X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczyny spokojnej nocki ja zmykam do łóżka :).

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 11:55

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • Tinka85 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaRa wrote:
    U mnie cisza. Nie mam ani skurczy ani żadnych boli. A Ty?
    Robiłam dzis porządki świąteczne prawie cały dzień ale nie wywołały żadnych skurczy.
    Ogólnie od 2 dni mam bardzo duzo energii. Czuje sie jakbym nie była w ciazy! :)

U mnie też cisza. Nie nastawiam się na razie na nic od kiedy lekarz twierdził że na razie na poród się nie zanosi. Co ma być to będzie

KaRa lubi tę wiadomość

bl9canliqkpto6g3.png
    2nn3csqv83ygfhg4.png
  • KaRa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    ja muszę zaczekać z porodem jak mąż zjedzie na święta za tydzień w piątek ,
    a później niech się dzieje co chce...
    Tego Ci życzę Kochana!
    No i oczywiście córeczki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2013, 22:26

megan8 lubi tę wiadomość

atdczbmhr11b1825.png[/url]
    relg3e5e91k07fd9.png
  • Tinka85 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy!

bl9canliqkpto6g3.png
    2nn3csqv83ygfhg4.png
  • KaRa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinka85 wrote:
    U mnie też cisza. Nie nastawiam się na razie na nic od kiedy lekarz twierdził że na razie na poród się nie zanosi. Co ma być to będzie
    Dokładnie. Wkońcu kiedyś urodzimy :)
    Ja sie tylko dziwie ze 10 dni temu już szyjka była miękka a nadal nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2013, 22:41

atdczbmhr11b1825.png[/url]
    relg3e5e91k07fd9.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita przeczytałam opis porodu, pięknie opisałaś. I ważne, że nie był taki straszny, że wspierał Cię mąż.
    Ja panicznie boję się bólu ;(
    Zarówno synuś jak i mamusia śliczni. Warto się pomęczyć, aby tulić takiego skarba!
    Dobrej nocy!

82dox1hp47sulw8a.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 02:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w dwupaku ;) Spojcie duuuzo.odpoczywajcie jedzcie co chcecie :)

KaRa, Tinka85, HOPE83, marzycielka29, megan8 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Ancia77 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny a ja w nocy troszke tylko spałam taki katar mnie zlapal ze normalnie oddychac nie moge :( dziewczyny w koncu sie doczekacie porodu tyle juz wytrwałyście wiec jeszcze troszke tez juz bym chciala byc na tym etapie

iv092n0amkzp6vtf.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia111123 wrote:
    czesc wszystkim;-) ja tak z wieczorka bo dzisiaj sporo roboty mialam. ostatnio upieklam pierniczki a dzisiaj je postroilam.;-) dziewczyny w ktorym tygodniu zaczelyscie prac ubranka dla dziecka? i kiedy pakowalyscie torbe do szpitala? ja wlasnie koncze 33tydzien i z jednej strony mysle ze to czas najwyzszy a z drugiej czy to jednak nie za szybko czy sie nie zakurzy glupieje troche
    Witaj ja zaczęłam prać ubranka we wtorek i dzisiaj reszte poprasuje i koniec :) a co do torby to ją też pakuje od wtorku ale jeszcze nie jest kompletna musze dokupic podkłady poporodowe na łózko i jeszcze pieluszki tetrowe bo mam tylko 5

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak wogóle to dzień dobry :) ale miałam ciężką noc myslałam że jak sprzątałam cały dzień to będe spała jak ciapek a tutaj nic w nocy wstawałam chyba ze 6 rzy siusiu aż się wystraszyłam że coś jest na rzeczy bo zaczęłam mieć jakieś dziwne skurcze w dole brzucha, jakby mała wchodziła w kanał... ale na szczęście póki co przestało boleć jedynie co to mnie bola plecy i ciężko mi złapać oddech czuje się jakbym przebiegła z kilka dobrych km. mam nadzieje że odpuści bo chce dzisiaj ubrać choineczkę i chciałam jechać jeszcze reszte prezentów kupić bo mam ochote pochodzić po sklepach :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    a tak wogóle to dzień dobry :) ale miałam ciężką noc myslałam że jak sprzątałam cały dzień to będe spała jak ciapek a tutaj nic w nocy wstawałam chyba ze 6 rzy siusiu aż się wystraszyłam że coś jest na rzeczy bo zaczęłam mieć jakieś dziwne skurcze w dole brzucha, jakby mała wchodziła w kanał... ale na szczęście póki co przestało boleć jedynie co to mnie bola plecy i ciężko mi złapać oddech czuje się jakbym przebiegła z kilka dobrych km. mam nadzieje że odpuści bo chce dzisiaj ubrać choineczkę i chciałam jechać jeszcze reszte prezentów kupić bo mam ochote pochodzić po sklepach :)
    moze wlasnie za duzo zrobilas, moj brzuszek np strasznie tego nie lubi jak duzo chodze cos robie to w nocy tragedia i nastepny dzien tak samo skurcze twardnienia bol krzyza i krocza. ostatnio po wizytach u lekarza i dentysty i spacerkach po sklepach to byla masakra az sie balam czy nie zaczynam rodzic ale przeszlo na szczescie tylko organizm daje znac "hej ty zwolnij bo przeginasz".
    co do prania ubranek to wlasnie wzielam sie do roboty. i torba tez wyprana musi zaczac byc pakowana. wszystkie kobietki w mojej rodzinie radza zebym juz pakowala bo maluszek jest wiekszy wiec w sumie wg usg zostal mi tylko miesiac do porodu a gin sama powiedziala ze poczatek stycznia moze sie cos zaczac dziac i tylko najwazniejsze zeby do tego stycznia wytrzymac bo szyjka mieciutka i powolutku sie skraca wiec coraz blizej nie tylko swieta;-)

;oniqa lubi tę wiadomość

jd7r1di.png
  • Tinka85 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia111123 wrote:
    wszystkie kobietki w mojej rodzinie radza zebym juz pakowala bo maluszek jest wiekszy wiec w sumie wg usg zostal mi tylko miesiac do porodu a gin sama powiedziala ze poczatek stycznia moze sie cos zaczac dziac i tylko najwazniejsze zeby do tego stycznia wytrzymac bo szyjka mieciutka i powolutku sie skraca wiec coraz blizej nie tylko swieta;-)

Mój synek też większy wg usg a nie spieszy mu się na ten świat. W 35 tyg już miał główkę na 40 tyg i ważył prawie 3300g, więc ile waży teraz? Dodam że szyjka też już wtedy była miękka i nic. Dziś powiedziałam mężowi że na pewno święta spędzę w szpitalu, a tego nie chciałam. Ale jak to powiedział na ostatniej wizycie mój gin "świąt będzie pani miała jeszcze dużo". Pozostaje czekać.
    Wagą maluszka nie ma się co sugerować, kiedy moja mama urodziła najmłodszego brata ważył 5100g i też mu się nie spieszyło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2013, 11:13

bl9canliqkpto6g3.png
    2nn3csqv83ygfhg4.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) ja dzisiaj pospałam na maxa za wszystkie czasy no ale już jestem na nogach . U mnie cisza totalna zero skurczy jedno co to rano zauważyłam znowu większą ilość wydzieliny no i to na tyle więc czekamy dalej :) tak bym chciała żeby w tym tyg było już po no ale nic na to nie zapowiada w piątek mam ostatnią wizytę u ginekologa więc zobaczymy :).

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Dejzi,która miala tp na 19.01.2013r. urodziła dziś o 12:25 synka Emilio o wadze 2600g :) Oboje czują się dobrze :)

;oniqa, Blondi22, pasia27, juicca, paula22, marzycielka29, Marysia0312, Lula_w, MamaMadzia, Miriam, Effcia28, megan8, Dorjana lubią tę wiadomość

82doi09kxiyf6x26.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2013, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze, że wszystko ok z Dejzi i synkiem, bo miała termin na połowę stycznia :)

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia111123 wrote:
    czesc wszystkim;-) ja tak z wieczorka bo dzisiaj sporo roboty mialam. ostatnio upieklam pierniczki a dzisiaj je postroilam.;-) dziewczyny w ktorym tygodniu zaczelyscie prac ubranka dla dziecka? i kiedy pakowalyscie torbe do szpitala? ja wlasnie koncze 33tydzien i z jednej strony mysle ze to czas najwyzszy a z drugiej czy to jednak nie za szybko czy sie nie zakurzy glupieje troche
    ubranka popralam już jakos przed 30 tyg a torbe dziś dopakowalam drobiazgi i jest gotowa

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaRa wrote:
    Dokładnie. Wkońcu kiedyś urodzimy :)
    Ja sie tylko dziwie ze 10 dni temu już szyjka była miękka a nadal nic.
    mój aszyjka rozwarcie ma już od października na opuszek palca a jeszcze chodze wiec chyba nie ma regóły ;)

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HOPE83 wrote:
    Kochane Dejzi,która miala tp na 19.01.2013r. urodziła dziś o 12:25 synka Emilio o wadze 2600g :) Oboje czują się dobrze :)
    dobrze ze wszystko ok tylko tydzień roznicy pomiędzy nami było .

a.png
    a.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja musze kupic pieluszki tetrowe dobrej jakości i podkłady na łóżko polecacie jakiegoś allegrowicza :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
‹‹ 955 956 957 958 959 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ