X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia111123 wrote:
    dzien dobry witam wszystkich;-) pewnie jeszcze spi wiekszosc. ja zasnelam o 2 a od 4.30 juz nie spie, chodze po domu szukam miejsca probuje zasnac i nic kompletnie. mozna zwariowac. Madziamama trzymam kciuki co by wam sie nie spieszylo ;-) chociaz moze zdazylabys wrocic do domku przed swietami? ja dzis ubieram choinke i szukam reszty prezentow bo mezus ma w koncu wolne. a po 15 idziemy na usg zobaczyc co u malucha. jakie macie plany na tak piekny grudniowy dzien?
    ja dziś będę się lenic żeby wytrzymać do końca roku przynajmniej

a.png
    a.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja się przywitam;)

blondi mnie bóle miesiączkowe męczą od 4 dni dzień w dzien

mamamadzia, niech wszystko pójdzie po twojej mysli

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka29 wrote:
    Hej mamusie :)

Mamamadzia z jednej strony wiem ze chciałabyś sama wszystkiego dopilnować w domku i zrobić to po swojemu ale z drugiej strony to święta spędzisz w domku z dzidziusiem :) a może mąż się zaangażuje w porządki .

Tak czy tak trzymam kciuki żeby było po twojej myśli :) kochana !!!

Ja wczoraj dopakowałam torbę do szpitala pozostało mi tylko schować sztućce kubek i talerzyk no i suszarkę do włosów.

Z dokumentów to biorę kartę ciąży badania dowód osobisty karte czipową w razie czego NIP pracodawcy i awaryjnie akt ślubu. Chyba na tyle.

Mam pytanie do was mamusie które macie już poród za sobą w szpitalu w razie gdyby dziecko nie chciało piersi to co dokarmiają mlekiem szpitalnym mm czy muszę mieć swoje mleko ze sobą???
    ja jak rodziłam Kubusia to mieli szpitalne mleko w razie czego a teraz czytałam ze za bardzo nawet nie będą dokarmiać tylko będą się starac żeby karmic piersią i pomoga. Nowy ordynator i od razu lepiej ;)

marzycielka29 lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 wrote:
    i ja się przywitam;)

blondi mnie bóle miesiączkowe męczą od 4 dni dzień w dzien

mamamadzia, niech wszystko pójdzie po twojej mysli
    mnie naszczescie z raz gora 2 razy w tyg ale to tylko przez chwile. ale wolala bym krzyżowe hehe tak jak w pierwszej ciąży bo bardziej były do wytzymania ;)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja też już wstałam ostatnio coś budzę się wcześnie rano bo śnią mi się porody porodówka och straszne to tym bardziej że w snach jesteś świadoma w którym tyg jestem i zawsze jestem ttym przerażona

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do bóli okresowych to i mnie męczą od ok tyg nie wiem czy się martwić jutro do doktorka wiec się okaże

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o doszły do mnie wyniki glukozy cukry w normie cukrzycy nie ma ufff jak dobrze jedynie nie mieszczę się w normach

Mocz badanie ogólne

Kryształy 66,7 /ul 0,0 - 40,0
    Kryształy (w polu widz. 12 wpw 0 - 7
    Kryształy szczawianu wapnia nieliczne pojedyncze wpw

Morfologia analiza pełna

Krwinki czerwone (RBC) 3,49 T/l 3,50 - 5,00
    Hemoglobina 11,0 g/dl 12,0 - 16,0
    Hematokryt 32,4 % 37,0 - 47,0
    MPV 10,9 fl 9,0 - 12,6
    % neutrocytów 74,9 % 45 - 70
    % limfocytów 17,0 % 20 - 45

może któraś zwas cośie na temat tych wyników moich ktore nie mieszczą sie w normach czy mam się bać

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane :)

dzisiaj mnie strasznie bolą plecy , aż się siedzieć nie da :(

MamaMadzia życze powodzenia. oby wszystko było po Twojej myśli.

Ja zaraz jeszcze chce jechać do ikei i agaty lekkie zakupki zrobić i koniec bo o 14 ide do diabetyka.

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:37

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Hej ja też już wstałam ostatnio coś budzę się wcześnie rano bo śnią mi się porody porodówka och straszne to tym bardziej że w snach jesteś świadoma w którym tyg jestem i zawsze jestem ttym przerażona
    hehe mnie od 3 nocy się sni porod

Miriam lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    a co do bóli okresowych to i mnie męczą od ok tyg nie wiem czy się martwić jutro do doktorka wiec się okaże
    ja tez jutro do gin ide

Miriam lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    o doszły do mnie wyniki glukozy cukry w normie cukrzycy nie ma ufff jak dobrze jedynie nie mieszczę się w normach

Mocz badanie ogólne

Kryształy 66,7 /ul 0,0 - 40,0
    Kryształy (w polu widz. 12 wpw 0 - 7
    Kryształy szczawianu wapnia nieliczne pojedyncze wpw

Morfologia analiza pełna

Krwinki czerwone (RBC) 3,49 T/l 3,50 - 5,00
    Hemoglobina 11,0 g/dl 12,0 - 16,0
    Hematokryt 32,4 % 37,0 - 47,0
    MPV 10,9 fl 9,0 - 12,6
    % neutrocytów 74,9 % 45 - 70
    % limfocytów 17,0 % 20 - 45

może któraś zwas cośie na temat tych wyników moich ktore nie mieszczą sie w normach czy mam się bać
    wszystko jest ok jak dla mnie ;)

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my tez w sobote będziemy choinke ubierać ;)

Lula_w lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odliczam do piątku bo ciekawa jestem co i jak u małej jak moja szyjka i w ogóle powiem wam ze u mnie spokój cisza żadnych bóli oraz skurczy :( pewnie w tym tyg nic się nie wydarzy :( zaraz idę poskakać na piłce a potem zabieram się obiad .

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka29 wrote:
    Ja odliczam do piątku bo ciekawa jestem co i jak u małej jak moja szyjka i w ogóle powiem wam ze u mnie spokój cisza żadnych bóli oraz skurczy :( pewnie w tym tyg nic się nie wydarzy :( zaraz idę poskakać na piłce a potem zabieram się obiad .
    mogę ci oddac moje delikatne bole i skurcze hehe ;)

a.png
    a.png

Wysłany: 16 grudnia 2013, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli tylko mogą w rozwiązaniu w tym tyg to poproszę :)ale ja mam przeczucie że święta spędzę w szpitalu :(.

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka29 wrote:
    Jesli tylko mogą w rozwiązaniu w tym tyg to poproszę :)ale ja mam przeczucie że święta spędzę w szpitalu :(.
    może by pomogly bo mi jeszcze nie potrzebne ;) ja chce do końca roku przynajmniej w domku posiedzieć i skorzystać ze swiat hehe

a.png
    a.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja się przywitam;)
    Dzien dobry;)
    dla mnie dzień dziś jest bardzoo spiący;/ już dawno nie byłam tak senna, na siusiu w nocy wstawałam ledwo żywa, że mąz mnie trzymał do łazienki. Słoneczko ślicznie świeci a ja ciągle ziewam i ledwo na oczy patrzę...

lprktv73nye615w2.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie gorsze dni przyszły...:( MOje samopoczucie nie jest najlepsze- w nocy spać nie mogę, w dzień chodzę podenerwowana, i czuję taki wewnętrzny niepokój. To wszystko odbija się oczywiście na moich relacjach z M. Wczoraj robiliśmy zakupy dla Maluszka- do szpitala, kosmetyki, środki pielęgnacyjne itp. W zasadzie dwa tygodnie się do tego przygotowywałam: wchodziłam na konta na allegro, które mi dziewczyny podały, przeglądałam codziennie. I tak się cieszyłam, że będziemy kupować te małe czapeczki, niedrapki itp. A że weekend dla mojego M był bardzo zajęty, to dopiero wczoraj w nocy w zasadzie zaczęliśmy zamawiać. I dość długo to trwało i niestety dość drogo wyszło ( myślałam, że będzie mniej) . I to spowodowało dodatkowe nerwy i było mi już tak przykro, że wszystko tak na szybkiego na końcu zamawialiśmy - a miał to być miły czas, że jakoś dziś energii we mnie brak i płakać się chcę;( Ja wiem, że to pewnie hormony to powodują, ale czuję napięcie , ze to już tak szybko. Boję się , że nie zdążę ze wszystkim- a ostatnio ja sama musze wszystko załatwiać i czuję się po prostu sama ze wszystkim. Ach....przepraszam, że się tak pożaliłam.
    Jutro ide do lekarza, to dowiem się jak tam moja szyjka. Ostatnio jak aplikję luteinę to nie mogę znaleźć mojej szyjki- i nie mam pojęcia co się z nią stało. Brzuszek twardnieję coraz częściej a ostatnio sniło mi się, że zaczynam rodzić i czułam skurcz- bardzo bolesny...mimo, że to był sen to dobrze pamiętam ten ból....Pewnie jakoś nie tak się przekręciłam w śnie i to dlatego jakiś ból się pojawił. Jedynym pozytywnym aspektem ostatnio jest to, że moja Kruszynka kopie i bardzo lubię dotykać jej stópek jak się wubrzuszają na mojej skórze:)

3jvzzbmhcbd62wxk.png

Wysłany: 16 grudnia 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka nie martw się zdążysz ze wszystkim na pewno to normalne że takie wahania nastrojów panują bo przecież hormony szaleją :). Co do proroczych snów i obaw to każda z nas takie ma niestety ja też mam dzień że jestem pełna energii i myślę pozytywnie o porodzie a jest dzień gdzie boję się okropnie i myślę pesymistycznie :( ale wczoraj jak spakowałam torbę do szpitala tak na tip top to mój mąż miał strach w oczach więc i on przeżywa wszystko teraz bardziej intensywniej.

Co do wydatków to powiem ci że niestety ale wyprawka dla maluszka to studnia bez dna jeszcze biorąc pod uwagę że pomocy finansowej brak to niestety ale budżet się uszczupla z zakupów na zakupy.....

‹‹ 957 958 959 960 961 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ