X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • KaRa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka przepiękny synuś ! Gratulacje jeszcze raz!

Asiulka83 lubi tę wiadomość

atdczbmhr11b1825.png[/url]
    relg3e5e91k07fd9.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc czesc. czytam was na bierząco i z niecierpliwoscia oczekuje waszych maluchów :)

sla ja kupilam z hippa. Tez dlugo sie zastanawialam i czytalam ale Hipp ma jednak najlepsze opinie.

Zle sie czuje. Boli mnie od kilku dni brzuch i krzyz, miednica jak na okres.
    Dziewczyny na końcówce mialyscie podobnie?
    Ja wiem ze mala juz ma bardzo nisko głowke i w miednicy. To przez to?

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka slodkie maleństwo!

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Tinka85 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka83 wrote:
    a ty Tinka jeszcze w domku ? ja dzien przed porodem zjadlam troche daktyli i pare przysiadow :) Trzymam kciuki za szybkie rozwiazanie :)
    relge6ydyjbuzvaq.png

No jeszcze w domu i żadnych oznak jak na razie. Synkowi się nie spieszy

bl9canliqkpto6g3.png
    2nn3csqv83ygfhg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Dziewczyny proszę Was o radę, bo nie jestem w stanie przekopać tu forum.
    Dla Maleństwa chciałam zakupić większość kosmetyków w nivea, ale czytałam też, że dobre kosmetyki dla noworodków jest z hippa. Chcę Małego jak najbardziej naturalnie (choć tego się nie uniknie) chować. I tak żeby później w razie czego ratować się lepszymi kosmetykami. I mam dylemat między nivea a hipp. Pomocy ! :)

Ja zakupiłam wszystko Hippa z doświadczenia w pracy wiem że nie uczula ( nie było dziecka które dostało uczulenia od kremów hippa a od nivea zdarzały się wysypki szczególnie po oliwce ) moje zakupy hippa to

1. żel do mycia ciała i włosów
    2. Krem ochronny na odparzenia ( z tego co kojarzę w z pracy średnio się sprawdza na odparzoną pupę ale mam zamiar do tego nie dopuścić zakupiłam również do tego sudocrem i bepanten )
    3.Szampon pielęgnacyjny
    4. Mleczko pielęgnacyjne
    5. Oliwka pielęgnacyjna
    6. Krem ochronny na słońce spf 50
    7. Chusteczki pielęgnacyjne
    narazie mam tyle

muszę dokupić jeszcze krem na zimno i wiatr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2013, 14:45

Dorjana lubi tę wiadomość

• moni_c Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak Wasze dzieciaczki będą reagować na oliwkę, ale ja nie polecam jej użytkowania na początku bo strasznie wysusza skórkę dziecka. Skórka płatkami schodzi... Najlepszy jest krem/mleczko nawilżające :)

Miriam, marzycielka29 lubią tę wiadomość

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka83 wrote:
    Hej Mamusie :) Jeszcze nie czytalam w ogole wpisow waszych na forum...ale mam nadzieje ze lada chwila bedziecie tak szczesliwe jak ja lub juz jestescie :) My jestesmy od wczoraj w domku....dzis mielismy ciezka noc bez spania...ale w ciagu dnia moze nadrobimy :) ogolnie czujemy sie dobrze...tylko mamy maly problem z karmieniem bo moj Nikus nie chce ciagnac piersi...wiec sciagam laktatorem i podaje z butelki...ale mam nadzieje ze sie wszystko unurmuje....po poludniu postaram sie opisac moj porod......pozdrawiamy :) a tu wklejam linka z moim serduszkiem :) https://www.facebook.com/joanna.strzyzewska.9/posts/470498239727722

relge6ydyjbuzvaq.png
    śliczny synek;)

Asiulka83, moni_c lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    czesc czesc. czytam was na bierząco i z niecierpliwoscia oczekuje waszych maluchów :)

sla ja kupilam z hippa. Tez dlugo sie zastanawialam i czytalam ale Hipp ma jednak najlepsze opinie.

Zle sie czuje. Boli mnie od kilku dni brzuch i krzyz, miednica jak na okres.
    Dziewczyny na końcówce mialyscie podobnie?
    Ja wiem ze mala juz ma bardzo nisko głowke i w miednicy. To przez to?
    o której jutro masz wizyte Plemniczka?

a.png
    a.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi o 16 mam, a ty?

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś zobaczę swoją córę;)

Miriam, kotek27, marzycielka29, Asiulka83, juicca, Effcia28 lubią tę wiadomość

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Blondi o 16 mam, a ty?
    ja o 11

a.png
    a.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja będę pierwsza, bo mam o 8:00 :-P

Blondi22 lubi tę wiadomość

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z wizyty (ostatnio 3 tyg temu byłam)
    Z szyjką wszystko ok - bez zmian.
    Synuś bardzo ruchliwy - ma już przeszło 1400gram:) wszystkie parametry w normie.
    Główka już w dól jest obrócony.
    Robione miałam też ktg - zapis prawidłowy.
    A z gorszych rzeczy to dostałam skierowanie do szpitala na profil dobowy glukozy. Takze przebadaja mnie i wróce do domu:) tylko 2 nocki.Jutro dowiem sie kiedy dokładnie ide.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2013, 20:49

Effcia28, Dorjana, marzycielka29 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja jutro na 17:40 :D zobaczymy co nam powie bo coś mi się zdaje że jak na ten tydzień to czuje ruchy za nisko :( a dotego od kilku dni czuje wieczorami ból okresowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2013, 20:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam na zakupach. Kupiłam znowu dla Maluszka potrzebne rzeczy i w sumie zostały mi chyba tylko pampersy i jeszcze kosmetyki takie od szpitala i tyle. :) Ufff. Całe szczęście.

Jak to jest u Was, czy jak mówicie do Maluszka to zaczyna kopać bardziej itd.? Bo u mnie kiedy z kimś rozmawiam to kopie, kręci się, a jak mówie do brzuszka i głaskam to się uspokaja.

Effcia28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój zauważyłam ,że reaguje na głos, hałas ,muzykę - wczoraj sie tak uśmiałam bo włączyłam youtube - dokładnie to http://www.youtube.com/watch?v=fkUZ-0LHTUY a mały w szał wpadł:) zaczął kopać i wiercić sie niemożliwie ,piosenka sie skończyła i sie uspokoił.

Dorjana lubi tę wiadomość

• KaRa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny skradlem pada mojej ciężarówce i chce wam powiedzieć ze was wszystkie podziwiam :)

Tinka85, plemniczka, Dorjana, marzycielka29, Lula_w, Miriam, aiwlys, kasiakks, Asiulka83, Blondi22 lubią tę wiadomość

atdczbmhr11b1825.png[/url]
    relg3e5e91k07fd9.png
  • Tinka85 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy kolejnego pana! Już myślałam że następny tatuś chce przekazać dobrą nowinę

bl9canliqkpto6g3.png
    2nn3csqv83ygfhg4.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po usg.Z Niną wszystko w porządku, wymiary ok, waży 1800g, ale nadal jest wstydliwa-nie ma mowy żeby pokazała jak wygląda.Za każdym razem wtula się we mnie i tyle ją widzieli ;)

Tinka85, kotek27, Lula_w, Miriam, Blondi22 lubią tę wiadomość

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny meldujemy sie po wizycie dzisiejszej. Misiek jest nisko szyjka zamknieta dluga i mieciutka. Taki duzy chlopak przeszlo 2,600. Na usg juz widac coraz mniej bo duze dziecko i mniej wod po raz kolejny swiadczy to podobno o tym ze ciaza jest starsza,ale zobaczymy kiedy sie rzeczywiscie urodzi.
    dorjana z jednej strony to jesli nie teraz ten remont to kiedy? po porodzie? wiec chyba bym sie zdecydowala robic juz a z drugiej strony to kupa roboty pylu i nerwow jakby niepatrzec bo remont wykonczyc potrafi psychicznie, wiec sami musicie zdecydowac. co do terminu moja lekarka termunow nie przesowa samych w sobie jak niektorzy mam caly czas oficjalnie na 2.02 ale mowi mi ze maluch jest starszy i raczej bedzie ok 20.01 najpozniej ale mam tak wlasciwie od samego poczatku

Dorjana, Marysia0312, Blondi22 lubią tę wiadomość

jd7r1di.png
‹‹ 959 960 961 962 963 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ