III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
czesc dziewczyny. Pierwsze co robie po obudzeniu to tu wchodze by zobaczyc czy mamy kolejnego dzidziusia
ale widze ze dziewczyny dzielnie sie trzymają... az dziwnie bo przeciez 3, czy 4 sa juz po terminie
chyba faktycznie dzieciaczki bardzo chcą byc juz Noworoczne, najstarsze w klasie
Blondi ja mam takie objawy jak opsiujesz od 2 tygodni.
Lalita ty chyba pisalas by brac wiesiolka pod koniec ciazy. Na co on jest?
Robila, lub robi ktoras masaz krocza?
czym jeszcze mozna sobie pomóc?Blondi22 lubi tę wiadomość
-
plemniczka wrote:czesc dziewczyny. Pierwsze co robie po obudzeniu to tu wchodze by zobaczyc czy mamy kolejnego dzidziusia
ale widze ze dziewczyny dzielnie sie trzymają... az dziwnie bo przeciez 3, czy 4 sa juz po terminie
chyba faktycznie dzieciaczki bardzo chcą byc juz Noworoczne, najstarsze w klasie
Blondi ja mam takie objawy jak opsiujesz od 2 tygodni.
Lalita ty chyba pisalas by brac wiesiolka pod koniec ciazy. Na co on jest?
Robila, lub robi ktoras masaz krocza?
czym jeszcze mozna sobie pomóc? -
kaaasiaczek_ wrote:Ancia, ja wczoraj kupiłam na allegro, używany, ale w stanie idealnym Angelcare AC300 (cały biały) za 202 zł z wysyłką. i teraz czekam aż przyjdzie.
zdecydowałam się na wersję bez niani, gdyż czytałam, że lubi ściągać fale np. z radia, telefonu, itd.
Dziekitez wlasnie mam zamiar kupic bez niani
hej dziewczyny ale dzis piekna pogoda u mnie normalnie jak wiosna
-
http://www.rodzicpoludzku.pl/Porod/Gdy-minal-termin-porodu.html POCZYTAJCIE Marzycielko rób masaż brodawek + ten ucisk na dłoniach wywoła oksytocynę... sprawdzone... plus jak zaczną pojawiaj się skurcze idź pod prysznic polewaj brzuch ciepłą wodą bd się nasilać ...
Plemniczko wiesiołek od 36 tyg powinno się brać na rozciągliwość krocza...
Masaż krocza też od ok 36 tyg polecam bo wtedy większe prawdopodobieństwo że krocze bd elastyczne i np natną cię na 2 cm... a nie że pęknie i jeszcze natną...
Ja już mam zagojone moje nacięcie 2 cm...
Jak coś to piszcie odpisze jak najszybciej się da.plemniczka, KaRa, Effcia28, juicca lubią tę wiadomość
-
Jeszcze raz dziękuje kochane
Ancia77 ja zakupiłam już przy pierwszym dziecku Angelcare (biało-niebieski) nie pamiętam nr serii i bez niani..posłuzył nam przy córeczce przez rok,teraz słuzy dla Dawidka..Jestem z niego bardzo zadowolona,jest trwaly i sie nie psuje..firma godna polecenia!
pillow - ja rodziłam w USK Białystok..jak potem rozmawialam z innymi to mialam niefarta bo trafilam na dr Urbana,który jest anty CC (zreszta podobno kilka spartaczyl) wiec moze i dobrze wyszlo..Finalnie CC robił mi dr Redźko- super lekarz, polecam z czystym sumieniem!Co do wygladu szpitala to porodówka jest bardzo ładna, nowa,wszystko nowoczesne,świeże itp itd. Natomiast patologia ciąży i oddział połogowy jak za komuny...2wc, 4 prysznice na wszystkich..Mój pokój byl 2-osobowy( miałam farta dużego aczkolwiek byl tak maly i bylo w nim tak goraco,ze az slabo sie robilo) a reszta 5-osobowe..dzieci zostaja przy matce, po CC tylko na 1 noc zabieraja z wielka laska..potem mimo,że nie dasz rady chodzic i usiasc na dluzej niz 10min masz juz dziecko przy sobie caly czas..Ja nie stawialam na swoja wygode ale na zaplecze medyczne dlatego wybralam wlasnie ten szpital a nie na Warszawskiej gdzie warunki sa 100 razy lepsze (wszystkie oddzialy nowe,czyste,piekne i sale duze 1 lub 2-osobowe wyremontowane)
Odnoście samej CC bylo miło- anestezjolog mnie zagadywal,lekarze byli sympatyczni, polozyli mi synka na piersi a potem jeszcze po zawinięciu dali do pocalowania :)Czulam sie bezpiecznie i wszyscy byli bardzo przyjaznie do mnie nastawieni wiec sie nie stresowalam za bardzo -
Dziewczyny coś mnie zaczął pobolewać krzyż i pojawiają się skurcze ale trwają krótko i są nieregularne więc póki co będę pisać zeby sprawdzić co jaki czas występują i ile trwają.
Lalita artykuł przeczytałam właśnie dziękuję ci bardzokurcze u mnie rodzinka obstawia ze urodzę w swoje 30 urodziny czyli w poniedziałek no zobaczymy .
Blondi22, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Marzycielko nic stracone ,pamiętaj serduszkowanie = prostaglandyny =rozwieranie się szyjki ,masaż brodawek i ten nacisk na ręce = oksytocyna odpowiedzialna za skurcze ,te 2 rzeczy połączone dają bardzo dobre efekty.
Nic straconego kochana do poniedziałku do 24 w nocy możesz spokojnie urodzić. Tym bardziej że to 2 dziecko i postęp porodu jest znacznie szybszy... I każda kobieta to mówi.
Hope piękny avatarek;)) czekamy na większe zdjęcia Dawidka;marzycielka29 lubi tę wiadomość
-
marzycielka29 wrote:Dziewczyny coś mnie zaczął pobolewać krzyż i pojawiają się skurcze ale trwają krótko i są nieregularne więc póki co będę pisać zeby sprawdzić co jaki czas występują i ile trwają.
Lalita artykuł przeczytałam właśnie dziękuję ci bardzokurcze u mnie rodzinka obstawia ze urodzę w swoje 30 urodziny czyli w poniedziałek no zobaczymy .
marzycielka29 lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 18:25
Matylda36, kaaasiaczek_, Blondi22, pillow, ;oniqa, marzycielka29, MamaMadzia, kotek27, Lalita2710, Ancia77, Perełka, pasia27, KaRa, Effcia28, juicca lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny mam pytania a w zasadzie problem. Wczoraj z M pokusiliśmy się o małe co nie co, bo dawno między nami nie dochodziło do zbliżenia. Dziś zaczął mnie trochę brzuch ciągnąć ale nie tak znacząco. Kiedy weszłam do wanny zauważyłam, że wypłynęło mi coś ala białko od jajka.. Poczytałam o tym i wychodzi na to, że to jakiś czop śluzowy. Nigdy czegoś takiego nie miałam. Śluz jeśli był to rozciągliwy ale nie taki jak jajko czy nawet galaretka.. Mały się rusza, a skurczy żadnych nie mam i nie wiem co zrobić w takiej syt? Czy to czop śluzowy? Nie było krwi ani troche.
marzycielka29 lubi tę wiadomość
-
Sla.s mógł być śluz z szyjki- ja miałam taki po badaniu ginekologicznym, ale radziłabym pojechać na IP bo jak to czop odchodzi to może dojść do zakażenia wewnątrz macicznego-czop wszystko tam chroni przed bakteriami. Dmuchaj na zimne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2013, 15:56
-
megan super! trzymam kciuki.
marzycielko oby i u Ciebie sie rozkrecilo? jak teraz sie czujesz?
Lalita dzieki za info i link do artykułu
sla czop to podobno taki glutek. ale mogl to byc porpostu sluz. Heh no i dlatego moj m teraz nie chce ze mną sie kochac, boi sie ze cos sie stanie albo ze przyspieszyale po Nowym Roku i tak go dorwe bo juz bedzie mogla wychodzic moja Korneliuszka
Byla dzisiaj u mnie mama i siostra i one twierdza ze brzuch mi sie obnizyl. hmmmm czy wedlug was tez?
aiwlys, marzycielka29, Lalita2710, Ancia77, ;oniqa lubią tę wiadomość