Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • KaRa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka przepiękny synuś ! Gratulacje jeszcze raz!

Asiulka83 lubi tę wiadomość

atdczbmhr11b1825.png[/url]
    relg3e5e91k07fd9.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc czesc. czytam was na bierząco i z niecierpliwoscia oczekuje waszych maluchów :)

sla ja kupilam z hippa. Tez dlugo sie zastanawialam i czytalam ale Hipp ma jednak najlepsze opinie.

Zle sie czuje. Boli mnie od kilku dni brzuch i krzyz, miednica jak na okres.
    Dziewczyny na końcówce mialyscie podobnie?
    Ja wiem ze mala juz ma bardzo nisko głowke i w miednicy. To przez to?

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka slodkie maleństwo!

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Tinka85 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka83 wrote:
    a ty Tinka jeszcze w domku ? ja dzien przed porodem zjadlam troche daktyli i pare przysiadow :) Trzymam kciuki za szybkie rozwiazanie :)
    relge6ydyjbuzvaq.png

No jeszcze w domu i żadnych oznak jak na razie. Synkowi się nie spieszy

bl9canliqkpto6g3.png
    2nn3csqv83ygfhg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Dziewczyny proszę Was o radę, bo nie jestem w stanie przekopać tu forum.
    Dla Maleństwa chciałam zakupić większość kosmetyków w nivea, ale czytałam też, że dobre kosmetyki dla noworodków jest z hippa. Chcę Małego jak najbardziej naturalnie (choć tego się nie uniknie) chować. I tak żeby później w razie czego ratować się lepszymi kosmetykami. I mam dylemat między nivea a hipp. Pomocy ! :)

Ja zakupiłam wszystko Hippa z doświadczenia w pracy wiem że nie uczula ( nie było dziecka które dostało uczulenia od kremów hippa a od nivea zdarzały się wysypki szczególnie po oliwce ) moje zakupy hippa to

1. żel do mycia ciała i włosów
    2. Krem ochronny na odparzenia ( z tego co kojarzę w z pracy średnio się sprawdza na odparzoną pupę ale mam zamiar do tego nie dopuścić zakupiłam również do tego sudocrem i bepanten )
    3.Szampon pielęgnacyjny
    4. Mleczko pielęgnacyjne
    5. Oliwka pielęgnacyjna
    6. Krem ochronny na słońce spf 50
    7. Chusteczki pielęgnacyjne
    narazie mam tyle

muszę dokupić jeszcze krem na zimno i wiatr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2013, 14:45

Dorjana lubi tę wiadomość

• moni_c Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak Wasze dzieciaczki będą reagować na oliwkę, ale ja nie polecam jej użytkowania na początku bo strasznie wysusza skórkę dziecka. Skórka płatkami schodzi... Najlepszy jest krem/mleczko nawilżające :)

nick nieaktualny, marzycielka29 lubią tę wiadomość

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka83 wrote:
    Hej Mamusie :) Jeszcze nie czytalam w ogole wpisow waszych na forum...ale mam nadzieje ze lada chwila bedziecie tak szczesliwe jak ja lub juz jestescie :) My jestesmy od wczoraj w domku....dzis mielismy ciezka noc bez spania...ale w ciagu dnia moze nadrobimy :) ogolnie czujemy sie dobrze...tylko mamy maly problem z karmieniem bo moj Nikus nie chce ciagnac piersi...wiec sciagam laktatorem i podaje z butelki...ale mam nadzieje ze sie wszystko unurmuje....po poludniu postaram sie opisac moj porod......pozdrawiamy :) a tu wklejam linka z moim serduszkiem :) https://www.facebook.com/joanna.strzyzewska.9/posts/470498239727722

relge6ydyjbuzvaq.png
    śliczny synek;)

Asiulka83, moni_c lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    czesc czesc. czytam was na bierząco i z niecierpliwoscia oczekuje waszych maluchów :)

sla ja kupilam z hippa. Tez dlugo sie zastanawialam i czytalam ale Hipp ma jednak najlepsze opinie.

Zle sie czuje. Boli mnie od kilku dni brzuch i krzyz, miednica jak na okres.
    Dziewczyny na końcówce mialyscie podobnie?
    Ja wiem ze mala juz ma bardzo nisko głowke i w miednicy. To przez to?
    o której jutro masz wizyte Plemniczka?

a.png
    a.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi o 16 mam, a ty?

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś zobaczę swoją córę;)

nick nieaktualny, kotek27, marzycielka29, Asiulka83, juicca, Effcia28 lubią tę wiadomość

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Blondi o 16 mam, a ty?
    ja o 11

a.png
    a.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja będę pierwsza, bo mam o 8:00 :-P

Blondi22 lubi tę wiadomość

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z wizyty (ostatnio 3 tyg temu byłam)
    Z szyjką wszystko ok - bez zmian.
    Synuś bardzo ruchliwy - ma już przeszło 1400gram:) wszystkie parametry w normie.
    Główka już w dól jest obrócony.
    Robione miałam też ktg - zapis prawidłowy.
    A z gorszych rzeczy to dostałam skierowanie do szpitala na profil dobowy glukozy. Takze przebadaja mnie i wróce do domu:) tylko 2 nocki.Jutro dowiem sie kiedy dokładnie ide.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2013, 20:49

Effcia28, Dorjana, marzycielka29 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja jutro na 17:40 :D zobaczymy co nam powie bo coś mi się zdaje że jak na ten tydzień to czuje ruchy za nisko :( a dotego od kilku dni czuje wieczorami ból okresowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2013, 20:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam na zakupach. Kupiłam znowu dla Maluszka potrzebne rzeczy i w sumie zostały mi chyba tylko pampersy i jeszcze kosmetyki takie od szpitala i tyle. :) Ufff. Całe szczęście.

Jak to jest u Was, czy jak mówicie do Maluszka to zaczyna kopać bardziej itd.? Bo u mnie kiedy z kimś rozmawiam to kopie, kręci się, a jak mówie do brzuszka i głaskam to się uspokaja.

Effcia28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój zauważyłam ,że reaguje na głos, hałas ,muzykę - wczoraj sie tak uśmiałam bo włączyłam youtube - dokładnie to http://www.youtube.com/watch?v=fkUZ-0LHTUY a mały w szał wpadł:) zaczął kopać i wiercić sie niemożliwie ,piosenka sie skończyła i sie uspokoił.

Dorjana lubi tę wiadomość

• KaRa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny skradlem pada mojej ciężarówce i chce wam powiedzieć ze was wszystkie podziwiam :)

Tinka85, plemniczka, Dorjana, marzycielka29, Lula_w, nick nieaktualny, nick nieaktualny, kasiakks, Asiulka83, Blondi22 lubią tę wiadomość

atdczbmhr11b1825.png[/url]
    relg3e5e91k07fd9.png
  • Tinka85 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy kolejnego pana! Już myślałam że następny tatuś chce przekazać dobrą nowinę

bl9canliqkpto6g3.png
    2nn3csqv83ygfhg4.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po usg.Z Niną wszystko w porządku, wymiary ok, waży 1800g, ale nadal jest wstydliwa-nie ma mowy żeby pokazała jak wygląda.Za każdym razem wtula się we mnie i tyle ją widzieli ;)

Tinka85, kotek27, Lula_w, nick nieaktualny, Blondi22 lubią tę wiadomość

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny meldujemy sie po wizycie dzisiejszej. Misiek jest nisko szyjka zamknieta dluga i mieciutka. Taki duzy chlopak przeszlo 2,600. Na usg juz widac coraz mniej bo duze dziecko i mniej wod po raz kolejny swiadczy to podobno o tym ze ciaza jest starsza,ale zobaczymy kiedy sie rzeczywiscie urodzi.
    dorjana z jednej strony to jesli nie teraz ten remont to kiedy? po porodzie? wiec chyba bym sie zdecydowala robic juz a z drugiej strony to kupa roboty pylu i nerwow jakby niepatrzec bo remont wykonczyc potrafi psychicznie, wiec sami musicie zdecydowac. co do terminu moja lekarka termunow nie przesowa samych w sobie jak niektorzy mam caly czas oficjalnie na 2.02 ale mowi mi ze maluch jest starszy i raczej bedzie ok 20.01 najpozniej ale mam tak wlasciwie od samego poczatku

Dorjana, nick nieaktualny, Blondi22 lubią tę wiadomość

jd7r1di.png
‹‹ 959 960 961 962 963 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ