Badanie nasienia
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję za pocieszenie. Wiec walczymy dalej. Nasz androlog przyczepił się, że ruch postepowy szybki to 0 proc i stad jego zdanie NT inseminacji. A mogłabyś mi napisać w jakich dawkach oraz jakie wspomagacze powinien stosować mój ukochany. Androlog stwierdził że wspomagacze są bez sensu, ale ja wierzę że się uda.
Ania_84 lubi tę wiadomość
IUI nr 1 08.01.16 -
nick nieaktualnymnie też wydaje się, że lekarz nie dając Wam żadnej nadziei przesadza, nie z takimi wynikami kobiety tutaj zachodziły w NATURALNĄ ciążę, przecież wystarczy ten jedyny...
landryneczko, no fakt 14 dni to bardzo dużo, 3-5 dni taki powinien być przedział. Mam nadzieję, że dzięki zabiegowi, parametry dużo się polepszą trzymam kciukiAnia_84 lubi tę wiadomość
-
jako androlog powinien moim zdaniem szukac przyczyny takich wynikow a nie nic nie robic..
fakt ten ruch szybki jest wazny..ale.. jest to wasze 1 badanie.. i nie mozna tak po jednym odrazu mowic ze nic nie da sie zrobic..
z suplementow ktore napewno nie zaszkodza.. Androvit, Profertil, fertime..jest ich troche . w zaleznoscijaka kasa dysponujecie ..
na pewnopowinniescie w doborze kierwoac sie zawart cynku, selenu lkarnityny, kwas foliowy ..
maca..
ja juz troche wyszlam ztych suplementow ... bo nam one nic nie dadza..
a jelsi bys chciala skonsultowac wyniki
to trzech lekarzy moge polecic z czystym sumieniem
Wawa- Dr Wolski
Kraków - Dr Bergier
Łodz - Jolanta Słowikowska-Hilczer (Katedra Andrologii i Endokrynologii Płodności)
wiem nie ra z trzeba dojechac..ale moim zdaniem warto nie raz
-
nick nieaktualnyEhh ja mam stresa przed jutrzejszymi wynikami...
Swoja droga gdyby 3 wyniki nic sie nie poprawily kazde po 3 miesiacach leczdniach to moglby cos takiego powiedziec ze np tylko in vitro...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 19:26
-
Katarinka wrote:Dziękuję za pocieszenie. Wiec walczymy dalej. Nasz androlog przyczepił się, że ruch postepowy szybki to 0 proc i stad jego zdanie NT inseminacji. A mogłabyś mi napisać w jakich dawkach oraz jakie wspomagacze powinien stosować mój ukochany. Androlog stwierdził że wspomagacze są bez sensu, ale ja wierzę że się uda.
Ważne, że w ogóle jest ruch postępowy. Gdybyście dzieki suplementacji zwiększyli liczbę plemników nie będzie źle.
Mój ma w ruchu postępowym szybkim tylko 1,8% ale ma dużo plemników i lekarz uznał, że jest ok. -
nick nieaktualnyAnia u nas żylaki są tak małe ze nie kwalifikują sie do operacji, problemem myśle jest to ze maz mial wnętrostwo obustronne, operowane przed 2 rokiem życia, zabieg sie udał, ale chyba funkcja jest upośledzona i z takimi wynikami pewnie nie ma szans na potomstwo. U nas zmiana trybu życia juz nie pomoże, bo maz nie pali, nie pije, nie ma nadwagi, suplementy brał 3 miesiące i tylko nastąpiło pogorszenie:/
-
FasUla wrote:Ania u nas żylaki są tak małe ze nie kwalifikują sie do operacji, problemem myśle jest to ze maz mial wnętrostwo obustronne, operowane przed 2 rokiem życia, zabieg sie udał, ale chyba funkcja jest upośledzona i z takimi wynikami pewnie nie ma szans na potomstwo. U nas zmiana trybu życia juz nie pomoże, bo maz nie pali, nie pije, nie ma nadwagi, suplementy brał 3 miesiące i tylko nastąpiło pogorszenie:/
biopsja jader i heja
macie plemniki wiec korzystajcie poki sa.. nawet jesli morfologia jest niska.. mrozcie nasienie.. zawsze to jakies zapleczesylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyodebrałam wyniki mojego Piotrka.... poprawiła się morfologia bo z 4 % skoczyła do 7%, ruch postępowy z 13 % tylko do 15 % ale coś ruszyło, za do bardzo pogorszyło się...
objętość ejakulatu... z 2,0 do 1,2 i tym samym liczba plemników w 1 ml z 24 do 15,5 więc liczba plemników w całym ejakulacie 18,2 mln........ pierwsze badanie zroione 18.02 a to niecałe 2 miesiace pozniej.... -
nick nieaktualnypocieszam się tym, że może z tą objętością różnie bywa stąd też wiadomo mniej plemników w całym ejakulacie... (( jak myślicie? posiew czysty, chlamydia nieobecna...
ph tak jak i wcześniej tak i teraz ma 8,5
upłynnienie tak samo jak wtedy 15 min
aglutynacja minusowa, lepkość prawidłowa, barwa też biaława, abstynencja również 3 dni żywotność i ruch całkowity bez zmian ( kilku procentowe zmiany)
liczba komórek spermatogenezy tak jak przedtem <5 norma do 5 i liczba leukocytów <1 norma do 1Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 11:13
-
Obj sue nie przejmuj wystarczy ze chlopak sie zestresowal i uuz bedzue mniej
Wazne ze jest poprawa parametrówsylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnynaprawdę tak jest, czy chciałaś mnie uspokoić? Już jak szłam oddać pojemniczek to widziałam że tam jest tak malutko, ale jeśli faktycznie stres może to powodować to coś w tym może być bo on czekał przed laboratorium aż pójdę po kluczyk do tego zacnego pomieszczenia do masturbacji i on chcial zebym wziela kluczyk dala mu i on pojdzie zrobić co trzeba... a ta babka wyszla razem ze mna i mina jego byla bezcenna Ja wolę gorzką prawdę niż zbędne łudzenie się
-
Serio mala obj może byc wynikiem stresu poczytaj o aspermii i idrazu ci wyjdzie ze może byc efektem stresu
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny dopiero zaczynam na ovu i mam takie pytanie odnośnie badania nasienia. Czy takie badania wykonują tylko kliniki leczenia niepłodności? Nie bardzo chce mi się przekopywać całe forum więc liczę na waszą pomoc. A i jeszcze jedno, jestem z województwa wielkopolskiego - okolice Konina, może któraś z was może polecić jakąś klinikę bądź ośrodek który się takimi badaniami zajmujeAsik88
-
nick nieaktualny