III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalita2710 wrote:Kara może ci się to wyciszyć i nagle zacząć.... odpoczywaj póki co... ile możesz żeby organizm przygotować na poród Ty Marzycielko również kochana...
jak organizm mówi śpij to śpij) jedz to jedz ile wlezie;)) nawet słodycze
Mnie przed porodem 5 razy chciało się wypróżnić...
Mój właśnie ponad godzinę leżał obserwował wszystko... i pojadł cyca i zasnął..
P.S dziewczyny wkładki z LOVI te laktacyjne beznadzieja ;/
Lalita nawet nie wiesz jakbym chciała być już po wszystkim w domku z mała bo te czekanie jest najgorsze.
-
moni_c wrote:A jeszcze mam pytanko orientujecie się może jakie szczepionki są darmowe dla wczesniaków? Na pewno na rotawirusy a na te pneumokoki też ?
Wszystkei masz za darmo rota ,mengo i pnem , jeśli dziecko miało niską mase urodzeniową do 2500 g -
nick nieaktualny
-
marzycielka29 wrote:Lalita nawet nie wiesz jakbym chciała być już po wszystkim w domku z mała bo te czekanie jest najgorsze.
Marzycielka wsumie zostało nam tylko dzis i jutro żeby na święta byc w domu. Jak urodzimy w sobotę to niestety wigilia w szpitalu..
Lalita dziekuje za radę. U mnie właśnie cieżko znaleść chwile na odpoczynek. Tak jak wam kiedyś pisałam mamę mam chora, rak mózgu naciska na nerwy wiec nie ma władania w rękach a tata dzis rano miał operacje lewej ręki bo tydzień temu poslizgnol sie pod prysznicem i złamał z przemieszczeniem! Także świąteczne przygotowania na mojej głowie. Wczoraj ja i mój brat spędziliśmy pół dnia u rodziców na sprzątaniu i gotowaniu. Dzis zrobiłam zakupy i teraz pieke pasztet na święta.
Chce zrobić ile mozna przed porodem bo pózniej mój brat sam z tym wszystkim zostanie. Dobrze ze wziol sobie urlop.marzycielka29, megan8 lubią tę wiadomość
-
KaRa wrote:Witam dziewczyny.
Wczoraj wieczorem miałam dość konkretne skurcze, do tego biegunka i mdłości. Myślałam ze cos sie zaczyna ale po cieplej kąpieli wszystko przeszło. Dzis od rana tez mi niedobrze i sa lekkie skurcze. Zobaczymy.
Tinka jak tam u Ciebie ? Termin masz na jutro prawda?
Marzycielka jak u Ciebie?
Tak, termin na jutro, ale nadal cisza. Wczoraj po południu do wieczora miałam twardnienia brzucha i trochę mnie mdliło, a poza tym nic. Dziś też cisza. Dzisiaj zabrałam się za robienie pierogów. Na razie zrobiłam ruskie ale mam jeszcze kapustę z grzybami i chcę jeszcze takie zrobić. Chyba mnie noc zastanie, ale przynajmniej mąż będzie miał co jeść w razie w.KaRa lubi tę wiadomość
-
KaRa wrote:Marzycielka wsumie zostało nam tylko dzis i jutro żeby na święta byc w domu. Jak urodzimy w sobotę to niestety wigilia w szpitalu..
Wiesz co mi już w sumie wszystko jedno kiedy urodzę, szczerze mówiąc to nastawiam się że święta spędzę w szpitalu. Tylko męża szkoda byłoby mi było zostawiać na wigilię samego z moją rodzinkąKaRa lubi tę wiadomość
-
marzycielka29 wrote:Dziewczyny bardzo się denerwuję jutrzejszą wizytą u ginekologa ciekawe jak tam moja szyjka i w ogóle jak się ma mała ile waży przypuszczalnie.
Nie denerwuj się. Wszystko będzie w porządku. Myślisz że będziesz miała jutro usg? Ja miałam ostatnią wizytę tydzień temu i nie miałam już usg. Mogę tylko przypuszczać ile synek mógł przybrać przez te 5 tygodni od ostatniego usg. -
odebrałam wyniki glukozy
surowica w krwi przed wypiciem 80
a po wypiciu po 2 godzinach 110
wiec bede mogła troszkę pogrzeszyć hihi
dziewczyny trzymam kciuki zeby Was ruszyło i na Swięta zebyscie miały swoje maluszki w ramionachTinka85, KaRa, Lula_w, marzycielka29, ;oniqa, Miriam, Effcia28 lubią tę wiadomość
-
megan8 wrote:114 cm w obwodzie ,aż mi głupio
Nie przejmuj się. Ja Cię pocieszę bo u mnie aż 127 cm!!! Przed chwilą zmierzyłam z ciekawości i aż nie mogłam uwierzyć. A od jakiegoś czasu miałam wrażenie że mój brzuch już nie rośnie, wręcz przeciwnie. A tu szok!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2013, 17:23
megan8 lubi tę wiadomość
-
megan8 wrote:114 cm w obwodzie ,aż mi głupio
Tak jakbym połknęła piłkę do kosza, albo lekarską
megan8 lubi tę wiadomość
-
Kara bardzo mi przykro z powodu mamy ,moja najukochańsza babcia miała przeżuty z raka płuc na mózg... wiem co to znaczy.
Chciałabym ci życzyć abyś jednak znalazł chwilę dla siebie. Żebyś odpoczęła. Bo dziecko to ciężka praca mimo wszystko nawet jeśli dziecko jest aniołkiem... jak już będzie przy Tobie będzie najpiękniejsze co może być... ale pamiętaj żebyś za każdym razem gdy on śpi ty też spała żebyś szybko dochodziła do siebie. Bo to bardzo bardzo ważne...
Bo adrenalina będzie mówiła ci że masz siłe ,ale mózg po pewnym czasie pada... więc staraj się odpoczywać.
Życzę wam dziewczyny szybkich rozwiązań ,wiem że ta niepewność i że to długo trwa jest męcząca pod koniec ,wiem to przechodziłam to.
Ale mimo wszystko wysypiajcie się póki jest czas:)marzycielka29, Tinka85, KaRa lubią tę wiadomość
-
Mnie coś ścięło mdli mnie i jest mi tak nie dobrze zostaje mi chyba tylko ciepły prysznic i do łóżka.
W ogóle powiem wam że ja tych świąt nie czuje może przez to że oczekuję na dzidziusia nawet nie mam ochoty stać przy garach w kuchni i szykować te wszystkie potrawy.