Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Badanie nasienia
Odpowiedz

Badanie nasienia

Oceń ten wątek:
  • Katarinka Koleżanka

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za pocieszenie. Wiec walczymy dalej. Nasz androlog przyczepił się, że ruch postepowy szybki to 0 proc i stad jego zdanie NT inseminacji. A mogłabyś mi napisać w jakich dawkach oraz jakie wspomagacze powinien stosować mój ukochany. Androlog stwierdził że wspomagacze są bez sensu, ale ja wierzę że się uda.

Ania_84 lubi tę wiadomość

IUI nr 1 08.01.16
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też wydaje się, że lekarz nie dając Wam żadnej nadziei przesadza, nie z takimi wynikami kobiety tutaj zachodziły w NATURALNĄ ciążę, przecież wystarczy ten jedyny...

landryneczko, no fakt 14 dni to bardzo dużo, 3-5 dni taki powinien być przedział. Mam nadzieję, że dzięki zabiegowi, parametry dużo się polepszą :) trzymam kciuki :)

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jako androlog powinien moim zdaniem szukac przyczyny takich wynikow a nie nic nie robic..
    fakt ten ruch szybki jest wazny..ale.. jest to wasze 1 badanie.. i nie mozna tak po jednym odrazu mowic ze nic nie da sie zrobic..

z suplementow ktore napewno nie zaszkodza.. Androvit, Profertil, fertime..jest ich troche . w zaleznoscijaka kasa dysponujecie ..

na pewnopowinniescie w doborze kierwoac sie zawart cynku, selenu lkarnityny, kwas foliowy ..
    maca..
    ja juz troche wyszlam ztych suplementow ... bo nam one nic nie dadza.. :)

a jelsi bys chciala skonsultowac wyniki
    to trzech lekarzy moge polecic z czystym sumieniem

Wawa- Dr Wolski
    Kraków - Dr Bergier
    Łodz - Jolanta Słowikowska-Hilczer (Katedra Andrologii i Endokrynologii Płodności)

wiem nie ra z trzeba dojechac..ale moim zdaniem warto nie raz ;)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh ja mam stresa przed jutrzejszymi wynikami...

Swoja droga gdyby 3 wyniki nic sie nie poprawily kazde po 3 miesiacach leczdniach to moglby cos takiego powiedziec ze np tylko in vitro...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 19:26

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarinka wrote:
    Dziękuję za pocieszenie. Wiec walczymy dalej. Nasz androlog przyczepił się, że ruch postepowy szybki to 0 proc i stad jego zdanie NT inseminacji. A mogłabyś mi napisać w jakich dawkach oraz jakie wspomagacze powinien stosować mój ukochany. Androlog stwierdził że wspomagacze są bez sensu, ale ja wierzę że się uda.

Ważne, że w ogóle jest ruch postępowy. Gdybyście dzieki suplementacji zwiększyli liczbę plemników nie będzie źle.

Mój ma w ruchu postępowym szybkim tylko 1,8% ale ma dużo plemników i lekarz uznał, że jest ok.

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarinka, napiszę ci jeszcze, że czytałam jakis wpis na tym forum, że dziewczyna zaszła w ciążę, gdy jej mąż miał morfologię 1%.
    Wszystko się może zdarzyć.
    Ja też ciągle mam nadzieję, że natura ma ogromną moc i trzeba w nią wierzyć.

• Katarinka Koleżanka

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję moje kochane

IUI nr 1 08.01.16
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania u nas żylaki są tak małe ze nie kwalifikują sie do operacji, problemem myśle jest to ze maz mial wnętrostwo obustronne, operowane przed 2 rokiem życia, zabieg sie udał, ale chyba funkcja jest upośledzona i z takimi wynikami pewnie nie ma szans na potomstwo. U nas zmiana trybu życia juz nie pomoże, bo maz nie pali, nie pije, nie ma nadwagi, suplementy brał 3 miesiące i tylko nastąpiło pogorszenie:/

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Ania u nas żylaki są tak małe ze nie kwalifikują sie do operacji, problemem myśle jest to ze maz mial wnętrostwo obustronne, operowane przed 2 rokiem życia, zabieg sie udał, ale chyba funkcja jest upośledzona i z takimi wynikami pewnie nie ma szans na potomstwo. U nas zmiana trybu życia juz nie pomoże, bo maz nie pali, nie pije, nie ma nadwagi, suplementy brał 3 miesiące i tylko nastąpiło pogorszenie:/
    ja ci dam nie ma sznas.. :P

biopsja jader i heja :)
    macie plemniki wiec korzystajcie poki sa.. nawet jesli morfologia jest niska.. mrozcie nasienie.. zawsze to jakies zaplecze :)

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odebrałam wyniki mojego Piotrka.... poprawiła się morfologia bo z 4 % skoczyła do 7%, ruch postępowy z 13 % tylko do 15 % ale coś ruszyło, za do bardzo pogorszyło się...
    objętość ejakulatu... z 2,0 do 1,2 :( i tym samym liczba plemników w 1 ml z 24 do 15,5 :( więc liczba plemników w całym ejakulacie 18,2 mln........ :( pierwsze badanie zroione 18.02 a to niecałe 2 miesiace pozniej....

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pocieszam się tym, że może z tą objętością różnie bywa stąd też wiadomo mniej plemników w całym ejakulacie... :((( jak myślicie? posiew czysty, chlamydia nieobecna...

ph tak jak i wcześniej tak i teraz ma 8,5
    upłynnienie tak samo jak wtedy 15 min
    aglutynacja minusowa, lepkość prawidłowa, barwa też biaława, abstynencja również 3 dni żywotność i ruch całkowity bez zmian ( kilku procentowe zmiany)

liczba komórek spermatogenezy tak jak przedtem <5 norma do 5 i liczba leukocytów <1 norma do 1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 11:13

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obj sue nie przejmuj wystarczy ze chlopak sie zestresowal i uuz bedzue mniej :-)
    Wazne ze jest poprawa parametrów :-)

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naprawdę tak jest, czy chciałaś mnie uspokoić? Już jak szłam oddać pojemniczek to widziałam że tam jest tak malutko, ale jeśli faktycznie stres może to powodować to coś w tym może być bo on czekał przed laboratorium aż pójdę po kluczyk do tego zacnego pomieszczenia do masturbacji i on chcial zebym wziela kluczyk dala mu i on pojdzie zrobić co trzeba... a ta babka wyszla razem ze mna i mina jego byla bezcenna :D Ja wolę gorzką prawdę niż zbędne łudzenie się :)

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio mala obj może byc wynikiem stresu poczytaj o aspermii i idrazu ci wyjdzie ze może byc efektem stresu :-)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff, dzięki :))) podniosłaś mnie na duchu, jak zawsze zresztą :))

swoją drogą, mówią, że morfologii nie da się poprawić :) przynajmniej lekarz mi tak powiedział

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    To mój A. też oddał "mało zawartości " bo jak stwierdził nie mógł się skupić heh stresik
    Hehe jak mało jak z tego co pamiętam pisałaś ze 3,2 ml mial :P to wcale nie jest malo, malo to jest jak sie ma ponizej 2 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    bo on tak stwierdził że w pudełeczku było mało :D
    ta tak jak moj ,pamietasz jak przezywałam bo powiedział ze malutko było a tu patrze na wyniku 4ml :D jak buchaj hahah

Landryneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczko przy takiej objetosci 9 mln plemnikow to nie jest przeciez zle ;)

• Asik88 Nowa

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dopiero zaczynam na ovu i mam takie pytanie odnośnie badania nasienia. Czy takie badania wykonują tylko kliniki leczenia niepłodności? Nie bardzo chce mi się przekopywać całe forum więc liczę na waszą pomoc. A i jeszcze jedno, jestem z województwa wielkopolskiego - okolice Konina, może któraś z was może polecić jakąś klinikę bądź ośrodek który się takimi badaniami zajmuje

Asik88
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W diagnostyce tez można zrobić.

‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ