X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupowałam w cerfurze wiec nie pomoge bo różnej jakości sa te pieluszki i wolalam zobaczyć i dotknąć jak wygladaja

a.png
    a.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam dzisiaj w carefurze i były średniej jakości dlatego nie brałam

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTEg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 12:03

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pillow wrote:
    Blondi22, a czy przez te rozwarcie musisz się jakoś szczególnie oszczędzać do końca ciąży?
    zadnych zaleceń nie miałam tylko w razie twardnienia brzucha mam brac Filomag B6 i nospe ale jest ok nic bardziej się nie rozwiera.
    a bylam i nad morzem w listopadzie teraz tez w miare wszystko w domu robie ale tez odpoczywam i jest ok. we wtorek mam wizyte i zobaczymy czy nadal jest takie same rozwarcie ale pewnie tak

pillow lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    ja byłam dzisiaj w carefurze i były średniej jakości dlatego nie brałam
    jak ja bylam to były dwa rodzaje i w dwóch roznych cenach ;)

;oniqa lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno u wieloródek tez noramlne takie rozwarcie .

a.png
    a.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOgn

Blondi22 lubi tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pillow wrote:
    To trzymam kciuki za wizytę. Pytałam, bo ja mam podobną sytuację i mam brać nospę i magne b6. Mam nadzieję, że u mnie też nie będzie na razie postępowało :)
    a od jakiego czasu masz rozwarcie i jakie?

a.png
    a.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hg

• magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinka85 wrote:
    Mój synek też większy wg usg a nie spieszy mu się na ten świat. W 35 tyg już miał główkę na 40 tyg i ważył prawie 3300g, więc ile waży teraz? Dodam że szyjka też już wtedy była miękka i nic. Dziś powiedziałam mężowi że na pewno święta spędzę w szpitalu, a tego nie chciałam. Ale jak to powiedział na ostatniej wizycie mój gin "świąt będzie pani miała jeszcze dużo". Pozostaje czekać.
    Wagą maluszka nie ma się co sugerować, kiedy moja mama urodziła najmłodszego brata ważył 5100g i też mu się nie spieszyło.
    tinka a twoj maluch na usg jest od poczatku wiekszy niz powinien czy dopiero od ktoregos tygodnia zaczal sie wyrozniac? moja gin mowila juz od poczatku ze jest duzy chlopak o ok 1,5-2tyg i cos chyba wczesniej maluszka zrobilismy niz myslimy;-) a z ta szyjka to wiem ze jest roznie niektorzy pol ciazy chodza z zagrozeniem przedwczesnym porodem bo szyjka sie skraca jest miekka itp a trzeba potem wywolywac po terminie jak sie maluch zasiedzi

jd7r1di.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja trochę na inny temat. Orientujecie sie jak będąc zatrudnionym, jaki wniosek sie składa przed porodem ze wybieramy urlop macierzynski ten roczny? Bo nie chciałabym czegoś przeoczyć...

82dox1hp47sulw8a.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek27 polecam stronkę : http://rodzicielski.gov.pl
    Tam znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania :)

;oniqa lubi tę wiadomość

82doi09kxiyf6x26.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dziękuje :))

82dox1hp47sulw8a.png
  • Tinka85 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek27 wrote:
    Dziewczyny a ja trochę na inny temat. Orientujecie sie jak będąc zatrudnionym, jaki wniosek sie składa przed porodem ze wybieramy urlop macierzynski ten roczny? Bo nie chciałabym czegoś przeoczyć...

Jeśli przez cały rok chcesz dostawać 80% zasiłku to w ciągu 14 dni po porodzie musisz złożyć wniosek u pracodawcy

bl9canliqkpto6g3.png
    2nn3csqv83ygfhg4.png
  • Tinka85 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia111123 wrote:
    tinka a twoj maluch na usg jest od poczatku wiekszy niz powinien czy dopiero od ktoregos tygodnia zaczal sie wyrozniac? moja gin mowila juz od poczatku ze jest duzy chlopak o ok 1,5-2tyg i cos chyba wczesniej maluszka zrobilismy niz myslimy;-)

Na pierwszej wizycie w 9 tyg. był tylko 2 dni większy a już 8 tygodni później o tydzień większy i z czasem różnica była coraz większa

bl9canliqkpto6g3.png
    2nn3csqv83ygfhg4.png
  • MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja tak szybciutko :) jutro tznw zasadzie dzisiaj czyli 16.12 czeka mnie pierwsze podejscie do porodu cc, ale najpierw mnie zbadają , zrobią ktg, usg, pobiorą krew i zobaczymy czy wykonają cc czy dopiero 22.12 wiec trzymajcie kciuki :) ja jeszce nie jestem w pełni gotowa wiec wolałabym tego 22.12 :)
    I jeszcze jestem na maksa pokłócona z Mężem :( myslalam ze spedzimy super wieczór ale jednak musiał jechać jeszcze na firme na noc;/ i jeszce przez cały weekend sprzątałam aż do teraz bo sobie umyslił mały remoncik nikomu nie potrzebny ( a prosiłam go o to dwa lata) i na dzień przed możliwym porodem miałam tone gruzu i pyłu w domu a wiecie jak to sie sprzata ;/ tak się dzisiaj pokłóciłam i oryczałam że byłam pewna ze samo się zacznie ale na szczescie nie :) musiałam posciagać rozebrać łóżeczko małego zeby sie nie zakurzyło;/ i już teraz musze isc spac i nie zdąże na nowo pościelić :( takze mam nadzieje ze wróće jescze jutro do domu i zdąże to wszystko zrobić plus jeszcze ubrać choinke bo na to też nie starczyło czasu :(
    Inaczej to sobie zaplanowałam ale mam nadzieje ze jakos się ułozy :) do usłyszenia :)

Tinka85, asienka28, marzycielka29, Miriam, kaaasiaczek_, ;oniqa, Blondi22, Ancia77, megan8 lubią tę wiadomość

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png
  • Tinka85 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMadzia wrote:
    Dziewczynki ja tak szybciutko :) jutro tznw zasadzie dzisiaj czyli 16.12 czeka mnie pierwsze podejscie do porodu cc, ale najpierw mnie zbadają , zrobią ktg, usg, pobiorą krew i zobaczymy czy wykonają cc czy dopiero 22.12 wiec trzymajcie kciuki :) ja jeszce nie jestem w pełni gotowa wiec wolałabym tego 22.12 :)
    I jeszcze jestem na maksa pokłócona z Mężem :( myslalam ze spedzimy super wieczór ale jednak musiał jechać jeszcze na firme na noc;/ i jeszce przez cały weekend sprzątałam aż do teraz bo sobie umyslił mały remoncik nikomu nie potrzebny ( a prosiłam go o to dwa lata) i na dzień przed możliwym porodem miałam tone gruzu i pyłu w domu a wiecie jak to sie sprzata ;/ tak się dzisiaj pokłóciłam i oryczałam że byłam pewna ze samo się zacznie ale na szczescie nie :) musiałam posciagać rozebrać łóżeczko małego zeby sie nie zakurzyło;/ i już teraz musze isc spac i nie zdąże na nowo pościelić :( takze mam nadzieje ze wróće jescze jutro do domu i zdąże to wszystko zrobić plus jeszcze ubrać choinke bo na to też nie starczyło czasu :(
    Inaczej to sobie zaplanowałam ale mam nadzieje ze jakos się ułozy :) do usłyszenia :)

Trzymam kciuki żebyś wróciła dziś do domu. A jeśli chodzi o męża to z facetami już tak jest niestety, mój też mnie dzisiaj wkurzył, ale nie ma się co przejmować. Głowa do góry! Jeszcze będzie Cię przepraszał

bl9canliqkpto6g3.png
    2nn3csqv83ygfhg4.png
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry witam wszystkich;-) pewnie jeszcze spi wiekszosc. ja zasnelam o 2 a od 4.30 juz nie spie, chodze po domu szukam miejsca probuje zasnac i nic kompletnie. mozna zwariowac. Madziamama trzymam kciuki co by wam sie nie spieszylo ;-) chociaz moze zdazylabys wrocic do domku przed swietami? ja dzis ubieram choinke i szukam reszty prezentow bo mezus ma w koncu wolne. a po 15 idziemy na usg zobaczyc co u malucha. jakie macie plany na tak piekny grudniowy dzien?

jd7r1di.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie :)

Mamamadzia z jednej strony wiem ze chciałabyś sama wszystkiego dopilnować w domku i zrobić to po swojemu ale z drugiej strony to święta spędzisz w domku z dzidziusiem :) a może mąż się zaangażuje w porządki .

Tak czy tak trzymam kciuki żeby było po twojej myśli :) kochana !!!

Ja wczoraj dopakowałam torbę do szpitala pozostało mi tylko schować sztućce kubek i talerzyk no i suszarkę do włosów.

Z dokumentów to biorę kartę ciąży badania dowód osobisty karte czipową w razie czego NIP pracodawcy i awaryjnie akt ślubu. Chyba na tyle.

Mam pytanie do was mamusie które macie już poród za sobą w szpitalu w razie gdyby dziecko nie chciało piersi to co dokarmiają mlekiem szpitalnym mm czy muszę mieć swoje mleko ze sobą???

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ;)

ale dziś za mna ciezka noc. chodziłam siusiu co 2 h i jeszcze kosc lonowa tak mnie bolała ze ani lezec ani chodzic się nie dalo ;/

na razie trochę lepiej tylko czasami brzuch boli jak na @ ale dawno nie bolał raz na tydzień się zdarza.

a.png
    a.png
‹‹ 956 957 958 959 960 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ