Oswajam się po mału z myślą, że aż do porodu szpital będzie moim domem, ale w chwilach zwątpienia, myślę o tym, że tak jest najlepiej dla mojej córeczki :-)

Miriam leżę na Kasprzaka w Instytucie Matki i Dziecka, także jestem pod najlepszą opieką z możliwych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2013, 18:16

;oniqa, kotek27 lubią tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrzyłam w ksiazeczke kuby ile trwal mój pierwszy porod i mam wpisane 4h 40 min pierwsza faza a druga 10 min. ciekawe jak teraz pojdzie bo podobno za drugim razem jest szybciej

a.png
    a.png
  • Ancia77 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wlasnie skonczylam wzielo mnie na mega porzadki ;) teraz krzyz nawala wiec ide do wanny sie odprezyc i zjesc wyczekiwanego sledzia od rana o nim myslalam he he a mezus dopiero mi go kupil ;)

iv092n0amkzp6vtf.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tez ostanio wzielo na sprzątanie musze mieć wszystko zrobione przed porodem ;)

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maż wlasnie sprząta w łazience ;)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2013, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda widzę ze jesteś pod dobra opieka a to już duży sukces według mnie jesteś w najlepszym szpitalu w Warszawie do jakiego mogłas trafić w takiej sytuacji

Gdybyś czego kolwiek potrzebowała co kolwiek trzeba było by ci przywieźć czy pogadać to daj znać :)

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Matylda widzę ze jesteś pod dobra opieka a to już duży sukces według mnie jesteś w najlepszym szpitalu w Warszawie do jakiego mogłas trafić w takiej sytuacji

Gdybyś czego kolwiek potrzebowała co kolwiek trzeba było by ci przywieźć czy pogadać to daj znać :)

Dzięki wielkie Miriam :-) Kochana jesteś ;-)
    Teraz wiem dlaczego moi lekarze tak naciskali na IMiD gdyby coś się działo. Powiem nawet, że to jeden z lepszych szpitali w Polsce, zwożą tu przypadki z całego kraju. Zajmują się tak dramatycznymi przypadkami, o których nigdy wcześniej w życiu nie słyszałam i najbardziej pozytywna rzecz, ratują mamy i dzieciaczki. Niestety przez mój pobyt byłam już światkiem kilku akcji ratowania maluszka i wszystkie uratowali. A najpiękniejsze jest to, że uratowane maluszki mają się dobrze, a nawet lepiej niż się można było spodziewać. Więc teraz jeszcze bardziej utwierdziłam się, że brzydkie ściany, wspólna łazienka na korytarzu, kiepski stan sanitariatów to pikuś, przy wierze w tym, że w razie potrzeby jestem w odpowiednich rękach ;-)

Miriam, ;oniqa, Effcia28 lubią tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2013, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie nie jest najważniejszy stan szpitala tzn wygląd a ludzie którzy tam pracują ich wiedza i sprzęt a warunki socjalne to już na drugim planie :) najważniejsze zdrowie i życie pacjenta :)

Matylda36, Blondi22 lubią tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opis porodu mojego dziewczyny:
    nie wiem gdzie wkleić ,więc napisałam na blogu....

http://tierras-de-colores.blogspot.com/2013/12/nadesza-godzina-w-wszystko-co-ludzkie.html

Miriam, MamaMadzia, megan8, Matylda36, Tinka85, KaRa, ;oniqa, marzycielka29, Blondi22, juicca lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Ancia77 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita super opis porodu oj dzielna bylas :) i synus prześliczny niech rośnie zdrowo :)

Lalita2710 lubi tę wiadomość

iv092n0amkzp6vtf.png
‹‹ 953 954 955 956 957 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ