Badania hormonalne meża ..no coment
-
WIADOMOŚĆ
-
byliśmy w abovo u prof Putowskiego, co prawda dużo ma pacjentow i opoznienie wizyty duze ale warto czekac, minus kliniki to mało intymna rejestracja"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
hej dziewczyny, my tez się leczymy..
za dwa tygodnie mamy pierwszą wizytę w Provicie w Katowicach, może wiecie coś na jej temat?
Mój M zrobił badanie nasienia ale kompletnie nic z niego nie wiemy, a wizyta dopiero za dwa tygodnie, może któraś z Was się orientuje?
https://ovufriend.pl/forum/meskie-sprawy/moge-prosic-o-interpretacje-wyniku,2571.htmlAnia_84 lubi tę wiadomość
-
to mysle ze najlepiej odpowie lekarz
Moj przy ph 8 mial tez sporo bakterii i leukocytow i faktycznie w posiwie wyszło tego troche .. dostał dwa razy antybiotyk i wynik ujemny ..niestety u nas akurrat nie mialo to wieszego wplywu -
poczekamy na wizytę
dziękuje za pomoc, trochę mnie uspokoiłaś
myślałam że to coś poważnego..
Pani profesor u której się leczyliśmy wysłała nas do innego lekarza ze względu na 40% pleminków nie wykazujących ruch... z tego co czytałam to chyba ilość to nadrabia ale ja specem nie jestemAnia_84 lubi tę wiadomość
-
co do ruchliwosc to spokojnie bo jesli jest jaka s infekcja to moze to i na to wplywac
Mozesz podpytac delikatnie swojego czy czasem ostatnio nie czul np pieczenia podczas oddawania moczu.. albo czy nie czul zeby cos go tam bolało , moj po kilku tyg sie przyznal ze troch e go razbolalo przy oddawani moczu ale o tym zapomnial powiedziec lekarzowi nie raz zapalenie pecherza moze tak jak u nas wytworzyc lekki stan zapalny w narzadach rodnych wiec spokojnie
Trzymam kciuki za pomyslna wizytePatrycha lubi tę wiadomość
-
czasem wspomina coś o kłuciu, albo że go boli, ale o oddawaniu moczu muszę podpytać. te bóle to ma już sporo czasu..
no nic mam nadzieję że to będzie krótkie leczenie
dziękuje Kochana, naprawdę mi pomogłaśAnia_84 lubi tę wiadomość
-
polkosia wrote:Ania_84, a jak u Ciebie się sprawy mają?
9 maja jedziemy do Łodzi na genetyke
a do tego czasu M musi zrobic testosteron wolny, markery ,SHBG, jescze mu dorzuce lipgram i cholesterol, ogolna morfologie , OB lub CRP , Powtorzymy FSH, LH , prl
a od 9 maja bedziemy musieli czekac 6 tyg na wyniki i po tymjedziemy do dr Wolskiego do Wawy jak da szanse na biopsje to robimy moze cos sie uda uzyskac..a wtedy pozostaje zamrozenie tego co jest i ICSI
Mysle ze lipiec/sierpien edziemy wiedzieli na czym stoimy -
Nie wiem zobaczymy czy sie kwalifikujemy do NFZ .. jelsi tak to NFZ a jelsi nie to bedziemy zbierac na własna kieszen jakos damy rade. tyle juz wydalismy ze chyba jakos sie uzbiera
-
moze uda Wam sie zakwalifikowac do przyspieszonej procedury, my ze wzg na mala ilosc plemnikow sie kwalifikujemy, oby czas do lipca szybko uplynal i wyniki byly pomyslne
Ania_84 lubi tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
u nas po kolejnym badaniu nasienia, tym razem już w klinice, na szczęście plemniki jakieś były i udało się przeprowadzić próbę zamrożenia... po kilku dniach udało się przetrwać niektórym plemniczkom, ale póki co jest ich jeszcze za mało i czeka nas kolejne badania nasienia i kolejna próba mrożenia, aż uzbieramy ilość potrzebną ..... czekamy dalej
Ania_84 lubi tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Ann - ogólnie wyniki są ładne FSH jest nizsze wiec ok jakby bylo wysokie to by bylo gorzej bo wsakazywalo by na defekt jader
PRL jest w wyzszej granicy a test w nizszej ale jest dobrze
ewentualnie mozecie sie podpytac lekarza..bo z tego co pamietam to im wyzsza jest PRL to nizszy testost u mezczyzn
ale wydaje mi sie ze wszytsko jest ok -
a sprawdzalismcie np na usg ze nasieniowody sa droze czy nie ma zylaków ?? to moze obnizyc ilosc plemniko ktore sie przedostaja
dwa czy maz przed badaniem nie przechodzil przez jakas infekcje.. czy zrobiono posiew nasienia ??
A tak wogole to mala czyli jaka ??
I czy sa one ruchliwe.. jaka jest morfologia ?? bo jelsi jest ich malo ale maja ladna morfologie to mozecie sprobowac inseminacjiWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 10:06