III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
czesc czesc. czytam was na bierząco i z niecierpliwoscia oczekuje waszych maluchów
sla ja kupilam z hippa. Tez dlugo sie zastanawialam i czytalam ale Hipp ma jednak najlepsze opinie.
Zle sie czuje. Boli mnie od kilku dni brzuch i krzyz, miednica jak na okres.
Dziewczyny na końcówce mialyscie podobnie?
Ja wiem ze mala juz ma bardzo nisko głowke i w miednicy. To przez to? -
nick nieaktualnysla.s wrote:Dziewczyny proszę Was o radę, bo nie jestem w stanie przekopać tu forum.
Dla Maleństwa chciałam zakupić większość kosmetyków w nivea, ale czytałam też, że dobre kosmetyki dla noworodków jest z hippa. Chcę Małego jak najbardziej naturalnie (choć tego się nie uniknie) chować. I tak żeby później w razie czego ratować się lepszymi kosmetykami. I mam dylemat między nivea a hipp. Pomocy !
Ja zakupiłam wszystko Hippa z doświadczenia w pracy wiem że nie uczula ( nie było dziecka które dostało uczulenia od kremów hippa a od nivea zdarzały się wysypki szczególnie po oliwce ) moje zakupy hippa to
1. żel do mycia ciała i włosów
2. Krem ochronny na odparzenia ( z tego co kojarzę w z pracy średnio się sprawdza na odparzoną pupę ale mam zamiar do tego nie dopuścić zakupiłam również do tego sudocrem i bepanten )
3.Szampon pielęgnacyjny
4. Mleczko pielęgnacyjne
5. Oliwka pielęgnacyjna
6. Krem ochronny na słońce spf 50
7. Chusteczki pielęgnacyjne
narazie mam tyle
muszę dokupić jeszcze krem na zimno i wiatrWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2013, 14:45
Dorjana lubi tę wiadomość
-
Nie wiem jak Wasze dzieciaczki będą reagować na oliwkę, ale ja nie polecam jej użytkowania na początku bo strasznie wysusza skórkę dziecka. Skórka płatkami schodzi... Najlepszy jest krem/mleczko nawilżające
Miriam, marzycielka29 lubią tę wiadomość
-
Asiulka83 wrote:Hej Mamusie
Jeszcze nie czytalam w ogole wpisow waszych na forum...ale mam nadzieje ze lada chwila bedziecie tak szczesliwe jak ja lub juz jestescie
My jestesmy od wczoraj w domku....dzis mielismy ciezka noc bez spania...ale w ciagu dnia moze nadrobimy
ogolnie czujemy sie dobrze...tylko mamy maly problem z karmieniem bo moj Nikus nie chce ciagnac piersi...wiec sciagam laktatorem i podaje z butelki...ale mam nadzieje ze sie wszystko unurmuje....po poludniu postaram sie opisac moj porod......pozdrawiamy
a tu wklejam linka z moim serduszkiem
https://www.facebook.com/joanna.strzyzewska.9/posts/470498239727722
Asiulka83, moni_c lubią tę wiadomość
-
plemniczka wrote:czesc czesc. czytam was na bierząco i z niecierpliwoscia oczekuje waszych maluchów
sla ja kupilam z hippa. Tez dlugo sie zastanawialam i czytalam ale Hipp ma jednak najlepsze opinie.
Zle sie czuje. Boli mnie od kilku dni brzuch i krzyz, miednica jak na okres.
Dziewczyny na końcówce mialyscie podobnie?
Ja wiem ze mala juz ma bardzo nisko głowke i w miednicy. To przez to? -
nick nieaktualnyWłaśnie wróciłam z wizyty (ostatnio 3 tyg temu byłam)
Z szyjką wszystko ok - bez zmian.
Synuś bardzo ruchliwy - ma już przeszło 1400gram:) wszystkie parametry w normie.
Główka już w dól jest obrócony.
Robione miałam też ktg - zapis prawidłowy.
A z gorszych rzeczy to dostałam skierowanie do szpitala na profil dobowy glukozy. Takze przebadaja mnie i wróce do domu:) tylko 2 nocki.Jutro dowiem sie kiedy dokładnie ide.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2013, 20:49
Effcia28, Dorjana, marzycielka29 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja byłam na zakupach. Kupiłam znowu dla Maluszka potrzebne rzeczy i w sumie zostały mi chyba tylko pampersy i jeszcze kosmetyki takie od szpitala i tyle.
Ufff. Całe szczęście.
Jak to jest u Was, czy jak mówicie do Maluszka to zaczyna kopać bardziej itd.? Bo u mnie kiedy z kimś rozmawiam to kopie, kręci się, a jak mówie do brzuszka i głaskam to się uspokaja.Effcia28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMój zauważyłam ,że reaguje na głos, hałas ,muzykę - wczoraj sie tak uśmiałam bo włączyłam youtube - dokładnie to http://www.youtube.com/watch?v=fkUZ-0LHTUY a mały w szał wpadł
zaczął kopać i wiercić sie niemożliwie ,piosenka sie skończyła i sie uspokoił.
Dorjana lubi tę wiadomość
-
my po usg.Z Niną wszystko w porządku, wymiary ok, waży 1800g, ale nadal jest wstydliwa-nie ma mowy żeby pokazała jak wygląda.Za każdym razem wtula się we mnie i tyle ją widzieli
Tinka85, kotek27, Lula_w, Miriam, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny meldujemy sie po wizycie dzisiejszej. Misiek jest nisko szyjka zamknieta dluga i mieciutka. Taki duzy chlopak przeszlo 2,600. Na usg juz widac coraz mniej bo duze dziecko i mniej wod po raz kolejny swiadczy to podobno o tym ze ciaza jest starsza,ale zobaczymy kiedy sie rzeczywiscie urodzi.
dorjana z jednej strony to jesli nie teraz ten remont to kiedy? po porodzie? wiec chyba bym sie zdecydowala robic juz a z drugiej strony to kupa roboty pylu i nerwow jakby niepatrzec bo remont wykonczyc potrafi psychicznie, wiec sami musicie zdecydowac. co do terminu moja lekarka termunow nie przesowa samych w sobie jak niektorzy mam caly czas oficjalnie na 2.02 ale mowi mi ze maluch jest starszy i raczej bedzie ok 20.01 najpozniej ale mam tak wlasciwie od samego poczatkuDorjana, Marysia0312, Blondi22 lubią tę wiadomość