X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Iwo123 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki,
    Wczoraj byłam u lekarza, dostałam skierowania na USG bo lekarka stwierdziła że mam za nisko brzuch:( tzn że dno macicy jest jak na 26 tydz a nie 28. Powiedziała że tak może być u wysokich i szczupłych kobiet, ale może być tak że dzidzia jest zbyt mala i macica nie poszła odpowiednio do góry:(
    Czy któraś z Was miała taki problem?:(

relg3e5ejn8hl19k.png
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie zaczynam 3 trymestr :) musze nadrobic zaległości z Waszym forum :)

Lalita2710, Perełka, juicca, ;oniqa lubią tę wiadomość

relgg7rfroacrbi5.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc :) Iwo nie pomoge niestety. Ale nie martw sie na zapas. Rozne są brzuszki, jedne wyzej drugie nizej. Akurat dla mnie dziwne ze lekarka na tej podstawie wysuwa takie wnioski. Idz na USG, niedosc ze zobaczysz swojego maluszka, to pewnie sie uspokoisz.

sylvia witaj!

magdziunia juz na tym etapie mogą byc nieragularne bole brzucha. Ja od ponad tygodnia dzien w dzien mam bóle jak na okres. Wlasnie dzisiaj od rana mnie męczą,macica sie przygotowuje. I wiem ze u mnie to juz niedlugo.

milola u mnie ten wymaz pobiera położna i jako ze jest laboratorium w tej przychodni sama to podaje dalej.

marzycielko no mogloby juz sie zacząc u Ciebie :)

A nie wiem czy kojarzycie Selenka urodzila wczoraj synka Kacperka, maly przyszedl szybciej na swiat w 33t5d, ale ma sie dobrze. Wazy 2400.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2013, 10:44

Miriam, sylvia, juicca, ;oniqa lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Dorjana to może dlatego nie chce pompowac sie dalej :? Bo moja ładnie daje radę i sie pompuje do takiego rozmiaru jak na opisie

Magdalena ja ćwiczeń szukałam w necie na YouTube ale jak zobaczyłam te wygibasy dziewczyn w ciazy to sie przeraziłam ze takim czymś mogę zrobic krzywdę dziecku i chyba wole basen haha a piłka będzie na po porodzie :) no i przed może poskacxe póki co to mąż na niej ćwiczy i ma radoche :D
    kiedyś oglądałam ćwiczenia w necie jak nie byłam w ciąży i zastanawiałam się jak ja mam to wykonać he he teraz luknę sobie z ciekawości:)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo nie ma co się na zapas denerwować :) Ja niestety tak nie mam ale przeważnie tu na forum nasze obawy są zbędne jak zauważyłam więc spokojnie :)

Ja idę dziś na wizytę, a dziś same ciężarne więc sobie posiedzę :/ No ale mam mieć wstępny termin to idę! :D

Sylvia wątpię żebyś zadrobiła, bo tu czasem nie będąc jeden dzień nie idzie się połapać :D

• magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    czesc :) Iwo nie pomoge niestety. Ale nie martw sie na zapas. Rozne są brzuszki, jedne wyzej drugie nizej. Akurat dla mnie dziwne ze lekarka na tej podstawie wysuwa takie wnioski. Idz na USG, niedosc ze zobaczysz swojego maluszka, to pewnie sie uspokoisz.

sylvia witaj!

magdziunia juz na tym etapie mogą byc nieragularne bole brzucha. Ja od ponad tygodnia dzien w dzien mam bóle jak na okres. Wlasnie dzisiaj od rana mnie męczą,macica sie przygotowuje. I wiem ze u mnie to juz niedlugo.

milola u mnie ten wymaz pobiera położna i jako ze jest laboratorium w tej przychodni sama to podaje dalej.

marzycielko no mogloby juz sie zacząc u Ciebie :)

A nie wiem czy kojarzycie Selenka urodzila wczoraj synka Kacperka, maly przyszedl szybciej na swiat w 33t5d, ale ma sie dobrze. Wazy 2400.
    wlasnie zmartwilo mnie troche to ze to nie sa jakies skurcze czy bole to jest bol ciagly i tak w sumie to zauwazylam ze dzisiaj powienien mi sie zaczac okres jakbym go miala oczywiscie. nie panikuje zabardzo jestem spokojna tylko ostrozna. leze i nospa i magnez nie pomAgaja:-( chyba trzeba przeczekac

jd7r1di.png
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje dla seleny mam nadzieje ze wszystko bedzie w porzadeczku buziaki dla niej i kacperka

plemniczka lubi tę wiadomość

jd7r1di.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia to jak masz takie bole to dobrze ze bierzesz magnez i nospe. Mi to samo zalecono. I jak najwiecej odpoczywac. Z tym ze jak mnie boli, to tak z godzine i przechodzi, nie ze caly dzien. To juz by bardziej bylo niepokojące. Ty masz bole takie wlasnie jak na okres?

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Seleny :)

plemniczka lubi tę wiadomość

• milola86 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę, że jesli chodzi o bóle miesiączkowe na tym etapie to są w pełni normalne, ja się nimi nie przejmuje.ostatnio 4 dni pod rząd je miałam i to bardzo często.wtedy nospa, magnez i leżenie.Organizm musi się jakoś przygotować na ten Wielki Dzień ;) a ostatnio w nocy zaczynam odczuwać ból w pachwinie-to chyba kolejny symptom, że to już bliżej jak dalej ;)

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u mnie te bóle miesiączkowe plus takie kłucie nisko jakby w pochwie oznaczaly ze szyjka sie skraca i miekknie. No i dziecko w dol schodzi.

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulację dla Seleny:) dobrze, że dzidzia zdrowa. Acz to faktycznie troszkę za szybko, bo kojarzę, że Selena miała podobny termin do mnie. A wiadomo, dlaczego teraz Dzidzia się urodziła?

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • KaRa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka29 wrote:
    A tak w ogóle to dzień dobry kobitki :) rekord pobity w maratonie do kibelka 7 razy tego jeszcze nie grali :) i obowiązkowa pobudka o 5 tak mi się jeść chciało że musiałam wciągnać banana na szybko.

To dokładnie tak jak u mnie. Taka byłam głodna ze o 5 rano musiałam wstać i zjeść płatki z mlekiem :)

marzycielka29, megan8 lubią tę wiadomość

atdczbmhr11b1825.png[/url]
    relg3e5e91k07fd9.png
  • KaRa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny.
    Wczoraj wieczorem miałam dość konkretne skurcze, do tego biegunka i mdłości. Myślałam ze cos sie zaczyna ale po cieplej kąpieli wszystko przeszło. Dzis od rana tez mi niedobrze i sa lekkie skurcze. Zobaczymy.

Tinka jak tam u Ciebie ? Termin masz na jutro prawda?
    Marzycielka jak u Ciebie?

Lalita2710, Tinka85, megan8, juicca, ;oniqa lubią tę wiadomość

atdczbmhr11b1825.png[/url]
    relg3e5e91k07fd9.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaRa wrote:
    Witam dziewczyny.
    Wczoraj wieczorem miałam dość konkretne skurcze, do tego biegunka i mdłości. Myślałam ze cos sie zaczyna ale po cieplej kąpieli wszystko przeszło. Dzis od rana tez mi niedobrze i sa lekkie skurcze. Zobaczymy.

Tinka jak tam u Ciebie ? Termin masz na jutro prawda?
    Marzycielka jak u Ciebie?

U mnie kochana nic się nie dzieje mała kopie w brzuchu tak że hej :) ja poza tym że mam strasznego lenia i nic mi się nie chce to czekam dalej wczoraj wieczorem jakieś takie dziwne kłucia tam na dole i więcej wydzieliny a tak poza tym to zero skurczy. Trzymam kciuki żeby u ciebie się rozkręciło na maxa powiem szczerze że też bym chciała no ale pozostaje mi nadal czekać :).

KaRa lubi tę wiadomość

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny przyprowadziłam synka ze szkoły nawet już odrobiliśmy lekcje i teraz szczęściarz ma wolne aż do 6 stycznia :)więc chociaż obowiązek szkolnictwa spadł mi z głowy. Porządki świąteczne już porobione pozostało tylko umyć podłogi i zetrzeć kurze ale to już na bieżąco . Na weekend pozostaje gotowanie potraw na święta zobaczymy jak się będę czuła.
    Teraz zmykam do kuchni podgrzeje sobie zupkę dziś kapuśniak i potem mała drzemka a co póki mogę to korzystam. :)

;oniqa lubi tę wiadomość

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kara może ci się to wyciszyć i nagle zacząć.... odpoczywaj póki co... ile możesz żeby organizm przygotować na poród Ty Marzycielko również kochana...
    jak organizm mówi śpij to śpij ;)) jedz to jedz ile wlezie;)) nawet słodycze

Mnie przed porodem 5 razy chciało się wypróżnić...

Mój właśnie ponad godzinę leżał obserwował wszystko... i pojadł cyca i zasnął..

P.S dziewczyny wkładki z LOVI te laktacyjne beznadzieja ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2013, 13:21

marzycielka29, KaRa lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:37

Perełka, ;oniqa lubią tę wiadomość

• moni_c Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita dobrze mówi :D szczególnie jeżeli chodzi o spanie :D

Lalita2710 lubi tę wiadomość

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zakupiłam pościele, poszewki itp i mogłam z tym się nie spieszyć bo mały cały czas w beciku śpi przykryty kocykiem :) Ta pościel taka wielka i ciężka a dzidzi taki mały :)

Tak z innej beczki to cieszcie się brzuszkami bo mi do tej pory brakuje pukania i wiercenia w brzuszku :)

pillow, Perełka lubią tę wiadomość

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
‹‹ 966 967 968 969 970 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ