X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • aher Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka a jakiej wielkości masz piłkę? Ja chyba się zaopatrzę też i po nowym roku rozpocznę skoki, bo wolałabym urodzić w pierwszej połowie stycznia przed terminem, a mam na 17. Grudzień średnio mi odpowiada a przenosić też bym nie chciała :P

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aher 65 standrdową sobie kup skacz tak od 37 tyg spokojnie ;))

aher lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Tinka85 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita mam do Ciebie pytanie. Pisałaś że na porodówkę brałaś ze sobą reklamówkę/torbę. Co włożyć do takiej torby typowo na porodówkę?

bl9canliqkpto6g3.png
    2nn3csqv83ygfhg4.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher wrote:
    Marzycielka a jakiej wielkości masz piłkę? Ja chyba się zaopatrzę też i po nowym roku rozpocznę skoki, bo wolałabym urodzić w pierwszej połowie stycznia przed terminem, a mam na 17. Grudzień średnio mi odpowiada a przenosić też bym nie chciała :P

Wymiar mam 65cm i jest w sam raz kupiłam na allegro nie mam linka niestety kosztowała coś około 30 zł

aher lubi tę wiadomość

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinka85 wrote:
    Lalita mam do Ciebie pytanie. Pisałaś że na porodówkę brałaś ze sobą reklamówkę/torbę. Co włożyć do takiej torby typowo na porodówkę?

Podkładki pod pupę (bo dawałam je na piłkę) 2 ręczniki (jeden do wytarcia ) drugi miałam na ramieniu jak brałam kąpiel w wannie...
    szlafrok jak mi zimno było przez chwilę...

wody miałam 2 flaszki i jedną małą (0,5 l z dzióbkiem)
    skarpetki

Ale to spokojnie jak cie wezmą to ci bd mówić co masz wsiąść:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2013, 17:09

Tinka85 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Tinka85 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję!

bl9canliqkpto6g3.png
    2nn3csqv83ygfhg4.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki i znów zostałam słomiana wdową do piatku słucham sobie na poprawę humorku :)
    http://www.youtube.com/watch?v=FC0qSmnOP0Q
    na przemian z
    http://www.youtube.com/watch?v=bd2B6SjMh_w
    i
    http://www.youtube.com/watch?v=E8gmARGvPlI
    :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2013, 19:21

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2013, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher wrote:

Ja kupiłam sobie w decathlonie rozmiar L z tego co kojarze to jest ta większa od tej 65 ale nie mam jej przy sobie żeby zerknac z tego co wiem piłki powinno kupować sie do wzrostu

Dorjana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2013, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wzięłam L ze względu na tabele rozmiarów dostosowana do wzrostu :) i ta L jest dla mnie ok :) Dorjana a masz oryginalna pompke do tej piłki czy inna ?

Dorjana lubi tę wiadomość

• aher Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do wysokich nie należę - mam niespełna 160cm a Ty Miriam ile masz wzrostu? Ile dałaś za piłkę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2013, 20:15

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2013, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    178cm więc wysoka w miarę :) za piłkę zapłaciłam coś ok 44 zł ale te M były tańsze a S jeszcze tańsze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2013, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://pilkagimnastyczna.pl/jak-dobrac-rozmiar-pilki-gimnastycznej/ tu jest tabela rozmiarów jak dobrać piłkę :)

• Perełka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wykończona jestem...dziś miałam zalatany dzień. Ale udało nam się zamówić komode pod przewijak :-) będzie w połowie stycznia-mam nadzieję, że nie urodze do tego czasu :-P Poza tym dziś było ostatnie spotkanie w szkole rodzenia....jakoś tak dziwnie się czuje, że już po kursie i teraz gotowa mentalnie do porodu powoli czekam na TEN dzień. Bliżej końca niż początku zdecydowanie;-)

Effcia28, Miriam, marzycielka29 lubią tę wiadomość

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja też mam piłkę ale tylko trzymam na niej nogi chyba jest L dawno temu ją kupowałam ale jest spora.
    macie jakieś fajne ćwiczenia ?

dqpri09knl7nzqjn.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedzcie mi czy badanie na GBS robi wasz gin czy trzeba z tym do szpitala?

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2013, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana to może dlatego nie chce pompowac sie dalej :? Bo moja ładnie daje radę i sie pompuje do takiego rozmiaru jak na opisie

Magdalena ja ćwiczeń szukałam w necie na YouTube ale jak zobaczyłam te wygibasy dziewczyn w ciazy to sie przeraziłam ze takim czymś mogę zrobic krzywdę dziecku i chyba wole basen haha a piłka będzie na po porodzie :) no i przed może poskacxe póki co to mąż na niej ćwiczy i ma radoche :D

magdalena lubi tę wiadomość

Wysłany: 19 grudnia 2013, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 wrote:
    powiedzcie mi czy badanie na GBS robi wasz gin czy trzeba z tym do szpitala?

U mnie wymaz w kierunku GBS pobierał ginekolog w gabinecie a ja sama zawoziłam do labolatorium. Na wyniki czekałam 4 dni w diagnostyce.

Wysłany: 19 grudnia 2013, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to dzień dobry kobitki :) rekord pobity w maratonie do kibelka 7 razy tego jeszcze nie grali :) i obowiązkowa pobudka o 5 tak mi się jeść chciało że musiałam wciągnać banana na szybko.

Miriam, KaRa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2013, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielko ale mi zrobilas ochoty na banana :)

marzycielka29 lubi tę wiadomość

• magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc mamuski. mialam zla noc. kompletnie nie moglam spac. do wc latalam jak glupia nonstop. a jakies mdlosci mialam i delikatne bole brzucha ktore towarzysza mi do teraz. maly rusza sie normalnie i wlasciwie nic sie nie dzieje ale ten brzuszek czuje delikatnie troche jakby na okres. czy to moze byc cos powaznego? w poniedzialek u gin bylo wszystko w porzadku a teraz sie troche zmartwilam

jd7r1di.png
‹‹ 965 966 967 968 969 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ