X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 11:55

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinka nie ma wyjścia :) hi hi ale tak poważnie to też do odważnych nie należy ale jak trzeba to staje na wysokości zadania :)!! Powiem ci ze chyba i tak ja odpuszczę z tym serduszkowaniem bo sama nie bardzo mam ochotę jak jest mi tak ciężko .

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png

Wysłany: 18 grudnia 2013, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastawiłam na obiadek poodkurzałam zrobiłam pranie i powiem wam że teraz leże pod kocykiem i chyba się prześpię trochę. Mała rozrabia w brzuszku więc zobaczymy co będzie z tej mojej drzemki.

• aher Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pakujcie się dziewczyny, bo nigdy nic niewiadomo a dodatkowe nerwy są niepotrzebne :) Ja wcześniej naszykowałam sobie zwartość torby do szpitala więc jak dostałam skierowanie do szpitala to tylko dopakowałam rzeczy z listy brakujących rzeczy (bo też sobie zapiałam czego tam jeszcze nie ma) wzięłam torbę i wiedziałam, że jeśli wcześniej rozwiążą ciąże to mąż wie co ma zabrać dla córci i byłam o to zupełnie spokojna. A te ostatnie tygodnie mogą być naprawdę różne. Obecnie piorę ręczniki, koszulę z której korzystałam i na nowo zapakuję torbę, niech czeka :)

Ja też staram się mieć dobre nastawienie do porodu łącznie, ze świadomością, że będzie ciężko ale trzeba dać radę. A nerwy i stres nie pomogą. Z lepszym nastawieniem na pewno lepiej się zniesie ból :)

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 11:55

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • Tinka85 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    Tinka to jest twoje pierwsze dziecko?

Ja wczoraj po obiedzie zaczęłam plamić i nieźle się wystraszyłam ,ale to pewnie po badaniu bo wieczorem było już czysto ,dziś też ok

Tak, pierwsze

megan8 lubi tę wiadomość

bl9canliqkpto6g3.png
    2nn3csqv83ygfhg4.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotek, nie martw sie, nie padniesz z bólu heheheh.
    Dziewczyny, najlepiej to sie zorientowac co trzeba do szpitala w ktorym chcecie rodzc, ja zabralam tyle niepotrzebnych rzeczy, ze polozne sie smialy, ze mam torbe jak bym na wczasy jechala. Nie ma co pakowac sie w wielka torbe, zawsze przeciez maz czy ktos z rodziny moze wam cos potrzebnego dowiezc, tylko przygotujcie to sobie w jakims widocznym dla meza miejscu :P
    Moja rada dziewczyny, kupcie sobie taka butelke 0,75 wody mineralnej niegazowanej z dziubkiem, jak ja juz wypijecie, butelki nie wyrzucajcie, wezcie ze soba 3-4 saszetki tantum rose. Po porodzie za kazdym razem jak bedziecie szly pod prysznic, podmywajcie sobie tym krocze, rozrobcie pol saszetki tantum rose z letnia woada w tej wlasnie butelce i pod prysznicem polewajcie sobie krocze. Wtedy sie szybciej zagoi, poza tym tantum rose ma dzialanie antybakteryjne. Powodzenia dziewczyny, dacie rade ;)

megan8, Tinka85, Lalita2710, marzycielka29 lubią tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Dziewczyny do porodu warto mieć jakiś długi stary t-shirt po mężu, nie warto brać koszuli czy piżamy, tym bardziej kilku sztuk, bo raczej wam się nie będzie chciało przebierać. I koniecznie wodę niegazowaną pod ręką.

Plemniś warto mieć ze sobą wszystkie wyniki badań. Lekarze przy moim porodzie sami wybrali sobie te wyniki które ich interesowały. :)
    u mnie daja w szpitalu koszule do porodu

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Pamiętajcie też o butelce do karmienia, ponieważ mleko nie zawsze pojawia się od razu, wtedy maluszek jest dokarmiany mlekiem modyfikowanym :)

Prócz rożka warto zabrać ze sobą kocyk.
    mleko i butelka to zależy chyba od szpitala bo u nas np. maja w szpitalu takie rzeczy ;)

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    czesc :) Blondi od tygodnia dokladnie mam takie bóle jak na okres po 2, 3 razy dziennie. Z tym ze jak juz przyjdą to z godzine, dwie boli. Lekarz wczoraj powiedzial ze to są skurcze macicy przepowiadające, no i tak juz moze byc.

Ruciu ja wlasnie wiem ze najlepiej stary T-shirt do porodu, ale znalazlam w szmateksie krótką koszule tanią wiec ja bede miala.
    Mam tez dwie nowe koszule do karmienia. Pidzama z pewnoscią w szpitalu sie nie przyda. Nawet nie pozwalają.

Butelki do karmienia akurat u mnie miec nie trzeba, bo dają swoje jednorazowe.
    Laktator spakowalam na wszelki wypadek.

Octenisept tez mam.

No i faktycznie jak widac kazdy szpital ma tam tez jakies punkty które sami ustalili... w niektórych dają koszule do porodu i ubranie dla męza, w innych trzeba samemu sobie kupic w maszynie. Podobnie jak ubranka dla dziecka i kosmetyki. Warto sie zorientowac szybciej. Moja torba tez juz spakowana, zamknieta.

milola na szkole rodzenia nam polecali miec dwie torby. Jedna dla mamy, druga dla dziecka. Tak wygodniej i szybciej.

Paula jak dla mnie twoje kłucia są normalne. Wiązadla sie rozciągają i czsami moze pokuc, pociągnąć, pobolec.
    uff to ja mam krócej przez pare minut tylko kilka razy w tyg

a.png
    a.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    czesc :) Blondi od tygodnia dokladnie mam takie bóle jak na okres po 2, 3 razy dziennie. Z tym ze jak juz przyjdą to z godzine, dwie boli. Lekarz wczoraj powiedzial ze to są skurcze macicy przepowiadające, no i tak juz moze byc.

Ruciu ja wlasnie wiem ze najlepiej stary T-shirt do porodu, ale znalazlam w szmateksie krótką koszule tanią wiec ja bede miala.
    Mam tez dwie nowe koszule do karmienia. Pidzama z pewnoscią w szpitalu sie nie przyda. Nawet nie pozwalają.

Butelki do karmienia akurat u mnie miec nie trzeba, bo dają swoje jednorazowe.
    Laktator spakowalam na wszelki wypadek.

Octenisept tez mam.

No i faktycznie jak widac kazdy szpital ma tam tez jakies punkty które sami ustalili... w niektórych dają koszule do porodu i ubranie dla męza, w innych trzeba samemu sobie kupic w maszynie. Podobnie jak ubranka dla dziecka i kosmetyki. Warto sie zorientowac szybciej. Moja torba tez juz spakowana, zamknieta.

milola na szkole rodzenia nam polecali miec dwie torby. Jedna dla mamy, druga dla dziecka. Tak wygodniej i szybciej.

Paula jak dla mnie twoje kłucia są normalne. Wiązadla sie rozciągają i czsami moze pokuc, pociągnąć, pobolec.

Najczęściej je czuje jak dłużej chodze, stoję albo przewracam się na inny bok np.

lprktv73nye615w2.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tymi butelkami do karmienia to różnie ,u mnie w szpitalu dawali oni takie małe butelki z mlekiem zostawiało się ją i ten smok ( potem sie wyparzało) a jak kobietka dokarmiała jescze to szła po nowy pojemnik i przelewała do tej wyparzonej butelki po trochu... bo takie mleko max 6 h można mieć...
    https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSQOKH57Y__ZTiKFz6RthMKNsQ4kYe2GHQcOfd-_Q-MYw7xVzm-rQ

Dużo wody mineralnej.... :) ja w szpitalu zużyłam od sob do środy z 7 flaszek co najmniej:P

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • anulka385 Nowa

Wysłany: 18 grudnia 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey dziewczyny mam pytanie, od wczoraj boli mnie brzuch jak na @ i mam wrazenie jakbym zaraz go miala dostac.. wiecie moze co to oznacza?

• aher Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka385 wrote:
    hey dziewczyny mam pytanie, od wczoraj boli mnie brzuch jak na @ i mam wrazenie jakbym zaraz go miala dostac.. wiecie moze co to oznacza?

a który to tydzień ciąży?

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • anulka385 Nowa

Wysłany: 18 grudnia 2013, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    38tydz.

• aher Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie pewnie to skurcze przepowiadające i zaczyna się coś rozkręcać. To pewnie normalne w tych tygodniach :)

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od kiedy warto zacząć skoki na piłce? Jakiej wielkości najlepiej kupić?

m3sx3e3ksd1nt9wx.png

Wysłany: 18 grudnia 2013, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kochane to moja drzemka troszkę długa była bo dopiero teraz się podnoszę ale pospałam i miałam sen ale zacznę od tego ze dzisiaj rano mówię do męża że kochanie śniło mi się ze sprzedałeś laptopa,którego wystawił na aukcji i wiecie co dzwonił do mnie po 10 rano i mówił że jestem wróżką bo dzisiaj ktoś kliknął i laptop poszedł. :) Teraz jak kimałam to sniło mi się że mi czop odpadł i odeszły mi wody ciekawe ha ha wieczór i noc będzie ciekawa co ze mnie za wróżka :) .

Podnoszę się bo zaraz mężuś wraca do domku a tu obiadek w proszku.

Aher ja zaczęłam skakać na piłce od 38 ty ciąży .

Blondi22, ;oniqa, plemniczka, megan8 lubią tę wiadomość

• paula22 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja znowu ciągle rozmyslam nad tym kłuciem w dole momentami...

lprktv73nye615w2.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie nie dawno cos w podbrzuszu bolało tak sciskalo wzielam magnez polezalam z godzinke i przeszlo ale przy tym ta kosc lonowa zaczela bolec jak lezalam. to pewnie przez malutko bo szaleje ile się da
    synek nawet picie mi przyniósł do łozka .

marzycielka29, Effcia28 lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
‹‹ 964 965 966 967 968 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ