X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • aher Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisała, że synek jest śliczny a ona dochodzi do siebie po cc, bo boli jak cholera... Na pewno jak wyjdzie ze szpitala to się podzieli tutaj informacjami i wrażeniami, bo swoje w tym szpitalu biedna przeszła.

O proszę a przede mną już na liście tylko raptem 10 osób, ale ten czas leci... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2013, 18:06

Miriam, Blondi22, Perełka, Effcia28 lubią tę wiadomość

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2013, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ni szybko ten czas leci a tak niedawno ja byłam na końcu a teraz zerkam i bliżej początku listy niz końca :)

juicca, Effcia28 lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher wrote:
    HOPE83 miała cc, synek już na świecie :)
    gratulacje ;)

a.png
    a.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O super weszlam obczaic i kolejna mamusia :-) gratulacje

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jestem już po kąpieli teraz zastanawiam się czy zjeść coś na kolację czy dać już sobie spokój. ??

Jutro cięzki dzień mnie czeka duzo gotowania i szykowania do Wigilii niestety sama muszę wszystko sama przygotować bo mama przyjedzie na sama Wigilię niestety praca nie pozwala inaczej.:(
    Więc dzisiaj ostatni dzień błogiego lenistwa.
    Objawów zbliżającego się porodu brak jedno co zauważyłam że opadł mi brzuszek i tyle.

KaRa, Tinka85, Blondi22 lubią tę wiadomość

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • KaRa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka jedz bo inaczej w nocy głód Cię dopadnie :)
    Ja jutro mam KTG na 10 i sie zastanawiam czy wsiąść torbę tak na wszelki wypadek.
    Z przygotowań zostało mi upiec ciasto czekoladowe i muffinki orzechowe z biała czekolada. Zobaczę jak sie będę czuła . Może zrobię obydwa jutro albo jedno jutro a drugie we wtorek rano.

marzycielka29, Tinka85, Blondi22, megan8 lubią tę wiadomość

atdczbmhr11b1825.png[/url]
    relg3e5e91k07fd9.png

Wysłany: 22 grudnia 2013, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak głód wygrał zrobiłam sobie wypasioną kanapkę i herbatkę i wcinam :).

KaRa, Blondi22 lubią tę wiadomość

Wysłany: 22 grudnia 2013, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kara może zabierz torbę ze sobą tak w razie czego będziesz spokojniejsza o i daj znac jutro jak po KTG u ciebie.

KaRa lubi tę wiadomość

• KaRa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez idę zrobić sobie kanapkę :)
    Oczywiście zdam relacje jak wrócę:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2013, 20:37

Tinka85, marzycielka29, megan8 lubią tę wiadomość

atdczbmhr11b1825.png[/url]
    relg3e5e91k07fd9.png
  • Tinka85 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla HOPE i dużo zdrówka dla mamusi i maleństwa!

bl9canliqkpto6g3.png
    2nn3csqv83ygfhg4.png
  • Tinka85 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaRa wrote:
    Ja tez idę zrobić sobie kanapkę :)
    Oczywiście zdam relacje jak wrócę:)

Czekamy na wiadomości

bl9canliqkpto6g3.png
    2nn3csqv83ygfhg4.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatni raz dziś jadlam kolo 16 obiad potem kolo 18 mandarynke jedna i popilam szklanka soku z grefruta i jesc mi się jeszcze nie chce

a.png
    a.png
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wieczorkiem wszystkie mamusie:-) kochane chcialam zapytac o bole krocza tez takie macie? mialam wczesniej takie male ciagnecia ale od 2-3dni sa to takie konkretne bole a dzisiaj pobilam sama siebie nie bylam w stanie siedziec musialam sie polozyc u tesciowej bo tak bolalo jak siedzialam a jak chodze to przysiegam wygladam gorzej niz kaczuszka mimo ze brzuch podobno bardzo duzy nie jest mam dopiero 10 kg na plusie wiec rekordu nie pobilam. co z tymi bolami czy powinnam sie tym niepokoic? w sumie jestem dosc spokojna ale wole zapytac

jd7r1di.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak o tych kanapkach pisałyście, że sama poszłam do kuchni sobie coś przyrządzić, mimo, że jak Blondi, nie odczuwałam mocnego głodu :-P jeśli chodzi o bóle krocza, to ja miałam II trymestrze mocne, że ciężko mi było nogę podnieść, jak leżałam na boku. I teraz ostatnio znów mi się pojawiają. Wcześniej lekarz mówił, że to normalne, bo wszystko się rozciąga. Także nie jesteś magdziunia sama ;-) jak się niepokoisz, to najlepiej zapytaj lekarza ;-)

KaRa lubi tę wiadomość

3jvzzbmhcbd62wxk.png

Wysłany: 23 grudnia 2013, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki ja już po śniadanku i na nogach zaraz wpadam do kuchni i działam :) choć powiem wam że nie bardzo mi się chce.
    Noc minęła spokojnie kilka kursów wc sypialnia sypialnia kuchnia ale ogólnie jestem wyspana .
    Mała też noc przespała spokojnie tak więc liczę że w ciągu dnia będzie mega aktywna :).
    Co do pogody to brak słów u mnie pada deszcz i jest mega pochmurno a liczyłam na biały puch świąteczny ale to dopiero wtedy jak poduszkę rozpruje :) . Dobra kochane działam .

Kara trzymam kciuki za KTG powodzenia i czekamy na wiadomości.

Miriam, Lula_w lubią tę wiadomość

• madzia123 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobitki wpadłam się poradzić. Doktorek mi trochę pokrzyżował plany ale to od początku byłam na początku grudnia na wizycie i miałam iść teraz w tamtym tygodniu a tu się okazało że poszedł sobie na urlop i nie ma go do 12 stycznia!! Na wszelki wypadek zapisałam się na 13 stycznia na wizytę.Ale kurczę nie dość że tyle bez wizyty to miałam z nim ustalić tą cesarkę bo mam to zlecenie od ortopedy.A poza tym to chyba w 36tyg powinno być usg?? i na paciorkowce tak??chyba trzeba będzie gdziekolwiek się zapisać żeby sprawdzić czy z małym jest oki.No i coś czuję że nie dotrwamy do terminu

relg3e5ejwatx9hx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2013, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Madzia spróbuj sie wcisnąć do jakiegoś innego kurde ale ten Twój powinien poinformować Cie ostatnio na wizycie ze idzie na urlop eh z tego co kojarze to od 35 tyg chodzi sie co tydzień do gin w celu ustalenia czy lozysko sie nie starzeje ale taka praktykę przyjął mój gin i odrazu mi powiedział na 1 wizycie o tym ze od 30 tyg widzimy sie co 2 tyg a od 35 co tydzień

Kurde a mi mała w nocy tak dała popalic jak nigdy az sie obudziłam spojrzałam na brzuch i nie wiedziałam czy mi sie to śni czy co normalnie jak by kosmita chciał wyjść min lewym bokiem brzuch podnosili mi sie do góry taka górka wielkości pięści złapalam tel zeby nagrać dla mojego męża zeby zeby zobaczył jak dziś wróci ale gdy już miałam go w ręce to cisza jak makiem zasiał teraz tez daje popalic ale nie az tak ile to dziecko ma siły hihi ;)

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba zależy od lekarza .
    ja ostatni raz bylam 17 grudnia i teraz dopiero ide 14stycznia na ostatnia wizyte a ostatnie usg miałam jakos kolo 32tyg.

a.png
    a.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O urlopie mi powiedział na ostatniej wizycie ale o tym że aż tyle sobie go przedłużył nie wiedziałam kobitka z rejestracji nie zdarzyła do mnie jeszcze zadzwonić.Ja się najbardziej boję tego jak złapie mnie wcześniej.Niby Krzyś i tak jest miednicowo pupą do świata wiec teoretycznie i tak zrobili by cc.Co nie zmienia faktu że się zestresowałam faktem że tyle bez wizyty.Pewnie nie wytrzymam i zaraz po nowym roku pójdę gdzieś na usg żeby chociaż zerknął jakiś lekarz

relg3e5ejwatx9hx.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:37

Miriam lubi tę wiadomość

‹‹ 976 977 978 979 980 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ