III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
pillow wrote:Blondi22, a czy przez te rozwarcie musisz się jakoś szczególnie oszczędzać do końca ciąży?
a bylam i nad morzem w listopadzie teraz tez w miare wszystko w domu robie ale tez odpoczywam i jest ok. we wtorek mam wizyte i zobaczymy czy nadal jest takie same rozwarcie ale pewnie takpillow lubi tę wiadomość
-
Tinka85 wrote:Mój synek też większy wg usg a nie spieszy mu się na ten świat. W 35 tyg już miał główkę na 40 tyg i ważył prawie 3300g, więc ile waży teraz? Dodam że szyjka też już wtedy była miękka i nic. Dziś powiedziałam mężowi że na pewno święta spędzę w szpitalu, a tego nie chciałam. Ale jak to powiedział na ostatniej wizycie mój gin "świąt będzie pani miała jeszcze dużo". Pozostaje czekać.
Wagą maluszka nie ma się co sugerować, kiedy moja mama urodziła najmłodszego brata ważył 5100g i też mu się nie spieszyło. -
kotek27 wrote:Dziewczyny a ja trochę na inny temat. Orientujecie sie jak będąc zatrudnionym, jaki wniosek sie składa przed porodem ze wybieramy urlop macierzynski ten roczny? Bo nie chciałabym czegoś przeoczyć...
Jeśli przez cały rok chcesz dostawać 80% zasiłku to w ciągu 14 dni po porodzie musisz złożyć wniosek u pracodawcy -
magdziunia111123 wrote:tinka a twoj maluch na usg jest od poczatku wiekszy niz powinien czy dopiero od ktoregos tygodnia zaczal sie wyrozniac? moja gin mowila juz od poczatku ze jest duzy chlopak o ok 1,5-2tyg i cos chyba wczesniej maluszka zrobilismy niz myslimy;-)
Na pierwszej wizycie w 9 tyg. był tylko 2 dni większy a już 8 tygodni później o tydzień większy i z czasem różnica była coraz większa -
Dziewczynki ja tak szybciutko
jutro tznw zasadzie dzisiaj czyli 16.12 czeka mnie pierwsze podejscie do porodu cc, ale najpierw mnie zbadają , zrobią ktg, usg, pobiorą krew i zobaczymy czy wykonają cc czy dopiero 22.12 wiec trzymajcie kciuki
ja jeszce nie jestem w pełni gotowa wiec wolałabym tego 22.12
I jeszcze jestem na maksa pokłócona z Mężemmyslalam ze spedzimy super wieczór ale jednak musiał jechać jeszcze na firme na noc;/ i jeszce przez cały weekend sprzątałam aż do teraz bo sobie umyslił mały remoncik nikomu nie potrzebny ( a prosiłam go o to dwa lata) i na dzień przed możliwym porodem miałam tone gruzu i pyłu w domu a wiecie jak to sie sprzata ;/ tak się dzisiaj pokłóciłam i oryczałam że byłam pewna ze samo się zacznie ale na szczescie nie
musiałam posciagać rozebrać łóżeczko małego zeby sie nie zakurzyło;/ i już teraz musze isc spac i nie zdąże na nowo pościelić
takze mam nadzieje ze wróće jescze jutro do domu i zdąże to wszystko zrobić plus jeszcze ubrać choinke bo na to też nie starczyło czasu
Inaczej to sobie zaplanowałam ale mam nadzieje ze jakos się ułozydo usłyszenia
Tinka85, asienka28, marzycielka29, Miriam, kaaasiaczek_, ;oniqa, Blondi22, Ancia77, megan8 lubią tę wiadomość
-
MamaMadzia wrote:Dziewczynki ja tak szybciutko
jutro tznw zasadzie dzisiaj czyli 16.12 czeka mnie pierwsze podejscie do porodu cc, ale najpierw mnie zbadają , zrobią ktg, usg, pobiorą krew i zobaczymy czy wykonają cc czy dopiero 22.12 wiec trzymajcie kciuki
ja jeszce nie jestem w pełni gotowa wiec wolałabym tego 22.12
I jeszcze jestem na maksa pokłócona z Mężemmyslalam ze spedzimy super wieczór ale jednak musiał jechać jeszcze na firme na noc;/ i jeszce przez cały weekend sprzątałam aż do teraz bo sobie umyslił mały remoncik nikomu nie potrzebny ( a prosiłam go o to dwa lata) i na dzień przed możliwym porodem miałam tone gruzu i pyłu w domu a wiecie jak to sie sprzata ;/ tak się dzisiaj pokłóciłam i oryczałam że byłam pewna ze samo się zacznie ale na szczescie nie
musiałam posciagać rozebrać łóżeczko małego zeby sie nie zakurzyło;/ i już teraz musze isc spac i nie zdąże na nowo pościelić
takze mam nadzieje ze wróće jescze jutro do domu i zdąże to wszystko zrobić plus jeszcze ubrać choinke bo na to też nie starczyło czasu
Inaczej to sobie zaplanowałam ale mam nadzieje ze jakos się ułozydo usłyszenia
Trzymam kciuki żebyś wróciła dziś do domu. A jeśli chodzi o męża to z facetami już tak jest niestety, mój też mnie dzisiaj wkurzył, ale nie ma się co przejmować. Głowa do góry! Jeszcze będzie Cię przepraszał -
dzien dobry witam wszystkich;-) pewnie jeszcze spi wiekszosc. ja zasnelam o 2 a od 4.30 juz nie spie, chodze po domu szukam miejsca probuje zasnac i nic kompletnie. mozna zwariowac. Madziamama trzymam kciuki co by wam sie nie spieszylo
chociaz moze zdazylabys wrocic do domku przed swietami? ja dzis ubieram choinke i szukam reszty prezentow bo mezus ma w koncu wolne. a po 15 idziemy na usg zobaczyc co u malucha. jakie macie plany na tak piekny grudniowy dzien?
-
Hej mamusie
Mamamadzia z jednej strony wiem ze chciałabyś sama wszystkiego dopilnować w domku i zrobić to po swojemu ale z drugiej strony to święta spędzisz w domku z dzidziusiema może mąż się zaangażuje w porządki .
Tak czy tak trzymam kciuki żeby było po twojej myślikochana !!!
Ja wczoraj dopakowałam torbę do szpitala pozostało mi tylko schować sztućce kubek i talerzyk no i suszarkę do włosów.
Z dokumentów to biorę kartę ciąży badania dowód osobisty karte czipową w razie czego NIP pracodawcy i awaryjnie akt ślubu. Chyba na tyle.
Mam pytanie do was mamusie które macie już poród za sobą w szpitalu w razie gdyby dziecko nie chciało piersi to co dokarmiają mlekiem szpitalnym mm czy muszę mieć swoje mleko ze sobą???