X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 11:55

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinka nie ma wyjścia :) hi hi ale tak poważnie to też do odważnych nie należy ale jak trzeba to staje na wysokości zadania :)!! Powiem ci ze chyba i tak ja odpuszczę z tym serduszkowaniem bo sama nie bardzo mam ochotę jak jest mi tak ciężko .

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png

Wysłany: 18 grudnia 2013, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastawiłam na obiadek poodkurzałam zrobiłam pranie i powiem wam że teraz leże pod kocykiem i chyba się prześpię trochę. Mała rozrabia w brzuszku więc zobaczymy co będzie z tej mojej drzemki.

• aher Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pakujcie się dziewczyny, bo nigdy nic niewiadomo a dodatkowe nerwy są niepotrzebne :) Ja wcześniej naszykowałam sobie zwartość torby do szpitala więc jak dostałam skierowanie do szpitala to tylko dopakowałam rzeczy z listy brakujących rzeczy (bo też sobie zapiałam czego tam jeszcze nie ma) wzięłam torbę i wiedziałam, że jeśli wcześniej rozwiążą ciąże to mąż wie co ma zabrać dla córci i byłam o to zupełnie spokojna. A te ostatnie tygodnie mogą być naprawdę różne. Obecnie piorę ręczniki, koszulę z której korzystałam i na nowo zapakuję torbę, niech czeka :)

Ja też staram się mieć dobre nastawienie do porodu łącznie, ze świadomością, że będzie ciężko ale trzeba dać radę. A nerwy i stres nie pomogą. Z lepszym nastawieniem na pewno lepiej się zniesie ból :)

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 11:55

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • Tinka85 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    Tinka to jest twoje pierwsze dziecko?

Ja wczoraj po obiedzie zaczęłam plamić i nieźle się wystraszyłam ,ale to pewnie po badaniu bo wieczorem było już czysto ,dziś też ok

Tak, pierwsze

megan8 lubi tę wiadomość

bl9canliqkpto6g3.png
    2nn3csqv83ygfhg4.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotek, nie martw sie, nie padniesz z bólu heheheh.
    Dziewczyny, najlepiej to sie zorientowac co trzeba do szpitala w ktorym chcecie rodzc, ja zabralam tyle niepotrzebnych rzeczy, ze polozne sie smialy, ze mam torbe jak bym na wczasy jechala. Nie ma co pakowac sie w wielka torbe, zawsze przeciez maz czy ktos z rodziny moze wam cos potrzebnego dowiezc, tylko przygotujcie to sobie w jakims widocznym dla meza miejscu :P
    Moja rada dziewczyny, kupcie sobie taka butelke 0,75 wody mineralnej niegazowanej z dziubkiem, jak ja juz wypijecie, butelki nie wyrzucajcie, wezcie ze soba 3-4 saszetki tantum rose. Po porodzie za kazdym razem jak bedziecie szly pod prysznic, podmywajcie sobie tym krocze, rozrobcie pol saszetki tantum rose z letnia woada w tej wlasnie butelce i pod prysznicem polewajcie sobie krocze. Wtedy sie szybciej zagoi, poza tym tantum rose ma dzialanie antybakteryjne. Powodzenia dziewczyny, dacie rade ;)

megan8, Tinka85, Lalita2710, marzycielka29 lubią tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Dziewczyny do porodu warto mieć jakiś długi stary t-shirt po mężu, nie warto brać koszuli czy piżamy, tym bardziej kilku sztuk, bo raczej wam się nie będzie chciało przebierać. I koniecznie wodę niegazowaną pod ręką.

Plemniś warto mieć ze sobą wszystkie wyniki badań. Lekarze przy moim porodzie sami wybrali sobie te wyniki które ich interesowały. :)
    u mnie daja w szpitalu koszule do porodu

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Pamiętajcie też o butelce do karmienia, ponieważ mleko nie zawsze pojawia się od razu, wtedy maluszek jest dokarmiany mlekiem modyfikowanym :)

Prócz rożka warto zabrać ze sobą kocyk.
    mleko i butelka to zależy chyba od szpitala bo u nas np. maja w szpitalu takie rzeczy ;)

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    czesc :) Blondi od tygodnia dokladnie mam takie bóle jak na okres po 2, 3 razy dziennie. Z tym ze jak juz przyjdą to z godzine, dwie boli. Lekarz wczoraj powiedzial ze to są skurcze macicy przepowiadające, no i tak juz moze byc.

Ruciu ja wlasnie wiem ze najlepiej stary T-shirt do porodu, ale znalazlam w szmateksie krótką koszule tanią wiec ja bede miala.
    Mam tez dwie nowe koszule do karmienia. Pidzama z pewnoscią w szpitalu sie nie przyda. Nawet nie pozwalają.

Butelki do karmienia akurat u mnie miec nie trzeba, bo dają swoje jednorazowe.
    Laktator spakowalam na wszelki wypadek.

Octenisept tez mam.

No i faktycznie jak widac kazdy szpital ma tam tez jakies punkty które sami ustalili... w niektórych dają koszule do porodu i ubranie dla męza, w innych trzeba samemu sobie kupic w maszynie. Podobnie jak ubranka dla dziecka i kosmetyki. Warto sie zorientowac szybciej. Moja torba tez juz spakowana, zamknieta.

milola na szkole rodzenia nam polecali miec dwie torby. Jedna dla mamy, druga dla dziecka. Tak wygodniej i szybciej.

Paula jak dla mnie twoje kłucia są normalne. Wiązadla sie rozciągają i czsami moze pokuc, pociągnąć, pobolec.
    uff to ja mam krócej przez pare minut tylko kilka razy w tyg

a.png
    a.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    czesc :) Blondi od tygodnia dokladnie mam takie bóle jak na okres po 2, 3 razy dziennie. Z tym ze jak juz przyjdą to z godzine, dwie boli. Lekarz wczoraj powiedzial ze to są skurcze macicy przepowiadające, no i tak juz moze byc.

Ruciu ja wlasnie wiem ze najlepiej stary T-shirt do porodu, ale znalazlam w szmateksie krótką koszule tanią wiec ja bede miala.
    Mam tez dwie nowe koszule do karmienia. Pidzama z pewnoscią w szpitalu sie nie przyda. Nawet nie pozwalają.

Butelki do karmienia akurat u mnie miec nie trzeba, bo dają swoje jednorazowe.
    Laktator spakowalam na wszelki wypadek.

Octenisept tez mam.

No i faktycznie jak widac kazdy szpital ma tam tez jakies punkty które sami ustalili... w niektórych dają koszule do porodu i ubranie dla męza, w innych trzeba samemu sobie kupic w maszynie. Podobnie jak ubranka dla dziecka i kosmetyki. Warto sie zorientowac szybciej. Moja torba tez juz spakowana, zamknieta.

milola na szkole rodzenia nam polecali miec dwie torby. Jedna dla mamy, druga dla dziecka. Tak wygodniej i szybciej.

Paula jak dla mnie twoje kłucia są normalne. Wiązadla sie rozciągają i czsami moze pokuc, pociągnąć, pobolec.

Najczęściej je czuje jak dłużej chodze, stoję albo przewracam się na inny bok np.

lprktv73nye615w2.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tymi butelkami do karmienia to różnie ,u mnie w szpitalu dawali oni takie małe butelki z mlekiem zostawiało się ją i ten smok ( potem sie wyparzało) a jak kobietka dokarmiała jescze to szła po nowy pojemnik i przelewała do tej wyparzonej butelki po trochu... bo takie mleko max 6 h można mieć...
    https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSQOKH57Y__ZTiKFz6RthMKNsQ4kYe2GHQcOfd-_Q-MYw7xVzm-rQ

Dużo wody mineralnej.... :) ja w szpitalu zużyłam od sob do środy z 7 flaszek co najmniej:P

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • anulka385 Nowa

Wysłany: 18 grudnia 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey dziewczyny mam pytanie, od wczoraj boli mnie brzuch jak na @ i mam wrazenie jakbym zaraz go miala dostac.. wiecie moze co to oznacza?

• aher Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka385 wrote:
    hey dziewczyny mam pytanie, od wczoraj boli mnie brzuch jak na @ i mam wrazenie jakbym zaraz go miala dostac.. wiecie moze co to oznacza?

a który to tydzień ciąży?

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • anulka385 Nowa

Wysłany: 18 grudnia 2013, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    38tydz.

• aher Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie pewnie to skurcze przepowiadające i zaczyna się coś rozkręcać. To pewnie normalne w tych tygodniach :)

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od kiedy warto zacząć skoki na piłce? Jakiej wielkości najlepiej kupić?

m3sx3e3ksd1nt9wx.png

Wysłany: 18 grudnia 2013, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kochane to moja drzemka troszkę długa była bo dopiero teraz się podnoszę ale pospałam i miałam sen ale zacznę od tego ze dzisiaj rano mówię do męża że kochanie śniło mi się ze sprzedałeś laptopa,którego wystawił na aukcji i wiecie co dzwonił do mnie po 10 rano i mówił że jestem wróżką bo dzisiaj ktoś kliknął i laptop poszedł. :) Teraz jak kimałam to sniło mi się że mi czop odpadł i odeszły mi wody ciekawe ha ha wieczór i noc będzie ciekawa co ze mnie za wróżka :) .

Podnoszę się bo zaraz mężuś wraca do domku a tu obiadek w proszku.

Aher ja zaczęłam skakać na piłce od 38 ty ciąży .

Blondi22, ;oniqa, plemniczka, megan8 lubią tę wiadomość

• paula22 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja znowu ciągle rozmyslam nad tym kłuciem w dole momentami...

lprktv73nye615w2.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie nie dawno cos w podbrzuszu bolało tak sciskalo wzielam magnez polezalam z godzinke i przeszlo ale przy tym ta kosc lonowa zaczela bolec jak lezalam. to pewnie przez malutko bo szaleje ile się da
    synek nawet picie mi przyniósł do łozka .

marzycielka29, Effcia28 lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
‹‹ 964 965 966 967 968 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ