X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • aher Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka a jakiej wielkości masz piłkę? Ja chyba się zaopatrzę też i po nowym roku rozpocznę skoki, bo wolałabym urodzić w pierwszej połowie stycznia przed terminem, a mam na 17. Grudzień średnio mi odpowiada a przenosić też bym nie chciała :P

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aher 65 standrdową sobie kup skacz tak od 37 tyg spokojnie ;))

aher lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Tinka85 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita mam do Ciebie pytanie. Pisałaś że na porodówkę brałaś ze sobą reklamówkę/torbę. Co włożyć do takiej torby typowo na porodówkę?

bl9canliqkpto6g3.png
    2nn3csqv83ygfhg4.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher wrote:
    Marzycielka a jakiej wielkości masz piłkę? Ja chyba się zaopatrzę też i po nowym roku rozpocznę skoki, bo wolałabym urodzić w pierwszej połowie stycznia przed terminem, a mam na 17. Grudzień średnio mi odpowiada a przenosić też bym nie chciała :P

Wymiar mam 65cm i jest w sam raz kupiłam na allegro nie mam linka niestety kosztowała coś około 30 zł

aher lubi tę wiadomość

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinka85 wrote:
    Lalita mam do Ciebie pytanie. Pisałaś że na porodówkę brałaś ze sobą reklamówkę/torbę. Co włożyć do takiej torby typowo na porodówkę?

Podkładki pod pupę (bo dawałam je na piłkę) 2 ręczniki (jeden do wytarcia ) drugi miałam na ramieniu jak brałam kąpiel w wannie...
    szlafrok jak mi zimno było przez chwilę...

wody miałam 2 flaszki i jedną małą (0,5 l z dzióbkiem)
    skarpetki

Ale to spokojnie jak cie wezmą to ci bd mówić co masz wsiąść:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2013, 17:09

Tinka85 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Tinka85 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję!

bl9canliqkpto6g3.png
    2nn3csqv83ygfhg4.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki i znów zostałam słomiana wdową do piatku słucham sobie na poprawę humorku :)
    http://www.youtube.com/watch?v=FC0qSmnOP0Q
    na przemian z
    http://www.youtube.com/watch?v=bd2B6SjMh_w
    i
    http://www.youtube.com/watch?v=E8gmARGvPlI
    :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2013, 19:21

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2013, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher wrote:

Ja kupiłam sobie w decathlonie rozmiar L z tego co kojarze to jest ta większa od tej 65 ale nie mam jej przy sobie żeby zerknac z tego co wiem piłki powinno kupować sie do wzrostu

Dorjana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2013, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wzięłam L ze względu na tabele rozmiarów dostosowana do wzrostu :) i ta L jest dla mnie ok :) Dorjana a masz oryginalna pompke do tej piłki czy inna ?

Dorjana lubi tę wiadomość

• aher Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do wysokich nie należę - mam niespełna 160cm a Ty Miriam ile masz wzrostu? Ile dałaś za piłkę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2013, 20:15

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2013, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    178cm więc wysoka w miarę :) za piłkę zapłaciłam coś ok 44 zł ale te M były tańsze a S jeszcze tańsze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2013, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://pilkagimnastyczna.pl/jak-dobrac-rozmiar-pilki-gimnastycznej/ tu jest tabela rozmiarów jak dobrać piłkę :)

• Perełka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wykończona jestem...dziś miałam zalatany dzień. Ale udało nam się zamówić komode pod przewijak :-) będzie w połowie stycznia-mam nadzieję, że nie urodze do tego czasu :-P Poza tym dziś było ostatnie spotkanie w szkole rodzenia....jakoś tak dziwnie się czuje, że już po kursie i teraz gotowa mentalnie do porodu powoli czekam na TEN dzień. Bliżej końca niż początku zdecydowanie;-)

Effcia28, Miriam, marzycielka29 lubią tę wiadomość

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja też mam piłkę ale tylko trzymam na niej nogi chyba jest L dawno temu ją kupowałam ale jest spora.
    macie jakieś fajne ćwiczenia ?

dqpri09knl7nzqjn.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedzcie mi czy badanie na GBS robi wasz gin czy trzeba z tym do szpitala?

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2013, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana to może dlatego nie chce pompowac sie dalej :? Bo moja ładnie daje radę i sie pompuje do takiego rozmiaru jak na opisie

Magdalena ja ćwiczeń szukałam w necie na YouTube ale jak zobaczyłam te wygibasy dziewczyn w ciazy to sie przeraziłam ze takim czymś mogę zrobic krzywdę dziecku i chyba wole basen haha a piłka będzie na po porodzie :) no i przed może poskacxe póki co to mąż na niej ćwiczy i ma radoche :D

magdalena lubi tę wiadomość

Wysłany: 19 grudnia 2013, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 wrote:
    powiedzcie mi czy badanie na GBS robi wasz gin czy trzeba z tym do szpitala?

U mnie wymaz w kierunku GBS pobierał ginekolog w gabinecie a ja sama zawoziłam do labolatorium. Na wyniki czekałam 4 dni w diagnostyce.

Wysłany: 19 grudnia 2013, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to dzień dobry kobitki :) rekord pobity w maratonie do kibelka 7 razy tego jeszcze nie grali :) i obowiązkowa pobudka o 5 tak mi się jeść chciało że musiałam wciągnać banana na szybko.

Miriam, KaRa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2013, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielko ale mi zrobilas ochoty na banana :)

marzycielka29 lubi tę wiadomość

• magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc mamuski. mialam zla noc. kompletnie nie moglam spac. do wc latalam jak glupia nonstop. a jakies mdlosci mialam i delikatne bole brzucha ktore towarzysza mi do teraz. maly rusza sie normalnie i wlasciwie nic sie nie dzieje ale ten brzuszek czuje delikatnie troche jakby na okres. czy to moze byc cos powaznego? w poniedzialek u gin bylo wszystko w porzadku a teraz sie troche zmartwilam

jd7r1di.png
‹‹ 965 966 967 968 969 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ